Rara lake lodge / homestay trekking en Bardia

21 Daagse reis naar Nepal met 11 daagse lodgetrektocht naar het Rara lake en optionele verlenging met bezoek aan het Bardia park.

Middelzwaar – Maximale hoogte 3.720 meter

Deze reis is bijzonder geschikt voor liefhebbers van ongerepte bestemmingen. Rara ligt in het westen van Nepal en is vanwege de moeilijke bereikbaarheid een schaars bezocht gebied. In Rara liggen enkele vruchtbare valleien met vriendelijke dorpjes en onbewoonde gebieden waar de flora en fauna ongestoord zijn gang kan gaan. Verder heb je hier de mooie uitzichten op de witte pieken van Dolpo en Tibet. De bewoners van dit gebied zijn voornamelijk Hindoe die echter door de voortdurende zouthandel met Tibet, de Tibetaanse bouwstijl en gewoontes hebben overgenomen.
De grootste trekpleister van dit gebied is het Rara meer; het grootste meer van Nepal.
Tijdens de trektocht zullen we vanaf Jumla naar het meer toelopen, daar enkele dagen van het natuurschoon genieten en via een andere route weer terug naar Jumla lopen. Er komen in dit gebied zeldzame dieren voor zoals de rode panda, de Himalaya beer, berggeit, bergantilope, otters, gorals en diverse vogelsoorten. We bieden deze trekking sinds kort aan als lodgetrektocht en de plaatsen waar je overnacht zijn heel primitief. Het is ook deels homestay en de maaltijden zijn zeer eenvoudig.
Na de trektocht kun je terugvliegen naar Kathmandu of naar keuze een bezoek brengen aan het Bardia National Park. Dit park kent de grootste tijgerpopulatie van Nepal en is niet toeristisch. In het Bardia park heb je ook kans de zeldzame rivierdolfijn te zien. Dit i echter afhankelijk van de tijd van het jaar en de plaats waar de dolfijnen zich bevinden.
Aan het einde van de reis kun je in Kathmandu nog wat souvenirs kopen en de vele bezienswaardigheden bezoeken.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld de stoepa van Bouddhnath te bezoeken. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier staat ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Niet ver hiervandaan  ligt Pashupatinath, waar de vele aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. Hier vinden ook af en toe lijkverbrandingen plaats. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeker de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.DSC_1049 (Large)
Dag 04:
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Nepalgunj. Deze plaats ligt in de Terai (laagland) vlak bij de grens met India en het is er warm. Nepalgunj is een industriële stad en transportknooppunt.
Dag 05:
Vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Jumla (2370m). Tijdens deze half uur durende vlucht kun je volop genieten van het uitzicht op de witte Himalaya-pieken. Omdat men in Nepal op zicht vliegt, kan het zijn dat de vlucht wordt uitgesteld in verband met regen, te harde wind, mist en dergelijke. Het programma bevat dan ook enkele vrije dagen om eventuele vertraging op te vangen.
De regio van Jumla is een van de hoogste regio’s waar de zeldzame en smakelijke rode rijst wordt verbouwd. Op de bazaar van Jumla kunnen eventuele laatste inkopen gedaan worden voor we op pad gaan. Ook moeten we ons bij een controlepost registreren. Als we genoeg tijd over hebben, gaan we vandaag vast op weg om de eerste loopdag wat lichter te maken.
Dag 06:
De eerste dag is een zware dag en wordt er flink geklommen. We lopen langs een school en vervolgens eerst een flink stuk omhoog door een bos met hoge bomen. De bomen maken dan plaats voor weilanden met schapen en herdershutten. Je steekt hier de Danphe Lagna pas over (3.720 m.) waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op de Patrasi Himal (6.860 m.) en de Jagdula Himal (5.785 m.). De pas is vernoemd naar de Danphe; een fazantensoort en de nationale vogel van Nepal, die veel in dit gebied voorkomt. Na de pas lopen we geleidelijk door rododendronbossen naar beneden en zullen we ons kamp opslaan op ongeveer 3.500 m. hoogte. Dit is boven de hoogteziektegrens dus drink veel, doe het rustig aan en luister vooral goed naar je lichaam. Het kan voorkomen dat de pas door sneeuw gesloten is en in dat geval zullen we vanuit Jumla een andere route nemen die iets langer duurt en bij dezelfde plaats uit komt. De gids zal hierover informatie inwinnen in Jumla. Gemiddelde looptijd: 6 uur.
Dag 07:
We lopen geleidelijk langs een kabbelend stroompje naar beneden tot 2 bhatti
(theehuizen) in Tharamara, waarna het pad steil omlaag gaat door bossen vol coniferen, bamboe, berken en walnootbomen. We komen uit bij de Sinja Khola rivier waar aardappelvelden, koren en marihuana langs de oever groeit. We volgen een tijdje de rivierbedding en maken dan weer een flinke klim omhoog naar het Tibetaanse dorpje Bhara. Vervolgens gaat het pad afwisselend omhoog en omlaag tot aan Bhulbule (3.130 m.) de entree tot het nationaal park Rara, waar we overnachten. Gemiddelde looptijd: 6,5 uur.
Dag 08:
Na het ontbijt lopen we eerst door uitgestrekte weides met hier en daar een chorten (stoepa) en steenhopen met gebedsvlaggetjes. Vanaf de Churchi Lagna pas (3.450 m,) zie je de besneeuwde toppen van Tibet en onder je de Mugu Karnali rivier. We lopen geleidelijk naar beneden, vervolgens een stuk ‘Nepalese flat’ en dan weer een stuk omlaag tot aan onze overnachtingplaats Dhotu (2.380 m.). Gemiddelde looptijd: 5 uur.
Dag 09:
We klimmen steil omhoog door een bos met gigantische cederbomen. Eenmaal boven
aan de berg heb je een adembenemend uitzicht op het heilige Rarameer.. We dalen af naar het meer en lopen nog 2 uur langs de oever tot aan onze overnachtingsplaats (3.060 m.). Gemiddelde looptijd: 4 uur.
Dag 10:
Vandaag kun je ervoor kiezen om bij het grootste meer van Nepal te relaxen of een
wandeling er om heen te maken (ongeveer 13 kilometer). Het kan zijn dat je hier een karavaan muilezels tegenkomt met handelswaar uit Tibet of Simikot. Er komen in dit gebied nog zeldzame dieren voor zoals de rode panda, de Himalaya beer, berggeit, bergantilope, otters, gorals en diverse vogelsoorten.
Dag 11:
Vandaag kun je opnieuw kiezen om rust te houden of een dagtocht naar Murma Peak
(3.695 m.) te maken. Je loopt dan via het middeleeuws uitziende dorpje Murma, waar het uitzicht op het meer het mooist is. Houd er rekening mee dat er sneeuw en ijs op de top kan liggen. Een ander mooi uitzichtpunt is de Chuchemara Peak (4.040 m.) die een goed uitzicht over de Himalayatoppen biedt.
Dag 12:
We nemen de lage weg naar de rivier, die we vervolgens oversteken. Achter de watermolen loopt het pad weer omhoog door dennenbossen en rododendrons. Als we de bossen verlaten lopen we over de heuvelrand naar een hoogte van 3.710 meter, waar je nog een keer het Rara meer kunt zien en van een geweldig uitzicht op de bergen kunt genieten. We dalen af naar een vallei en overnachten bij een ranch-achtige controlepost in Gorosingha (3.190 m.). Gemiddelde looptijd: 5 uur.
Dag 13:
We lopen naar beneden tot we bij de Sinja Khola rivier aankomen. Deze volgen we tot het dorpje Sinja (2.440 m.). We zijn nu duidelijk weer in bewoond gebied en er bevinden zich veel huizen en akkers in deze vruchtbare vallei. In Sinja kun je als je zin hebt de ruines van het paleis bewonderen uit de 12e eeuw, toen Sinja de hoofdstad van het Malla-rijk was. Ook staat er een hindoeïstische tempel. Gemiddelde looptijd: 5 uur.
Dag 14:
We volgen vandaag een zijtak van de Sinja Khola; de Dhobi Khola rivier. We zullen de rivier verscheidene malen oversteken. Het grootste deel van de dag lopen we door bossen waar zowel loof,- als pijnbomen staan. Af en toe komen we langs een boerderij. Het laatste stuk gaat steil omhoog. We overnachten bij Jaljala Chaur (3.270 m.). Soms staan hier ook paarden. Gemiddelde looptijd: 6 uur.
Dag 15:
We starten de dag met een beklimming waarna een lange afdaling volgt. Bij Chere komen we weer op bekend terrein en het is dan niet ver meer naar Jumla. Gemiddelde looptijd: 4 uur.
Dag 16:
Als het weer goed is, vliegen we terug naar Nepalgunj. Hier moeten we weer flink
wennen aan de warmte. We kunnen dezelfde dag terugvliegen naar Kathmanmdu of naar keuze aansluitend naar het Royal Bardia park rijden. Dit is het reservaat waar de meeste tijgers voorkomen. Verder vind je er krokodillen, neushoorns, olifanten en de zeldzame rivier dolfijn. Het park is ook zeer geschikt voor vogelliefhebbers. Houd er wel rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat je al deze dieren zult zien. Een en ander is afhankelijk van de plaats war ze zich ophouden.
Dag 17:
Volledige dag met rondleidingen in het park. (of verblijf in Kathmandu)
Dag 18:
Vervoer naar de luchthaven van Nepalgunj en vlucht naar Kathmandu, waar we in de
namiddag aankomen. (of verblijf in Kathmandu)
Dag 19-20:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. In de Kathmandu-vallei kun je de oude
koningssteden Patan en Bhaktapur bezoeken. Ook is het mogelijk om samen met een gids per fiets de onontdekte plaatsjes van de vallei te verkennen. In de levendige wijk Thamel kun je volop souvenirs kopen.
Dag 21:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers evenals de binnenlandse vluchten
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-p. kamers)
 • overnachting in Nepalgunj (2-pers. kamer)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en een drager
 • volledig verzorgde lodge/homestaytrek
 • eenvoudige maaltijden en drinken zoals thee
 • trekking permitsen de entrees voor het nationale parken
 • het registratiebewijs (TIMS)

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten (€ 25- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • overige maaltijden in Kathmandu
 • gebottelde en alcoholische dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • arrangement en vervoer naar het Bardia park
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :