• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

Kirgizië is het ‘Zwitserland’ van Azië. Het prachtige uitgestrekte bergland wordt nog voor een deel bewoond door gastvrije semi-nomaden, die in de zomer met hun kuddes over de alpine weides trekken. De verbluffende landschappen en vriendelijke bevolking vormen de grootste attractie van Kirgizië. Het contrast met buurland Oezbekistan kon bijna niet groter zijn. Oezbekistan bestaat voor het grootste deel uit woestijn, waar luisterrijke steden uit de zijderoute als blauwe bakens uit het dorre landschap oprijzen. Je wandelt hier zo de sprookjes uit ‘1001 nacht’ binnen en waant je reiziger uit de tijd van de zijderoute. In buurland Turkmenistan komt er elke dag wel een verrassing op je pad. Het ene moment sta je voor een eeuwenoude karavanserai, het andere moment bevind je je in een pompeuze moderne stad. Opeens sta je midden in de woestijn voor een eeuwig brandende krater of een kleurenpallet van badlands. De woestijn wijkt opeens voor strand en dan bevind je je weer in ruige bergen. Ontdek de veelzijdige zijderoute tijdens deze prachtige afwisselende reis!

Vertrekgarantie vanaf 4 personen. Maximale groepsgrootte 12 personen. Bij 2 en 3 personen kan de reis ook doorgaan maar met een aanzienlijke toeslag. Een Nederlandse reisleider gaat mee vanaf 7 deelnemers.

NB: In Turkmenistan heeft onze lokale reisagent je originele paspoort een paar uur nodig om al het papierwerk in orde te maken.

Wij verwachten van onze reizigers dat zij over een reisverzekering met werelddekking beschikken waarbij ook medische kosten en ongevallen zijn meeverzekerd.
Wij verwachten een flexibele instelling van onze reizigers omdat door het avontuurlijke karakter van deze reis het kan voorkomen dat er ter plaatse zal moeten afgeweken van het programma.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Bishkek

Aankomst in Bishkek en transfer naar het hotel. Hier krijg je de gelegenheid om je op te frissen en bij te komen van de vlucht. Na de lunch maken we een rondleiding door de hoofdstad met een gids/tolk. Bishkek is een tamelijk jonge stad, gebouwd in Sovjetstijl met brede boulevards en veel parken met terrasjes. Interessant zijn het historisch museum en het museum voor moderne kunsten. Het Alaa-Too plein is het bruisend hart van de stad met zijn fonteinen, standbeeld van Manas (die de 40 stammen van Kirgizië verenigde), vlag, pompeuze gebouwen en altijd wat te doen.

Dag 3

Naar Kyzyl-Oi

Vanaf Bishkek gaan we richting het westen en slaan dan af naar het zuiden waar we via vele S-bochten naar de toltunnel die de Too-Ashuu pas (2565m) markeert rijden. Vanaf hier rijden we door de Kökomerenvallei naar het dorpje Kyzyl-Oi op 1750 meter. De Kökomerenvallei kenmerkt zich door de roestige kleur van de bergen en rotsen. Het groene gras in de buurt van de rivier steekt hier bijna lichtgevend tegen af. In Kyzyl-Oi overnachten in een B&B.

Dag 4

Naar Son-Kul

Vanuit Kyzyl-Oi rijden we door naar Son-Kul (Kul = meer). Son-Kul is het op één na hoogste bergmeer van Kirgizië en ligt op een hoogte van 3100 meter. Je vindt hier in de zomer veel nomaden die met hun kuddes rond het meer verblijven. Het zou kunnen dat ze je de nationale drank Kymyz (gefermenteerde merriemelk) aanbieden. Drink er niet teveel van, want het heeft een stimulerende werking op de darmflora. Edelweiss en vele andere bloemen kleuren de alpine weides rond het meer. We overnachten in een joert bij het meer. Als je wilt kun je hier paarden huren om een ritje te maken.

Dag 5

Naar Sonun

Via het dorpje Kochkor, hart van de viltproductie in het land, reizen we naar Kyzyl-Tuu, waar we lunchen. In Bokonbaevo bezoeken we iemand die nog met adelaars jaagt. Deze jachtmethode was ooit wijd verspreid bij de nomadenvolkeren van Midden-Azië (Mongolië, Kazachstan, Kirgizië en een deel van China en Rusland), maar wordt steeds minder gebruikt. We eindigen de dag in Sonun, waar we in een joert overnachten. Sonun ligt in een droog gebied, maar daarvandaan is het niet ver naar het Issyk-Kul, waar je heerlijk in kunt zwemmen.

Dag 6

Naar Karakol

Vanuit Manjyly rijden we naar Skaska (Russisch voor sprookje), waar we een korte wandeling door de merkwaardig geërodeerde kalkzandsteen rotsen maken. In de loop van de eeuwen hebben wind, zon en regen de kalkzandsteen rotsen uitgeslepen in de meest wonderlijke vormen. Met enige verbeeldingskracht zie je kastelen, dieren en andere figuren in deze wonderlijk gevormde rotsen. Eveneens een mooie vallei is Djeti Ögus. Hier zien we de vuurrode rotsen met merkwaardige vormen en namen zoals “ gebroken hart” en “ zeven ossen “. We besluiten de dag in Karakol, aan de oostkant het Issyk-Kul. In Karakol vind je de Russische Orthodoxe kerk, die tijdens de Sovjet periode als danszaal werd gebruikt en tijdens WOII als school. De Dungan moskee uit 1910 ziet er eerder uit als een Boeddhistische tempel. De moskee is gebouwd door Chinese moslims die in 1880 naar Kirgizië vluchtten uit angst voor vervolging. We overnachten in een guesthouse.

Dag 7

Naar Cholpon-Ata

We rijden naar de noordkant van het Issyk-Kul en bezoeken onderweg de Semenovka vallei. Dit is de plek waar de Kirgizische stammen zich van oudsher verzamelden bij grote evenementen. Nog niet zo lang geleden was het de plek waar de Nomad Games plaats vonden. We overnachten in een hotel in Cholpon-Ata, een badplaats aan de oever van het Issyk-Kul. Het Issyk-Kul is het grootste meer van Kirgizië en omringd door de witte toppen van het Tien-Shan gebergte. Het meer fungeert als natuurlijk bekken voor het smeltwater van het Tien-Shan gebergte. Het waterpeil van het meer wordt ieder jaar ongeveer 5 centimeter lager, vermoedelijk doordat er steeds minder smeltwater uit de Tien-Shan komt met het verdwijnen van de gletsjers. Het is het op 6 na diepste meer ter wereld en het op 9 na grootste. Het zoutgehalte in het meer is relatief hoog, wat gezien wordt als de reden dat het niet snel bevriest.

Dag 8

Naar Bishkek

We rijden terug naar de hoofdstad en bezoeken onderweg de Burana toren. Dit is één van de weinige historisch interessante gebouwen in Kyrgyzstan/Kirgizië en het enige dat is overgebleven van de stad Balasagun, de elfde-eeuwse hoofdstad van de Karakhanieden. In 1974 is dit bouwwerk, een gedeelte van een minaret van een moskee, volledig gerenoveerd. Rond de toren bevindt zich een verzameling stenen beelden, Balboi genaamd; deze zijn hierheen gehaald van graven verspreid over Kyrgyzstan en Kazachstan. De beelden stammen uit de 6de tot de 10de eeuw en komen voor in Kirgizië, Kazachstan, Mongolië en delen van Rusland en China. Burana is in vergelijking met wat we nog in Oezbekistan gaan zien tamelijk ‘magertjes’, maar het is interessant om te zien dat ook in Kirgizië nog sporen van de luister van de Zijderoute te vinden zijn. Terug in Bishkek kun je eventueel de Osh bazaar nog bezoeken voor de laatste souvenirs.

Dag 9

Naar Tashkent

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tashkent. Na aankomst krijgen we een rondleiding door de hoofdstad van Oezbekistan. Het Khast-Imam plein is het religieuze centrum van het oude stadsdeel van Tashkent, dat flink te leiden heeft gehad van de aardbeving van 1966. Je vindt hier het mausoleum van de eerste imam (tevens geleerde en kunstenaar) van Tashkent. De bibliotheek herbergt één van de oudste koran’s ter wereld. De nieuwe moskee is gebouwd in 2007. In de tuinen rond de moskee zie je gedurende de 6 warmste maanden van het jaar vaak ooievaars lopen. Van de nieuwste gaan we naar de oudste moskee en madrassa (islamschool) van de hoofdstad. De Kukeldash is in 1570 gebouwd en werd in de 18e eeuw omgebouwd tot caravanserai. In de 20e eeuw werd het een museum. Toen de Kukeldash als één van de weinige gebouwen overeind bleef staan tijdens de aardbeving van 1966 keerde het bouwwerk terug naar zijn oorspronkelijke functie als moskee en madrassa. De enorme Chorsu bazaar ligt vlak bij de moskee en zullen we zeker ook bezoeken. Na de lunch bezoeken we het nieuwe deel van de stad, waaronder het Onafhankelijkheidsplein, het Amir Timur plein, het kunstmuseum en het gedenkteken voor de slachtoffers van de aardbeving. Het is ook mogelijk om in overleg met de trein of bus naar Tashkent te gaan. Dit is een stuk voordeliger maar die doen er wel 24 uur over. Je slaat de rondleidingen dan over.

Dag 10

Naar Samarkand

In ongeveer 4-5 uur rijden we met de gids naar Samarkand. Samarkand wordt door velen de mooiste stad op de zijderoute genoemd. In de indrukwekkende dodenstad Shahi-Zinda kun je gemakkelijk een dag doorbrengen. Het ene mausoleum is hier nog mooier dan het andere. Omdat er mausolea uit verschillende perioden staan krijg je hier een zeer compleet beeld van de vele varianten majolica, mozaïeken en stenen die in verschillende kleuren blauw zijn geglazuurd.

Dag 11

Rondleidingen in Samarkand

We gaan verder met onze verkenning van Samarkand. Guri Emir is het beroemdste graf van Oezbekistan en je herkent het al van verre aan zijn fraaie geribbelde koepel. In dit legendarische mausoleum ligt Timor Lenk met zijn familie begraven. Waarschijnlijk is hier ter compensatie van het gruwelijke verleden van de heerser, ook het graf van een heilige en van een belangrijke islamitische geestelijke ondergebracht. Binnen in deze ruimte word je overweldigd door de rijke versieringen en de enorme hoeveelheden bladgoud die zijn verwerkt. De moskee van Bibi Khanum (dit betekent oude koningin) is de de grootste moskee die ooit in Centraal Azië is gebouwd, Volgens het ene verhaal bouwde Timor Lenk deze moskee ter ere van zijn knappe Chinese vrouw en volgens de andere legende kreeg Timor Lenk deze moskee van zijn vrouw kado. Het Registan square zullen we ook zeker bezoeken en dit plein wordt wel het fraaiste ter wereld genoemd. Hier staan drie schitterende medressen en de moskee met de gouden koepel. Op een van de medressen, de Sher-dor staan de opmerkelijke afbeeldingen van twee leeuwen die herten najagen met aan beide zijden een zon die dit van boven bekijkt.

Dag 12

Naar Buchara

In ongeveer 4-5 uur rijden we naar Buchara, waar we met de gids een rondleiding door een deel van de stad maken. Het is een aanrader om in de avond bij een restaurantje aan het Labi-Hauz te gaan eten. Dit is dé ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. De (soms over de top kitscherige) restaurantjes bevinden zich rond een kunstmatig meertje. Vlak bij het Labi-Hauz staat de prachtige medresse Devon Begi. Op de hoofdpoort staan dieren afgebeeld, iets dat niet gebruikelijk was in de Islamitische bouwkunst. Planten mochten wel worden afgebeeld, maar geen mensen en dieren. De verklaring voor deze afbeeldingen is dat het om mythische dieren gaat.

Dag 13

Rondleidingen in Buchara

We bezoeken met de gids o.a. het indrukwekkende fort, dat tot de overname door de Russen door de heersende emir werd bewoond. We kijken rond bij de plaatsen waar vroeger de handelaren, geldwisselaars en andere beroepsgroepen zaten. Ook trekken we tijd uit om het iets buiten het centrum gelegen bijzondere Ismael Samani mausoleum te bewonderen. Bij het bakken van de stenen is ezelinnenmelk gebruikt en dit zou de reden zijn van zijn vele ‘gezichten’. Het in bijzondere patronen gemetselde bouwwerk kan afhankelijk waar je staat en op welk tijdstip van de dag je hier komt, een rode, groene of blauwe glans hebben. In het centrum staat de Kalon Minaret, die met zijn 48 meter hoog boven de stad uit torent. Dit is de meest indrukwekkende minaret in heel Centraal Azië. Deze minaret stond hier al voor de Mongoolse krijgers het land veroverden. Het eigenwijze Chor-Minor ligt midden in een woonwijk verborgen en is klein maar fijn met zijn 4 blauwe torentjes.

Dag 14

Naar Khiva

Vandaag zijn we onderweg en rijden we (ongeveer 6-7 uur) o.a. door de woestijn van de autonome provincie Karakalpakstan langs de grens met Turkmenistan naar Khiva, waar we tegen het einde van de middag aankomen. Het is een aanrader om deze dag vroeg te gaan dineren en daarna opnieuw de stad in de lopen. Khiva bij avond is heerlijk rustig, je ziet er bijna geen toerist en het avondlicht levert schitterende foto’s op. Hoewel Khiva misschien minder luisterrijk is dan Samarkand en Buchara wordt dit gecompenseerd door de vriendelijk rustige sfeer van het stadje waar je prima kunt ontspannen en rondslenteren.

Dag 15

Rondleidingen in Khiva

Volledige dag met rondleidingen in Khiva. Bij de ingang van de westpoort zie je direct al de schitterend blauwe minaret, die eens de grootste van het land moest worden. Geldnood zou de oorzaak zijn dat hij nooit hoger is gebouwd. Het mozaїekwerk op deze toren is indrukwekkend mooi en heel gevarieerd. Hier vlak bij staat een medresse/madrassa (religieuze school), die nu als hotel wordt gebruikt. Het Khiva dat binnen de stadsmuren ligt lijkt wel een openlucht museum, maar wordt nog steeds bewoond.

Dag 16

Naar Darwaza via Kunya Urgench

Vroeg op voor de rit (ongeveer 3-4 uur) naar Nukus, waar we de grens naar Turkmenistan oversteken. Er kan een wachtrij bij de grens staan en je moet ongeveer 500 meter door niemandsland lopen (een zachte reistas die je op je rug kan nemen is dus wederom handig) voor je in Turkmenistan bent, waar je wordt op gewacht door onze reisagent aldaar. Vlak over de grens bezoeken we eerst Kunya Urgench. Kunya Urgench is gesticht in de 5e eeuw v.C. en groeide uit tot één van de belangrijkste en grootste steden op de zijderoute. De stad werd in de 11e eeuw met de grond gelijk gemaakt door de legers van Djengis Khan, maar in oude luister hersteld. In de 14e eeuw werd de stad opnieuw met de grond gelijk gemaakt door Timur Lenk en kwam deze klap niet echt meer te boven. De stad werd verlaten in de 16e eeuw. Tussen de ruïnes staan echter nog goed bewaard gebleven mausolea, een minaret en moskee die je kunt bezoeken en Kunya Urgench een plaats op de wereldergoed lijst van Unesco bezorgen. Na het bezoek aan Kunya Urgench rijden we ongeveer 4-5 uur door het desolate hart van de woestijn, tot we voor ons een vreemde gloed zien opdoemen. Het is Darwaza, de wereldberoemde gaskrater die dag en nacht brand. De krater is in 1971 door mensen gemaakt met de bedoeling tijdens het installeren van de gasinstallatie. De grond stortte opeens in een sinkhole. Om te voorkomen dat het gas, waarvan men niet wist of het giftig was, zou vervliegen, werd het aangestoken. Er werd verwacht dat het gas met een paar dagen was opgebrand, maar sindsdien brand de krater als een eeuwige olympische megavlam midden in de woestijn. We maken een rondwandeling bij de krater en overnachten hier in tenten of joerten. Vooral in de nacht is de vuurkrater, door de locals ook wel ‘mond van de hel’ genoemd, erg indrukwekkend en levert mooie plaatjes op.

Dag 17

Naar Balishem

Door de Karakum woestijn rijden in een 4x4 we naar de nederzetting Balishem. We kamperen in de zandduinen in tenten, maken een kampvuurtje en verbazen ons over de hoeveelheid sterren boven ons.

Dag 18

Naar Koymat

We rijden (in totaal ongeveer 6 uur) verder door de woestijn en passeren verschillende semi-nomaden met hun kuddes kamelen die hier in hun joerten verblijven. De kans is groot dat deze gastvrije mensen ons uitnodigen om even te stoppen voor een verfrissing. In de middag wandelen we (optioneel) ongeveer 5 kilometer langs de bedding van de Uzboy naar het Ygdykala fort, een historisch bouwwerk van de Parthen. De Uzboy rivier is in de 17e eeuw opgedroogd en de vele boeren die hun bestaan hadden opgebouwd langs de rivier zijn noodgedwongen vertrokken. Ze hebben een paradijs voor archeologen achtergelaten. We overnachten in tenten in Koymat, waar we een (optionele) wandeling maken langs spierwitte kliffen die oprijzen uit de woestijn.

Dag 19

Naar Gozli Ata via Yangikala

Na een wandeling bij zonsopkomst die de witte kliffen van Koymat opeens roze kleurt gaan we op weg naar wat ons betreft het mooiste stukje natuur van Turkmenistan: Yangikala. Deze roze-blauwe kliffen zien er uit als een set voor een sciencefiction film. De rauwe schoonheid lijkt iets wat niet op deze aarde thuis hoort. Genieten, genieten en nog eens genieten. Deze prachtig gekleurde en gevormde badlands zijn de oevers van de Paratethyszee die zich hier 2,5 miljoen jaar geleden bevond. Je vindt in dit gebied ook veel fossielen. In het uiterste oosten van Turkmenistan bevindt zich zelfs een plateau met 2500 versteende voetstappen van dinosauriërs, maar dat is helaas te ver om tijdens deze reis te bezoeken. ’s Avonds rijden we door naar Gozli Ata, waar we in een pelgrimshuis logeren. Dit is een soort herberg a la zijderoute waar je in gemeenschappelijke ruimtes logeert en de sanitaire voorzieningen deelt. Mocht er geen plaats/animo voor zijn, dan zetten we de tenten weer op. Onderweg bezoeken we ook de pelgrimsplaats Kemal Ata.

Dag 20

Naar Turkmenbashi

Na het ontbijt rijden we in ongeveer 4 uur tijd naar Turkmenbashi. Na een paar dagen in de woestijn krijg je praktisch een cultuurshock van deze grote moderne stad. Hier slapen we een nachtje in een hotel, waar we van een douche kunnen genieten. De grote moderne stad heeft zo z’n voordelen. Na de lunch in het hotel is de rest van de dag vrij te besteden. Turkmenbashi is een badplaats en belangrijke havenstad langs de Kaspische zee, dus je kunt bijvoorbeeld een wandeling langs de kust van ’s werelds grootste zoutmeer maken, op het strand liggen, de bazaar bezoeken of naar de orthodox Russische kerk. Even lekker een middag relaxen.

Dag 21

Naar Ashgabat via Nohur

Over een verharde weg rijden we naar het pittoreske Nohur/Nokhur. Volgens lokale legende strandde Noah (in deze regionen bekend als Nukh) met zijn ark in deze bergen en liet hier alle dieren van de ark weer vrij bij de Khur-Khuri waterval. Mt. Ararat in Turkije wordt echter ook gezien als strandplaats van de ark, dus wie er nu gelijk heeft? Een andere legende vertelt dat de naam ‘negen Peri’ betekent. Peri zijn engelen uit de Perzische mythologie. De bewoners van het verborgen dorp hebben hun tradities, mede door de afgeschermde positie van de buitenwereld, goed bewaard. Zij geloven dat ze afstammen van het leger van Alexander de Grote. In de regio bevindt zich ook de Giz-Bibi grot. De lokale bevolking gelooft dat dit de poort naar de hemel is en zij komen er om een wens te doen. In het dorp kun je ook de traditionele begraafplaats en de weefwerkplaatsen bezoeken. Volgende stop is Kow Ata. Kow Ata is een meer dat zich zo’n 60 meter onder de grond bevindt. Het water is ongeveer 35 graden en een geliefde plek om een plons te nemen. Mensen die dat doen moeten de grot wel delen met de grootste kolonie vleermuizen van Centraal-Azië. Een bad is duur (ongeveer 15 euro) en niet altijd even hygiënisch. In de avond arriveren we in de hoofdstad; Ashgabat, met zijn pompeuze, ietwat surrealistische bouwwerken. De president heeft onlangs verordend dat in de hoofdstad alleen maar witte auto’s rond mogen rijden om het maagdelijk wit van de stad niet te ‘vervuilen’ met andere kleuren. Je zult ook geen gezellige restaurantjes zien. Deze zijn verstopt in de bouwwerken en mogen geen aanduiding aan de kant van de weg neerzetten. Alleen de locals weten waar ze zitten. Je mag niet roken in de stad, dus mocht je een nicotine verslaving hebben, vraag dan nog even om een stop voor je de stad betreedt. De straten waar we over heen rijden zijn zo breed dat er makkelijk een vliegtuig kan landen.

Dag 22

Excursie naar de Chuli Gorge

We maken een excursie naar Chuli. Dit bevindt zich in het Kopetdag gebergte, de natuurlijke grens tussen Turkmenistan en Iran. Vanaf Chuli lopen we naar de opening van de Chuli/Luipaard Gorge, waar we picknicken voordat we de Gorge doorlopen. Chuli betekent luipaard en is een bedreigde diersoort in Turkmenistan. De laatste jaren, met de hulp van het WWF en de overheid, is de luipaardenstand weer iets toegenomen. De kans dat je er hier één ziet blijft echter klein. De wandeling duurt ongeveer 3 uur met prachtige fotogenieke uitzichten en is tamelijk inspannend. Mocht je liever niet meewandelen dan kun je samen met de chauffeur genieten van het uitzicht of in Ashgabat blijven. Hier kun je bijvoorbeeld het monument van de neutraliteit bezoeken, dat er sterk uitziet als Kuifje’s Raket naar de Maan. Het reuzenrad is de grootste ter wereld en dat heeft een vermelding in het Guinness Book of Records opgeleverd. De Gypjak moskee is een enorm bouwwerk dat 7 kilometer buiten Ashgabat staat. Het bouwwerk kostte 100 miljoen euro en is nu de grootste van Centraal Azië.

Dag 23

Vertrek

Vroeg in de ochtend/nacht transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Aankomst dezelfde dag.
Naam Heen Terug Groep Personen Prijs
  • Kirgizië Zijderoute
    zaterdag
    8 juni 2024
    23 dagen
    zondag
    30 juni 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 3.375,00 /Persoon

    - +

    Trip Extras:

    Meerprijs 1 persoons kamer
    € 450.00 / unit

    Meerprijs voor een 1 persoons kamer (waar mogelijk).

    Learn More
  • Kirgizië Zijderoute
    zaterdag
    31 augustus 2024
    23 dagen
    zondag
    22 september 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 3.375,00 /Persoon

    - +

    Trip Extras:

    Meerprijs 1 persoons kamer
    € 450.00 / unit

    Meerprijs voor een 1 persoons kamer (waar mogelijk).

    Learn More
  • Kirgizië Zijderoute
    zaterdag
    14 september 2024
    23 dagen
    zondag
    6 oktober 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 3.375,00 /Persoon

    - +

    Trip Extras:

    Meerprijs 1 persoons kamer
    € 450.00 / unit

    Meerprijs voor een 1 persoons kamer (waar mogelijk).

    Learn More
  • Kirgizië inclusief: Alle transfers en vervoer volgens programma, tolk/gids, accommodatie volgens programma, maaltijden inclusief thee (muv lunch in Bishkek), lokale belastingen. Visum voor Kirgizië is niet nodig.
  • Oezbekistan inclusief: Transfers en vervoer volgens programma, overnachtingen in 3* hotels inclusief ontbijt, Engels sprekende gidsen, gebotteld water, lunch box voor de rit Bukhara – Khiva, entreegelden. Visum voor Oezbekistan is niet nodig.
  • Turkmenistan inclusief: Transfers en vervoer volgens programma, uitnodigingsbrief voor visum, accommodatie volgens programma inclusief ontbijt (tijdens verblijf in tenten inclusief lunch en diner, matras, lakens, dekens, kussens, picknick en sanitaire voorzieningen), Engelssprekende gids, kok, 1 ½ liter gebotteld water per dag, entreegelden voor Kunya Urgench en Kow Ata, toeristenbelasting.
  •  persoonlijke uitgaven, gebottelde dranken, fooien, verzekeringen (op aanvraag), eenpersoonskamertoeslag op aanvraag (€ 65,- niet mogelijk tijdens verblijf in joerten), boekingskosten (€ 35,-), entreegelden, vaccinaties.
  • Oezbekistan exclusief: Niet genoemde maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, fooien, eenpersoonskamertoeslag op aanvraag (€ 195,-).
  • Turkmenistan exclusief: Visum, fee bij grensovergang (ongeveer $ 15,-, deze kosten kunnen wijzigen. Let op: in Turkmenistan kan alleen met dollars betaalde worden, niet met euro’s en niet met creditcard), niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien, vliegticket Ashgabat – Amsterdam, kosten voor het maken van foto en/of video opnames, eenpersoonskamertoeslag op aanvraag (€ 95,-).
  • internationale vluchten
aanbevolen vluchten
vertrek 8 juni vertrek 31 augustus vertrek 14 september
€ 785 incl. 30 kg bagage € 840 incl. 30 kg bagage € 840 incl. 30 kg bagage
Turkish Airlines Amsterdam-Istanboel 11.20 – 15.50
Turkish Airlines Istanboel-Bishkek 16.55 – 01.05
Uzbekistan Airl. Bishkek-Tashkent 19.05 – 1925 € 195 incl. 20 kg bagage
Turkish Airlines Ashgabat-Istanboel 08.15 – 10.25
Turkish Airlines Istanboel-Amsterdam 14.05 – 16.40