Algemene Informatie

Bhutan: Zeldzaam mooi, een reis terug in de tijd

Dankzij zijn ontoegankelijkheid wordt Bhutan, nog altijd gezien als het laatste ‘Shangri la’ in de Himalaya. Daarnaast heeft zijn afgelegen ligging er voor gezorgd dat er ook in het verleden slechts enkele reizigers binnen konden komen. Door het weren van westerse invloeden lijkt het of de tijd in Bhutan stil is blijven staan. De oorspronkelijke natuur met zijn spectaculaire berglandschap en zeldzame flora en fauna is onaangetast gebleven. Het land van de donderdraak is al even bekend om zijn vele en vooral oude boeddhistische kloosters.

Dit aantrekkelijke boeddhistische koninkrijk ligt in het oostelijke deel van de Himalaya en grenst in het noorden aan Tibet en in het westen aan Sikkim. Met de hoge dagprijs probeert de koning het toerisme te beperken, wat echter steeds moeilijker wordt. Om deze reden plannen we in het hoogseizoen de reizen zonder festivalbezoek. De meeste reizen met festivalbezoek vallen in het laagseizoen. Vindt je reis in het hoogseizoen plaats en is er een festival ingepland, reken er dan op dat je tijdens deze dagen in een heel eenvoudig guesthouse of bij de mensen thuis overnacht.

Bhutan bezit enorm veel natuur en is bekend om zijn schitterend beschilderde huizen. Een groot deel van de bevolking leeft nog net als honderden jaren geleden en alle Bhutanezen dragen overdag de nationale kleding. De indrukwekkende dzongs (burchten) en fraaie kloosters met hun rijke cultuur vormen samen met de overweldigende natuur, de ingrediënten van deze bijzondere reizen door Bhutan.

Tijdens onze groepsrondreizen combineren we de landen Nepal, Sikkim en Bhutan. Daarnaast is het mogelijk als verlenging van je verblijf in Nepal, een reis van vier of meer dagen naar Bhutan te boeken. Vanaf drie personen is de prijs gelijk aan die van een groepsreis, met een kleiner aantal deelnemers komt de dagprijs iets hoger.


Wij verzorgen, wat u wenst (uitsluitend volledig verzorgde arrangementen zijn mogelijk):

Wandeltochten

van licht tot heel zwaar en van één tot en met vele dagen.

Culturele rondreizen

waarbij we in goede hotels verblijven en kennis maken met de cultuur en levenswijze van de bevolking.

Mountainbiking en bijzondere wensen

kunnen we ook voor groepen en individuele reizigers verzorgen. Informatie en offertes op verzoek.


Klik onderstaande link voor mooie tips om een goede keuze te maken voor je reis naar Bhutan.
Bhutan Oost naar West – Reiziger tips!