• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

Deze reis is voor wie op zoek is naar de perfecte Bhutan-reis zonder de ultieme Snowmantrek in gedachten te hebben. Naast de 12-daagse trektocht langs het Himalayagebergte van Bhutan, kom je nog andere prachtige bezienswaardigheden tegen.

Tiger’s Nest en festivals

Iedereen kent wel het “Tiger’s Nest” dat gebouwd is tegen de kliffen bij Paro. Het is het meest gefotografeerde plekje in Bhutan. Deze wandeling gebruiken we als hoogtegewenningstocht voor de trekking. In elke reis zit altijd een kloosterfestival, in Thimpu of Paro, of bijvoorbeeld een klooster in de oostelijk gelegen Bumthang-vallei. In de dag tot dag beschrijving staat precies welke festivals je tijdens welke reis gaat bezoeken.

De trektocht

Tijdens de wandeling steek je 3 keer een 4500-5000 meter hoge pas over en passeer je 6 van de hoogste en mooiste toppen van het land: Chomolhari I en II, Jichu Drake, Tserim Kangi, Great Tiger Mountain en Masagang. Bhutan is heel dunbevolkt en je kunt er echt genieten van de unieke en ongerepte natuur: uitgestrekte bossen, bergweiden, watervallen en vergezichten. Onderweg kom je langs 4 grotere en kleinere dorpjes waar je het dagelijks leven van dichtbij meemaakt. Aan het begin en aan het eind van de reis bezoek we de steden Paro en Thimpu, elk met hun eigen bezienswaardigheden.

Deze reis wordt aangeboden vanaf 2 personen met vertrekdatum naar keuze. Beste reistijd voor Bhutan is het voor en najaar, hoewel de reis in de winter ook goed te maken is. In de zomer is het regentijd in Bhutan. In het voorjaar kunnen we het kloosterfestival bijwonen in Ura Yakchoe, in het najaar zijn we bij het festival van Jambay Lakhang en het festival Prakar Duchoed. Al deze festivals zijn in of bij de Bumthangvallei.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers. Wij gaan er tevens van uit dat onze reizigers over een reisverzekering met werelddekking beschikken die ook ongevallen en medische kosten dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vlucht Amsterdam naar Delhi

Je kunt vertrekken uit Amsterdam of Brussel, waarbij de laatste vaak wat goedkoper is. Vertrek vanaf Schiphol in de ochtend, aankomst in Delhi laat in de avond of begin van de nacht. In principe vertrekt de vlucht naar Paro, soms via Kathmandu, vroeg in de ochtend. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk op Delhi Airport. Er is mogelijkheid om voor een paar uur een zogenaamd slaapcabine (sleeping pod) te huren, waar je in een afgesloten ruimte kunt liggen.

Dag 2

Aankomst in Delhi, vlucht naar Paro

In de ochtend checken we in voor een vlucht van Druk Air naar Paro. Vooral het laatste deel van de vlucht is geweldig. De hoge toppen van Oost-Nepal glijden, als het niet te bewolkt is, links langs je heen: Mt. Everest, Makalu en Kanchenjunga zijn duidelijk zichtbaar op een heldere dag, en diagonaal voor ons liggen de toppen van Bhutan, waaronder Chomolhari en Tserim Kangi. Het vliegtuig draait dan meerdere keren, vlak voordat het landt, naar links en rechts over de beboste bergkammen de Paro-vallei in. Plotseling zie je meer huizen en platteland en voor je is de grote Dzong van Paro en de toren waarin het Nationaal Museum is gehuisvest. We hebben wat tijd nodig om echt tot rust te komen en te begrijpen waar we zijn. Je merkt meteen dat de huizen groot en goed gebouwd zijn en de meeste prachtig versierd zijn met schilderijen, een beetje zoals in Oostenrijk en Zwitserland. In welk hotel we verblijven hangt enigszins af van de beschikbaarheid van de kamers, maar in principe bestaat er niet zoiets als een slecht hotel in Bhutan. De ene is wat eenvoudiger, maar ligt in het stadscentrum, terwijl de andere misschien wat luxer is, maar een beetje buiten de stad. In de middag maken we kennis met de cultuur: we bezoeken het Nationaal Museum, dat gevestigd is in een oude uitkijktoren boven de Dzong. Daarna bezoeken we de Dzong. Het is een administratief gebouw in alle districten van Bhutan. Een belangrijk onderdeel daarvan is het religieuze centrum met zijn monniken en gebedsruimtes. Andere delen hebben kamers voor meer seculiere bestuurders. Paro ligt op 2350 meter hoogte, dus je kunt gelijk wennen aan de hoogte.

Dag 3

Paro, Tigers' Nest

Vandaag gaan we voor het eerst naar buiten. Eerst een korte rit en dan lopen we over een breed pad gestaag omhoog door het bos. Af en toe passeren we het heiligdom en zien het Taktsang-klooster al in de uitkijkpunten. Het ligt tegen een steile rotswand ongeveer 1000 meter boven de vallei. Vanaf de parkeerplaats voor de bus is het zo'n 600 meter bergop voor ons, heerlijk om de benen van je af te schudden. Net voordat je bij het klooster aankomt, sta je op een plek waar je het gaat bekijken. Om bij het klooster te komen, moet je langs de waterval de steile trap af en dan weer een stukje omhoog naar de poort van het gebouw. Naast verschillende kamers met prachtige beelden, word je door andere relikwieën geleid naar de plek waar de mythische tijger lag terwijl Guru Rinpoche mediteerde in de grot. Afhankelijk van de tijd doorgebracht in Tigers Nest lunchen we in het restaurant voor de helft van de rekening. We zullen de nacht weer doorbrengen in Paro verblijven.

Dag 4

Paro-Drugyel Dzong-Shana-Thongo Samba (3260m, 4-5 uur lopen)

Vandaag beginnen we aan het echte werk. Eerst met een busje langs het in verval geraakte Drugyel Dzong naar het einde van de weg naar het dorp Shana. Paarden en paardenmannen wachten hier al op ons. We laden alles op en kunnen beginnen met de trektocht vanAlles is geladen en we lopen. Voor de lunch gaat de vallei open en passeren we dorpen en het platteland. Na de lunch wordt het minder bevolkt, met slechts hier en daar een eenzame boerderij. De paden worden nu smaller en het pad slingert zich over boomwortels en langs de rivier op en neer. Zonlicht straalt subtiel door het veelkleurige (herfst)bladerdak. Af en toe steken we de rivier over via een brug. Als het regent, veranderen de sporen in echte modderstroken. Ik kan me niet voorstellen dat ik hier in het regenseizoen zou moeten lopen. Vannacht slapen we op een open plek midden in het bos. Het vinden van een goede plek om je tent op te zetten, kost moeite. Leuke plek om vuur te maken. Nu we boven de 3000 meter zijn geklommen, wordt het 's avonds al flink kouder.

Dag 5

Thongo Samba naar Jeysi Thanka (3750m, 4 uur lopen)

De beklimmingen en afdalingen zijn nu iets hoger en de wanden langs de rivier zijn steiler. Het bos is mooi en oud. Mos, varens, omgevallen boomstammen, watervallen, rotsen, grotten, lianen en zwarte poelen. Waar de rivier een grote bocht naar het noorden maakt, staat in een open veld een boeddhistisch gebouw: een stupa. Het is een weergave van de kosmos met vierkanten en cirkels op verschillende lagen, elk met zijn eigen symboliek. Er is ook een mooi uitzicht op Chomolhari. Aan het einde van een wandeldag klim je enkele honderden meters. Je passeert het militaire kamp en het gebruikelijke kamp, maar we kiezen een plek iets hoger uit, zodat de overgang naar 4000 meter morgen iets makkelijker zal zijn. We kamperen op een groot open terrein waar je goed kunt rondkijken. De bergen om je heen zijn hier al veel hoger zijn dan gisteren.

Dag 6

Heysi Thanka naar Jangothang (4094m, 3-4 uur lopen)

Laten we het kalm aan doen vandaag, dat is ook beter om aan de hoogte te wennen. Hierboven en hoger in het dal wonen er wat meer mensen. We passeren een klein dorpje. Hier en daar wordt een huis gebouwd en er is ook een schooltje, waar we mogen komen kijken en fotograferen. Mensen zijn bezig met yaks, waar er hier veel van zijn. Het pad stijgt weliswaar heel geleidelijk, maar je voelt de hoogte vandaag. Het kamp is gelegen op de plek van de ruïnes van een oude Dzong en een chörten (stoepa). Je bent dicht bij de oostkant van Chomolhar I, die met een hoogte van 7.300 meter 3.000 meter boven je uitsteekt. Het is hier 's nachts behoorlijk koud en vooral in de herfst moet je rekening houden met temperaturen onder het vriespunt (-10ºC).

Dag 7

Jangothang, rust acclimatiseren, (4094m)

Vandaag kun je kiezen: luieren in het kamp: een boek lezen, wassen of een wandeling maken. Wij kunnen 2 wandelingen aanraden. De eerste brengt je over de rivier naar 2 meren met een prachtig uitzicht op de witte toppen van de Himalaya in het westen. De tweede tocht gaat naar het uitkijkpunt van misschien wel de meest spectaculaire berg in de regio: Jichu Drake. Beide tochten duren zo'n 4 uur en brengen je tot zo'n 4.400 meter, wat een mooie extra boost is om aan de hoogte te wennen.

Dag 8

Jangothang-Lingshi over de Nyele La (4831 meter, 4005 meter, 6 u lopen)

Je zou kunnen zeggen dat de reis tot nu toe wat beschaafd is verlopen: de kampeerplaatsen liggen er schoon en netjes bij, aan de paden kun je zien dat ze onderhouden worden en er zijn wel wat mensen onderweg. Je ziet dat er steeds meer toeristen komen. Als we Jangothang achter ons laten, heb je het gevoel dat je weggaat, de wildernis in. Dit is ook de dag dat we voor het eerst op deze reis een echte pas oversteken. Na 20 minuten steken we de brug over en beginnen aan een steile klim van 150-200 meter naar de volgende vallei. De wereld is hier verlaten. Hier komen we in het gebied waar blauwe schapen zich thuis voelen. Waarschijnlijk zien we één of meerdere kuddes tegen de bergwand grazen. Onder de verre valleien en met gras begroeide, droge vlaktes wordt het landschap dramatischer. De rivier kronkelt over de bodem van de vallei en die is soms drassig. Een tijdje heel geleidelijk omhoog lopend zien we een kloof voor ons. Zigzaggend over zandpaden is nog best een eind. De kudden yaks die de bergen afrennen zorgen ongetwijfeld voor grote stofwolken. Boven op de pas kan het hard waaien. Dit is een trekgat waar gebedsvlaggetjes van stokken waaien. Terugkijkend zie je een prachtig berglandschap: Tserim Kang op de voorgrond, Jichu Drake erachter en twee toppen van Chomolhari. De Tibetaanse grens is hier heel dichtbij, niet meer dan 4 kilometer op één plaats. Een breed pad slingert rustig langs de onbegroeide berghellingen. Na een paar uur zie je Lingshi Dzong op de top van de heuvel. Lingshi is een klein dorp met een regionale betekenis: er is een school en een ziekenhuisje en je kunt bellen. We kamperen lang voor het dorp op een rustige plek naast de rivier, waar we omgeven zijn door alleen maar prachtige natuur.

Dag 9

Lingshi naar Chebisa (3868 meter, 4 uur lopen)

Vandaag hebben we geen grote hoogte verschillen te overbruggen. Een paar honderd meter omhoog en omlaag. Qua conditie is het niet veel, maar in andere opzichten is dit wel een heel interessante dag, vooral omdat we ook twee kleine maar zeer authentieke dorpjes passeren. Midden in de prachtige uitgestrektheid van de bergwereld liggen de dorpen Goyok en Chebisa verscholen in 2 aparte kleine zijdalen. In dit laatste dorp slaan we ons kamp op om het leven van alledag in deze uithoek van de wereld echt te leren kennen. Mensen zijn erg vriendelijk en open en je kunt overal aan mee doen. Het is een paradijselijke plek zo mooi in de wind in de zon en vlak onder de waterval slingert een kristalheldere zilveren stroom zich een weg door het dorp.

Dag 10

Chebisa naar Shakyapasang (4184 meter, 4 - 5 uur lopen)

Na het verlaten van Chebisa beginnen we aan het meest desolate deel van de tocht. Het volgende dorp, Layan, ligt vanaf hier 4 dagen lopen verderop. De natuur is overweldigend, zeker als je nauwelijks menselijk ingrijpen ziet. Eindeloze dalen en zijdalen. In de met oude bossen begroeide valleien en hellingen zie je zilver kronkelende beekjes, soms onderbroken door een waterval. Het zigzagt omhoog en over de bergkam bereiken we uiteindelijk het hoogste punt van Gombu La. Stukje bij beetje dalen we weer af in een grote vallei, met aan het einde besneeuwde toppen en zwarte rotswanden waar de watervallen vanaf spatten.

Dag 11

Shakyapasang via Jare La naar Robluthang (4705 meter, 4150 meter, 6 uur lopen)

Vanaf de laaggelegen camping in het dal, met een kronkelende rivier, klimmen we weer een paar honderd meter omhoog. Dan dwalen we over de vlakte en langs rotswanden om in een paar uur de volgende pas te bereiken: de Jare La. Vanaf de Jare La kun je zien dat de bergen erachter, zoals Jichu Drake, steeds verder weg zijn, maar ook dat nieuwe hoge toppen naderen. De meest opvallende zijn Great Tiger Mountain en Masagang. Na Jara La dalen we stap voor stap af naar de rivier. Hier staan soms geïmproviseerde nomadische tenten op plekken waar het goed is om je yaks te laten grazen. Onze camping ligt op een mooi uitzichtpunt tussen wat hoger gelegen rotsen en aan de andere kant van de rivier wat hoger. Dat maakt het morgen makkelijker als we het hoogste deel van de route oversteken.

Dag 12

Robluthang naar Limithang (pas: 5003 meter, 4139 meter, 6 uur lopen)

Dit is een echt hoogtepunt op deze reis. Het gebied is hoog en geen mens te zien, terwijl de kans om blauwe schapen te zien groot is. Drassige weiden bedekken de bodem van de vallei, terwijl de zijkanten van de bergen vrij droog zijn en weinig begroeiing hebben. Hier en daar wordt de vallei breder, waardoor er grote vlakke gebieden ontstaan met prachtige rotsformaties en watervallen. Het laatste deel van de pas is zoals gewoonlijk behoorlijk steil, maar nergens echt moeilijk of technisch. Je wandelt nu op grote hoogte met een prachtig uitzicht op de Himalaya aan je linkerhand en de verre horizon voor je. Als je ergens een gevoel van ruimte wilt ervaren, dan is het hier. Langzaam maar zeker dalen we weer af naar de volgende vallei en slaan ons kamp op op een verbluffend mooie plek aan de voet van Great Tiger Mountain, waar de bossen weer beginnen.

Dag 13

Limithang naar Laya (3819 meter, 3-4 uur lopen)

Vandaag wandelen we door prachtige bossen naar het grote dorp Laya. In feite is het een verzameling kleine kernen met elk 5 tot 20 huizen. De weg gaat op en neer en uiteindelijk kamperen we ergens midden in de nederzetting achter een boerderij. We zetten ons kamp op voor de lunch, zodat je de middag door het dorp kunt dwalen om het klooster of de school te zien of gewoon mensen te ontmoeten en te zien hoe het leven hier is. Yaks zijn overal en de mensen zijn erg gastvrij en open en willen graag op de foto. Laya is een bevolkt gebied met verschillende dorpskernen. Er is een school en een klooster en leuke middagwandelingen. Maar het allerleukste is om het normale dorpsleven te observeren. Communicatie met aardige open mensen is gemakkelijk en direct. Zij hebben een andere kijk op de wereld dan wij (letterlijk).

Dag 14

Laya naar Koina (3257 meter, 4 - 5 uur lopen)

Vandaag is het laatste deel van onze trekking. De yaks worden vervangen door paarden en na het ontbijt verlaten we dit toch wel heel bijzondere dorpje. Nadat we zijn afgedaald naar de bodem van de vallei, bereiken we een driesprong. Het pad naar de Masagang draait naar links. Wij gaan rechtsaf in zuidelijke richting naar de bewoonde wereld. Er is hier ook een politie- cq militaire post om onze documenten te controleren. Het pad voert je nu door een heel smal maar bebost deel van de vallei met hoge wanden, vlak naast de rivier. Een half uur na de controlepost zie je de afslag naar de "snowmantrek" naar het oosten en omhoog. Een paar uur later arriveren we op een plek met de naam Koina. Kamperen is hier onmogelijk vanwege de dikke permanente modderlaag. Gelukkig hebben we een huis waar we een primitief onderkomen kunnen vinden. Als er nu nog groepen onderweg zijn, kunnen we ook ongeveer een uur voor Koina kamperen op de steile oevers van de rivier...

Dag 15

Koina via Bale La naar Ghasa en rijden naar Punakha (3800 meter, 2756 meter, 6 uur lopen, 1 uur rijden)

Het grootste deel van de dag lopen we langs de rivier in een vrij smal dal, waarvan de steile hellingen bedekt zijn met dicht gemengd bos. Het pad is vaak modderig, maar op de meeste plaatsen verbeterd door dwarspaaltjes over de modder te plaatsen. Bale La is niet een echte pas maar veel meer een hoog punt om hoog voorbij de al te steile wanden van de vallei te komen. Het is niet moeilijk, maar er zijn veel ups en downs door prachtige bossen, met hier en daar mooie uitzichten op besneeuwde toppen. Het laatste uur daal je af in de Gasa-vallei. Van bovenaf zie je de opvallende Dzong prachtig gelegen tegen de achtergrond van een witte bergtop. Gasa is het administratieve centrum van de hele noordelijke regio en de Dzong was tot voor een paar jaar terug de enige in Bhutan die nog niet via de weg met de rest van het land was verbonden. Je bent nu terug in een echt bewoonde wereld. Een busje pikt ons op en brengt ons naar Punakha waar we de nacht doorbrengen in een aangenaam hotel, lekker bed en douche!

Dag 16

Punakha naar Trongsa

In de ochtend bezoeken we het imposante Dzong van Punakha. Punakha is de winterresidentie van de regering. Het ligt veel lager dan Thimpu en het is veel warmer. Punakha ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Mo en Po Chu, of moeder en vader rivier. Dichtbij dit punt ligt de indrukwekkende Punakha Dzong. We hebben genoeg tijd om dit prachtige klooster-fort te bezoeken. Grote binnenplaatsen, hoge traditionele gebouwen met kleurrijke Tibetaans-boeddhistische schilderijen. We lopen door de verschillende zalen die allemaal prachtig gedecoreerd zijn met muurschilderingen verschillende symbolische voorstellingen. Punakhan Dzong is een van de drie mooiste in Bhutan. Via een brede overdekte brug betreed je de voortuin. Vervolgens leidt een steile trap naar de eerste binnenplaats. Overal muurschilderingen en hoge tempels en overheidsgebouwen. Via gangen, trappen en tuinen ga je steeds dieper het gebouw in. Aan het einde staat een grote tempel met metershoge afbeeldingen die het leven van de Boeddha uitbeelden. In de middag rijden we over de pas naar Thimpu, waar we de laatste nacht in Bhutan zullen doorbrengen. Dan volgt een lange maar mooie rit over de bochtige wegen van centraal Bhutan. Je passeert verschillende passen met - als het weer het toelaat - prachtige uitzichten op de Himalaya in het noorden. Onderweg komen we langs verschillende kleinere en grotere dorpen en bezienswaardigheden, zoals het plaatsje Wangdi Phodrang en de grote chörten bij Chendebji en opvallende afbeeldingen van het mannelijk geslacht op de muren van de huizen dat hier dienst doet als een beschermende kracht. Er is een prachtige Dzong in het strategisch gelegen stadje Trongsa. Daar gaan we morgen ook een kijkje nemen. Overnachting in een iets eenvoudiger hotel.

Dag 17

Trongsa naar Bumthang

In de ochtend bezoeken we de Dzong met vele binnenplaatsen en heilige gebouwen en tempels. Een prachtig uitzicht op het omringende groene landschap en de rivier in de diepe kloof beneden. Wat verder op vind je de valleien van Bumthang. We verblijven in een typisch hotel aan de andere kant van de berg, met uitzicht op de stad Jakar. Als er 's avonds een openingsceremonie van het festival is, gaan we daar natuurlijk heen.

Dag 18 en 19

Bumthang, 2 kloosterfestivals

In en rond Bumthang is genoeg te beleven dus het programma wordt in overleg met de gids en afhankelijk van de wensen bepaald. Het Kurjey Lhakhang is één van de meest heilige plaatsen waar Guru Rimpoche (Padmasambhava) in een grot heeft gemediteerd en waar de afdruk van zijn rug nog zichtbaar is in de rots. Kurjey = afdruk van het lichaam. De boom die je bij het klooster ziet staan is gegroeid uit de staf van deze heilige die in Bhutan ook bekend is onder de naam ‘guru Rimpoche’. De Jamba Lhankhang die stamt uit de 7de eeuw en door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo is gebouwd. Van deze koning wordt verteld dat hij in een dag 108 stoepa’s verspreid over de Himalaya heeft gebouwd waar hij een demon aan vastnagelde, die de verspreiding van het Boeddhisme tegenwerkte. De Tamshing Lhakhang is in 1501 is opgericht door Pema Lingpa. Het Gangtey en Tamsing klooster zijn twee plaatsen waar tot op de dag van vandaag nog steeds de religieuze lessen volgens de traditie van Pema Lingpa worden gegeven. De Kenchogsum tempel is na de grote brand nu weer op schitterende wijze is opgebouwd. De Jakar Dzong is het administratieve en religieuze centrum is van Bumthang district. We zullen op deze dagen 2 verschillende festival op aparte locaties bijwonen: één in de Jakar Dzong en één in Ugyel Choling Kangsel. Mensen kleden zich feestelijk en iedereen is blij. Er is een rijdans voor vrouwen, een gemaskerde monniksdans en op het buitenterrein is een soort kermis met kraampjes en entertainment. Wie wat verder wil kijken, kan in deze prachtige vallei verschillende bijzondere tempels en kloosters bezoeken.

Dag 20

Bumthang naar Wangdi Phodrang

Over dezelfde weg rijden we terug richting Thimpu. We overnachten in Wangdi Phodrang. Wangdi is een doorsnee Bhutanees stadje met typische winkeltjes en stalletjes en ook hier is er een Dzong te bewonderen.

Dag 21

Wangdi Phodrang naar Thimpu

In de ochtend rijden we naar Thimpu, waar we in de vroege middag aankomen. Dan heb je de hele middag om de stad beter te leren kennen. Thimpu is een kleine charmante hoofdstad met ongeveer 125.000 inwoners. Het verkeer is rustig en de rivier die er doorheen stroomt is superschoon met helder transparant water. Je kunt met een gids verschillende bezienswaardigheden gaan verkennen of natuurlijk op eigen houtje in de stad rondbanjeren. Je kunt de grote Dzong gaan bekijken, het Tibetaanse Medisch Centrum bezoeken, er is een kleine leuke markt en het is ook de moeite waard om bedrijven te bezoeken die mooie kleurrijke doeken en wandkleden maken.

Dag 22

Thimpu – Paro, Paro – Delhi (vlucht)

Vroeg in de morgen staat er een busje klaar om je in ongeveer 1 uur naar de luchthaven van Paro te brengen. Het geplande vertrek is in de ochtend. Na het opstijgen glijden de Himalaya-reuzen van Bhutan en Oost-Nepal weer aan je voorbij. Je verlaat nu de Himalaya en trekking in Bhutan wordt een nieuwe mooie waar je nog vaak aan zal terugdenken. In Delhi zul je waarschijnlijk lang moeten je lang wachten voordat je de vlucht naar Amsterdam kunt halen. Er zijn mogelijkheden om een plekje te huren om wat slaap te vatten mocht je daar behoefte aanhebben.

Dag 23

Delhi-Amsterdam

Midden in de nacht stijg je op en 8-9 uur later land je op Schiphol, waar het dan net dag begint te worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij.
Naam Heen Terug Groep Personen Prijs
  • bhutan, Lingshi-Laya
    woensdag
    3 april 2024
    23 dagen
    donderdag
    25 april 2024
    1 - 12 Personen
  • bhutan, Lingshi-Laya
    dinsdag
    1 oktober 2024
    23 dagen
    woensdag
    23 oktober 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 5.865,00 /Persoon

    - +
  • INCLUSIEF retourticket Delhi – Paro – Delhi (+/- € 530,-)
  • visumkosten voor Bhutan
  • Al het vervoer en transfers volgens programma
  • Overnachtingen in Bhutan in hotels van goede kwaliteit inclusief alle maaltijden en thee.
  • Begeleiding van een lokale Engelssprekende gids in Bhutan en India.
  • Entreegelden, excursies en rondleidingen volgens programma.
  • boekingskosten (inclusief bijdragen aan GGTO en Calamiteitenfonds)
  • Dagprijs, permits en belastingen voor Bhutan
  • op de trektocht:
  • begeleiding met gids, kok en keukenhulpen
  • paarden om de lasten te dragen en paardenmannen
  • 3 maaltijden per dag
  • gebruik van tent en groeps-diningtent
  • Intercontinentale retourvluchten Amsterdam-Delhi of Brussel-Delhi (op aanvraag).
  • persoonlijke (hotel)rekeningen.
  • Fooien voor de gids, kok, keukenstaf, paardenmannen en de chauffeur.
  • Vaccinaties.
  • Verzekeringen.
  • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag

aanbevolen vlucht voorjaar zoals bekend 0- 18 dec 2023: KLM/AF € 770,- incl. 1 stuks ruimbagage

3-apr Amsterdam Delhi 14.10 – 01.55
25-apr Delhi Parijs CDG 00.35 – 06.35
Parijs CDG Amsterdam 08.15 – 09.40

aanbevolen vlucht najaar: Swiss Air en Lufthansa € 685,- inclusief 1 stuks ruimbagage 23 kg

1-okt Amsterdam Zürich 06.40 – 08.05
Zürich Delhi 12.20 – 23.35
23-okt Delhi München 01.20 – 06.05
München Amsterdam 13.30 – 15.00