VERTREKGARANTIE Nepal Yoga en Meditatiereis met Nederlandse yogaleraressen

16 Daagse yoga en meditatiereis met Nederlandse yogaleraressen en VERTREKGARANTIE

Een Yogavakantiereis naar Nepal is een bijzondere en inspirerende belevenis. Ervaar de positieve energie op het dak van de wereld in dit prachtige Himalayaland!

IMG_0037Tijdens deze reis overnachten we in diverse accommodaties: zoals een mooi resort en een klooster. Daarnaast brengen we ook enkele dagen door in eenvoudige lodges, waar op mooie buitenlocaties de yoga en meditatielessen, voor een onvergetelijk mooie ervaring zullen zorgen.

We bieden dagelijks een yogaprogramma aan. Tijdens een meerdaags verblijf op twee mooie plekken is extra tijd voor meer verdieping in de yoga, jezelf en verkenning van de schitterende omgeving en natuur.  Deze hele reis worden wij begeleid door een Engels sprekende gids en het vervoer in Nepal is met een privé busje met airco.mediteren

Naast de yoga en meditatie zijn er ook vele uitstapjes gepland naar alle mooie bezienswaardigheden in de Kathmandu vallei en in Pokhara.

Zo bezoeken we spirituele plaatsen als Swayambunath, Pashupatinath en de stoepa van Boudhnath. We wandelen daar DSC03939samen met de gelovigen, tussen de ontelbaar vele gebedsvlaggetjes. Het is onvergetelijk mooi om bij deze krachtplaatsen zelf de gebedsmolens rond te laten draaien en de positieve energie te ervaren.

Deze reis is ook geschikt voor partners die niet van yoga houden en er is een mogelijkheid voor een alternatief programma. Zie ook: http://www.kundaliniyogahoorn.nl

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

19/10:
Vertrek uit Nederland. 20/10:Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het Park Village Resort dat aan de rand van Kathmandu ligt. Afhankelijk van de aankomsttijd maken we nog een wandeling en verkennen we de omgeving van het resort.
21/10:
‘s Morgens Yoga and Meditatie en aansluitend bezoek aan Budhanilkanta een plaats vlakbij ons hotel waar een stenen beeld ligt van de god Shiva. Het beeld ligt op een bed van (stenen) slangen en wordt iedere morgen door de priesters gewassen en met verse bloemen versierd. Na het ontbijt rijden we naar de stoepa van Swayambhunath. die op een grote heuvel is gebouwd en volhangt met kleurige gebedsvlaggetjes. . HiIMGA0033ervandaan heb je een mooi uitzicht over de Kathmandu vallei. Bij de stoepa vind je een boeddhistische tempel en ook vele Hindoe tempels, wat ook duidelijk aangeeft dat deze religies in volledige harmonie naast elkaar bestaan. In de ochtend vind je hier vele pelgrims en gelovigen die rond de stoepa wandelen en het is een mooie spirituele ervaring om met ze mee te lopen en de gebedsmolentjes te laten draaien. Als je rond de stoepa loopt zorg er dan voor dat je de gebedsmolens aan je rechter hand houdt en met de klok meeloopt. Het is een belangrijke boeddhistische gewoonte om met de wijzers van de klok mee, rond ieder heiligdom te lopen. DSC03762Vervolgens rijden we naar het Durbar square (koningsplein) in het centrum van Kathmandu. Je kunt hier ook heen lopen als je dat liever wilt. Overleg dan even met de gids. Op het Durbar Square vind je het oude koninklijke paleis, vele tempels met boeiend houtsnijwerk en het huis van Kumari de levende godin. Na de lunch rijden we naar de tweede koningsstad Patan, die eveneens een Durbar Square heeft met een koninklijk paleis. Ook hier vind je weer verschillende tempels en monumenten die ter ere van de goden en godinnen zijn neergezet. De gouden tempel, die we bezoeken, is een van de mooiste bouwwerken. Overnachting in Park Village Inclusief ontbijt.
22/10:
‘s Morgens Yoga en Meditatie en na het ontbijt brengen we een bezoek aan de koningsstad Bhaktapur. IMGA0113Dit is de derde koningsstad, waar we na aankomst ruim de tijd hebben om rustige rond te kijken. Je vindt hier indrukwekkende tempels, een paleis en alle gebouwen zijn met fraai houtsnijwerk versierd. Verder is hier een pottenbakkersplein waar rond om heen pottenbakkers wonen, die op eenvoudige hand aangedreven wielen de potten vormen. Deze worden vervolgens op het plein in het zonnetje te drogen gezet, voor ze in de eenvoudige ovens gebakken worden. / Overnachting in Park Village Inclusief ontbijt
23/10:
‘s Morgens Yoga en Meditatie en na het ontbijt bezoeken we Pashupatinath en Boudhanath. In de ochtend vinden in Pashupatinath religieuze plechtigheden plaats die deel uitmaken van de lijkverbrandingen. Als je wilt kun je aan de overkant van de rivier deze plechtigheid bekijken. Verder is het leuk om rond te wandelen tussen de vele, witte, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes en om bijvoorbeeld ook bij het oude mannen en vrouwenhuis te gaan kijken. Hierna rijden we naar de stoepa van Bouddhanath. Als je bij de stoepa bent aangekomen hoor je overal de heerlijke muziek ‘Om Mani Padme Hum’, die voor een sfeervolle omlijsting zorgt. Vele pelgrims lopen hier dagelijks hun rondjes, IMGA0045terwijl de rozenkrans door hun vingers glijdt en ze hun kleine handgebedsmolens ijverig rond laten draaien. Rond de stoepa staat een muur vol met gebedsmolens, die je een voor een, een zetje kunt geven om je karma te zuiveren. Binnen in de molens zitten gebeden die met iedere rondgang hun positieve energie de wereld in sturen. Ook kun je de trappen van de stoepa op gaan en op de hoger gelegen ringen rondwandelen. Alle gekleurde en vrolijk wapperende gebedsvlaggetjes die hier hangen leveren schitterende plaatjes op. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je verder veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. We bezoeken ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Aansluitend rijden we naar het dorpje Pharping, waar een klooster staat en waar we ook zullen overnachten. Je kunt hier heerlijk rondwandelen en we wonen een dienst bij met de monniken van dit klooster / Overnachting in het Neydo Monastery Hotel – Inclusief ontbijt en diner.
24 en 25/10:
Verblijf in Pharping, waar je naar keuze de vroege ochtenddienst bij kunt wonen.  Yoga en meditatielessen enPicture 283 wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld naar een nabijgelegen dorp Overnachting in het Neydo Monastery Hotel – Inclusief ontbijt, lunch en diner.
26/10:
‘s Morgens vroeg kun je naar keuze de ochtenddienst in het Neydo klooster meemaken en na het ontbijt rijden we naar Pokhara. De weg naar Pokhara is een mooie maar wel behoorlijk drukke weg die door de bergen en langs dorpjes voert. Onderweg kijk je je ogen uit en kun je genieten van de mooie natuur en het dorpsleven langs de kant van de weg. Omdat we de rivier volgen is de kans groot dat je ook nog een vlot met rafters langs ziet komen. Als we dichter bij Pokhara in de buurt komen kun je, als het helder weer is de prachtige witte bergtoppen van de Himalaya zien liggen. Na aankomst is er nog tijd om Pokhara in te gaan, wat te winkelen en/of opPicture 287 een terras aan het Phewa lake, iets te gaan drinken / Overnachting in Hotel Castle Resort – Inclusief ontbijt en diner.
27/10:
Yoga en meditatie in de morgen (op een rustige plek in de buitenlucht). ’s Middags naar Pokhara: Hier bezoeken we Devi’s waterval en de Gupteshor grot. Vervolgens maken we nog een boottochtje op het Phewa Lake. Je kunt hier heerlijk rondvaren en genieten van de koelte van het water en het uitzicht. Ook leggen we even aan bij het kleine eilandje waar ook een tempeltje staat. In de avond is er weer tijd voor Yoga en Meditatie/ Overnachting in Hotel Castle Resort – Inclusief ontbijt en diner.
28/10:
Rit naar Sarangkot voor de zonsopkomst in de bergen en daarna yoga en meditatie bij het Resort (op een rustige plek in de buitenlucht), vervolgens bezoek aan de World Peace Pagoda en het Tibetaans Picture 436vluchtelingenkamp. De World Peace Pagoda (ook wel Shanti stupa genoemd), is bovenop de Ananda hill gebouwd. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Himalaya pieken, de stad Pokhara en het Phewa lake.  / Overnachting in Hotel Castle Resort en yoga en meditatie en/of vrij te besteden tijd om de omgeving te verkennen – Inclusief ontbijt en diner.
29/10:
Rit naar het dorp Pothana via Kande (liefhebbers kunnen deze dag ook van Phedi naar Pothana lopen – lichte wandeling). Yoga en meditatie op een rustige plek in de buitenlucht en avondwandeling door het dorp./ Overnachting in een eenvoudige lodge (hier zijn geen 1-pers. kamers) – Inclusief ontbijt in het resort en lunch en diner in de lodge.
30/10:
Extra tijd voor Meditatie en Yoga (op een rustige plek in de buitenlucht) en vrij te bestedPicture 172en tijd en bijvoorbeeld een lichte wandeling naar enkele nabijgelegen dorpen./ Overnachting in een eenvoudige lodge – Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen.
31/10:
‘s Morgens Meditatie en Yoga en daarna rijden we naar Pokhara, waar de rest van de dag vrij te besteden is. Je vindt hier leuke winkeltjes langs het Phewa lake en aan de rand van dit schitterende meer kun je ook heerlijk relaxen op een van de sfeervolle terrasjes / Overnachting in hotel Mount Kailash – Ontbijt in de lodge.
01/11:
Picture 073Vervoer terug naar Kathmandu / Overnachting in hotel Hotel Traditional Comfort – Ontbijt in de lodge.
02/11:
Vrij te besteden dag in Kathmandu, die je kunt benutten om nog wat inkopen te doen. / Overnachting in hotel Traditional Comfort – Ontbijt en afscheidsdiner in Brick’s Café (een mooi traditioneel Nepalees gebouw).
03/11:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek naar huis (of aansluitend een verlengings- programma – Ontbijt inbegrepen en aankomst ook dezelfde dag in Nederland.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu (bij tijdige boeking)
 • prive-vervoer en transfers
 • overnachting in 2 en 3 sterren hotels (2-p kamer met douche/bad en toilet)
 • enkele overnachtingen in een lodge (met gedeeld sanitair)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • yoga en meditatielessen
 • Nederlandse yoga en meditatie begeleiding
 • maaltijden volgens programma
 • Rondleidingen en entreegelden

Exclusief

 • visum voor Nepal
 • boekingskosten (€ 25- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • overige maaltijden
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :