• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

De hele trektocht rond de Annapurnaketen heeft een lengte van 322 kilometer. Omdat er sinds enkele jaren een weg van Muktinath tot aan Pokhara is aangelegd, eindigt onze tocht in Jomsom waarvandaan we terugvliegen naar Pokhara. Uiteraard is het voor de liefhebber mogelijk om de hele ronde te volbrengen. Houdt er wel rekening mee dat je de weg een deel van de route moet delen met gemotoriseerd verkeer en het hier erg stoffig is.

De reis start met de rit naar Besisahar, waar de tocht van start gaat. Je volgt lange tijd de Marshyangdi Rivier, loopt door groene rijstvelden en langs bananenplanta­ges tot je de met eiken- en dennen begroeide bossen bereikt. Zodra je de Manangvallei binnenkomt zie je de omgeving veranderen. De dorpjes hier hebben toegangspoorten, vaak met ingemetselde gebedsmolentjes. In het op 3.597 meter hoogte gelegen Manang volgt onze eerste rustdag.
De dag voor je over de 5.418 meter hoge Thorung La pas gaat, overnacht je als iedereen goed geacclimatiseerd is in het drukke Thorung Phedi high camp op een hoogte van 4.920 meter. Na de pas volgt er een lange afdaling naar Muktinath, een belangrijke pelgrimsplaats voor boeddhisten en Hindoes. De laatste loopdag eindigt in Jomsom, waar we met het vliegtuig terug vliegen naar Pokhara. Dit is een schitterende vlucht langs de Annapurna range. Een enkele keer kan de vlucht wegens harde wind niet vertrekken. In dat geval nemen we vanuit Jomsom lokaal vervoer terug naar Pokhara. Dit is dan helaas een lange reisdag.

Het is mogelijk om de trektocht nog met een paar dagen uit te breiden en vanuit Jomsom naar Marpha en een dagtocht rond Old Jomsom te lopen of een stukje naar het Mustang gebied te lopen. Voor een individuele reis kunnen we ook nog aanpassingen maken en ook vrij te besteden dagen toevoegen. Vraag gerust om een offerte op maat.

Ondanks dat de route niet veel grote hoogteverschillen kent, vereist het nemen van de Thorung La pas, een goede fysieke conditie. Door hevige sneeuwval, of harde wind kan een deel van het pad onbegaanbaar worden. Door omstandigheden ter plaatse kan het dus zijn dat het programma ter plaatse wordt aangepast. Wij verwachten een flexibele houding van onze reizigers.
Voor deelname aan deze reis dien je over een reisverzekering met werelddekking te beschikken die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Deze trektocht is individueel te maken met vertrekdatum naar keuze. De prijs geldt vanaf 2 personen. De beste reisperiode voor deze reis is maart-mei en oktober-november.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden om bij te komen van de vlucht, je op te frissen en de buurt te verkennen.

Dag 3

Vrij te besteden dag in Kathmandu

Je kunt in Kathmandu de Pashupatinath tempel bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. In de ochtend vinden hier religieuze plechtigheden plaats. Saddhu (Hindoestaanse priesters) poseren voor geld voor een foto en apen lopen rond tussen de tempeltjes. Pashupatinath is de oudste Hindoe tempel van Nepal en stamt uit de 4e eeuw v.C. Er zijn diverse legendes over de oprichting van de tempel, die aan de gelijknamige god gewijd is. Pashupatinath is de beschermheer van de dieren en één van de incarnaties van Shiva. In Nepal is Pashupatinath de onofficiële nationale godheid. Vanaf het grootste Hindoe heiligdom, de Pashupatinath, is het niet ver lopen naar het grootste boeddhistische heiligdom, de Bouddhanath. Rond deze indrukwekkende stoepa vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Je kunt er ook zien hoe de thanka’s (religieuze boeddhistische schilderingen) gemaakt worden. Hier vind je ook een Tibetaans klooster, waar je aan een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Zowel de Pashupatinath als de Bouddhanath staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 4

Naar Besisahar

Met lokaal vervoer rijden we met de gids en drager naar Besisahar. Het is ook mogelijk deze rit tegen meerprijs met privévervoer (4WD) af te leggen. Besisahar is het startpunt van onze trekking.

Dag 5

Trek van Besisahar naar Syange

De weg loopt langs de rivier en voert verder omhoog naar Denauti via het rotsachtige pad naar de Marshyangdi Khola (khola betekent rivier). Deze steken we over via een hangbrug. Onze overnachtingsplaats Syange (1100m) ligt vlak bij een bulderende waterval (dus wellicht zijn oordopjes wenselijk). Gemiddelde looptijd: 5 uur.

Dag 6

Trek van Syange naar Tall

We doorkruisen bossen vol met exotische vogels en doen dorpjes aan die bewoond worden door afstammelingen van de Tibetanen. Onderweg vind je overal lodges en theehuisjes. We overnachten in Tall, een schattig dorpje bij de oever van de rivier. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 7

Trek van Tall naar Timang

In deze regio vind je veel huisjes die in Tibetaanse stijI zijn gebouwd. Je vind hier ook verschillende bakkertjes die je ook verder op de route tegen zult komen. In Dharapani zit een controlepost en zal de trekking permit gecontroleerd worden. Vanaf Timang (2700m) heb je een fantastisch uitzicht op de Macchapuchare. Tijdens de trektocht zul je waarschijnlijk veel dal bhat eten (vertaling 'rijst met linzen'), het nationale gerecht van Nepal. Hoewel iedereen het anders klaar maakt, snak je naar 2 weken toch meestal wel weer naar een bruine boterham met kaas. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 8

Trek van Timang naar Chame

Chame (2670m) is een mooi dorp om te overnachten. Ooit was dit het districtshoofdkwartier van Manang. Je vindt er vele winkeltjes waar je bijvoorbeeld nog warme kleding, handschoenen of een muts kunt kopen. Verder is er een politiepost, een school, een post voor medische verzorging, een postkantoor, bank, er is een radioverbinding en ze hebben er elektriciteit. Vandaag krijg je steeds meer het idee dat je echt omhoog loopt richting de bergen. Onderweg kun je al regelmatig genieten van het uitzicht op de magnifieke toppen, zoals de Annapurna II (7.937 m.) en IV (7.525 m.), de Ganesh Himal en de Manaslu Himal (8.156 m.). Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 9

Trek van Chame naar Pisang

Onderweg passeren we een inmiddels aan zijn lot overgelaten Khampa nederzetting, bekend onder de naam Bratang. Er is daar een steen opgericht ter nagedachtenis aan een Japanse klimmer, die is omgekomen in een lawine. Het dorpje Pisang bestaat uit Upper en Lower Pisang (3200m). Vanaf Pisang kun je de Pisang Peak (6092m) beklimmen. Je hebt hier wel een speciaal permit voor nodig en een gids die een opleiding heeft gedaan voor trektochten boven de 6000 meter. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 10

Trek van Pisang naar Manang

Langzaamaan worden we aan weerszijden ingesloten door bergen terwijl we verder omhoog lopen. Manang (3540m) ligt op de boomgrens. In het Rescue Center kun je, indien nodig, medicijnen kopen. Ook houden ze hier dagelijks een lezing over hoogteziekte. Gemiddelde looptijd: 6 uur.

Dag 11

Acclimatisatiedag in Manang

Deze dag benutten we om ons lichaam aan de hoogte te laten wennen. Als je hier de bergrug aan de noordkant beklimt zul je beloond worden met een schitterend uitzicht op de Annapuna II en IV en verschillende gletsjers. Ook kun je omhoog klimmen naar een kleine gompa waar een oude lama (als die nog leeft) je de zegen voor de pas zal geven. Hij zal hier echter na afloop wel een donatie voor vragen (100 roepies). Vanaf Manang loopt ook een pad omhoog naar de Tilichomeren en pas. Om deze route naar Jomsom te nemen moet je echter met tenten verder en de nodige klimervaring hebben.

Dag 12

Trek van Manang naar Chhuri Lattar

We steken een rivier over en klimmen omhoog naar Tangi, waarna we het pad naar de Marsyangdivallei volgen. Lattar (3980m) is de één na laatste overnachtingsplaats voor de pas. De omgeving wordt iedere dag indrukwekkender nu je steeds dichter bij de hoge bergen komt. Gemiddelde looptijd: 5 uur.

Dag 13

Trek van Churi Lattar naar Thorung Phedi

Als iedereen in goede gezondheid verkeert leggen we alvast het eerste en steilste deel naar de top af en overnachten we in het High Camp (4.920 m.). Eerst moeten we een houten brug over om Thorungphedi (4.420 m.) te bereiken. Sneeuwval kan de 5.416 meter hoge Thorung la pas onbegaanbaar maken. In dat geval is het enorm druk in de lodges voor de pas en kan het soms zijn dat je op de vloer in de keuken moet slapen. De nachten op deze hoogte zijn bar koud dus zorg voor een goede slaapzak. Gemiddelde looptijd: 5 uur.

Dag 14

Trek van Thorungphedi naar Muktinath

Vandaag een hele lange loopdag dus we gaan al om 5 uur op pad. De weg naar de pas is niet lang, maar wel zwaar omdat de hoogte en sneeuw iedere stap moeizaam maakt. Bovenop de Thorung La (5418m, La betekent pas) heb je een oogverblindend mooi uitzicht op de Pisang piek, de Annapurna II en vele andere besneeuwde bergreuzen. Daarna volgt de lange steile afdaling naar Muktinath, die wordt bemoeilijkt door de wegrollende stenen van de morene en gladheid. Gemiddelde looptijd: 10 uur.

Dag 15

Trek van Muktinath naar Jomsom

Muktinath is een bedevaartsplaats en je zult hier veel Hindoe bedevaartgangers zien. In Muktinath komt vuur en water uit de grond en worden de elementen lucht, aarde, water en vuur verenigd. Je kunt hier het kloostertje bezoeken dat rond de eeuwige vlam is gebouwd. Houdt er rekening mee dat het stuk naar Jomsom stoffig is en dat hier vaak rond 11 uur harde wind opsteekt. Een monddoekje of sjaal is geen overbodige luxe. Het dorpje Jharkot ziet er uit als een fort. Vanaf Kagbeni loop je langs/door de bedding van de brede Kali Kandagi rivier. Hier worden tal van fossielen gevonden. Gemiddelde looptijd: 7 uur.

Dag 16

Vlucht van Jomsom naar Pokhara

Vroeg op voor de vlucht van Jomsom naar Pokhara. Als deze door te harde wind niet kan vertrekken nemen we lokaal vervoer naar Pokhara en wacht ons een lange zware reisdag.

Dag 17

Vrij te besteden dag in Pokhara

Deze dag telt tevens als reservedag voor het geval we de Thorung La niet over kunnen door sneeuwval en een dag vertraging oplopen. In Pokhara kun je de Davis watervallen bezoeken, de Peace Pagode, een Tibetaans vluchtelingenkamp of met een bootje op het meer dobberen.

Dag 18

Van Pokhara naar Kathmandu

Met de bus rijden we in ongeveer 6-7 uur terug naar Kathmandu.

Dag 19-20

Vrij te besteden dagen in Kathmandu

Je kunt hier de Budhanilkantha tempel bezoeken. ‘Budha’ betekent in dit geval geen ‘boeddha’ maar is het Hindi woord voor ‘oud’ en de tempel is dan ook Hindoestaans. In de ochtend proberen gelovigen het basalten 5 meter lange beeld van de slapende Vishnu te wekken met geluiden en offergaven. Swayambunath wordt ook wel de apentempel genoemd en de reden van de naam wordt snel genoeg duidelijk. Hier kun je zien hoe mensen de kora rondom het complex maken en als je wilt kun je hieraan meedoen. Zorg dat je met de klok meeloopt en precies op hetzelfde punt eindigt als waar je begonnen bent. Als je dit niet doet brengt het namelijk ongeluk. Swayambunath wordt bezocht door zowel Hindoes als boeddhisten. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de overvolle stad. In de levendige wijk Thamel kun je volop souvenirs kopen.

Dag 21

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.
  • Naam
    Heen
    Terug
    Groep
    Prijs
     
  • Naam annapurna circuit
    Heen
    Terug
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 1.189,00 /Persoon

    - +
  • Overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet) inclusief ontbijt.
  • Transfers.
  • Trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges met gedeelde badkamer en toilet.
  • Begeleiding van een Engelssprekende gids.
  • Drager (8 kilo pp).
  • Het registratiebewijs (TIMS)
  • Entree voor het nationale park.
  • Verzekeringen, vervoer en eetgeld voor gids en drager.
  • Bus van Kathmandu naar Besisahar en van Pokhara naar Kathmandu (privévervoer naar Besisahar tegen meerprijs van € 70,-)
  • Vliegticket van Jomsom naar Pokhara.
  • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu (prijs op aanvraag)
  • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO)
  • Visum voor Nepal
  • Maaltijden en dranken (muv ontbijt in Kathmandu en Pokhara)
  • Persoonlijke (hotel)rekeningen en uitgaven.
  • Fooien.
  • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag of toewijzing bij oneven aantal deelnemers (€ 270)