Voorjaars textielreis

11 Daagse voorjaarstextielreis in Kirgizië

In deze reis ligt het accent op het zelf bezig zijn. Daarnaast maak je kennis met het leven van de nomaden en  slaap je ook in een joert. In Bishkek en in verschillende dorpen bezoeken we galeries en enkele kleine werkplaatsen van plaatselijke viltwerksters.  We besteden een aantal dagdelen met vilt maken en verwerken dit tot een kleine shirdak en een alakijis; kleden volgens traditioneel patroon. Ook leer je meer over de traditionele motieven en maak je kennis met Kyrgyzisch borduurwerk. DSC_0235 (3) (Large)
In de hoofdstad Bishkek worden enkele workshops gegeven, (borduren, vilten souvenir maken, werken met zijde en vilt ), je kunt musea en galerieën bezoeken en bij voldoende deelname wonen we een optreden van een folkloristische muziek groep bij.
Verder maken we een tochtje de bergen in waarbij je kunt genieten van de voorjaarsbloemen ( o.a. wilde tulpen ) en maken we een wandeling naar een sjamanistisch heiligdom aan de zuidoever van het Issyk-kul meer.
Heb je speciale wensen ten aanzien van het programma dan kun je die bij aanmelding kenbaar maken. Indien mogelijk wordt dit dan in het programma opgenomen. DSC_0023 (2) (Large)

In Bishkek logeren we in een klein hotel in het centrum van de stad, op het platteland overnachten we in een joertenkamp en een B&B. Het vervoer is met een eigen minibusje en gedurende de hele reis is er een Engels of Duits sprekende tolk mee voor de begeleiding.

Deze reis is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de levenswijze en cultuur van de nomaden, zelf actief willen zijn, over een redelijke conditie beschikken en geen luxe zoeken.
Het visum is gratis

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst, ontbijt, vrij tot de lunch en daarna kennismaken met de stad met tolk/ gids en indien gewenst een tochtje de bergen in om te genieten van de voorjaarsbloemen en wilde tulpen.DSC_0167 (Large)
Dag 03:
’s Morgens bezoek aan het museum of Modern Art en het Historisch Museum. ’s Middags vertrek naar Manjyly, een joertenkamp aan de zuid oever van het Issyk-Kul meer  .
Dag 04:
’s Morgens wandeling naar Manjyly Ata, een heilige plaats voor de Kyrgyzen. ’s Middags naar het stadje Bokonbaevo om vilt te gaan maken. Overnachting in B&B
Dag 05:
Dag met workshops: werken aan shirdak en alakijis in Bokonbaevo.
Dag 06:
’s Morgens nog verblijf in Bokonbaevo, ’s middags bezoek aan het dorp Kyzel-Tuu, bekend om het maken van joerts. Daarna door naar Kochkor, centrum van vilt bedrijfjes. Overnachting in B&B DSC_0795 (2) (Large)
Dag 07:
’s Morgen bezoek aan verschillende viltbedrijfjes en coöperatieve winkel in Kochkor, ’s middags terug naar Bishkek
Dag 08:
Dag met workshop in Bishkek ( borduren) en bezoek aan Osh Bazaar.
Dag 09:
’s Morgens workshop souvenir maken, ‘s middags werken met vilt en zijde  ( corsage maken)
Dag 10:
Vrije dag om inkopen te doen en de stad verder te bekijken. Bij voldoende deelname is er een concert met Kyrgyzische muziek.
Dag 11:
Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed guesthouse in Bishkek (2-p kamers)
 • overige nachten in joerten CBT of homestay
 • alle maaltijden (behalve lunch en diner in Bishkek)
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • entreegelden
 • voor Kirgizië is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • lunch en diner in Bishkek
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • tips en fooien
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :