Wetenswaardigheden

Tibet: Het dak van de wereld

Beste reisperiode: april tot en met oktober.
Onze Tibetreizen kunnen via Kathmandu, Chengdu of Beijing uitgevoerd worden.

Kloosters, boeddhisme en de Dalai lama, dat zijn de trefwoorden van reizen in dit betoverend mooie land. Ondanks de Chinese overheersing en de enorme beperkingen die de monniken krijgen opgelegd, wordt het boeddhisme nog altijd intensief beoefend.

In Lhasa bezoeken we de Jokhang tempel. Iedere Tibetaan koestert de wens minstens een keer in zijn leven hierheen te gaan, om zijn Karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook vele gelovigen tegen die, terwijl ze hun gebedsmolen laten draaien, de Boeddha eren door oneindig vaak het Om Mani Padme Hum (heil aan het juweel in de lotus) te herhalen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw van Lhasa, het Potala paleis.

Tijdens onze kortste reis van Lhasa naar Kathmandu bezoeken we bekende kloosters als de cirkelvormige Kumbum, en het Tashilunpo klooster. Onderweg passeren we hoge, met gebedsvlaggetjes versierde passen van ruim 5000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven.

Onze andere programma’s zijn uitgebreider en tijdens deze reizen bezoek je bijvoorbeeld het Everest Base Camp, het Ganden klooster, het Namtso lake, of maak je een vijf dagen durende trektocht.

De reizen naar West Tibet staan allemaal in het teken van de trektocht rond de Mount Kailash. Naar keuze kun je deze reis starten met de trektocht door het mooie Nepalese Humlagebied en vervolgens via het lake Manasarovar naar de Mount Kailash rijden. In 4 dagen trekken we begeleid door Yaks, samen met vrome pelgrims rond de heilige berg. Hierna staat het bezoek aan de heilige bronnen van Tirtapuri op het programma en bezoeken we Tholing, Tsaparang en de ruines van het koninkrijk van Guge. Deze reis kun je ook starten met de vlucht via Lhasa en vandaar met 4 WD naar de Mount Kailash rijden.

De grote hoogte waarop Tibet is gelegen kan in enkele gevallen tot problemen leiden. De deelnemers die een van deze reizen willen maken, moeten over een goede gezondheid beschikken. Vooral de eerste dagen in Tibet is het belangrijk je zo rustig mogelijk te houden en minstens 3 liter vocht (geen alcohol) per dag te drinken. Als je je hieraan houdt, kan je lichaam zich snel aanpassen en is de kans klein dat je last van hoogteziekte zal krijgen.

Laat de bezetting van dit spectaculaire land u niet weerhouden hierheen te reizen. Het is zelfs de nadrukkelijke wens van de Dalai Lama, juist wel zijn geboorteland te bezoeken. De aanwezigheid van toeristen werkt controlerend, en wij verschaffen de bevolking werk en inkomsten tijdens uw rondreis of trektocht.

Verder raden we aan om niet al te hoge verwachtingen te koesteren van de Tibetaanse gids die verplicht met je mee moet reizen. Soms spreken ze gebrekkig Engels en hun kennis van de Tibetaanse cultuur is heel wisselend.


Wij verzorgen wat u wenst:

  • een exclusieve reis door Oost-Tibet
  • van eenvoudige budgetreis (ook individueel!) tot
  • een rondreis met verblijf in goede hotels
  • cultureel of sportief
  • groepsarrangementen of reis op maat of…
  • een combinatie van dit alles!

Wandeltochten

Zoals onze 5 daagse tocht van Ganden naar Samye, of een reis op maat naar het Everest Base Camp en het hooggelegen Rongbuk klooster. Een tocht rond de Mt. Kailash of een of meer wandeldagen in de omgeving van het Namtso Lake.

Culturele rondreizen

Waarbij we in goede hotels verblijven, in eenvoudige onderkomens of waarvoor we alleen het vervoer regelen. In alle gevallen maak je kennis met de culturele hoogtepunten van dit Himalayaland.

Mountainbiking

Verzorgen we voor groepen en individuele reizigers. Informatie en offertes op verzoek.