Sunita Reizen
Beste reiziger,

De Yunnanreis voor dit jaar zit er weer op. We hebben in deze reis een extra Mekong-traject toegevoegd; de enorme Xiaowan dam van 292 meter hoogte. En we hebben weer lovende reacties van onze klanten mogen ontvangen, een greep uit de collectie:
"Het is een van de mooiste grote reizen die we gemaakt hebben.
Bijzondere bergvolkeren ongerepte en prachtige natuur, hoge witte bergtoppen afgetekend tegen een strakblauwe lucht, het reizen met de lokale bus tussen de Chinese bevolking, het leven op straat in de parken op de pleinen waar mensen kaarten, spellen doen, dansen enz. En niet te vergeten de lokale markten; dit was een hele bijzondere ervaring. De tempels de kloosters die we bezochten waar het gewone leven nog zichtbaar is, het lekkere eten waar we weer iedere dag van mochten genieten in de kleine lokale restaurantjes tussen de plaatselijke bevolking. De prima hotels waar we in verbleven. Door onze reisleider Pieter werd dit onze meest bijzondere reis."
"Fantastisch en avontuurlijk. Yunnan is een uithoek van China, waar je met alleen Engels verloren bent. Pieter is niet alleen die taal machtig, hij is ook goed in organiseren en regelen en maakt zich daarnaast nergens druk om. Door die houding hebben we heel aparte dingen meegemaakt, zoals een uitnodiging voor heel bijzonder eten door de moeder van een aanstaande bruidegom, een kijkje in het huis van een taxichauffeur waarbij zijn vrouw ons op bijzondere thee trakteerde, een onverwachts bezoek aan een steenfabriek en een
wandeling door de sneeuw. Naast dan het geplande programma van zeer regelmatige marktbezoeken: kleurrijk, zeer fotogeniek, met onverwachte koopwaar en altijd direct in contact met de mensen. Zoals beloofd weet Pieter als gids altijd ‘de minderheden te vinden’ en brengt je werkelijk in contact."
Onze reisleider Pieter is net terug van de volgende reis: een dwarsdoorsnede van China. Aanmelding voor de december reis (met ijsfestival in Harbin) kan nog

Een dwarsdoorsnede van China met Nederlandse reisleiding, 27 of 28 daagse reis

Onze reisleider Pieter heeft 8 jaar in China gewoond en gewerkt en zijn liefde voor het land zie je terug in zijn reizen. Hij is telkens op zoek naar nieuwe routes en door toeristen onontdekt terrein en gezien de grootte van het land weet hij telkens weer een mooie onverwachte reis te ontwikkelen. Zo ook deze reis, die je misschien wel …
Read more
Een dwarsdoorsnede van China met Nederlandse reisleiding, 27 of 28 daagse reis

En voor Yunnan natuurlijk:

27-Daagse reis naar Yunnan: langs de randen van China met Nederlandse reisleiding

Deze originele reis is ontwikkeld door onze reisleider. De kennis en inspiratie deed hij op in de acht jaar dat hij in Yunnan woonde, leefde, studeerde, reisde. Hij voert je langs de randen van China, waar je exotische bergvolken, fascinerende grensgebieden, spectaculair natuurschoon en klassiek Chinese stadjes treft. De Jinping regio, gelegen tegen de Vietnamese grens in het zuidoosten van …
Read more
27-Daagse reis naar Yunnan: langs de randen van China met Nederlandse reisleiding
Nu het reisseizoen voor China voorbij is begint het reisseizoen voor Tibet.
Nog slechts 3 aanmeldingen en de bijzondere reis naar Tibet met Nederlandse reisleiding kan van start:
Henk Dolfing is een groot kenner van het Tibetaans boeddhisme en veelvuldig Tibet reiziger. Sommigen van jullie kennen hem misschien van zijn hulp in het organiseren van de lezingen van de Dalai Lama in Nederland. Een geschiktere reisleider voor deze reis langs bijzondere boeddhistische hoogtepunten kunnen we ons niet voorstellen.

En laten we natuurlijk de reis naar het onontdekte Oost-Tibet met Nederlandse reisleiding niet vergeten:
Het Everest Base Camp in Tibet is nog altijd afgesloten voor toeristen wegens een schoonmaakactie van het Base Camp. Toeristen moeten het laatste stuk naar Rombuk, waar je een mooi uitzicht op de Everest hebt, met een bus; dit mag niet meer met een jeep van de reisorganisatie.
De veelvuldig aangekondigde opening van de Friendship Highway blijft nog altijd uit. Reizigers die vanuit Tibet naar Nepal willen kunnen de grens over bij Gyirong, maar op deze route komen in de regentijd vaak landslides voor.
En het hotel bij Namtso is dit jaar gesloten. Waarom het hotel gesloten is, is niet bekend. Reizigers moeten nu in een hotel een eind van het meer af verblijven.
P1160547_
Ook dit jaar gaan bijna alle fietsreizen in Kirgizië weer van start dus als je nog geen vakantie geboekt hebt in augustus en een andere sportieve uitdaging wilt dan de Mont Ventoux, dan is dit een prachtig alternatief met een stuk minder toeristen. Maar een trekking maken kan natuurlijk ook
Sunita Reizen wenst iedereen een prachtige zomer toe vol reizen of reisvooruitzichten. Zelf gaan we in augustus op bezoek bij onze Lakota vrienden in het Rosebud reservaat in de VS, maar we zijn gewoon per mail bereikbaar.

Hartelijke groeten,
Iris en Laxmi
CY27-9
TK16-02
TK16-10
facebook 

Openingstijden:

Ma-Vr: 18-21 uur
Za: 12-18 uur

Telefoon: 077-7850504
home_background2
MailPoet