• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief

Dit is de 2e reis in het sponsorprogramma voor Sathikosath. Deze stichting stelt zich ten doel het voor kansarme kinderen uit de bergen mogelijk te maken om een goede scholing te volgen. Van elke boeker aan deze reis staat Sunita Reizen € 100,- af aan de stichting. Naast het kennismaken met de cultuur maak je een achtdaagse trekking in het Annapurna gebied. De belangrijkste plekken in Kathmandu maken altijd veel indruk: de grote boeddhistische stupa’s Swayambu en Bodnath en de voor hindoes heel belangrijke tempel Pashupatinath. Dan is het een dagje rijden naar Pokhara, dichtbij  waar je trekking begint. Je loopt door dorpjes en door wilde bossen in verlaten gebied terwijl de uitzichten steeds spectaculairder worden. Op het hoogste punt ben je vlakbij de Annapurna South van +/- 7000m, Annapurna 1 (8091m) en Dhaulagiri (+/- 8200 m) Tussen die 2 achtduizenders kijk je naar beneden in het diepste dal van de aarde, die van de Kali Gandaki. Na de trek rij je naar het zuiden, de Terai het vlakke laaggelegen deel van Nepal. naar de Sapana Lodge in het Chitwan National Park. Per kano, per jeep of te voet kun je het park verkennen op zoek naar de grote éénhoornige neushoorns, olifanten, tijgers (kleine kans), apen, hertensoorten en vele soorten vogels. De tocht eindigt in het nabijgelegen Lumbini. Dit is de geboorteplaats van Boeddha. We bezoeken de verschillende tempels en kloosters op deze rustige en vredige plek. Overnachtingen zijn in een hotel of lodge. Vanaf 8 deelnemers gaat er een Nederlandse reisleider mee. Vanaf 3 deelnemers kan deze reis doorgaan, bij 2 deelnemers is de extra bijdrage € 70,- p.p.

Gelijktijdig met de boeking van je reis bij Sunita, schrijf je je ook in bij Sathiko Sath om je sponsorbijdrage te registreren. Deze registratie wordt door Sathiko Sath uitsluitend voor de administratie van sponsorreizen en de sponsorgelden gebruikt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Er zijn verschillende vluchtmogelijkheden naar Kathmandu, maar er is geen directe vlucht. Enkele populaire voorbeelden: met KLM naar Delhi en door met een Indiase of Nepalese maatschappij naar Kathmandu. Met KLM naar Dubai en door naar Kathmandu met FlyDubai. Met Turkisch Airlines via Istanboel.

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Afhankelijk van de gekozen vlucht is de aankomst in de ochtend, middag of avond en de transfer naar het hotel. De tijd die je over hebt kun je eventueel besteden om het gebied in de buurt van het hotel te verkennen. Ons standaard hotel is: Holy Himalaya en dat ligt in een rustig straatje in de wijk Thamel. De kamers hebben wifi en airco en ze zijn ruim, schoon en het is er gezellig; het ontbijt is uitgebreid, voedzaam en smaakvol.

Dag 3

Rondleidingen in Kathmandu

Wanneer je nog nooit in Kathmandu bent geweest dan heb je aan één dag niet genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. Maar goed dat er aan het eind van de reis nog een dag is om de stad verder te onderzoeken. De 3 grote heiligdommen worden het meest bezocht. De eerste is de grote stupa van Bodnath (of Bouddha) in de gelijknamige wijk waar veel boeddhisten waaronder de sherpa’s wonen. De enorme stupa staat op een sfeervol oud binnenplein en de hele dag door lopen mensen al dan niet met een draaiende gebedsmolen er kloksgewijs omheen terwijl de centrale mantra van het Tibetaans Boeddhisme in het rondte gonst. In huizen er om vind je veelal souvenirwinkeltjes, kunsthandelaren maar ook een klooster waar je zo naar binnen kunt lopen. Hier en daar is er een theehuis of restaurantje. Niet ver daarvandaan ligt de belangrijke hindoetempel van Pashupatinath. Je mag als niet hindoe de tempel niet in maar je mag wel aan de overkant van de rivier kijken naar de brandstapels waarop de lichamen van overleden mensen worden gecremeerd. De as wordt daarna in de heilige rivier de Basmati uitgestrooid. De Bagmati komt uit in de Ganges en voor hindoes is dat de moeder aller rivieren en daarom heilig. Het is een indrukwekkende ervaring om het hele schouwspel te mogen gadeslaan. Ten derde is er op een heuvel aan de westkant van de stad een plek die al 2000 jaar als heilige grond wordt beschouwd. Hier zie je een typisch Nepalees verschijnsel: dat Hindoeïsme en Boeddhisme in de praktijk vredig hand in hand kunnen gaan. Naast de opvallende boeddhistische stupa zijn er een aantal omliggende hindoe-tempels. Verschillende rituelen vinden hier plaats volgens beider invulling. Persoonlijk vind ik het ook altijd een belevenis om gewoon door de straatjes van het oude Kathmandu te lopen, bijvoorbeeld van Durbar Sqaire met z’n paleis en pagode-tempeltjes naar Thamel via Ason waar je her en der een binnenplaatsje binnen kunt gaan. Het Asonpleintje is altijd een krioelende massa mensen die de boodschappen komt doen bij o.a. de groentenverkopers. Ondertussen zie je allerlei winkeltjes, kleding, gereedschap, huishoudelijke zaken etc. Als je dit allemaal hebt gedaan dan ben je toe aan een heerlijke avondmaaltijd in één van de gezellige restaurantjes in de Thamel.

Dag 4

Kathmandu, busreis naar Pokhara, 8 uur rijden

Vandaag rijden we in één keer naar Pokhara. Over de heuvels rond Kathmandu vallei en dan 1000 meter dalen over een bochtige weg met een aantal haarspeldbochten. In de afdaling kun je een aantal mooie Himalayatoppen zien: Langtang, Ganesh Himal en Manaslu met hun neventoppen, een prachtig gezicht. Beneden aangekomen bij de Trisuli rivier merk je meteen het verschil in temperatuur. Het is hier een stuk warmer! We zien vast en zeker wel een paar rafting groepen. Onderweg genieten we een lunch bij een leuke uitspanning langs de weg. Vlak voor Pokhara krijgen we zicht op wat witte pieken van de Annapurnaketen. We slapen in een fijn hotel vlakbij het centrum van Pokhara. Je hebt hier de keus uit talloze gezellige restaurantjes.

Dag 5

Pokhara-Kimche-Ghandrung, 1660m-2030m, vervoer 2 uur, lopen 3 uur

Voordat we kunnen gaan lopen laten we ons eerst in ongeveer 2 uur vervoeren naar het dorpje Khimche. De weg loopt hier nog wel verder maar we kunnen na een uurtje de weg gevolgd te hebben dez vervolgens ook gemakkelijk vermijden. De auto rijdt wel door met de bagage naar het onderkomen van aankomende nacht: een lodge in het pittoreske gurungdorp Ghandrung. Wij lopen over een makkelijk pad hoog boven de dalbodem waar de heldere Modi Khola doorheen raast. Ghandrung geeft je een geweldige blik op de kloof die leidt naar de Annapurna Sanctuary met daaromheen de toppen van Annapurna Soth, Hiunchuli en de “Vissenstaart” berg: Machapuchare.

Dag 6

Ghandrung-Tadapani, 2700m, 4 uur lopen

Na een lekker ontbijt gaan we op stap. We lopen door het met leistenen geplaveide straatje van Ghandrung met die stevige huizen waarvan de dakbedekking ook bestaat uit leistenen. Dan volgt een prachtig bos met oeroude bomen met vreemde vormen die helemaal behangen zijn met mossen, supergroen. We lopen langs het kleine riviertje omhoog over een kronkelend soms smal pad en horen het water ruisen. Hier en daar is er een open plek en niet ver voor het eind strijken we even neer voor de lunch. Dan is het nog een stukje flink stijgen voordat we aankomen in Tadapani. Dit lodgedorpje is ontstaan als tussenstop tussen Ghorepani en Ghandrung toen dit deel uitmaakte van de tocht Rond Annapurna. Vanwege de hoogte voel je dat het hier al wat kouder wordt, zeker ’s avonds en ’s nachts.

Dag 7

Tadapani-Bayeli Lodge, 3450m,5 uur lopen

Het begin van de trail gaat volgens de fameuze uitdrukking: “Nepali Flat”. Vlak, dat betekent hier 150m dalen, 200m stijgen, 100m dalen en dan weer omhoog, zo’n beetje de rest van de dag. Het eerste deel van de tocht loop je fantastische oerbossen met hier en daar een open plek waar meestal een theehuis staat: bij Banthanti en bij het Mulde uitzichtspunt. Nadat je een tijdje de sneeuwpieken niet had gezien krijgt je hier weer een geweldig gezicht op o.a. de Annapurna South en de Machapuchre. Langzaam maar zeker zie je de vegetatie veranderen van weelderig tropisch tot van schraler en kleiner. We komen op hoogte en dat voel je ook aan de temperatuur. We overnachten in Bayeli Lodge.

Dag 8

Bayeli Lodge-Khopra Danda, 3650m, 5 uur lopen

Vanuit de lodge dalen we weer een stuk af door het bos over de flanken van de berg. Na de lunch volgt de klim naar Khopra Danda (danda=heuvel of kam van de berg). Hier bevindt zich een mooie lodge waar we onze intrek nemen. Dit punt geeft je ook één van de mooiste Himalaya ervaringen: het gevoel dat je 2 achtduizenders onder handbereik hebt en dan voor je het diepste dal der aarde: dalbodem op 2000 meter en de 2 8000m toppen er pal naast en aan de noordelijke kant de opvallende Nilgiri’s. Overnachting in de lodge.

Dag 9

uitstapje naar Khaire Tal, 4650m-3650m, 7 uur lopen

We blijven hier een dag maar wie wil kan het hogerop zoeken voor een dubbel zo spectaculaire close-up van de machtige bergen en dat diepe dal beneden je. Het pad kun je nog volgen tot het 1000 meter hoger gelegen Khaire Tal (tal=meertje). Je volgt daarbij de kale hellingen van de Annapurna South en op het hoogste punt ben je slechts 5 km verwijderd van deze imposante piek. Wat een ervaring! Ongelooflijk en heerlijk. We slapen in dezelfde lodge als gisteren.

Dag 10

Khopra Danda-Swanta, 2250m, 6 uur lopen

Vandaag dalen we weer af meer naar de bewoonde wereld. De afdaling neemt je mee deels over de kam, deels over de hellingen. Meestal is het open terrein, soms is het bos. Op ongeveer 2000 meter gaan we weer wat meer vlak lopen om te eindigen in het boerendorpje Swanta. We overnachten hier weer in een lodge.

Dag 11

Swanta-Ulleri, 2050m, 6 uur lopen

Nog een laatste wat langere dag over de heuvel die Ghorepani heet ofwel “paardenwater”. Op de route van Pokhara naar Mustang was dit vanouds een plek waar de paarden van de goederenkaravanen water kregen, vandaar! 300 Meter hoger ligt het uitzichtspunt “Poon Hill” zeer beroemd voor mensen die de hele tocht Rond Annapurna lopen. De omgeving is met de vele rododendronbomen sprookjesachtig, vooral als die in het voorjaar in de bloei staan. In de middag dalen we af door bosrijk gebied naar het dorp Ulleri waar we weer overnachten in een lodge.

Dag 12

Ulleri-Tirkhedunga-Pokhara, 1550m-950m, 2 uur lopen, 2 uur rijden,

Van Ulleri dalen we nog even de trappen af naar de bodem van het dal. Daarna rijden we terug naar Pokhara naar ons comfortable hotel.

Dag 13

Pokhara

Pokhara is een heerlijk relax-oord. Lekker weer, lekker eten en veel gezelligheid. Je kunt hier bijvoorbeeld een bootje huren om op het meer te dobberen of een fiets huren om er omheen te fietsen. Of gewoon niets doen en een boek lezen met het fantastische uitzicht als decor.

Dag 14

Pokhara naar Chitwan

We rijden in een halve dag naar het Chitwan Nationaal Park, waar je aan de rand van het park in de Sapana Village Lodge overnacht. Sapana betekent ‘droom’ en is de uitgevoerde droom van eigenaar Dhurba Giri. Hij was als ober werkzaam toen hij zijn droom aan enkele Nederlandse toeristen vertelde. Een jaar later kreeg hij van hen een lening om zijn hotel te bouwen en zijn droom waar te maken. Het hotel werd een succes maar was slechts de helft van de droom die Dhurba voor ogen had. De andere helft was om met het geld dat hij verdiende aan het hotel de gemeenschap in Chitwan te ontwikkelen. Hij kwam zelf uit een arm gezin waar geen geld voor schoenen of scholing was. Hij richtte dus scholen op, waterprojecten, medische projecten, verleend microkrediet, hielp slachtoffers van de aardbeving en overstroming, ondersteund CBT, olifantenopvang, enzovoort.

Dag 15

Chitwan National Park

Het Chitwan Nationaal Park ligt in het zuiden van Nepal in het laagland. De jungle herbergt olifanten, neushoorns, tijgers, krokodillen, vele vogel- en vlindersoorten en prachtige planten. Vandaag maken we een excursie het park in onder begeleiding van een natuurgids. Eerst per kano over de Rapti rivier, na de lunch gaan we te voet, per olifant of per jeep verder.

Dag 16

Excursie naar Devghat

Devghat ligt op de kruising van de Kali Gandaki en de Trisuli rivier en vormt hier de Narayani, die weer in de Ganges uitkomt. Voor Hindoes is dit een heilige plaats en bedevaartsoord. Je vindt er overal tempeltjes en er vinden diverse rituelen plaats. Je kunt vandaag een dag meelopen in het dagelijks leven van de dorpsbewoner, relaxen in Sapana, een massage nemen, een wandeling maken, fietsen huren of een yoga les volgen.

Dag 17

Chitwan-Lumbini

In de ochtend brengen we nog een laatste bezoekje aan het park en na de lunch rijden we door het vlakke land van de Terai naar Lumbini.

Dag 18

Lumbini

Lumbini is de geboorteplaats van prins Siddharta, die de eerste boeddha was die het boeddhisme bekend heeft gemaakt. Het hele dorp staat vol nieuwe en oude tempels van de verschillende stromingen van het boeddhisme, die zijn gebouwd met fondsen uit verschillende landen. Met de gids zullen we verschillende bouwwerken bezoeken. Waarschijnlijk is er hier of daar wel een ceremonie gaande wat altijd interessant is om mee te mogen maken.

Dag 19

Lumbini-Kathmandu, vlucht

Vlakbij Lumbini ligt het vliegveld van Bhairahawa. We vliegen dus terug naar Kathmandu wat je een lange bergrit terug naar Kathmandu bespaart. Inchecken in het hotel en de rest van de dag vrij te besteden in de stad.

Dag 20

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Op een afgesproken moment bezoeken we het Sathikosath-huis. Hier worden de kinderen uit de bergen opgevangen en kunnen ze in alle rust en in goed gezelschap zich concentreren op hun scholing én op lekker onbezorgd spelen. Vandaag is het Tihar festival en de hele stad is in feestelijke stemming en heel veel gebouwen zijn mooi verlicht met kleine lampjes. In de levendige wijk Thamel kun je tal van souvenirs kopen of een facultatieve excursie naar Pharping maken. Pharping is bij de Tibetanen bekend als Yangleshö en is de plek waar de 2e boeddha, Guru Padmasambhava, verlichting vond. Er zijn diverse kloosters, waaronder Neydo, tempels (zowel Boeddhistisch als Hindoestaans) en retraite grotten. Je kunt ook een mountainflight boeken: een vlucht in een klein vliegtuigje met alleen maar stoelen bij het raam brengt je in de buurt van de Everest en andere machtige bergtoppen.

Dag 21

Vertrek Uit Kathmandu

Afhankelijk van de gekozen vlucht kun je ’s morgens, ’s middags of ’s avonds moeten vertrekken. Misschien heb je dus nog een ochtend om de stad in te gaan. Dan transfer naar de luchthaven.

Dag 22

Aankomst in Amsterdam

De aankomsttijd in Amsterdam is afhankelijk van de gekozen vlucht.
Naam Heen Terug Groep Personen Prijs
  • Nepal cultuur en Khopra Danda trek
    zondag
    13 oktober 2024
    22 dagen
    zondag
    3 november 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 1.525,00 /Persoon

    - +
  • Nepal cultuur en Khopra Danda trek
    zaterdag
    5 april 2025
    22 dagen
    zaterdag
    26 april 2025
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 1.525,00 /Persoon

    - +

*overnachtingen in hotel, en lodges
*bij verblijf in hotel ontbijt inclusief
*alle vervoer volgens het programma
*Engels sprekende Nepalese gids
*Nederlandse reisleider vanaf 8 deelnemers
*op trek: 10-12 kg afgeven aan een drager
*Trekking permit, TIMS
*verzekering, maaltijden, onderdak voor Nepali
*entréegelden voor Chitwan en Lumbini
*excursies volgens programma
*mountainbike gids Chitwan, huur mountainbike en helm
*3 dagen arrangement Sapana Lodge incl. alle maaltijden
*vlucht Bhairahawa – Kathmandu
*boekingskosten incl. bijdragen GGTO, Calamiteiten en Buur maakt Natuur

*Visum voor Nepal
*ontbijt, lunch en diner op trek
*persoonlijk en optionele uitgaven
*fooien voor gids, chauffeur en porters
*1-p kamertoeslag, kan misschien niet altijd in lodges

  • *aanbevolen retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
  • 13 okt KLM Amsterdam-Delhi 14.10-01.55
  • 14 okt Indigo Delhi-Kathmandu 07.50-09.50
  • 2 nov Vistara Kathmandu-Delhi 17.15-18.45
  • 3 nov KLM Delhi-Amsterdam 03.20- 08.25
  • € 1065,- inclusief 25 kg ruimbagage