• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

Deze reis voert naar de afgelegen provincie Arunachal Pradesh. Deze provincie was lange tijd afgesloten voor toeristen en ook nu kom je er alleen met een speciaal permit binnen. Hierdoor zijn de invloeden van het westen nog nauwelijks merkbaar in deze afgelegen streek. Arunachal Pradesh kent vele gezichten en regio’s. Er staat je dus een gevarieerde reis te wachten.
Tijdens een trektocht bewonder je de adembenemende Himalaya in het noorden van de provincie met heldere meren, besneeuwde toppen en ruige pieken. Je overnacht in tenten en we verwachten een goede conditie en enige ervaring van onze reizigers. Looptijd bedraagt gemiddeld 6-7 uur per dag.
In de laag gelegen rivierdelta zie je de theeplantages waar de regio Assam beroemd om is. Ook bezoek je een natuurpark waar je neushoorns en tijgers kunt zien. Vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken.
Gemoedelijke tribale dorpjes worden afgewisseld met een bezoek aan drukke moderne steden. Hier vind je genoeg winkeltjes om na de reis thuis nog van een kopje Assam thee te kunnen genieten.

Deze reis heeft vertrekgarantie vanaf 7 personen. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Deze reis is ook te maken met 6 deelnemers (of met 4 of 5 maar dan met bijbetaling van respektievelijk € 495 en € 245,- p.p.) met vertrekdatum naar keuze, maar dan zonder Nederlandse reisleider.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Delhi

Aankomst in Delhi en transfer naar het hotel. Hier kun je je opfrissen, bijkomen van de reis en de buurt verkennen.

Dag 3

Vlucht naar Dibrugarh

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dibrugarh in de provincie Assam. Assam en Arunachal Pradesh zijn twee afgelegen provincies van India die op een ‘schiereiland’ achter Bhutan en Bangladesh liggen. Tot voor kort werd toerisme in deze regio geweerd, tegenwoordig is het met de nodige permits mogelijk om door deze onontdekte provincies van India te reizen. Tijdens de vlucht kun je aan de linkerzijde van het vliegtuig het machtige Himalaya gebergte zien gloren. Transfer naar het hotel, waar je een briefing krijgt over de aankomende trekking. Ook de laatste inkopen kunnen hier gedaan worden, want Dibrugarh is een relatief grote plaats in een provincie waar de meeste dorpjes klein zijn en ver uit elkaar liggen.

Dag 4

Naar Roing

Transfer naar Roing (160 km, 4-5 uur rijden). De rit voert langs de theeplantages van Assam en over de langste brug van India: de Bhupen Hazarika Setu van 9150 meter lang over de Rohit rivier. In Roing kamperen we in een broedgebied voor vogels.

Dag 5

Naar Anini

Vandaag een lange zware reisdag met de auto naar Anini, het startpunt van de trektocht. Het is ‘maar’ 220 kilometer, maar naar verwachting doen we hier 9 uur over via bochtige bergweggetjes en de Mayodia pas (2655m). Je kunt hier het deel van je bagage achterlaten dat je niet nodig hebt tijdens je trektocht.

Dag 6

Trek naar Jungle Camp 1

Transfer van Anini naar Imungu (25km, ongeveer een uur). Vanaf Imungu lopen we langs een heuvelkam geleidelijk naar boven. Je loopt voornamelijk door velden met varens tot Jungle Camp 1 bij de bosrand op een hoogte van ongeveer 2500 meter. Er zitten veel insecten in dit gebied dus lange mouwen en een insecten-werend middel zijn aan te raden. Bij het Jungle Camp zetten we de tenten op en wordt er voor ons gekookt. De bagage wordt op lastdieren of door dragers meegenomen.

Dag 7

Trek naar Jungle Camp 2

Door dichte bebossing begint vandaag de echte klim. Na ongeveer 500 meter klimmen lopen we geleidelijk aan het bos weer uit en weer meer door een gebied waar veel varens groeien. Op 3200 meter hoogte lopen we het bos weer in, maar deze alpine bebossing verschilt sterk van de lager gelegen begroeiing. We zetten de tenten op bij Jungle Camp 2 (3400m) op een relatief vlakke plek in de buurt van water.

Dag 8

Naar Kamo Uyea

We klimmen verder naar boven over de bergkam naar ons eindpunt boven het Kamo Uyea meer (3850m). Vanaf onze kampeerplek kun je het meer en de gletsjers zien liggen.

Dag 9

Rustdag bij de Seven Lakes

Een ontspannen dag bij het meer om foto’s te maken of simpelweg van de zuivere schoonheid van deze plek te genieten. We maken een korte wandeling vanaf onze kampeerplek om de andere 6 meren te zien: Emu Uyea, Chenni Uyea, Dinni Uyea, Huhu Uyea, Assy Uyea en Achanga Uyea. Pristine plekken, verborgen in de ongenaakbare Himalaya.

Dag 10

Trek naar Inguli

We beginnen de ochtend met een korte klim naar de pas op 3930 meter. Daarna volgt de lange afdaling naar de buitenpost Inguli op 1550 meter. We volgen de jachtpaden van de Idu Mishmi bevolking langs kliffen en dennenbossen. Eén keer moeten we een rivier oversteken. Het is een lastige oversteek waarbij je zeker natte voeten krijgt dus neem voor dit stuk bijvoorbeeld sandalen mee. We overnachten bij de Idu Mishmi. Als er plek is bij hen thuis logeren we, anders zetten we tenten op naast het dorpje.

Dag 11

Trek naar Mele, rit naar Anini

De laatste dag van onze trektocht voert door bamboevelden en rivieren (neem dus weer de sandalen mee en ook iets tegen insecten) nog een klein stukje omlaag. Na een uurtje of 3 bereiken we het dorpje Mele, waarvandaan we weer terugrijden naar Anini.

Dag 12

Naar Rynali

We laten de bergen achter ons en rijden de vlakte in naar Rynali. Het is maar een korte rit en je hebt vandaag ruim de tijd om vanaf onze overnachtingsplaats in een guesthouse of tentenkamp langs de Tanlo rivier te lopen. Ook kun je het afgelegen dorpje bij onze overnachtingsplaats rustig verkennen en de dagelijkse beslommeringen van de lokale bevolking bekijken.

Dag 13

Naar Roing

Vandaag rijden we terug naar Roing en overnachten in een guesthouse.

Dag 14

Naar Dibrugarh

Terug naar Dibrugarh over de langste brug van India, waar we in een goed hotel overnachten. Dirbrugarh heeft als bijnaam ‘the tea city’ en er zijn volop winkeltjes waar je thee kunt kopen.

Dag 15

Naar Jorhat

In ongeveer 4 uur rijden we naar Jorhat. Hier overnachten we in een hotel in het centrum van de stad. De oudste golfclub van Azië, Gymkhana, bevindt zich in Jorhat. Je kunt hier ook gewoon een kop thee drinken om het oude gebouw te bewonderen (dinsdags gesloten). Er bevindt zich ook een boeddhistisch centrum van etnische Thai in Jorhat.

Dag 16

Excursie naar het Kaziranga Nationaal Park

In ongeveer 2 uur (90 km) rijden we naar het Kaziranga National Park, waar we in een resort overnachten. Na de lunch trekken we met jeeps de jungle in om op zoek te gaan naar neushoorns. En niet zomaar een neushoorn, maar de zeldzame Indiase eenhoornige neushoorn. In het park leven ongeveer 2200 exemplaren, ongeveer tweederde van de totale populatie.

Dag 17

Excursie naar het Kaziranga Nationaal Park

We staan heel vroeg op voor een rit op de rug van een olifant. De wilde dieren in het park zien olifanten niet als een bedreiging (en jeeps wel) dus je kunt soms heel dicht bij herten of zelfs tijgers in de buurt komen. Vogelliefhebbers hebben de kans om de ernstig bedreigde baardtrap te zien. Na het ontbijt bezoeken we een dorp bij het park en na de lunch maken we weer een jeep safari. Gisteren bezochten we het westen van het park; vandaag het oosten. Het oosten van het park is een moerassig gebied en een paradijs voor vogels. Je kunt er adelaars, slanghalsvogels, aalscholvers en diverse soorten reigers en eenden spotten. In de avond keren we terug naar de lodge.

Dag 18

Naar Guwahati

Van het Kaziranga National Park rijden we in ongeveer 5 uur (240 km) naar Guwahati, de grootste stad in de regio Assam. Nadat we ons in het hotel hebben opgefrist maken we een excursie naar de Kamakhya tempel, genoemd naar de gelijknamige godin. Daarna nemen we de boot naar het kleinste eilandje in de Brahmaputra rivier: Umananda (door de Britten Peacock Island genoemd). Hier bezoeken we een tempeltje gewijd aan Parvati, de vrouw van Shiva.

Dag 19

Naar Delhi

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden en kun je bijvoorbeeld souvenirs kopen op de Dilli Haat bazaar.

Dag 20

Rondleidingen in Delhi

Rondleidingen in Delhi. Je bezoekt oa de tombe van Humayun, dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd van rood zandsteen en op de werelderfgoedlijst staat. Het Rode Fort (gesloten op maandag) werd iets later gebouwd, in 1639, en was 200 jaar lang de residentie van de Mughal shah (keizer van de Mughal dynastie). Het fort werd tijdens de Britse overheersing flink vernield en geplunderd, maar is nog altijd erg indrukwekkend. De Qutb Minar (die eveneens op de werelderfgoed lijst staat) uit de 12e eeuw is met 72,5 meter de hoogste stenen toren van India en de hoogste minaret ter wereld. Om de toren heen vind je nog de restanten van de moskee. De moskee is door aardbevingen flink beschadigd; de toren bleef vreemd genoeg overeind staan. Beter bewaard gebleven is de koninklijke Jama Masjid moskee uit de 17e eeuw. Nog altijd een iconisch prachtig bouwwerk met rood zandsteen en wit marmer. De India Gate is een gedenkteken voor de 70.000 soldaten uit het Britse leger (maar niet perse Brits) die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden. Het ziet er een beetje uit als de Arc de Triomphe in Parijs. Delhi werd in 1911 door de Britten als hoofdstad van India (toen nog een Engelse kolonie) aangewezen en de oude Britse overheidsgebouwen uit die tijd bevinden zich ook nog in Delhi. Raj Ghat is de herdenkingsplaats voor Mahatma Gandi. Een zwart marmeren gedenksteen en een eeuwige vlam markeert hier de plaats waar Ghandi een dag na zijn moord op 30 januari 1948 gecremeerd werd. De moderne Bahai tempel heeft de vorm van een lotus en trekt veel bezoekers door deze bijzondere architectuur. Deze dag telt tevens als reservedag in het geval we vertraging oplopen onderweg (door landverschuivingen, weersomstandigheden en dergelijke).

Dag 21

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.
Naam Heen Terug Groep Personen Prijs
  • India Seven Lakes
    vrijdag
    19 april 2024
    21 dagen
    donderdag
    9 mei 2024
    1 - 12 Personen
  • India Seven Lakes
    zaterdag
    19 oktober 2024
    21 dagen
    vrijdag
    8 november 2024
    1 - 12 Personen
     
    Beschikbare plekken:12

    Volwassen ( 1 - 12 Personen ) 2.495,00 /Persoon

    - +
  • Accommodatie volgens programma in hotels, guesthouses, homestay en tenten
  • een Nederlandse reisleider vanaf 7 deelnemers
  • Alle maaltijden behalve in Delhi, hier is alleen ontbijt inbegrepen.
  • Transfers en vervoer volgens programma.
  • Rondleidingen en excursies volgens programma.
  • Lokale gidsen en chauffeurs
  • Trektocht inclusief bagagevervoer, tenten, maaltijden, thee en water.
  • Belastingen
  • Innerline permit (APRAP).
  • Internationale en domestic vlucht (prijs op aanvraag)
  • Fooien voor de gidsen, chauffeur, kok en begeleiding.
  • Verzekeringen
  • Visum.
  • Persoonlijke uitgaven
  • Dranken en niet genoemde maaltijden.
  • 1-persoons kamer toeslag € 550,- desgewenst en op aanvraag. (1-persoons tent: geen toeslag)

Aanbevolen vluchten (zoals bekend op 19 december):

vertrek: 19-4-2024 vertrek: 19-10-2024
Amsterdam-Delhi KLM 14.10-01.55 Amsterdam-Istanboel-Delhi Turkish 14.35-04.45
Delhi-Dibrugarh Vistara 07.50-11.40 Delhi-Dibrugarh Vistara 07.50-11.40
Guwahati-Delhi Vistara 18.15-20.45 Guwahati-Delhi Vistara 18.15-20.45
Delhi-Amsterdam KLM 03.55-09.35 Delhi-Istanboel-Amsterdam Turkish 06.55-16.55
KL € 830 incl. 23 kg Bagage TK € 745 incl 20 kg bagage
Vi €315 incl 15 kg bagage Vi € 280 incl 15 kg bagage
totaal ticket € 1145,- totaal ticket € 1025