• Algemeen
 • Dag tot dag
 • Data en prijzen
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart

Nepal is een land met grote verscheidenheid in culturen en landschappen en ook voor kinderen is er genoeg te doen in dit prachtige land. Tijdens deze familiereis bezoek je de Kathmandu vallei met zijn tempels oude koningssteden. Kleurrijke pelgrims offeren etenswaren aan Pashupatinath en lopen de kora rond de misschien wel grootste stoepa van Azië. Het Hindoeïsme en boeddhisme smelten hier zozeer samen dat de Nepali zelf niet meer weten waar de rituelen oorspronkelijk vandaan komen.
In de dichte jungle op de vlakte van Nepal ga je op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen en olifanten. Je doet dit op een mountainbike, in een jeep dwars door de jungle, in een kano terwijl je naar de oever speurt en op de hoge rug van een olifant. Je logeert ook een dag bij een Nepalese familie om te zien hoe zij leven en hun dag doorbrengen.
In Pokhara, gelegen aan het lieflijke Phewa meer,  heb je het beste uitzicht op de ongenaakbare Himalaya, de hoogste bergen ter wereld.  Je gaat er ziplinen, paragliden en paardrijden. Via een mooie vlucht langs de Himalaya keer je uiteindelijk terug naar Kathmandu. Hier kun je nog een dagje souvenirs kopen voor je weer terug keert naar huis.

In december is het overdag gemiddeld 20 graden in Nepal (uiteraard kunnen er uitschieters naar boven of naar beneden zijn). Ideaal weer om te wandelen, fietsen of andere activiteiten. Zodra de zon ondergaat, iets over vijven, koelt het af naar gemiddeld een graad of 5. We reserveren daarom hotelkamers met verwarming. Tijdens de voorjaarsreis is het een stuk warmer en reserveren we hotels met zwembad om heerlijk bij te relaxen en af te koelen. Je kunt natuurlijk ook een vertrekdatum naar keuze kiezen.

Door omstandigheden ter plaatse kan het zijn dat het programma ter plaatse wordt aangepast. Wij verwachten een flexibele houding van onze reizigers.
Voor deelname aan deze reis dien je over een reisverzekering met werelddekking te beschikken die ook medische kosten en ongevallen dekt.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel. De rest van de dag heb je tijd om je op te frissen, bij de komen van de reis en de buurt te verkennen.

Dag 3

Rondleidingen in Kathmandu

Met de gids bezoek je vandaag de Bouddhanath, de grootste boeddhistische stoepa van Nepal en misschien wel van heel Azië. Je kunt hier om de enorme stoepa heenlopen en net als de vele pelgrims aan de gebedsmolens draaien. Met een trappetje omhoog kun je ook nog wat dichter bij de stoepa komen, waar de gekleurde gebedsvlaggetjes vrolijk in de wind wapperen. In de winkeltjes om de stoepa heen zie je hoe thangka’s (heilige schilderingen) gemaakt worden en kun je een klankschaal uitproberen. Het is nog best lastig om het sonore geluid te produceren. Je vindt ook 2 kloosters vlak bij de stoepa die je kunt bezoeken. Binnen in de kleurrijke hal krijgen de jonge monniken les. Daarna rijd je naar Bhaktapur, één van de 3 oude koningssteden van Kathmandu met eeuwenoude tempels. De stad heeft tijdens de aardbeving van 2015 flink te lijden gehad maar is inmiddels weer grotendeels gerestaureerd. Je ziet sommige tempels waarschijnlijk nog wel in de bamboe steigers staan en bouwvakkers acrobatische toeren uithalen. Het autovrije centrum is leuk om door heen te lopen en op het pottenbakkersplein kun je ook zien hoe potten gebakken worden. Als je het leuk vindt kun je ook een fabriekje bezoeken waar ze papier maken of een bakstenenfabriek bezoeken. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je in plaats van Bhaktapur ook Pashupatinath bezoeken. Als niet-Hindoe mag je de hoofdtempel niet in, maar je kunt wel alle puja’s (rituelen) om de tempel zien. In de straat naar de tempel toe worden allerlei offergaven (bloemenkransen, rijst ed) verkocht die aan de goden worden geofferd. Vooral het vuurritueel is spannend om te zien. Families met oranje en rode gewaden picknicken na het ritueel vaak op het grasveldje naast de tempel. Waar aan de ene kant van de tempel vooral feest wordt gevierd is het aan de andere kant een plechtige bedoeling, want daar vinden de uitvaarten plaats. Lichamen worden in de rivier gereinigd (dit is vooral symbolisch want de rivier zelf is niet zo schoon) en aan de vlammen gegeven. De rouwkleur in Nepal is wit, dus je zult vooral witgeklede mensen zien aan deze kant van de tempel. Aan beide zijden van de tempel zul je apen zien die de geofferde gaven proberen te stelen (en wat ze soms op een scheldkanonnade komt te staan).

Dag 4

Raften

In ongeveer 4 uur (afhankelijk van het verkeer) rijd je naar Charaudi, waar je aan de rafting over de Trisuli begint (3-5 uur, afhankelijk van de stroming). Soms is het water kalm, soms kom je opwindende stroomversnellingen tegen. Je kampeert langs de rivier.

Dag 5

Raften en naar het Chitwan Nationaal Park.

In ongeveer 2 uur tijd raft je naar Mugling. Vanaf hier rijd je door naar het Chitwan Nationaal Park.

Dag 6

Kanoën en jeep safari

In de ochtend ga je weer de rivier op. Geen opwindende stroomversnellingen dit keer, maar een rustige tocht in de kano. Op de oevers zie je vaak krokodillen liggen. Soms zie je ook herten of neushoorns grazen en felgekleurde ijsvogeltjes scheren laag over het water. In de middag maak je een jeeptour door de jungle. Je kunt beren, apen (een andere soort dan in Kathmandu), herten of neushoorns zien. En met heel veel geluk zelfs een tijger.

Dag 7

Olifantenrit

In de ochtend maak je een rit op de rug van een olifant. Dit is een ideale manier om neushoorns te spotten omdat de neushoorn de olifant niet als een bedreiging ziet en gewoon lekker door graast. De middag is vrij te besteden. De olifanten worden tegenwoordig beter behandeld (ze liggen op veel plaatsen nog wel ’s nachts aan de ketting om te voorkomen dat ze het dorp platwalsen) en worden na 10 jaar ‘toeristendienst’ overgedragen aan de parkrangers die met ze in het park surveilleren. Er is een ‘bejaardentehuis’ waar de olifanten hun oude dag kunnen slijten. Mocht je liever niet op een olifant zitten dan kunnen we ook een mountainbike tour regelen.

Dag 8

Logeren bij de Tharu

Vandaag verblijf je een dagje bij de lokale bevolking van dit gebied: de Tharu. Je ziet hoe ze wonen, leven en de dag doorbrengen. Je kunt meehelpen koken of ze bijvoorbeeld leren voetballen. Deze sport wordt in Nepal steeds populairder en Nepal wil over een paar jaar zelfs meedoen aan het WK.

Dag 9

Naar Pokhara

Met privévervoer rijd je in 5-6 uur naar Pokhara, de tweede stad van Nepal. Pokhara ligt aan de voet van het Annapurna gebergte aan het Phewa meer. De weg langs het meer (Lakeside) is het toeristische hart van de stad.

Dag 10

Ziplinen

Transfer naar het beginpunt van het ziplinen. De lijn van bijna 2 kilometer lang en een hoogteverschil van 600 meter zorgt voor een ongekende thrill van ongeveer 2 minuten. Ziplinen mag vanaf 13 jaar. Als alternatief voor jongere kinderen is een ultralight flight van 15 minuten beschikbaar. Of gewoon een vrije dag in Pokhara. Je krijgt dan korting op de reissom.

Dag 11

Paragliden

In de ochtend rijd je in een half uurtje naar Sarangkot (ongeveer 1600 meter hoogte) om te paragliden. Je kunt kiezen voor een vlucht van drie kwartier (standaard), of de dubbele tijd (uiteraard met begeleiding). Sarangkot staat bekend als één van de beste plekken voor paragliding en er worden zelfs wereldkampioenschappen gehouden. Je hoeft maar een paar stappen te zetten voor de wind je opheft. Je hebt uitzicht over de Macchapuchhre (Fishtail Mountain), de rijstvelden, het meer en de stad in de verte. De middag is vrij te besteden. Mocht de vlucht wegens slecht weer/wind niet door kunnen gaan, dan kan zijn dat het programma ter plaatse wordt aangepast. Je kunt de middag in het zwembad doorbrengen maar ook een roeibootje huren en het Phewa meer verkennen, de Peace stoepa bezoeken, de seti gorge, de Devi Falls, het ghorka museum, de Mahendra grot of de Buddhanilkhanta (sleeping Vishnu). Deze bezienswaardigheden zijn overigens niet erg spectaculair, maar daarmee probeert Pokhara een dag met rondleidingen vol te krijgen om te kunnen wedijveren met Kathmandu.

Dag 12

Paardrijden of mountainbiken

Vandaag maak je een rit te paard naar Sarangkot. Je hebt dit al van bovenaf kunnen zien tijdens het paragliden, maar tijdens deze rit is het wat makkelijker om foto’s te maken van het fantastische uitzicht over de Himalaya (bij helder weer). Dit uitzicht blijft toch de grootste en meest bezochte bezienswaardigheid van Pokhara: dagelijks drommen honderden Chinese toeristen zich hier in de ochtend samen om de zonsopkomst te zien. Een andere optie is om een stuk langs het Phewa meer te fietsen met een gids.

Dag 13

Vlucht naar Kathmandu en bezoek Swayambunath

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Kathmandu. Tijdens deze vlucht kun je genieten van het uitzicht op de Himalayatoppen (en het scheelt 7 uur reistijd). Na aankomst transfer naar het hotel en bezoek je met de gids Swayambunath, ook wel bekend als de apentempel. Er worden hier allerlei etenswaren verkocht die je aan de apen kunt voeren. Zorg ervoor dat je zelf op dat moment geen snack aan het eten bent, want de beestjes denken dan dat het voor hen bedoeld is. Swayambunath is een combinatie van Hindoestaanse en boeddhistische tempels en bereik je door het beklimmen van ruim 300 trappen (je kunt je ook boven laten afzetten). De tempel is tijdens de aardbeving van 2015 flink beschadigd en wordt nog gerestaureerd maar de belangrijkste bouwwerken (zoals de stoepa) staan alweer. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. In Durbar Square is men nog volop aan het restaureren na de aardbeving van 2015. Veel tempels staan in de steigers. Durbar Square is de woonplaats van Kumari, een godin die in het lichaam van een meisje woont tot het eerste bloed vloeit. Om te voorkomen dat ze zich bezeert (en er bloed vloeit) wordt ze rondgedragen. Soms komt ze naar buiten en kun je haar ontmoeten (als je haar geld geeft is de kans dat ze naar buiten komt groter).

Dag 14

Vrij te besteden dag in Kathmandu.

Vrij te besteden dagen om bijvoorbeeld inkopen te doen in Thamel. Je kunt hier leuke t-shirts kopen als herinnering aan je reis.

Dag 15

Vertrek

Transfer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.
 • Accommodatie in 3* en 4* hotels en homestay in familiekamers. Tijdens de kerstreis in hotels met verwarming en tijdens de voorjaarsreis in hotels met zwembad.
 • In Kathmandu en Pokhara inclusief ontbijt. In Chitwan (met uitzondering van de homestay) en tijdens het raften inclusief alle maaltijden.
 • Transfers en privévervoer volgens programma inclusief de vlucht Pokhara – Kathmandu.
 • Belastingen.
 • Entreegelden.
 • Excursies (kanotocht, olifantenrit, jeeptour, paragliden, raften, ziplinen en mountainbiken) en rondleidingen volgens programma inclusief professionele begeleiding/gids, uitrusting en entreegelden.
 • Retourticket Amsterdam – Kathmandu (op aanvraag).
 • Maaltijden en dranken tijdens homestay en andere niet genoemde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke en optionele uitgaven.
 • Visum.
 • Vaccinaties.
 • Verzekeringen (op aanvraag).
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO).
 • Fooien.
 • Uitgaven door onvoorziene omstandigheden.