Nepal individuele comfort reis

15 Daagse individuele comfortreis naar Nepal met bezoek aan Kathmandu Pokhara en het Chitwan junglepark. INDIVIDUEEL

Deze reis bied je een unieke kans om op voordelige en comfortabele wijze het mooie en aantrekkelijke Nepal te bezoeken. Tijdens deze individuele reis kies je zelf je vertrekdatum en zijn al je hotels inclusief ontbijt, het vervoer en het volledig verzorgde verblijf in het Chitwan jungle park met alle excursies geregeld.

In de hoofdstad Kathmandu heb je volop de tijd om de vele boeiende culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Vanaf de hooggelegen stoepa van Swayambunath kijk je over heel Kathmandu uit.
Slenter rond en kijk je ogen uit bij dit enorme complex en laat terwijl je rechts om de stoepa loopt de vele gebedsmolentjes draaien. In het centrum van Kathmandu zul je op het Durbar square verstelt staan van de vele fraai bewerkte tempels en het koninklijk paleis. Wil je nog meer van dat moois zien dan kun je aan het einde van de reis ook nog met de taxi naar Bhaktapur rijden.
Gelukkig heeft de aardbeving (voorjaar 2015) slechts een klein deel van deze bezienswaardigheden beschadigd en een aantal gebouwen zijn al ook weer gerestaureerd.

Al vanaf het vroege voorjaar kun je heerlijk in de warme zon op een van de dakterrassen lunchen en van het uitzicht op de stoepa van Boudhnath genieten. Dit indrukwekkende witte heiligdom met zijn ontelbare gekleurde gebedsvlaggetjes is een oase van rust in het drukke Kathmandu. Je ziet hier dagelijks de vele pelgrims omheen lopen terwijl ze de gebedsmolentjes draaiend houden.

Het oostelijk gelegen Pokhara is een rustiger plaats die fraai aan het Phewa lake is gelegen. Bij helder weer levert het uitzicht op de Himalaya, met de pieken van de Annapurna en Dhaulagiri, een onvergetelijk schouwspel op. Je kunt hier heerlijk relaxen, de vele leuke kadowinkeltjes bewonderen of een romantisch boottochtje op het meer maken.Je kunt je laten roeien, maar ook zelf de peddels ter hand nemen. Het bezoek aan het Chitwan junglepark vormt een mooie aanvulling op deze veelzijdige reis. In dit resort zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen. Tijdens de boottocht in het park heb je de mogelijkheid om verschillende watervogels maar ook rivierkrokodillen te zien. Op de rug van een olifant gaan we op zoek naar neushoorns, beren en herten. Na een volledige dag met excursies rijden we de volgende dag weer terug naar de bruisende hoofdstad Kathmandu.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek uit Nederland.
Dag 02:Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03-04:Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 05:Met de toeristenbus naar Pokhara.
Dag 06-08:Drie vrij te besteden dagen in Pokhara, die je bijvoorbeeld kunt benutten om de zonsopkomst in de bergen vanuit Sarankot te bewonderen en vandaar terug naar Pokhara te wandelen. Je kunt ook een boottochtje op het Phewameer maken, de waterval van David bezoeken of naar het Tibetaanse vluchtelingenkamp gaan. Verder worden er in Pokhara op verschillende plaatsen ook meditatie en yoga arrangementen aangeboden.
Dag 09:We ontbijten vroeg en gaan vervolgens met de toeristenbus op weg naar het resort dat bij het Chitwan junglepark is gelegen. Na ontvangst en lunch is er tijd om te relaxen en in de middag lopen we met de gids naar een centrum waar olifanten gefokt worden. We overnachten in het resort.
Dag 10:Volledig dagprogramma in het Chitwan junglepark. We maken een rit op de rug van een olifant, een kanotocht op de Rapti Rivier en een natuurwandeling. Aan het einde van de dag volgt er een indrukwekkend stokdansoptreden van de etnische groep de Tharu’s.
Dag 11:Na een laatste natuurwandeling en het ontbijt, rijden we weer terug naar Kathmandu. Na terugkeer in Kathmandu neem je de taxi naar het fijne resort dat we voor de laatste overnachtingen hebben geregeld. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 12-13:Vrij te besteden dag in Kathmandu. Voor de laatste souvenirs kun je het beste de levendige wijk Thamel bezoeken. Ook kun je met de taxi de andere koningssteden, Bhaktapur en Patan in de vallei bezoeken.
Dag 14:Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.
Dag 15:Aankomst in Amsterdam.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

  • vervoer en transfers
  • overnachtingen in Kathmandu en Pokhara in goede hotels en resorts met ontbijt (2-persoonskamers)
  • volledig verzorgd verblijf in het Chitwan jungle park
  • alle maaltijden en excursies met natuurgidsen  in het Chitwan park

Exclusief

  • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
  • boekingskosten (€ 25- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
  • visum voor Nepal (bij aankomst in Kathmandu te regelen!)
  • maaltijden die niet genoemd zijn
  • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
  • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :