Tibet met internationale groepen

10-Daagse culturele rondreis door Tibet met bezoek aan het Everest Base Camp (met internationale groepen).

Vertrekdata: 12 april, 26 april, 10 mei, 24 mei, 31 mei, 14 juni, 5 juli, 19 juli, 26 juli, 16 augustus, 30 augustus, 6 september, 13 september, 20 september, 11 oktober, 18 oktober, 25 oktober

Omdat op dit moment de weg naar Kodari, de Nepalese grens nog niet is opgesteld voor toeristen, voeren we tijdelijk deze reis uit eindigend in Lhasa in plaats van in Kathmandu. Vandaar vlieg je dan naar keuze naar Kathmandu of naar Chengdu.

Deze reis is zeer geschikt om kennis te maken met de boeiende Tibetaanse cultuur. Omdat we in korte tijd ruim boven de 3.000 meter komen, is het belangrijk om het vooral de eerste dag rustig aan te doen. Drink minstens 3 liter vocht (geen alcohol) per dag. Ook het eten van knoflook(soep) helpt de verschijnselen van eventuele hoogteziekte te bestrijden.

Tibet I 153 (Large)We bezoeken in Lhasa de Jokhang tempel. Iedere Tibetaan droomt ervan, hier minstens een keer in zijn leven heen te kunnen gaan om zijn karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook veel gelovige Boeddhisten tegen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw in Lhasa, het Potala paleis en de kloosters van Drepung en Sera, die iets buiten de hoofd- stad liggen. Na een verblijf van drie volledige dagen in Lhasa, vertrekken we met busjes naar het Everest Base Camp.
Tijdens deze tocht staan bekende kloosters als het Tashilunpo, de voormalige residentie van de Panchen Lama, en ook de cirkelvormige Kumbum op het programma. Onderweg passeren we verschillende, met gebedsvlaggetjes versierde, passen van ruim 5.000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven.

De prijs van deze reis is berekend vanaf aankomst in Lhasa tot aan het vertrek vanuit Lhasa. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Beijing met de trein naar Lhasa of met het vliegtuig vanuit Kathmandu of Chengdu naar Lhasa vliegen en na afloop met een vlucht naar Kathmandu of Chengdu reizen. Informeer gerust naar de prijzen en mogelijkheden voor het programma van je keuze en aanvullende arrangementen.

De grootte van de internationale groepen zijn tussen de 2-16 deelnemers en afhankelijk hiervan wordt met van, minibus of bus gereisd.Tibet I 161 (Large)

Mocht je via Nepal naar Tibet reizen, dan wordt je visum voor China (Tibet) verzorgd door onze reisagent in Kathmandu. De kosten hiervoor (€ 100,-) worden op de factuur bijgeschreven. Bij tijdige boeking kunnen we ook een voordelige retourvlucht Kathmandu – Lhasa voor je regelen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Aankomst in Lhasa met vlucht CA408 vanuit Kathmandu, vlucht CA4401 vanuit Chengdu of met trein T27 vanuit Beijing. Na aankomst transfer naar het hotel in Lhasa. In verband met hoogteziekte raden we je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken (Vermijd alcohol!).
Dag 02-03:Tibet I 033 (Large)
Tijdens deze dagen bezoeken we een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. De eerste excursiedag gaan we ook het zomerpaleis van de Dalai Lama het Norbulingka. Een bezoek aan de kloostercomplexen van Drepung en Sera staan eveneens op het programma. Dit laatste klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 04:
Vrij te besteden dag in Lhasa om verder te acclimatiseren.
Dag 05:
Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de 4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemendTibet I 161 (Large)
mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag
maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter ligt. Het uitzicht vanaf deze passen is letterlijk en figuurlijk adembenemend.
Dag 06:
We staan vroeg op en voor we naar Shegar (Tingri) op 4.300 m. rijden, nemen we eerst de tijd om het klooster in Gyantse en de Kumbum stoepa te bezoeken. De Kumbum stoepa, die als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. Vervolgens rijden we naar Sakya (4.050 m.) een rit die ons over twee hoge passen brengt, waarvandaan je weer een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. Vanuit Sakya werd in vroeger tijden centraal Tibet bestuurd. Het klooster is nog steeds een van de belangrijkste scholen voor het Tibetaans boeddhisme. Het dorp en ook het klooster dat we bezoeken ademt nog grotendeels de sfeer van het oude Tibet. Vervolgens rijden we door naar Shegar waar we de nacht doorbrengen.
Dag 07:
Shegar naar Rombuk (5.000 m.) en aansluitend bezoek aan het Everest Base Camp (5.200 m.). Deze wandeling van ongeveer 7 kilometer neemt ongeveer vijf uur in beslag. Dit is de hoogste overnacTibet I 169 (Large)htingsplaats van de reis en na aankomst kun je als het helder is genieten van het adembenemend mooie uitzicht op de Mount Everest.
Dag 08:
Als je vroeg opstaat kun je op eigen gelegenheid nog even bij het klooster gaan kijken of de omgeving verkennen. Vervolgens rijden we naar Shigatse, na Lhasa de grootste stad van het land. Hier vind je het, vroeger zo belangrijke, Tashilunpo klooster, wat eens de zetel was van de Panchen Lama.
Dag 09:
’s Morgens bezoeken we het Tashilunpo klooster, waarna we terugrijden naar Lhasa.
Dag 10:
Vervoer naar de luchthaven en vertrek. Naar keuze kun je nog een arrangement in Nepal of China bijboeken.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer en transfers volgens programma
 • overnachtingen in keurige hotels en een nacht in een eenvoudig hotel (2-persoonskamers)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • entreegelden voor Yamdrok Tso en Everest Base Camp
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • double entry visum voor Nepal of visum voor China
 • boekingskosten
 • maaltijden en dranken
 • entreegelden voor kloosters en paleizen (ongeveer € 150,-)
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag of indeling (€ 170,-)
 • STO garantie
 • Trans

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :