Zuid-Oost China individueel

22-Daagse individuele reis door Zuid-Oost China.

Deze prachtige rondreis door Zuid-Oost China biedt een boeiend programma voor individuele reizigers die dit onbekende deel van China willen zien.

De reis loopt via Shanghai, een stad met de meest uiteenlopende bezienswaardigheden. Onderweg bezoeken we de meest relaxte en charmante waterdorpen van China. Hier niet ver vandaan ligt Suzhou een stad waar je prachtige landschapstuinen kunt vinden met tempeltjes en bruggetjes die ‘s avonds ook sfeervol zijn verlicht.

Tijdens een tweedaagse tocht bezoeken we de interessante cirkelvormige hakkawoningen, waar soms wel 100 mensen samenwoonden. Vervolgens gaan we per trein verder en staan de schaars bezochte torenwoningen in Kaiping op het programma. Deze fotogenieke torens met zijn vele woonverdiepingen staan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

In Yuangshuo verblijf je enkele dagen tussen de karstrotsen, waar je kunt fietsen, wandelen maar ook een tocht op een vlot kunt maken. Vervolgens overnachten we in houten gueshouses temidden van de etnische Zhuang en de Dong bevolking. Ook hier kun je heerlijk wandelen en van de prachtige omgeving en de rijstterassen genieten. De Dong staan ook bekend als bouwers van de houten wind- en regenbruggen. Vanuit Fenghuang kun je nog een stukje Chinese muur bezoeken, maar ook het dorp zelf met zijn oude huizen en antieke tempels is de moeite waard. Je ziet hier zelden Westerse toeristen. Voor we terugkeren naar Shanghai kun je in Changsha nog een unieke collective grafvondsten bewonderen inclusief een markiezin uit de tweede eeuw voor Christus. We sluiten de reis af met nog een dagje in het boeiende Shanghai.

Tijdens dit programma wordt je op vele plaatsen begeleid door plaatselijke gidsen en verder zijn alle overnachtingen en het vervoer voor je geregeld. De uitgebreide beschrijving die je bij boeking ontvangt, brengt je bij demooiste bezienswaardigeheden en zorgt dat je overal moeiteloos je weg kunt vinden.   

Bekijk - Programma

Dag 01 Amsterdam – Shanghai
Vertrek vlucht naar Shanghai. In overleg is vertrek vanaf een andere plaats eveneens mogelijk.
Dag 02 Aankomst Shanghai
Je wordt afgehaald door een auto met chauffeur en naar je centrale hotel gebracht op wandelafstand van de Bund, het meest interessante gedeelte van de stad. De rest van de dag kan je naar eigen inzicht invullen.
Dag 3. Shanghai
Verblijf in Shanghai op eigen gelegenheid. In overleg kunnen we ook een auto met chauffeur, alleen een gids of beiden regelen. Desgevraagd kunnen we voor een dagdeel of hele dag een gids huren die je meeneemt op een wandeling door de stad, naar plekjes waar je normaal niet zou komen.
Dag 4. Shanghai – Tongli
Je wordt naar de expresbus gebracht voor je bezoek aan Tongli. De rit duurt 1 uur en drie kwartier. Tongli is van de leukste en meest relaxte waterdorpen van China. Het centrum – waar je logeert – bestaat uit charmante en fotogenieke antieke huizen. Plezierige kanaaltjes, die je bevaren kunt, doorkruisen het stadje.
Dag 5. Tongli
Een dag om verder te genieten en rond te lopen in Tongli. ‘s Middags kan je als dat wilt per lokale bus het belendende stadje Zhouhuang bezoeken, een ander waterdorp maar een totaal andere uitstraling dan Tongli. De rit per bus duurt maar een half uur. In Zhouhuang is alles te voet bereikbaar.
Dag 6. Tongli – Suzhou – Tongli
Een dag met gids en chauffeur met auto om de tuinen van Suzhou te bezoeken, eveneens vlak bij Tongli. Geadviseerd wordt te bezoeken de Tuin van de Meester van de Netten, Tuin van de Onnozele Ambtenaar, Tuin van het Toeven en als de tijd het toelaat die van het Leeuwenwoud. Ook leuk is een bezoek aan de pagode in de Noordelijke Tempel. Een optie is deze dag af te leggen met gids en auto met chauffeur, of alleen met auto en chauffeur. Anders ga je in dertig minuten per lokale bus en vervolgt je weg per taxi. Ga je per taxi, dan krijg je van ons de namen van de bezienswaardigheden in het Chinees.
Dag 7. Trein Suzhou – Xia’men
Trein vanaf Suzhou naar Xiamen. Je wordt naar het treinstation gebracht. De trein vertrekt om 09.29 uur en arriveert om 18.10. Als je dat wenst zijn alternatieve vertrektijden mogelijk. In Xiamen logeer je op wandelafstand van de oude binnenstad.
Dag 8. Xiamen – Taxi
Aanvang tweedaagse tocht naar de tulous van de hakka etnische minderheid. In deze tot eeuwenoude clanwoningen wonen of woonden honderden mensen. Je bezoekt de beroemdste, zoals de Tianluokeng hakka cluster. In een van deze tulous krijg je een lunch geserveerd. Ook bezoek je de Yuchanglou toulou uit 1308 met vijf verdiepingen, evenals Chengtilou, de grootste tulu van allemaal. Overnacht wordt in een tulou in het plaatsje Taxi.
Dag 9 Taxi – nachttrein naar Guangzhou
Bezoek aan het Nanxi tulou cluster en een tocht langs de Grote Muur van Toulous. Lunch is in het Yongding hakka dorp, waar ook diverse tulous bezocht worden, zoals de Zenchenglou, die bekendstaat als de prins der tulous. Om 17.45 uur wordt de nachttrein genomen naar Guangzhou. Overnacht wordt in een soft-sleeper.
Dag 10 Guangzhou – Kaiping
De trein arriveert om 07.00 uur in Guangzhou. Je wordt van de trein gehaald en in twee uur reis je met de bus naar Kaiping. Aldaar bezoek je met eigen auto en gids de dialou, vierkante huizen van meerdere verdiepingen – tot negen, die ogen als brede wachttorens. Er zijn er vele tientallen. Ze zijn van begin vorige eeuw, worden weinig bezocht door westerlingen en staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. De bedoeling ervan was dat de familie veilig hoog in de toren zat als roversbenden de omgeving onveilig maakten. De dialou liggen soms in groepjes bij elkaar en soms alleen. Ze zijn eventueel te beklimmen en zijn erg fotogeniek.
Dag 11 Kaiping – Yangshuo
‘s Ochtends met de openbare bus rechtstreeks naar Yangshuo. Je wordt van het bustation afgehaald en naar het hotel aan de Yulong rivier gebracht, buiten het stadje en midden tussen de karstrotsen.
Dag 12 Yangshuo
Heerlijke vrije dag. Tijd om te fietsen, varen, een oud plattelandsdorpje bezoeken of een terrasje pikken. Een tocht per vlot op de Yulongrivier is leuk, relaxed en fotogeniek. De omgeving van Yangshuo gaat door als een van de meest natuurrijke van het land. Ook kunnen er heuvels beklommen worden voor mooi uitzicht. Voor wie wil kunnen we een lokale gids regelen.
Dag 13 Yangshuo
In Yangshuo is voldoende te zien en te doen om er nog een tweede vrije dag aan vast te plakken. Bezoek een grot of doe mee aan een cursus koken, calligrafie, tai-chi of kung fu. Een bezoek aan een van de levendige lokale markten is een must. ‘s Avonds kan je gaan kijken hoe met aalscholvers vissen worden gevangen.
Dag 14 Yangshuo – Ping’an
Met een shuttle bus naar Ping’an. We brengen jullie naar de bus. In Ping’an worden jullie door een lokale gids afgehaald en naar het hotel gebracht. De rit met de shuttle bus duurt zo’n 3,5 uur. Je logeert op een berg in een houten guesthouse, midden tusssen de Zhuang etnische minderheid. Het is hier goed wandelen langs erg mooie rijstterrassen. Dat kan eventueel met een gids, maar je kan er ook alleen op uittrekken. Wandelinformatie krijg je van ons mee.
Dag 15 Ping’an – Longsheng – Chenyang
Een lokale gids brengt jullie met eigen vervoer naar het een uur rijden verderop gelegen Longsheng. Daar bezoeken jullie een lokale markt met etnische minderheden en reizen vervolgens per openbare bus in twee uur naar Sanjiang. De omgeving is landschappelijk erg mooi. In Sanjiang word je afgehaald en naar je houten hotel gebracht in het een half uur verder gelegen Chenyang, het woongebied van de Dong etnische minderheid. Ze staan bekend om hun prachtige houten wind- en regenbruggen.
Dag 16 Chenyang
Vlakke wandeling door een vijftal voornamelijk houten dorpjes van de etnische dong minderheid. Apart daarvan is er vanaf een heuvel werkelijk fantastisch uitzicht over de omgeving. In de buurt zijn ook theeplantages. ‘s Middags kan je desgewenst een Dong-dans bijwonen. In de avonduren word jee naar de nachttrein gebracht. De hotelkamer houd je tot dan aan.
Dag 17 Chenyang – Zhangjiajie – Fenghuang
De trein vertrekt om 00.23 uur naar Zhanghiajie; een rit van 448 km en 8 uur. Je wordt er afgehaald en neemt de lange afstandsbus – direct naast het treinstation – naar Fenghuang, een busrit van 3,5 uur en een van de leukste dorpjes van deze provincie Hunan. Ook hier etnische minderheden (Dong) en het dorpje heeft tal van oude huizen en antieke tempels. Fenghuang heeft nog deels een stadsmuur. Westerlingen komen er amper. Iemand van het hotel haalt je bij aankomst af.
Dag 18 Fenghuang
Een dag op eigen gelegenheid in Fenghuang. Het is erg leuk flaneren in de smalle, bochtige straten, volbepakt met tal van tempels en andere leuke bezienswaardigheden. op 13 km van de stad is de Chinese Muur te zien, die tot hier rijkte. Wie toch uitgekeken raakt, kan enkele uurtjes een kijkje nemen in het oude stadje Hongjiang, makkelijk te bereiken in een uur per lokale bus.
Dag 19 Changsha
Bus naar Changsha, 4 uur. Aldaar op eigen gelegenheid bezoek aan het provinciaal museum met de Mawandui-collectie, grafoverblijfselen van een markiezin (ook zij wordt tentoongesteld) uit de tweede eeuw voor Christus. Het graf werd vorige eeuw ontdekt. Weinig bekend is dat in het graf een recept voor een medicijn tegen malaria is gevonden. In combinatie met een ander middel is het nu het belangrijkste medicijn ter wereld tegen deze tropische ziekte. Het oudste nog bestaande blaasinstrument ter wereld is hier ook te vinden. In de jaren negentig werd een deel van de vondsten tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Dag 20 Changsha – Shanghai
Met de hogesnelheidstrein naar Shanghai. In nog geen 4,5 uur leg je de 1127 km per trein af. Je wordt naar en van de trein gehaald.
Dag 21 Shanghai
Lekker relaxen en rondkijken in deze prachtstad aan zee. Het Shanghai Museum behoort tot de meest indrukwekkende van China. Een deel van de oude Franse wijk staat vol met leuke restaurants en terrasjes. Het historisch museum in de Oriental Pearl TV Tower is een aanrader, ook als je niet van musea houdt. Of neem de lift naar de hoogste verdieping van deze toren en bekijk Shanghai van boven.
Dag 22 Shanghai
Vertrek naar huis met transfer naar het vliegveld en afhankelijk van het vliegticket aankomst dezelfde of de volgende dag in Nederland.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

  • vervoer volgens programma
  • overnachtingen in hotels en guesthouses (2-p. kamer zonder ontbijt)
  • begeleiding van Engels sprekende gidsen

Exclusief

  • Vliegticket Amsterdam – Shanghai
  • boekingskosten (€ 25- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
  • visum voor China
  • entreegelden
  • maaltijden
  • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien

 

 

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :