Tibet

Waar Aarde en Lucht elkaar ontmoeten vind je Tibet. De letterlijk adembenemend mooie hoogvlakte waarin bergmeren even blauw in het landschap schitteren als de sieraden van lapis lazuli die de Tibetanen dragen.
Tibet is het hart van het boeddhisme en dat zie je nog altijd aan de indrukwekkende kloosters waar monniken op de binnenplaatsen discussiëren over onwereldse zaken. Hoewel China steeds meer zijn stempel op het land drukt ziet men inmiddels ook het belang van het behoud van cultuur in en is toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Lhasa bestaat inmiddels voor de helft uit Chinezen, maar daarbuiten, vooral in Oost-Tibet, is de invloed van China stukken minder merkbaar. Hier leven nog de khampa’s, de Tibetaanse nomaden cowboys en vind je nog de meer traditionele dorpjes.

Je kunt Tibet bereiken per auto, trein of vliegtuig uit China of Nepal. Boek op tijd, want het duurt minimaal een maand om visum en reisvergunningen rond te krijgen. Hieronder vind je het aanbod van onze reizen door Tibet, maar uiteraard is ook een individuele reis op maat mogelijk. Vraag ons gerust naar de vele mogelijkheden.