Nepal met 23 dg lodgetrek naar Everest BC en de Gokyo meren

29-Daagse reis naar Nepal met 23-daagse lodgetrektocht naar de Gokyomeren, het Everest Base Camp en de Chhukung vallei. Individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.

Zwaar – max. hoogte 5.516 meter

De tocht start met de vlucht van Kathmandu naar Phaplu, een leuk bergdorpje met een kleine landingsbaan en eigen klooster. De eerste wandeldagen zijn behoorlijk lang en zwaar, maar met de start vanuit Phaplu vermijd je de zwaarste dagen vanaf Jiri. Doordat je nog niet zo hoog loopt, maar wel flinke inspanningen verricht, krijgt je lichaam ruimschoots de tijd zich aan te passen. Op het eerste deel van de route wordt er veel geklommen en gedaald. Je loopt door prachtige natuur, passeert dorpjes, waB NEPAL (148) (Large)tervallen, terrasvormig landschap en maakt kennis met de eeuwenoude Boeddhistische cultuur. Muren met manistenen, chortens en stoepa’s, inmiddels overdekt met mos en gras, getuigen van een diepgewortelde religieuze beleving van de bewoners van dit gebied. Het is gebruik om deze heiligdommen links te passeren en als je eromheen loopt, dit met de wijzers van de klok mee, te doen.
De route loopt langs een oud handelspad en via de hoofdroute naar Namche Bazaar. Hier trekt de plaatselijke weekmarkt vele bontgekleurde bewoners, uit de wijde omgeving. Na een rustdag in Namche lopen we verder omhoog naar de turkooisblauwe Gokyomeren. B NEPAL (1) (Large) Hiervandaan klimmen we naar de Gokyo ri voor een schitterend uitzicht op een grote gletsjer en de omringende Himalayatoppen. We dalen af naar Phortse en klimmen opnieuw omhoog naar het volgende hoogtepunt van onze tocht. Het base camp bevindt zich op 5.034 m. hoogte, maar van dit punt kun je de Mount Everest niet zien. Daarom gaan we naar de 5.550 meter hoge Kala Pattar (‘zwarte rots’). B NEPAL (102) (Large)Het uitzicht van deze plek is spectaculair, waar je ook kijkt. Op de terugweg maken we nog een uitstapje naar de mooie Chhukung vallei, waar we de imposante toppen weer vanuit een heel andere hoek bekijken. Na een bezoek aan het beroemde Tengboche klooster dalen we verder af en vliegen van Lukla terug naar Kathmandu.
Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. A NEPAL (10) (Large)Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Dag 04:
Met het vliegtuig van Kathmandu naar Phaplu en na de lunch gaan we op weg naar Beni.
Dag 05:
Beni naar Ringmo (2.850 m.). We lopen door bebost gebied met zo af en toe een klein dorpje. De geleidelijke klim omhoog, wordt afgewisseld met korte afdalingen. Vlak voor we in Junbesi aankomen, steken we via een houten brug de Junbesi rivier over en na een korte klim bereiken we onze lunchplek. Middenin het dorp staat een mooie stoepa en het klooster met het gele dak (de oudste in deze omgeving). B NEPAL (15) (Large)Na de lunch steken we de rivier weer over, waarna het pad steil omhoog loopt en zich vervolgens door kleine valleien kronkelt. Daarna klimmen we nog verder tot we op een bergkam van bijna 3.000 meter hoogte aankomen. Vanaf hier hebben we het eerste uitzicht op de Everest, die nu nog klein lijkt tussen de dichterbij gelegen Thamserku, Mera piek en andere besneeuwde toppen. We stijgen nog iets verder door en dalen daarna af voor we de rivier bij het dorp Ringmo oversteken. Na een laatste korte klim bereiken we onze overnachtingsplaats.
Dag 06:
Ringmo via Nuntala naar Jubing (1.700 m.). Vanaf Ringmo wordt het pad breder en passeren we verschillende muren met manistenen en chortens (religieuze bouwwerken). B NEPAL (92) (Large)We komen over de op 3.071 meter hoogte gelegen Trakshindo la pas, waar ook weer een grote met mos begroeide stoepa staat. Vlak na de pas komen we langs een mooi kloostertje, waar de monniken je graag uitleg geven over hun religie en de fraaie wandschilderingen in de tempel. Via houten bruggetjes steken we smalle stroompjes over en dalen verder af voor we in Nuntala aankomen, waar we lunchen. Daarna volgt er een lange afdaling waarbij we een hoogteverschil van ruim 1.300 meter overbruggen. We overnachten in Jubing.
Dag 07:
Jubing via Bupsa naar Khari La (2.850 m.). Het pad loopt geleidelijk omlaag voor we de Dudh Koshi rivier bereiken en we de ruim 100 meter lange hangbrug oversteken. Hierna
volgen er nog verscheidene steile klimmetjes (met mooie uitzichten) en afdalingen voor    we in Bupsa aankomen. Ook hier bevindt zich een klein kloostertje. Het pad loopt nu geleidelijker omhoog en je komt door kleine dorpjes en stukjes bos. B NEPAL (87) (Large)Khari la is hoog gelegen en van hier heb je weer een schitterend uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen.
Dag 08:
Khari la naar Phakding (2.650 m.). Even voorbij Lukla vind je boven het dorp Chablung een kloostertje dat pas gerenoveerd is. Dit is zeker een bezoek waard. We komen
steeds hoger en misschien kruisen hier al de eerste yaks je pad. Het is vandaag een avontuurlijke route er op verschillende punten zie je, wel 1.000 meter onder je, de
Dudh Koshi stromen. Op de hoger gelegen punten heb je een mooi uitzicht op de
Kumbila en de Cho-Oyu. Er is weer heel wat te klimmen en te dalen en het is een lange dag, waarbij we mogelijk enkele dorpjes eerder overnachten.
Dag 09:
Phakding naar Namche (3.440 m.). We komen langs een mooie waterval en vangen een blik op van de Thamserku.  We volgen bijna de hele dag de rivier die de naam Bhote Koshi draagt en zullen deze ook enkele malen oversteken. Het pad voert door pijn- en loofbos en ook in de herfst vind je hier mooie bloemen. Als je het laatste deel van de route omhoogklimt naar Namche kun je, om hoogteziekte te voorkomen, het beste heel rustig aan doen.
Dag 10:
DSC_0407 (2) (Large)Namche (rust/acclimatisatiedag). Namche is een ‘grote’ stad met een flink aantal winkeltjes, waar je souvenirs, kleding en andere benodigdheden voor de trekking kunt kopen. Je kunt hier geld wisselen, e-mailen, er is een postkantoor en zelfs een tandartskliniek. Het Sherpa en Everestmuseum is interessant voor een bezoek, maar ook het klooster Laudo Gompa, dat zich op de route naar Thami bevindt. Een uitstapje naar Khumjung is een andere mogelijkheid.
Dag 11:
Namche naar Phortse Tenga (3.680 m.). Snel nadat we Namche verlaten worden we getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Thamserku. In het hoogseizoen is het op dit stuk filelopen. Langs het pad, dat langs de bergwand voert, zie je in het najaar de blauwe Gentiaan bloeien.
Dag 12:
Phortse Tenga naar Dole (4.200 m.). We komen langs een (tegenwoordig verlaten)
politiepost en lopen een groot deel van de dag door het bos omhoog. B NEPAL (70) (Large)Als je bij aankomst nog energie over hebt, kun je vanuit Dole het pad verder omhoog volgen, waarna je getrakteerd zal worden op een schitterend uitzicht.
Dag 13:
Dole naar Machhermo (4.410 m.). We komen steeds hoger en lopen door de heerlijk
geurende jeneverstruiken, die dan ook worden gebruikt als wierook. Er doet een
verhaal de ronde dat de Yeti, ruim 20 jaar geleden, in dit gebied drie yaks doodde en een Sherpavrouw heeft aangevallen.
In Machhermo heb je een prachtig uitzicht op de bergen.
Dag 14:
Machhermo naar Gokyo (4.750 m.). We starten met een klim naar een bergrug,
vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de Cho-Oyu. Daarna vervolgen we
onze route door een brede vallei en klimmen langs een met morenen bezaaide helling omhoog, naar een klein meertje dat op ruim 4.600 meter ligt. Daarna wordt het pad
vlakker en bereiken we een volgend meer met de naam Longponga. Het laatste traject
A NEPAL (171) (Large)naar Gokyo ligt bezaaid met keien.
Dag 15:
Gokyo naar Gokyo Ri (5.300 m.) en terug naar Gokyo. Voor een oogverblindend
uitzicht klimmen we naar de top boven het meer. Het is een klim die ongeveer 2 ½
uur in beslag neemt. Maar dan kun je ook genieten van een uitzicht dat nauwelijks
onder doet voor, dat vanaf de Kala Pattar. Je ziet hier de met sneeuw bedekte Cho
Oyu, de Gyachung Kang, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse, en de Tawachee     temidden van de kleinere pieken. Het is ook mogelijk om na de beklimming, te
lunchen en vervolgens door te lopen naar Phortse.
Dag 16:
Gokyo naar Phortse (3.810 m.). Op de terugweg volgen we eerste een deel van dezelfde route omlaag en vandaar via Na en enkele andere dorpjes naar Phortse. Zodra je het dorp nadert zie je een mooi kloostertje. Aan de rand van deze nederzetting staan enorm grote muren met manistenen. Vlakbij een van de Chortens, bevindt zich de voetafdruk van de beschermheilige lama Sange Dorje.
Dag 17:
Phortse naar Pheriche (4.243 m.). In dit gebied geldt een verbod om op fazanten te jagen. Ze zijn dan ook behoorlijk tam en als je geluk hebt, kun je er een op de foto
zetten. Het pad voert door Rododendronbossen en naarmate we hoger komen wordt de kans groter dat je roofvogels aantreft, zoals de lammergier of de steenarend.
Dag 18:
Pheriche naar Lobuche (4.880 m.). Dit gebied is een stuk duurder en de prijzen     zijn dan ook vaak twee keer zo hoog dan in Namche Bazar. Op dit deel van de tocht is het duidelijk rustiger en zijn de lodges schaars en van matige kwaliteit. Het uitzicht vanaf deze route is echter schitterend en je hebt een goed zicht op de Tawachee en de Cholatse. Ook de andere bergen in dit B NEPAL (106) (Large)gebied lijken indrukwekkend dichtbij.
Dag 19:
Lobuche naar de Kala Pattar (5.550 m.) en terug naar Lobuche. Als je
geen problemen met de hoogte hebt kun je, op de Kala Pattar aangekomen, iets verder doorlopen voor een nog vrijer uitzicht. Al bij aankomst aan de voet van de Pumori, zie je de schitterende zuidwand van de Everest en de Lho La pas,
die naar Tibet voert.
Dag 20:
Van Lobuche via Pheriche naar Chhukung (4.700 m.). Het uitzicht vanaf Chhukung is eveneens adembenemend, met als middelpunt de grote zuidwand van de Lotse. De
oostwand van de Ama Dablam geeft vanuit dit dal weer een heel andere aanblik dan
we tot nu toe hebben gezien.
Dag 21:
Chhukung naar Chhukung Ri (5.600 m.) en weer terug naar Chhukung. Vandaag
gaan we voor een extra inspanning en een nog mooier uitzicht, of relaxen we in hetB NEPAL (13) (Large)
zonnetje voor onze lodge.
Dag 22:
Chhukung naar Pangboche De komende dagen lopen we hoofdzakelijk naar beneden. waardoor we grotere afstanden afleggen.
Dag 23:
Pangboche via Tengboche (3.850 m.) naar Namche. Onderweg bezoeken we
het klooster van Tengboche dat in 1988 door brand werd verwoest, maar inmiddels is
herbouwd. Waar mogelijk volgen we een ander pad naar beneden, waardoor onnodig
klimwerk wordt voorkomen.
Dag 24:
Namche naar Phakding.(2.300 m.). Ondanks dat we door bekend gebied komen ziet het er, omdat je in tegengestelde richting loopt, weer heel anders uit.
Dag 25:
A NEPAL (22) (Large)Phakding naar Lukla (2.800 m.). De laatste loopdag eindigt met een flinke klim naar
Lukla. Zodra je het dorp binnenloopt, merk je hoe druk Lukla is. Er zijn hier veel
winkeltjes en lodges.
Dag 26:
Met het vliegtuig van Lukla terug naar Kathmandu (1.365 m.).
Dag 27 en 28:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. In de levendige wijk Thamel kun je prima souvenirs kopen.
Dag 29:
Vervoer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Vliegticket Kathmandu – Phaplu en Lukla – Kathmandu
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • transfers
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :