• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Data en prijzen
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart

Deze reis brengt je naar de minder bekende, maar daarom niet minder mooie plekjes van Nepal. Met community based tourism (CBT) ondersteun je lokale projecten en bewoners van gebieden waar wat minder toeristen komen.
De trekking Mardi Himal is een wat minder drukke, relatief korte trektocht in het Annapurna gebied dat ook wel ‘the other sanctuary’ wordt genoemd. De trektocht brengt je aan de voet van de Mardi Himal en de Macchapuchare. Je wordt getrakteerd op een fantastische uitzicht op het Annapurna massief.
Naast de trektocht maken we ook een paar dagwandelingen en een fietstocht in het Chitwan National Park. We lopen een dag mee met de lokale bevolking en bezoeken traditionele dorpjes en heilige plaatsen. We beëindigen onze reis weer in de bruisende hoofdstad Kathmandu.

Deze reis heeft vertrekgarantie vanaf 4 personen. Het is ook mogelijk de reis individueel te maken met een vertrekdatum naar keuze. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op.
Door omstandigheden ter plaatse kan het zijn dat het programma ter plaatse wordt aangepast. Wij verwachten een flexibele houding van onze reizigers.
Voor deelname aan deze reis dien je over een reisverzekering met werelddekking te beschikken die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel

Dag 3

Vrij te besteden dag in Kathmandu.

Vrij te besteden dag in Kathmandu. Je kunt hier de Hindoestaanse tempel Pashupatinath bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. In de ochtend vinden hier religieuze plechtigheden plaats. Rond de indrukwekkende Bouddhanath stoepa vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Swayambunath wordt ook wel de apentempel genoemd en de reden van de naam wordt snel genoeg duidelijk. Hier kun je zien hoe mensen de kora rondom het complex maken en als je wilt kun je hieraan meedoen. Zorg dat je met de klok meeloopt en precies op hetzelfde punt eindigt als waar je begonnen bent. Als je dit niet doet brengt het namelijk ongeluk. Durbar square is een oude koningsstad. Hier bewonder je het paleis, de vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. Hier vlak bij zit ook Freakstreet, een trekpleister voor hippies.

Dag 4

Naar Bandipur

Vervoer naar Bandipur. Dit is een middeleeuws Newari dorpje vol houtsnijwerk en de tijd heeft er stil gestaan. Houdt er rekening mee dat er geen auto’s het dorp in mogen, dus als je het dorp wilt bezichtigen dient dit lopends te gebeuren. Vanuit Bandipur heb je bij helder weer een schitterend zicht op de Himalaya dus wellicht kun je ook gewoon van het uitzicht genieten.

Dag 5

Dagwandeling naar Ramkot

Dagwandeling naar Ramkot. Kleine paadjes brengen ons door typische landbouwnederzettingen, traditionele huizen en interessante tempeltjes. Purano Kot, een voormalig fort, ligt op slechts 20 minuten lopen van de bazaar van Bandipur. Daar vlak bij staat een tempeltjes met hele oude beelden. Ernaast is een nieuwe tempel gebouwd, waar lokale bevolking de god Mahaday om regen smeken in droge periodes. Via Muchuk en Mukundeswari komen we twee uur later in Ramkot aan. Traditionele ronde huisjes geven je het idee dat je eeuwen terug in de tijd bent gegaan. Gemiddelde looptijd 5 uur. Deze dagwandeling is optioneel. Mocht je liever in Bandipur blijven relaxen, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 6

Naar Kande en trek naar Deurali

Rit van ongeveer 4 uur naar Kande, waar we na de lunch beginnen aan ons avontuur. Vanaf Kande lokt het fantastische uitzicht je dichter naar de bergen. We lopen ongeveer een uur heuvelopwaarts naar het uitzichtspunt van Thulo Karka/Australian Camp (2050m). Vanaf hier kun je de hele Annapurna range zien: de Dhaulagiri, Manaslu, Annapurna, de ‘vin’ van de Macchapuchare (bijgenaamd de Fishtail) en natuurlijk de Mardi Himal, waar we naar op weg zijn. We lopen weer iets heuvelafwaarts naar Pothana, waar onze trekking permits gecontroleerd worden. Vanaf hier lopen we weer heuvelopwaarts naar onze overnachtingsplaats in Deurali (2150m), waar we in een bacic lodge bij mensen thuis overnachten. Gemiddelde looptijd 3 uur.

Dag 7

Trek van Deurali naar Forest Camp.

We vervolgen onze weg naar Forest Camp (2550m). Zoals de naam al zegt lopen we vandaag voornamelijk door bebost gebied. Vanuit Deurali slaan we rechtsaf naar boven door jungleachtig gebied, dan steil naar beneden. We vervolgen onze weer omhoog tot we bij onze overnachtingsplaats arriveren. We slapen in een basic lodge. Gemiddelde looptijd 4 uur.

Dag 8

Trek van Forest Camp naar High Camp

Vandaag een zware loopdag, die voornamelijk omhoog voert. Na een uur klimmen begint de bebossing te breken en plaats te maken voor alpine weides met rododendrons en jeneverbessen. Voor je zie je de piek van de Macchapuchare en links van je de toppen van Annapurna South. Het klimmen wordt beloond! Hierna nog 3 uur klimmen naar High Camp op 3550 meter hoogte. Doe het rustig aan want de lucht wordt ijler en je kunt last krijgen van verschijnselen van hoogteziekte. We overnachten in een basic lodge. Gemiddelde looptijd 4-5 uur.

Dag 9

Dagtocht naar Mardi Himal Base Camp

Dagtocht naar Mardi Himal Base Camp. De trek naar Annapurna Base Camp (4130m) wordt vaak de ‘sanctuary trekking’ genoemd, Mardi Himal heeft als bijnaam ‘the other sanctuary’. De trek gaat hoger dan die naar ABC en biedt een subliem uitzicht op de Macchapuchare (6997m). Ook de Hiunchuli en de Annapurna zijn zichtbaar. We kunnen het beste vroeg vertrekken omdat het in de middag in de bergen meestal bewolkt wordt en er in de ochtend de meeste kans op heldere luchten en uitzichten zijn. De klim gaat op sommige stukken steil omhoog over een heuvelkam naar het hoogste punt van de trekking op 4500 meter. Je loopt door alpine weides met hier en daar een herder, yaks, geiten en de nationale vogel van Nepal, de ‘daphne’ (fazant). Eenmaal op Base Camp aangekomen word je overschaduwd door de magnifieke toppen van de Macchapuchare en de Mardi Himal (5587m). Genieten, foto’s maken en nog meer genieten. Gemiddelde looptijd: 4 uur (3 uur heen, 1 uur terug). Deze dagtocht is optioneel. Als de tocht je te zwaar lijkt of als je liever in High Camp van het uitzicht blijft genieten, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 10

Trek van High Camp naar Sidhing

Terug naar beneden lopen we een iets andere route dan op de heenweg en eindigen vandaag in Sidhing. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 11

Trek van Sidhing naar Lwang

Geleidelijk omhoog naar Galel. Na de lunch trek naar Lwang. Dit Gurung dorpje ligt tussen theeplantages en mooie uitzichten op het Annapurna gebergte en de Mardi rivier. We overnachten in een basic lodge, CBT of homestay. Gemiddelde looptijd: 4 uur.

Dag 12

Trek van Lwang naar Milan Chow. Transfer naar Pokhara

We lopen in zo’n 4 uur naar Milan Chow, dat langs een weg ligt en waarvandaan we terug rijden naar Pokhara. Pokhara is de 2e stad van Nepal en wordt voornamelijk bewoond door Gurung en Magar. De Gurung kregen wereldwijde faam als Gorkha soldaten. Vanaf het Phewa meer heb je, bij helder weer, een mooi uitzicht op de bergen die in het meer reflecteren. Je kunt hier ook een bootje huren.

Dag 13

Wandeling naar Sarankot

Vroeg op voor de (optionele) wandeling naar Sarangkot om de zonsopkomst te bewonderen. De rest van de dag is vrij te besteden. Je kunt een excursie naar de Davis waterval maken, de Peace Pagoda, een bootje huren, fietsen huren en om het meer heen fietsen, over de bazaar slenteren of in een luie stoel van het uitzicht genieten. Lakeside en Damside (of, in het Nepali, Pardi en Baidam) zijn populaire districten vol restaurantjes en hotels.

Dag 14

Naar Chitwan

Naar Chitwan, waar je in de Sapana Village Lodge overnacht, dat aan de rand van het nationaal park ligt. Sapana betekent ‘droom’ en is de uitgevoerde droom van eigenaar Dhurba Giri. Hij was als ober werkzaam toen hij zijn droom aan enkele Nederlandse toeristen vertelde. Een jaar later kreeg hij van hen een lening om zijn hotel te bouwen en zijn droom waar te maken. Het hotel werd een succes maar was slechts de helft van de droom die Dhurba voor ogen had. De andere helft was om met het geld dat hij verdiende aan het hotel de gemeenschap in Chitwan te ontwikkelen. Hij kwam zelf uit een arm gezin waar geen geld voor schoenen of scholing was. Hij richtte dus scholen op, waterprojecten, medische projecten, verleend microkrediet, hielp slachtoffers van de aardbeving en overstroming, ondersteund CBT, olifantenopvang, enzovoort.

Dag 15

Volledige dag excursies in het Chitwan park.

Het Chitwan Nationaal Park ligt in het zuiden van Nepal in het laagland. De jungle herbergt olifanten, neushoorns, tijgers, krokodillen, vele vogel- en vlindersoorten en prachtige planten. Vandaag maken we een excursie het park in onder begeleiding van een natuurgids. Eerst per kano over de Rapti rivier, na de lunch gaan we te voet verder.

Dag 16

Mountainbike tocht

Vandaag maken we een (optionele) mountainbike tocht. Een busje brengt ons met fietsen (en helmen) naar een dam. Vanaf de Lothar brug volgen we een pad naar beneden langs rivieren, dorpjes en jungle. De tocht eindigt bij Sunset Point, waar je weer naar Sapana wordt gebracht. Mocht je liever geen fietstocht maken dan is het ook mogelijk vandaag yoga en meditatielessen te volgen.

Dag 17

Excursie naar Devghat

Excursie naar Devghat. Devghat ligt op de kruising van de Kali Gandaki en de Trisuli rivier en vormt hier de Narayani, die weer in de Ganges uitkomt. Voor Hindoes is dit een heilige plaats en bedevaartsoord. Je vindt er overal tempeltjes en er vinden diverse rituelen plaats.

Dag 19

Naar Patan

Vandaag rijden we naar Patan, een oude koningsstad iets ten zuiden van Kathmandu. We bezoeken hier de oude monumenten en boeddhistische en Hindoestaanse tempels. Veel voormalige tempels worden nu als woonhuizen gebruikt. Patan is in de 3e eeuw v.C. gebouwd en heette toen Lalitput, wat ‘stad van de schoonheid’ betekent. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In 2015 werden veel bouwwerken door de aardbeving verwoest. Deze zijn nog niet allemaal weer gerestaureerd.

Dag 20

Naar Kathmandu

Terug naar Kathmandu.

Dag 21

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Vrij te besteden dag in Kathmandu. Thamel is de levendige toeristenwijk waar je volop souvenirs kunt kopen.

Dag 22

Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar Nederland

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde op volgende dag.
 • Naam
  Heen
  Terug
  Groep
  Prijs
   
 • Naam mardi himal
  Heen zaterdag 7 november 2020
  Terug zaterdag 28 november 2020
  1 - 12 Personen
   
 • Transfers
 • Vervoer volgens programma
 • Engelssprekende lokale gids
 • Drager (8 kilo pp)
 • Trekking permit
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en drager
 • Entree nationaal park
 • Overnachtingen tijdens trektocht in CBT, basic lodges of bij mensen thuis, overnachtingen elders in goed hotel en in Chitwan CBT.
 • Gedurende de overnachtingen in hotels inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma.
 • Fietsgids
 • Fietshuur en helm
 • Retourticket naar Kathmandu (prijs op aanvraag)
 • Visum voor Nepal
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO)
 • Lunch, diner, dranken, ontbijt tijdens trekking
 • Persoonlijke en optionele uitgaven
 • Fooien voor de gids, chauffeur en dragers
 • Eénpersoonskamertoeslag (€260,-) op aanvraag of toewijzing bij een oneven aantal deelnemers