Nepal Variatievolle Cultuurreis INDIVIDUEEL TE BOEKEN

Nepal cultuurreis met bezoek aan Kathmandu, Nagarkot, Dhulikhel en Pokhara, 5 optionele wandeldagen, halve dag rafting en arrangement in het Chitwan jungle park 

Deze veelzijdige culturele rondreis geeft een heel compleet beeld van dit betoverende Himalaya land. De plaatsen die we tijdens deze reis bezoeken, liggen lager dan 2.200 meter, waardoor het uitgesloten is dat je last van hoogteziekte zal krijgen.Boudhnath met boterlampjes

We bezoeken de mooiste bezienswaardigheden in de Kathmanduvallei en Pokhara. Onze gidsen hebben een grote kennis van de cultuur en mythologie van dit fascinerende land. Hun uitleg vormt dan ook een waardevolle aanvulling op de rondleidingen in tempels en paleizen. We bezoeken de bergdorpjes Nagarkot en Dhulikhel, die geprezen worden om hun mooie uitzicht op de bergen. Als het heel helder is kun je hiervandaan zelfs de Mt. Everest zien. Gedurende de vijf dagen die we hier doorbrengen kun je kiezen om te relaxen of wandelend met de gids de route af te leggen. Aan het einde van de dag overnachten de wandelaars weer in dezelfde hotels als de rest van de groep.01Abhishek eerste ontmoeting (Large)

Ook in Pokhara bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden en is het mogelijk om een boottochtje op het Phewa lake te maken. Vanuit Pokhara heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op de bergen van de hele Annapurna range met als meest opvallende top de Machhapuchhre. Deze Nepalese naam betekent vissenstaart en heeft de berg te danken aan zijn dubbele piek, die op de staart van een vis lijkt. De wandelliefhebbers raden we dan ook aan om vroeg op te staan om de zonsopkomst in de bergen in Sarankot te bewonderen. Het Chitwan jungle park ligt in het subtropische deel van Nepal. Hier verkennen we te voet, per kano en op de rug van een olifant de natuur. De kans is heel groot dat je tijdens een van deze tochten, neushoorns, herten, krokodillen en apen tegen zult komen. Een ontmoeting met een beer is evenmin uitgesloten.49 Wat doe jij hier (Large)

De laatste dag in Nepal is vrij te besteden en kun je benutten door in Thamel te winkelen. In deze toeristenwijk met zijn vele hotels, restaurantjes en in de winkeltjes wordt een schat aan, met de hand vervaardigde, cadeauartikelen te koop aangeboden. We besluiten de reis met een heerlijk Nepalees diner en een wervelende culturele show.

Bekijk - Programma

Dag 1
Vertrek.
Dag 2
Aankomst in Kathmandu, ontvangst en vervoer naar het hotel.
Dag 3
Na het ontbijt bezoeken we tempels van Swayambunath. Hier kun je zien hoe mensen de kora rondom het complex maken en als je wilt kun je hieraan meedoen. Zorg dat je met de klok meeloopt en precies op hetzelfde punt eindigt als waar je begonnen bent. Als je dit niet doet brengt het namelijk ongeluk. Daarna maken we een excursie naar de oude koningssteden Patan en het Durbar square (koningsplein). Hier bewonderen we het paleis, de vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.78 Uitgetelde honden in Bakthapur (Large)
Dag 4
Na het ontbijt rijden we naar Pashupatinath, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. In de ochtend vinden hier religieuze plechtigheden plaats. Hierna rijden (of lopen) we naar de stoepa van Bouddhanath. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier bezoeken we ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Dag 5
Vandaag rijden we wat dieper de Kathmandu vallei in en bezoeken we interessante plaatsen, waar maar weinig toeristen komen.
Dag 6
Na het ontbijt rijden we naar de oude koningsstad Bhaktapur. We nemen volop de tijd om in deze rustige en fraai gerestaureerde stad rond te kijken. ‘s Avonds vind je hier nog maar weinig toeristen en zijn de tempels ondanks de eenvoudige verlichting, betoverend.
Dag 7
Als je vroeg op staat kun je in de prille ochtendzon opnieuw genieten van prachtige monumenten. De bevolking is ook al vroeg op de been. Ze brengen hun offergaven naar de tempels en overal worden groenten en fruit verhandeld. Na het ontbijt rijden we naar de Changu Narayantempel en vandaar rijden we door naar Nagarkot. (de liefhebbers van een stevige wandeling, deze route loopt nagenoeg uitsluitende omhoog, kunnen ook vanaf de tempel in ongeveer 5 uur naar Nagarkot lopen). In Nagarkot bewonderen we, als het helder is, de zonsondergang.
Dag 8
We staan vroeg op om van de zonsopkomst in de bergen te genieten. Na het ontbijt rijden (of lopen) we naar Dhulikhel, waarvandaan we opnieuw een prachtig uitzicht op de bergen hebben en ook zullen overnachten. De wandeling naar Dhulikhel is niet zwaar en duurt ongeveer 6 uur.
Dag 9
Vandaag gaan we te voet of naar keuze met vervoer naar Namo Buddha. De lichte wandeling duurt ongeveer 2 uur. Namo Buddha is een plek waar veel pelgrims komen en waar je ook een actief Boeddhistisch klooster vindt. Verder staat er een grote stoepa, heel veel kleinere stoepa’s en ontelbaar veel gebedsvlaggetjes. Ook is er een gedenksteen waarop de Boeddha is afgebeeld, terwijl hij zichzelf aanbiedt als voedsel voor een uitgehongerde tijgerin en haar jongen. We overnachten hier in een heerlijk resort.
Dag 10
Een plezierige wandeling van 3 tot 4 uur brengt ons door welvarende Newari dorpjes. Nadat we de rivier zijn overgestoken klimmen we het tweede deel van de tocht geleidelijk omhoog naar het lieflijke dorpje Balthali (2.400 m.). Temidden van de prachtig Nepalese natuur en de rijstvelden is dit een heerlijke plek om te relaxen. We overnachten hier in een mooi resort waarvandaan je de omgeving kunt verkennen. Bij helder weer heb je een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Dorjee Lhapka en het hele Langtang gebied.
Dag 11
De wandeling naar Panauti is heel relaxed omdat we voornamelijk omlaag lopen. Je wandelt door terrasvormige velden, langs riviertjes en onderweg passeren we ook lieflijke dorpjes en zien zo af en toe een tempel en Nepal’s oudste waterproject. In Panauti aangekomen lunchen we en bewonderen we het oude koninkrijkje met zijn mooie tempels, waarna we terugrijden naar Kathmandu.
Dag 12
De bus rijdt ons naar Fishling, het startpunt voor de rafting. Na een halve dag wildwatervaren rijden we door naar Pokhara.
Dag 13
Volledige dag met rondleidingen in en rond Pokhara. Zo bezoeken we het Tibetaanse vluchtelingen kamp en de waterval van David. Na de lunch rijden we naar een bijzondere grot en enkele bezienswaardigheden die op de route liggen.
Dag 14
Vrij te besteden dag, om bijvoorbeeld omhoog te wandelen naar Sarankot, een boottochtje op het Phewa lake te maken, een klooster te bezoeken of the relaxen op een terras bij het meer.
Dag 15
Vrij te besteden dag, om bijvoorbeeld omhoog te wandelen naar Sarankot, een boottochtje op het Phewa lake te maken, een klooster te bezoeken of the relaxen op een terras bij het meer.
Dag 16
Na het ontbijt rijden we naar het hotel bij het Chitwan jungle park en starten de rondleidingen. We overnachten in een mooi resort net buiten het park.
Dag 17
Volledig verzorgd programma (inclusief de maaltijden) met een rit op een olifant, een kanotocht over de Rapti rivier, natuurwandeling en ’s avonds een stokdansoptreden van de etnische groep de Tharu’s.
Dag 18
Na het laatste ochtendwandeling rijden we terug naar Kathmandu, waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 19
Vrij te besteden dag om in de levendige wijk Thamel de nodige souvenirs te kopen. We besluiten de reis met een afscheidsdiner en een culturele show.<
Dag 20
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma.
 • Transfers volgens programma
 • Overnachtingen in goede en twee of driesterrenhotels met ontbijt (2-pers. kamers met douche en toilet)
 • begeleiding van een Engels sprekende Nepalese gids (behalve op de vrij te besteden dagen)
 • alle entreegelden
 • halve dag raften
 • Excursies met gids in het Chitwan jungle park
 • Alle maaltijden in Chitwan
 • afscheidsdiner met culturele show.

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum
 • lunch en diner (behalve gedurende verblijf Chitwan park en afscheidsdiner)
 • gebottelde en alcoholische dranken (ook tijdens het ontbijt en de diners)
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de gids en de chauffeur.
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie
 • Vaccinaties

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :