Nepal met 6-dg lodgetrek naar Poon Hill

17-Daagse reis naar Nepal met trektocht naar Poon Hill – individueel te boeken

Tijdens deze reis door Nepal maken we een zes dagen durende trektocht en bezoeken we het Chitwan Jungle park. Onze wandeltocht loopt langs de historische handelsroute van Pokhara naar Mustang, tot aan Ghorepani dat op 2.800 meter ligt. Onderweg zul je regelmatig muildierkaravanen tegenkomen die goederen naar en van Mustang vervoeren. In Ghorepani 86 Stupa (Large)A NEPAL (171) (Large)raden we iedereen aan om de volgende dag, vroeg in de morgen, de klim naar Poon Hill te maken. De zonsopkomst tussen de pieken van de Annapurna en Dhaulagiri levert vanaf dat punt een onvergetelijk schouwspel. Terug naar Pokhara volgen we een bergkam, en lopen we door het grootste Rododendronbos ter wereld. Onderweg kom je regelmatig op open plekken, die een fraai aanblik op de Machhapuchhere bieden. De Nepalese naam van deze berg betekent vissenstaart, wat hij te danken heeft aan zijn dubbele piek.
Vooral vogel- en natuurliefhebbers komen in dit gebied aan hun trekken.
Na de trektocht rijd je terug naar de bruisende hoofdstad Kathmandu en zijn er nog een aantal vrij te besteden dagen waarvoor we je graag suggesties doen.

Reiscode AG14  – Vertrek vanaf 4 personen

Bekijk - Programma


Dag 01:
Vertrek uit Nederland.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03-04:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. A NEPAL (27) (Large)De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. B NEPAL (27) (Large)Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 05:
Met de toeristenbus naar Pokhara.
Dag 06:
Vroeg in de morgen vertrekken we naar Birethanti en vandaar start de trektocht. B NEPAL (50) (Large)De eerste dag raden we aan om rustig aan te doen omdat je vandaag nagenoeg uitsluitend omhoog loopt. Vanuit Birethanti (1.065 m.) lopen we langs de rivier. Onderweg komen we door een bamboebos  en passeren we een mooie waterval. Als we bij een kleine chorten (religieus bouwwerk) komen zijn we bijna bij Tirkhedhunga. Vervolgens steken we via een grote hangbrug de Bhurungdi Khola over. Het pad loopt hoofdzakelijk omhoog en we klimmen in een rustig tempo de lange stenen trap op naar het dorp Ulleri dat op ruim 2.000 meter ligt. Tijdens deze inspannende wandeling word je met een schitterend uitzicht beloond, als je geleidelijk de besneeuwde toppen van de Hiunchuli en de Annapurna South boven de heuvels uit ziet komen.
Dag 07:
Ulleri naar Ghorepani (2.775 m.). DSC_0506 (Large)Nadat we enkele dorpjes gepasseerd zijn lopen we door een indrukwekkend bos met Eikenbomen en Rododendrons, waarna een korte inspannende klim volgt naar Nangatanti. Vanaf hier is het nog ongeveer een uur lopen naar Ghorepani. Op deze hoogte kun je in de winter sneeuw treffen, wat het lopen iets moeilijker kan maken.
Dag 08:
Ghorepani naar Poonhill (3.200 m.) en door naar Tadapani. We staan vroeg op en klimmen we naar Poonhill. Vanaf dit hoge uitkijkpunt heb je een onbelemmerd uitzicht op het indrukwekkende Himalaya gebergte. Vandaag is een minder inspannende dag omdat het pad geleidelijk omlaag gaat. We lopen langs riviertjes, komen door bossen en regelmatig word je verrast door het schitterende uitzicht op dezelfde bergen die je ook vanaf Poon Hill hebt gezien. Vlak voor Tadapani passeer je verschillende watervallen.DSC_0762 (2) (Large)
Dag 09:
Tadapani naar Landrung. We dalen opnieuw af. Soms loopt het pad geleidelijk omlaag, maar er zijn ook enkele steile stukken.
Dag 10:
Landrung naar Dhampus. Tijdens deze gevarieerde dag kom je afwisselend door bossen, over stenen trappen, door landerijen en kun je opnieuw regelmatig genieten van het uitzicht op de Mount Machhapuchhere.
Dag 11:
Dhampus naar Pokhara.
Dag 12:
Vrij te besteden dag in Pokhara, die je bijvoorbeeld kunt benutten om naar Sarankot te gaan en vandaar terug naar Pokhara te wandelen. Je kunt hier ook een boottochtje op het B NEPAL (108) (Large)Phewameer maken of een bezoek brengen aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp.
Dag 13:
Vroeg in demorgen rijden we met de toeristenbus terug naar de bruisende hoofdstad Kathmandu.
Dag 14-16:
Drie vrij te besteden dagen in Kathmandu, waarvoor we je graag enkele suggesties doen.
Dag 17:
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Transfers
 • alle hotelovernachtingen in Kathmandu en Pokhara in goede hotels inclusief ontbijt (2-persoonskamers met douche/bad en toilet)
 • al het vervoer met de toeristenbus.
 • Voor de trektocht alle overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park.
 • Verzekeringen en eetgeld voor dragers en gidsen

Exclusief

 • Retourticket naar Kathmandu
 • visum voor Nepal
 • boekingskosten
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven zoals souvenirs
 • fooien voor de gids en dragers
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie
 • Vaccinaties

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :