• Beschrijving
 • Reis Plan
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reservering

Individuele reis met vertrek naar keuze. Dit is de meest complete trektocht in het Langtang gebied, maar je kunt er ook voor kiezen alleen Langtang of alleen Helambu te bezoeken. De trektocht is tevens zeer geschikt voor fitte 50 plussers en kan op verzoek ook aangepast worden. Gezien de tocht op maat wordt samengesteld is de prijs op aanvraag.
Middelzwaar en max. hoogte 3.850 m. Vervoer naar Syabru Bensi met 4WD.

Het Langtanggebied ligt ten Noorden van Kathmandu en wordt ook wel Klein-Tibet genoemd. Om de kwetsbare natuur te beschermen is de Langtang vallei in 1976 tot nationaal park verklaard. Hiermee is dit gebied met een oppervlak van 1.700 vierkante kilometer, het op een na grootste park van Nepal. In deze prachtige streek vind je meer dan 6500 verschillende planten (waaronder 300 orchidee-soorten), 150 soorten vogels en een groot aantal andere dieren. Er komen hier minder toeristen dan in het Annapurna en Everestgebied. De lodges zijn hier ook wat kleiner, waardoor je heel gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking.
De bewoners behoren tot de etnische groep de Tamang, die wat hun cultuur en gewoontes betreft veel overeenkomsten hebben met de Tibetanen.
Tijdens de tocht kun je genieten  van het schitterende  uitzicht  op de Langtang Lirung (7.246 m.), Ganesh Himal (7.429 m.), Gangchenpo (5.846 m.) en de Dorje Lakpa (6.966 m.). Het hoogste punt waar we overnachten is Kyanjin Gompa (3.850 m.) waar ook een boeddhistisch kloostertje staat. Tijdens de vrij te besteden dag in deze nederzetting kun je met de gids enkele dagtochten in de omgeving maken. De beklimming van de Tserko Ri is een optie. Als je de trektocht wilt uitbreiden kun je vanaf Langtang nog naar de heilige meren Gosainkund en Helambu lopen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek.

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Na aankomst vervoer naar het hotel, waar de rest van de dag vrij te besteden is. Je kunt je opfrissen, uitrusten en bijkomen van de vlucht. In de avond krijg je een briefing over de trektocht.

Dag 3

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.

Dag 4

Naar Syabru Bensi

Van Kathmandu naar Syabru Bensi (1460 m.). Tijdens deze ruige rit met de 4WD (of een privé busje) kun je al volop genieten als we in Kakani stoppen, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Annapurna II, de Mana­slu, de Ganesh Himal en andere minder bekende toppen.

Dag 5

Trek van Syabru Bensi naar Bamboo Lodge (1850m)

Syabru Bensi wordt ook wel 'nieuw' Syabru genoemd. We beginnen onze trekkingdag bij 'oud' Syabru. Tijdens onze eerste trekking dag volgen we geruime tijd de rivier, die vooral in de herfst na het regenseizoen met veel geraas naar beneden stort. Vooral in het voorjaar kun je hier veel verschillende soorten vogels zien. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 6

Trek van Bamboo Lodge naar Ghoratabela (3020m)

Als je geluk hebt kun je enkele in het wild levende dieren zien. In deze omgeving vinden we rode panda’s, wilde beren, langur aapjes, de zwarte himalaya beer en vele andere diersoorten. Al snel nadat we op weg zijn gegaan komen we langs verschillende watervallen en klimmen we omhoog naar Lama Hotel. Daarna lopen we verder omhoog, soms geleidelijk, soms steil en afwisselend langs de rivier en door het bos. Zo nu en dan wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 7

Trek van Ghoratabela naar Langtang Village (3330m)

In Ghoratabela is een controle post, waar ze je permit willen zien. Hierna breken de bossen en kom je op de hoogvlakte terecht waar je door het dal met aan weerszijden de ongenaakbare Himalaya je omsluiten. Het landschap wordt vlakker als je de eerste muren met manistenen tegenkomt. Het is een boeddhistisch gebruik om deze, als je ze passeert, altijd aan je rechter hand te houden. Het klimmen gaat geleidelijk waardoor het geen echt zware dag is. Misschien zie je vandaag de eerste gieren vliegen. Het is echter belangrijk om het rustig aan te doen om hoogteziekte te vermijden, want Langtang Village ligt ruim 300 meter hoger. In Langtang Village hebben ze een prima bakkerij. Gemiddelde looptijd: 4 uur.

Dag 8

Trek van Langtang Village naar Kyanjin Gompa (3850m)

Vandaag is het een korte ontspannen loopdag. Je komt door kleine dorpjes en zult verschillende muren met manistenen passeren. Je komt al met de lunch aan bij je eindpunt in het Langtang gebied. De rest van de dag benutten we om rustig te acclimatiseren. Je kunt hier een kloostertje en de kaasfabriek bezoeken, waar ze heerlijke kaas en yoghurt verkopen. Ook in Kyanjin Gompa staat een bakkerij met heerlijke broodjes en gebak. Gemiddelde looptijd: 3 uur.

Dag 9

Vrij te besteden dag in Kyanjin Gompa

We blijven een dag in Kyanjin Gompa en deze kun je bijvoorbeeld benutten door de met morenen bedekte berg ten noorden van Kyanjing Gompa (4300m) te beklimmen. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de Kyanjin Ri (4778m), de Langtang Lirung en de grote gletsjers die aan de voet van deze bergen liggen. Vanaf hier heb je bovendien zicht op de Yala peak (5.550 m.), Langshisa Ri (6.810 m.), Ganchenpo (6.888 m.) en de Tsergo piek (5.749 m.). Naast de beklimming van de heuvel ten noorden van Kyanjin Gompa zijn er verscheidene andere mogelijkheden tot dagtochten die je in overleg met de gids kunt maken. De beklimming van de Kyanjin Ri of Yala Peak (5500 m) beloven een schitterend uitzicht op het Langtang gebergte in de pieken in Tibet. Na de lange dagtocht naar Langsisa heb je schitterend uitzicht op de 3 gletsjers die op dat punt samen komen. Een dagtocht naar de voet van de Langtang Gletsjer of Langtang Base Camp brengt je het dichtste bij de hoogste berg van het gebied; de Langtang Lirung (7246 m).

Dag 10

Trek van Gyanjin Gompa naar Lama Hotel (2470m)

Omdat de route grotendeels naar beneden loopt, zal de tocht aanmerkelijk gemakkelijker en sneller verlopen dan op de heenweg. Ook al leg je dezelfde route af, toch ziet het er op de terugweg heel anders uit dan toen je omhoog liep. En vergeet niet om af en toe ook achterom te kijken terwijl de bergen uit je zicht verdwijnen. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 11

Trek van Lama hotel naar Thulo Syabru (2130m)

Vanaf Bamboo lodge kiezen we het pad aan de andere kant van de rivier. Vervolgens klimmen we omhoog, waarna we beloond worden met een mooi uitzicht op de Ganesh Himal, Manaslu en de Langtang Himal, die vanaf deze route beter zichtbaar zijn dan op de heenweg. We komen door een prachtig bos, waar je vooral in het voorjaar veel vogels en bloeiende rododendrons kunt zien. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 12

Vrij te besteden dag in Thulo Syabru

Omdat de extra dag in Kyanjin Gompa meestal benut wordt voor een intensieve wandeling, brengen we een rustdag door in Thulo Syabru. Dit is een gezellig dorpje met goede lodges, leuke souvenirwinkeltjes en veel ‘kleurrijke’ dorpsbewoners. Als je naar de stoepa op de heuvel bij het dorp loopt heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Hiervandaan zie je de prachtige Ganesh en de terrassen waar o.a. gierst wordt verbouwd.

Dag 13

Trek van Thulo Syabru naar Sing Gompa (3250m)

Er zijn twee routes naar de Gosain­kund. Beiden starten in Syabru. Het pad dat wij kiezen is het meest bekende en populairste. Bereid je voor op heel veel trappen klimmen! Na de lunch hoeft er gelukkig bijna niet meer geklommen te worden. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 14

Trek van Sing Gompa naar Gosain­kund (4380m)

Je kunt er ook in overleg met de gids voor kiezen vandaag een korte loopdag tot lunchplaats Lauri­bi­na af te leggen, dat op 3.930 meter hoogte ligt en vanwaar je een schitterend uitzicht op de Himalaya hebt. Heel in de verte kun je zelfs het Annapurna gebergte en Macchapuchare zien liggen. Normaal gesproken loop je vanaf hier door naar de eerste pas. Hoewel er geen trappen meer te beklimmen zijn valt de tocht omhoog zwaar omdat je je boven de 4000 meter bevindt. Achter de pas zie je de eerste meren. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 15

Trek van Gosainkund naar Ghopte (3430 m)

Het Gosainkund (kund betekent meer) is een heilige plaats voor Hindoeïsten. Hier genas Shiva van een vergiftiging door water uit het meer te drinken. Je gids zal hier waarschijnlijk verscheidene flessen water vullen voor zijn familie en een gebed willen doen. Na het meer volgt een steile klim naar het hoogste punt van deze trekking, de Laurabiniyak pas (4610m). Vanaf hier volgt een steile en lastige afdaling over een morene met stenen en gruis dat onder je voeten weg rolt. Je bent nu in het Helambu gebied. Gemiddelde looptijd: 9 uur.

Dag 16

Trek van Ghopte naar Kutum­sang (2470m)

Behalve de klim naar het op 3.400 meter hoogte gelegen Tharepati, loopt de rest van de route naar beneden, voornamelijk door uitgesleten rivierbeddingen. Onderweg vinden we voldoende hotels, lodges en tijdelijke tea-houses. Je kunt genieten van schitterende vergezichten, maar ook de plaatselijke bevolking, hun levenswijze en cultuur maken deze route extra aantrekkelijk. Vanaf Kutumsang heb je een mooi uitzicht op de witte toppen in de verte. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 17

Trek van Kutumsang naar Thankuna Bhanjyang

Van Kutumsang naar Thankuna Bhanjyang is ongeveer 5 uur lopen. Vandaag is een relaxte dag waarbij we door verschillende dorpjes komen.

Dag 18

Trek van Thankuna Bhanjyang naar Chisapani (2215m)

De route naar Chisapani (2.215 m.) is opnieuw niet zwaar en vandaag lopen we nog iets korter dan gisteren en we lopen hoofdzakelijk naar beneden. Vanaf Pathi Bhanjang klimmen we het laatste stuk omhoog. Chisapani is een koud tochtig dorp maar hiervandaan heb je wel een heel mooi uitzicht op de Himalaya! Gemiddelde looptijd: 4 uur.

Dag 19

Trek van Chisapani naar Nagarkot

Onze laatste loopdag brengt ons in ongeveer 5 uur tijd van Chisapani naar Nagarkot. Nagarkot wordt ook wel het dorp van de adelaars genoemd. Vanaf het terras van je hotel kun je nog een laatste keer genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Dag 20-21

Vrij te besteden dagen in Kathmandu

In de ochtend rijd je in ongeveer een uurtje terug naar Kathmandu. Hier zijn de laatste 2 dagen vrij te besteden. Je kunt hier de oude koningssteden Bhaktapur of Patan bezoeken, de Swayambunath tempel, de sleeping Vishnu of gewoon shop till you drop in de toeristenwijk Thamel.

Dag 22

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.
 • Transfers
 • Privévervoer naar het startpunt van de trektocht in 4WD.
 • Overnachtingen in Kathmandu en Nagarkot in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Drager (max 8 kilo pp)
 • Trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • Entree voor het nationale park
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers
 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu (op aanvraag)
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO)
 • Visum voor Nepal
 • Maaltijden en dranken
 • Persoonlijke (hotel)rekeningen en uitgaven.
 • Fooien
 • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • Reis en annuleringsverzekering (op aanvraag)
 • Start
  Einde
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Start
  Einde
  1 - 2 Perso(o)n(en)