• Beschrijving
 • Reis Plan
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reservering

Deze volledig verzorgde reis bied je uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met de indrukwekkend mooie natuur van Kirgizië en te genieten van de gastvrijheid van de bewoners van dit prachtige land. De trekking door het adembenemende Tien-Shan gebergte gaat over 3 passen van hoger dan 3500 meter hoogte. Dagelijks loop je tussen de 5-8 uur over paden die al eeuwenlang gebruikt worden door de half-nomaden. Je zult ze onderweg waarschijnlijk tegenkomen als ze met hun kuddes naar de groene weides onder de sneeuwgrens trekken.
Een ervaren gids, paardenmenners met 6-12 paarden, kok en tolk reizen mee, de bagage wordt op de pakpaarden vervoerd. Je heb een warme slaapzak (tot min 5° C.), matrasje, warme kleren en regenkleding nodig. Hoge, goed zittende wandelschoenen zijn aan te raden, alsmede een goede fysieke conditie.
Voordat we aan onze trektocht beginnen bezoeken we eerst het Issyk-Kul meer en maken een paar wandelingen om de benen los te maken. Na de trektocht bezoeken we het onverkende westen van Kirgizië. Het roestkleurige gebergte is hier weer heel anders dan het frisgroene midden van het land.
We besluiten de reis weer in Bishkek, de interessante hoofdstad van het land.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.
Groepsgrootte: 4-8 personen.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Bishkek

Na aankomst transfer naar het hotel om op te frissen. Na de lunch volgt een rondleiding door de stad. Je kunt hier het historisch museum bezoeken, het oudste stadspark van Bishkek en Old Square. We wandelen langs het nationale theater en het Victory Square dat is gebouwd in 1985 om het einde van WOII te gedenken. De Russisch Orthodoxe kerk met zijn blauwe ‘uientorentjes’ is erg fotogeniek. Op de Osh bazaar kun je noten of andere snacks kopen voor onderweg.

Dag 3

Rit naar Sonun

Vandaag rijden we naar het joertenkamp Sonun. Dit ligt in een droge omgeving niet ver van het Issyk-Kul (= Warm Meer). Je kunt er naar toe lopen om een duik te nemen (de naam ‘warm’ is relatief te noemen omdat het winter niet bevriest, maar steek wel eerst een teen in het water voor je erin duikt). Het Issyk-Kul is het grootste meer van Kirgizië en omringd door de witte toppen van het Tien-Shan gebergte. Het meer fungeert als natuurlijk bekken voor het smeltwater van het Tien-Shan gebergte. Het waterpeil van het meer wordt ieder jaar ongeveer 5 centimeter lager, vermoedelijk doordat er steeds minder smeltwater uit de Tien-Shan komt met het verdwijnen van de gletsjers. Het is het op 6 na diepste meer ter wereld en het op 9 na grootste. Het zoutgehalte in het meer is relatief hoog, wat gezien wordt als de reden dat het niet snel bevriest.

Dag 4

Naar Temir-Kanat

Vanaf Sonun rijden we een stuk over de weg langs het Issyk-Kul voor we een weggetje richting de bergen nemen. Het laatste stuk van het dorp Temir-Kanat naar het joertenkamp lopen we omhoog. Dit stuk is te steil voor de auto dus de bagage wordt op paarden omhoog gedragen. Het is dus raadzaam een zachte reistas mee te nemen (met regenhoes).

Dag 5

Vrij te besteden dag in Temir-Kanat

Het uitzicht van het joertenkamp Temir-Kanat is geweldig. Het Issyk-Kul lijkt een parel omringd door de zilveren kartelrandjes van de bergen. Bij helder weer kun je zelfs Kazachstan zien liggen. In Temir-Kanat kun je een mooie wandeling door de bergen maken, maar het is ook mogelijk om het gastvrije gezin waar je verblijft te helpen koken. Er wordt in Temir-Kanat zelf yoghurt gemaakt en heerlijk vers panbrood. Je kunt hier ook een stuk paardrijden als je dat liever doet of gewoon helemaal niets en van het uitzicht genieten.

Dag 6

Naar Tuura-Suu

We nemen afscheid van de gastvrije familie in Temir-Kanat en lopen weer naar beneden. Vanaf hier rijden we door naar Tuura-Suu. Het laatste deel naar het dorp kunnen we weer lopen. Tuura-Suu ligt, net als Temir-Kanat, schitterend in de bergen. Het joertenkamp ligt in een weelderige weide bij de rivier, omringd door heuvels.

Dag 7

Vrij te besteden dag in Tuura-Suu

Het gastgezin in Tuura-Suu is erg muzikaal en houdt ervan om samen te zingen. Zorg ervoor dat je een Nederlands liedje paraat hebt en smeer je keel. Ook leren ze je graag lokale spelletjes, waarbij er met schapenbotjes gedobbeld wordt. Het is een leuke manier om meer te leren over de Kirgizische cultuur. Je kunt in de omgeving van Tuura-Suu ook een prachtige wandeling maken.

Dag 8

Trek richting Tesski Alatuu

Vandaag beginnen we aan onze trekking naar Son-Kul. Tijdens de trekking zullen we in tenten overnachten. De bagage wordt op paarden vervoerd en uiteraard gaan er ook begeleiders mee die voor de paarden en de maaltijden onderweg zullen zorgen. We wandelen richting de Tesski Alatuu pas (3640m) en zetten de tenten vlak voor de pas op (2700m). Je zou vandaag wat lichte verschijnselen van hoogteziekte kunnen ervaren. Doe het rustig aan, luister naar je lichaam en overleg met de gids als je je niet lekker voelt.

Dag 9

Trek naar Lakol

Het pad naar de pas is steil en lastig. De afdaling naar de Ulakol rivier gaat wat geleidelijker. We kamperen vlak bij het gehucht Lakol (3190m).

Dag 10

Trek naar Kara Kujur

We passeren Lakol en lopen door naar de Kara Kujur rivier.

Dag 11

Trek naar Solton Sary

Een flinke klim naar de Kaslika Suu Pas (3654m). Daarna dalen we af naar de Solton Sary vallei (2920m).

Dag 12

Trek door de Solton Sary vallei

We wandelen door de Solton-Sary vallei naar de volgende pas. Er ligt hier een weg al zul je niet veel verkeer tegenkomen.

Dag 13

Trek naar Kum-Bel

Over de Dolon pas (3330m) naar Kum-Bel. We kamperen op bijna dezelfde hoogte als de pas.

Dag 14

Trek naar Ken-Suu

We dalen geleidelijk af door de groene heuvels en dalen. In Ken-Suu zien we onze bestemming van morgen, het Son-Kul (Kul = meer), al in de verte liggen.

Dag 15

Trek naar Son-Kul

We vervolgen onze geleidelijke afdaling tot we bij het meer zijn en overnachten hier in joerten.

Dag 16

Vrij te besteden dag bij Son-Kul

Son-Kul is het op één na hoogste bergmeer van Kirgizië en ligt op een hoogte van 3100 meter. Je vindt hier in de zomer veel nomaden die met hun kuddes rond het meer verblijven. Edelweiss en vele andere bloemen kleuren de alpine weides rond het meer. Een schitterende plek voor een dagwandeling of om even bij te komen dus.

Dag 17

Trek naar Kara-Keche

De laatste dag van onze trekking klimmen we over de Kara-Keche pas (3384m) naar het gelijknamige mijnwerkersdorpje.

Dag 18

Naar Kyzyl-Oi

We rijden naar Kyzyl-Oi, dat midden in de Kökömeren vallei ligt. De vallei kenmerkt zich door de roestige kleur van de bergen en rotsen. Het groene gras in de buurt van de rivier steekt hier bijna lichtgevend tegen af. In Kyzyl-Oi overnachten we weer in een B&B.

Dag 19

Wandeling door de Kökömeren vallei

We maken vandaag een mooie wandeling door het maanlandschap van de Kökömeren vallei. Je vindt hier roestkleurige rotsen waartegen de bomen langs de Kökömeren rivier felgroen afsteken.

Dag 20

Terug naar Bishkek

Door alpine weides rijden naar de tunnel die de Too-Ashuu pas markeert. Vanaf daar gaat de weg in vele S-bochten weer naar beneden. Eenmaal beneden is het nog zo’n 50 kilometer terug naar Bishkek, waar we in een hotel overnachten.

Dag 21

Vertrek

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • Overnachting in hotels, B&B, 2-persoons tentjes, homestay, guesthouse en joerten volgens programma
 • Alle maaltijden inclusief thee
 • Begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • Voor Kirgizië is geen visum nodig
 • Bagagevervoer
 • Luchthaventransfers
 • Belastingen
 • Intercontinentale vluchten (op aanvraag)
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO garantie).
 • Persoonlijke (hotel)rekeningen
 • Alcoholische en gebottelde dranken
 • Fooien
 • Eépersoonskamertoeslag op aanvraag of op indeling.
 • Isomatjes, slaapzak
 • Verzekeringen (op aanvraag) en/of vaccinaties
 • Start
  Einde
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Start donderdag 4 juli 2019
  Einde woensdag 24 juli 2019
  1 - 4 Perso(o)n(en)