• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

Het Langtanggebied ligt ten Noorden van Kathmandu en wordt ook wel Klein-Tibet genoemd. De bewoners behoren tot de etnische groep de Tamang, die wat hun cultuur en gewoontes betreft veel overeenkomsten hebben met de Tibetanen.

Om de kwetsbare natuur te beschermen is de Langtang vallei in 1976 tot nationaal park verklaard. Hiermee is dit gebied met een oppervlak van 1.700 vierkante kilometer, het op een na grootste park van Nepal. In deze prachtige streek vind je meer dan 6500 verschillende planten (waaronder 300 orchidee-soorten), 150 soorten vogels en een groot aantal andere dieren. Er komen hier minder toeristen dan in het Annapurna en Everest gebied. De lodges zijn hier ook wat kleiner, waardoor je heel gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking. Tijdens de verwoestende aardbeving van 2015 lag het epicentrum in het Langtang gebied. Daardoor zijn veel lodges en dorpjes in het toch al niet heel toeristische gebied ‘verdwenen’. Inmiddels wordt er weer druk gebouwd en is de oude trekroute omgelegd.

Tijdens de tocht kun je genieten  van het schitterende  uitzicht  op de Langtang Lirung (7.246 m.), Ganesh Himal (7.429 m.), Gangchenpo (5.846 m.) en de Dorje Lakpa (6.966 m.). Het hoogste punt in het Langtang gebied waar je overnacht is Kyanjin Gompa (3.850 m.) waar ook een boeddhistisch kloostertje staat. Tijdens de vrij te besteden dagen in deze nederzetting kun je met de gids enkele dagtochten in de omgeving maken. De beklimming van de Yala Peak is daarbij een optie.
Vanaf het Langtang gebied trek je over de Laurabinayak La (pas) naar het Helambu gebied. Met 4610 meter is deze pas het hoogste punt van de tocht. Vlak voor de pas overnacht je langs het schitterende heilige Gosainkund meer op ruim 4300 meter hoogte. In het Helambu gebied trek je daar schattige sherpa dorpjes en kun je genieten van het gelaagde panorama op de bergen.

Deze reis is individueel te maken met vertrekdatum naar keuze. Dit is de meest complete trektocht in het Langtang gebied, maar je kunt er ook voor kiezen alleen Langtang of alleen Helambu te bezoeken. De trektocht is tevens zeer geschikt voor fitte 50 plussers en kan op verzoek ook aangepast worden.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers. Onze reizigers dienen tevens over een reisverzekering met werelddekking te beschikken die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek.

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Na aankomst vervoer naar het hotel, waar de rest van de dag vrij te besteden is. Je kunt je opfrissen, uitrusten en bijkomen van de vlucht. In de avond krijg je een briefing over de trektocht.

Dag 3

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de crematies plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.

Dag 4

Naar Syabru Bensi

Van Kathmandu naar Syabru Bensi (1460 m.). Dit is een ruige rit over een slechte weg. De prijs van de reis is berekend met privévervoer. Indien gewenst kan er ook een voordeligere lokale bus gereserveerd worden. Als je in Kakani stopt heb je (bij helder weer) een adembenemend uitzicht op de Annapurna II, de Manaslu, de Ganesh Himal en andere minder bekende toppen.

Dag 5

Trek van Syabru Bensi naar Lama hotel

Syabru Bensi wordt ook wel 'nieuw' Syabru genoemd. We beginnen onze trekkingdag bij 'oud' Syabru. Tijdens onze eerste trekking dag volgen we geruime tijd de rivier, die vooral in de herfst na het regenseizoen met veel geraas naar beneden stort. Vooral in het voorjaar kun je hier veel verschillende soorten vogels zien, en als je geluk hebt kun je enkele in het wild levende dieren zien. In deze omgeving leven namelijk rode panda’s, langur aapjes, de zwarte Himalaya beer, sneeuwtijgers en vele andere diersoorten. Je hebt ook kans om wilde bijenkorven aan de rotswand te zien hangen. Je komt langs verschillende watervallen en klimt we omhoog naar Lama Hotel (2470m). Gemiddelde looptijd: 7-8 uur.

Dag 6

Trek van Lama Hotel naar Langtang Village

Je loopt verder omhoog, soms geleidelijk, soms steil en afwisselend langs de rivier en door het bos. Zo nu en dan wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen. In Ghoratabela is een controle post, waar ze je permit willen zien. Hierna breken de bossen open en kom je op de hoogvlakte terecht waar het dal met aan weerszijden de ongenaakbare Himalaya je omsluiten. Het landschap wordt vlakker als je de eerste muren met manistenen tegenkomt. Het is een boeddhistisch gebruik om deze, als je ze passeert, altijd aan je rechter hand te houden. Misschien zie je vandaag de eerste gieren vliegen. Het is echter belangrijk om het rustig aan te doen om hoogteziekte te vermijden, want Langtang Village ligt boven de 3000 meter (3330m). In Langtang Village hebben ze een prima bakkerij. Gemiddelde looptijd: 7-8 uur.

Dag 7

Trek van Langtang Village naar Kyanjin Gompa (3850m)

Vandaag is het een korte ontspannen loopdag. Je komt door kleine dorpjes en zult verschillende muren met manistenen passeren. Je komt al met de lunch aan bij je eindpunt in het Langtang gebied. De rest van de dag benutten we om rustig te acclimatiseren. Je kunt hier een kloostertje en de kaasfabriek bezoeken, waar ze heerlijke kaas en yoghurt verkopen. Ook in Kyanjin Gompa (3850m) staat een bakkerij met heerlijke broodjes en gebak. Gemiddelde looptijd: 3 uur.

Dag 8-9

Vrij te besteden dagen in Kyanjin Gompa

We blijven twee dagen in Kyanjin Gompa en deze kun je bijvoorbeeld benutten door de met morenen bedekte berg ten noorden van Kyanjing Gompa (4300m) te beklimmen. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de Kyanjin Ri (4778m), de Langtang Lirung en de grote gletsjers die aan de voet van deze bergen liggen. Vanaf hier heb je bovendien zicht op de Yala peak, Langshisa Ri (6.810 m.), Ganchenpo (6.888 m.) en de Tsergo piek (5.749 m.). De beklimming van de Kyanjin Ri belooft een schitterend uitzicht op het Langtang gebergte. Vanaf Yala Peak (5732m) heb je een fantastisch uitzicht op de Shishapangma (8013m) in Tibet. Na de lange dagtocht naar Langsisa heb je schitterend uitzicht op de 3 gletsjers die op dat punt samen komen. Een dagtocht naar de voet van de Langtang Gletsjer of Langtang Base Camp brengt je het dichtste bij de hoogste berg van het gebied; de Langtang Lirung (7246 m). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een boek lezen, je reisverslag schrijven, spelletjes spelen en van het uitzicht genieten.

Dag 10

Trek van Gyanjin Gompa naar Lama Hotel

Omdat de route grotendeels naar beneden loopt, zal de tocht aanmerkelijk gemakkelijker en sneller verlopen dan op de heenweg. Ook al leg je dezelfde route af, toch ziet het er op de terugweg heel anders uit dan toen je omhoog liep. En vergeet niet om af en toe ook achterom te kijken terwijl de bergen uit je zicht verdwijnen. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 11

Trek van Lama hotel naar Thulo Syabru

Vanaf Bamboo lodge kiezen we het pad aan de andere kant van de rivier. Vervolgens klimmen we omhoog, waarna we beloond worden met een mooi uitzicht op de Ganesh Himal, Manaslu en de Langtang Himal, die vanaf deze route beter zichtbaar zijn dan op de heenweg. We komen door een prachtig bos, waar je vooral in het voorjaar veel vogels en bloeiende rododendrons kunt zien. Het laatste stuk van de route naar Thulo Syubra (2130m) gaat via trappen flink omhoog. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 12

Trek van Thulo Syabru naar Sing Gompa

Er zijn twee routes naar de Gosain­kund. Beiden starten in Syabru. Het pad dat wij kiezen is het meest bekende en populairste. Bereid je voor op heel veel trappen klimmen! Na de lunch hoeft er gelukkig bijna niet meer geklommen te worden naar Sing Gompa (3250m). Gemiddelde looptijd: 5 uur.

Dag 13

Trek van Sing Gompa naar Gosain­kund

Je kunt er ook in overleg met de gids voor kiezen vandaag een korte loopdag tot lunchplaats Lauri­bi­na af te leggen, dat op 3.930 meter hoogte ligt en vanwaar je een schitterend uitzicht op de Himalaya hebt. Heel in de verte kun je zelfs het Annapurna gebergte en Macchapuchare zien liggen. Normaal gesproken loop je vanaf hier door naar de eerste pas. Hoewel er geen trappen meer te beklimmen zijn valt de tocht omhoog zwaar omdat je je boven de 4000 meter bevindt. Achter de pas zie je de eerste heilige meren. We overnachten naast het grootste meer: Gosainkund (4380m). Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 14

Trek van Gosainkund naar Ghopte

Het Gosainkund (kund betekent meer) is een heilige plaats voor Hindoeïsten. Hier genas Shiva van een vergiftiging door water uit het meer te drinken. Je gids zal hier waarschijnlijk verscheidene flessen water vullen voor zijn familie en een gebed willen doen. Na het meer volgt een steile klim naar het hoogste punt van deze trekking, de Laurabiniyak pas (4610m). Vanaf hier volgt een steile en lastige afdaling over een morene met stenen en gruis dat onder je voeten weg rolt. Je bent nu in het Helambu gebied. Het eerste dorpje na de pas is Ghopte (3430m). Gemiddelde looptijd: 9-10 uur.

Dag 15

Trek van Ghopte naar Melamchi Ghyang

Behalve de klim naar het op 3.400 meter hoogte gelegen Tharepati, loopt de rest van de route naar beneden. De oude trekkersroute is vanaf hier onbegaanbaar geworden dus steken we naar het oosten af. Onderweg vinden we voldoende hotels, lodges en tijdelijke tea-houses. Je kunt genieten van schitterende vergezichten, maar ook de plaatselijke bevolking, hun levenswijze en cultuur maken deze route extra aantrekkelijk. De meeste bewoners van Helambu zijn Hindoe, maar Melamchi Ghyang (2590m) is overwegend boeddhistisch (hoewel de twee religies in Nepal zo sterk met elkaar verweven zijn dat het niet altijd even duidelijk is). Dit is wellicht te danken aan de legende dat Guru Rinpoche /Padmasambhava hier in een grot mediteerde. Guru Rinpoche is de grondlegger van het boeddhisme in Tibet en Bhutan. Als je wilt kun je enkele heiligdommen bezoeken, zoals de grot, de voetstap en de stoepa. Gemiddelde looptijd: 6-7 uur.

Dag 16

Trek van Melamchi Ghyang naar Tarkeghyang

We lopen omlaag naar de Melamchi rivier en dan weer omhoog naar Tarkeghyang (2665m). Dit is een sherpa dorpje met een oud klooster. Net als de andere dorpjes in dit gebied stond in Tarkeghyang na de aardbeving geen huis meer overeind. Gelukkig zijn er inmiddels weer huizen herbouwd en is men bezig met het restaureren van de kloosters. Gemiddelde looptijd: 4-5 uur.

Dag 17

Rustdag in Tarkeghyang

Optionele excursie naar Ama Yangri. Dit is de ‘Poon Hill’ van het Langtang gebied. Vanaf dit punt heb je een prachtig 360 graden zicht op de bergen en heuvels waar je door omringd bent. Je kunt zelfs Mount Everest en Manaslu zien liggen. De klim neemt ongeveer 4 uur in beslag (en 2 uur terug). Als je heel vroeg in de ochtend in het donker vertrekt kun je de zonsopkomst zien.

Dag 18

Trek van Tarkeghyang naar Sermathang

Je kunt de route over de weg nemen of de hoge, zwaardere route over Yangri Danda. Je passeert dan een pas van 3200 meter met een mooi uitzicht op het Jugal massief. Onze overnachtingsplaats ligt op 2610 meter. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 19

Trek van Sermathang naar Melamchi Bazaar en rit naar Bhaktapur

Je daalt flink af naar het gezellige Melamchi Bazaar op 900 meter. Zoals de dorpsnaam al zegt vind je hier een lokaal marktje. Gemiddelde looptijd 3-4 uur. Na de lunch rijd je naar Bhaktapur, één van de drie historische koningssteden in de Kathmandu vallei. Het merendeel van de eeuwenoude, met houtsnijwerk versierde tempels is inmiddels weer gerestaureerd. Je vind er ook een plein waar potten worden gebakken en liggen te drogen. Vlak buiten het dorp vind je veel baksteen en papier fabrieken.

Dag 20-21

Vrij te besteden dagen in Kathmandu

In de ochtend rijd je in ongeveer een uurtje terug naar Kathmandu. Hier zijn de laatste 2 dagen vrij te besteden. Je kunt hier de twee andere oude koningssteden, Durbar Square of Patan bezoeken. In Durbar Square woont ook Kumari, de levende godin. Een minder bekende attractie is de sleeping Vishnu in het noorden van Kathmandu. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu. Swayambunath wordt ook wel de apentempel genoemd en de apen verwachten hier dat je ze voert, dus als je zelf iets wilt eten is de kans groot dat ze het uit je handen grissen. Shop till you drop kun je doen in de levendige toeristenwijk Thamel.

Dag 22

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.
  • Naam
    Heen
    Terug
    Groep
    Prijs
     
  • Naam Langtang
    Heen
    Terug
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 1.175,00 /Persoon

    - +
  • Transfers en privévervoer volgens programma.
  • Overnachtingen in Kathmandu en Bhaktapur in een 3* hotel inclusief ontbijt en tijdens de trektocht in eenvoudige lodges exclusief maaltijden.
  • Begeleiding van een Engelssprekende gids.
  • Drager (max 8 kilo pp).
  • Trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges.
  • Entree voor het nationale park.
  • Registratiebewijs (TIMS).
  • Verzekeringen, accommodatie, vervoer en eetgeld voor gids en dragers.
  • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu (op aanvraag).
  • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO).
  • Visum voor Nepal.
  • Dranken en niet genoemde maaltijden.
  • Persoonlijke (hotel)rekeningen en uitgaven.
  • Fooien.
  • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag.
  • Reis en annuleringsverzekering (op aanvraag).
  • Eventuele vaccinaties.