15-Daagse rondreis door Kirgizië en kennismaking met de nomadencultuur

Deze mooie rondreis van 15 dagen bied je de kans om de mooiste plekken van Kirgizië / Kyrgyzstan te bezoeken en kennis te maken met de geschiedenis en cultuur van de halfnomaden. Vooral in de joertenkampen ervaren we hoe het leven in de afgelegen bergdorpen al sinds mensenheugenis is. Onderweg overnachten we, behalve in joerten, in een B&B, hotel of in een guesthouse. In Bishkek logeren we in een gastvrij hotel niet ver van het centrum van de stad. Het vervoer is per eigen minibus. Een tolk, Engels of Duits sprekend, vergezelt ons op de rondreis. Dit arrangement laat je de verschillende regio’s van Kirgizië zien.DSC_0843 (2) (Large)

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst, transfer naar het hotel, na de lunch sightseeing in de stad met gids/tolk. Bishkek is een tamelijk jonge stad, gebouwd in sovjetstijl met brede boulevards, veel parken met terrasjes. Interessant zijn het historisch museum en het museum voor moderne kunsten.
Dag 03: Per auto of eigen minibus naar Cholpon Ata, een plaatsje aan de noordoever van het Issyk-Kul meer (250 km.). Onderweg bezoeken we de Buranatoren, een van de weinige historisch interessante gebouwen in Kyrgyzstan en het enige dat is overgebleven van de stad Balasagun, de elfde-eeuwse hoofdstad van de Karakhanieden. In 1974 is dit bouwwerk – een gedeelte van een minaret van een moskee – volledig gerenoveerd. Rond de toren bevindt zich een verzameling stenen beelden, Balboi genaamd; deze zijn hierheen gehaald van graven verspreid over Kyrgyzstan en Kazachstan. De beelden stammen uit de 6de tot de 10de eeuw. Er is een klein museumpje waar de vondsten uit de omgeving te zien zijn. De toren ligt tien kilometer ten zuiden van de stad Tokmok. We overnachten in een hotel.
DSC_0262 (Large)Dag 04: Verder langs de noordoever naar Karakol, stad aan de oost kant van het meer. In Cholpon-Ata kun je voor vertrek het archeologische openluchtmuseum bezoeken waar je petrogliefen, (rotstekeningen van de Scythen) kunt zien. Onderweg komen we langs een openluchtspa met warme baden.  Als je wilt, kun je hier een bad nemen (badkleding verplicht). Van hier rijden we verder naar Karakol, waar we overnachten in een hotel.
Dag 05:
Dag In Karakol. Als dit een zondag is, brengen we eerst een bezoek aan de veemarkt. Op deze weekmarkt komen de boeren uit de omgeving om hun paarden, koeien, schapen te kopen en te verkopen en de benodigde artikelen voor hun bedrijf in te slaan. Het is een levendige bedoening en aan het eind van de ochtend vertrekt ieder weer met zijn nieuwe aankopen hoog opgetast op auto’s en karren. Verder bezoeken we de houten Russisch orthodoxe kathedraal en de Dungaanse moskee. Daarna rijden weverder naar het joertenkamp Kara-Kyz (2000m).
DSC_0542 (Large)Dag 06:
Dag in Kara-Kyz, een joertenkamp aan een riviertje. Je kunt of een wat flinke wandeling maken naar een bergmeer of een wat eenvoudiger wandeling in het dal (of een boek lezen en zo min mogelijk doen).
Dag 07:
Van Kara-Kyz eerst naar de bloemenvallei van Jeti-Ögus (2250 m). Hier zien we de vuurrode rotsen met merkwaardige vormen en namen zoals “ gebroken hart” en “ zeven ossen “. In Skaska (Russisch voor sprookje) maken we een korte wandeling in merkwaardig geërodeerde kalkzandsteen rotsen. In de loop van de eeuwen hebben wind, zon en regen de kalkzandsteen rotsen uitgeslepen in de meest wonderlijke vormen. Met enige verbeeldingskracht zie je kastelen, dieren en andere figuren in deze wonderlijk gevormde rotsen. We overnachten in het joertenkamp Sonun aan de oever van het meer.
Dag 08:
Van Sonun naar Bokonbaevo, de districtshoofdstad van de streek. We maken kennis met een man de jaagt met getrainde adelaars. Hij toont zijn vogels en zal over zijn werk vertellen. Daarna verder naar het joertenkamp Temir-Kanat op 2.450 m. Dit joertenkamp ligt op een plateau boven het gelijknamige dorp. De laatste 100 m naar boven moeten we of lopen of te paard afleggen, aangezien de meeste auto’s niet boven kunnen komen.
Dag 09:
Verblijf in Temir-Kanat. Je kunt hier wandelen, paardrijden (of het leren) of de gastvrouw helpen met het bereiden van een Kirgizische maaltijd.
Dag 10:
Van Temir-Kanat door de Kongur-Ölung vallei naar Tuura-Suu. Onderweg bezoeken we het dorp Kyzyl-Tuu, bekend om het maken van joert frames en versieringen voor een joert. We bezoeken een familie die zal laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Na de lunch rijden we verder naar het joertenkamp Tuura-Suu op 2.200 m.
Dag 11:
Verblijf in Tuura-Suu. Ook hier kun je paardrijden en wandelen. Het gastgezin is zeer muzikaal en zal je zeker vragen een liedje mee te zingen. Ook doen ze graag Kirgizische spelletjes (waarbij ze de eerste 10 potjes natuurlijk winnen). Soms komen herders of kinderen uit het dorp langs om mee te doen.
Dag 12:
Vanuit Tuura-Suu rijden we naar Kochkor. Kochkor is een centrum voor het maken van vilten kleden. We bezoeken de bazaar, Altyn-Kol (dit betekent ‘gouden handen’), een coöperatieve winkel waar vrouwen uit de omliggende dorpen hun kleden verkopen, en enkele andere viltwerkplaatsjes. Ze zullen je laten zien hoe dat moet. Overnachting in een B&B.
Dag 13:
Terugreis naar Bishkek. Onderweg kunnen we in de Boom gorge stoppen om een wandeling van enkele uren te maken in de Konorchok canyons. Overnachting in hotel Umai of gelijkwaardig hotel.
Dag 14:
Vrij te besteden dag in Bishkek. Je kunt hier de imposante Osh bazaar bezoeken om souvenirs te kopen.
Dag 15:
Transfer naar het vliegveld en vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Vervoer en transfers volgens programma
 • Overnachtingen in hotels, B&B en joerten volgens programma
 • Begeleiding van een Engels- of Duitssprekende gids/tolk
 • Alle maaltijden inclusief thee, muv dag 14 (alleen ontbijt)
 • Visum voor Kirgizië is niet nodig
 • Lokale belastingen

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Bishkek (op aanvraag)
 • Boekingskosten (€ 35- inclusief STO)
 • Persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Gebottelde dranken
 • Lunch en diner op dag 14
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag of toewijzing
 • Verzekeringen (op aanvraag)

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :