Nepal met 20 dg Jiri Everest trektocht

27-Daagse reis naar Nepal met 20-daagse trektocht vanaf Jiri naar het Everest Base Camp en de Chhukung vallei. Individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.

Zwaar – max. hoogte 5.516 m.

Deze 20-daagse tocht in het Everestgebied start met een aantal behoorlijk zware loopdagen met veel klimmen en afdalen. Het voordeel is dat je met een start vanuit Jiri wel de inspanning van een zware trektocht verricht, maar nog niet op grote hoogten zit. Hierdoor krijgt je lichaam ruimschoots de tijd om zich aan te passen. Tijdens het eerste deel van de route maak je lange dagen en wordt er veel geklommen en gedaald. Je loopt door prachtige natuur, passeert dorpjes, watervallen, terrasvormig landschap en maakt kennis met de eeuwenoude Boeddhistische cultuur. Muren met manistenen, chortens en stoepa’s, inmiddels overdekt met mos en gras, getuigen van een diepgewortelde religieuze beleving van de bewoners van dit gebied. Het is gebruik om deze heiligdommen links te passeren en als je eromheen loopt dit met de wijzers van de klok mee, te doen. De route loopt langs een oud handelspad en via de hoofdroute naar Namche Bazaar. Hier trekt de plaatselijke weekmarkt vele bontgekleurde bewoners, uit de wijde omgeving. Deze reis, door het land van de Sherpa’s, brengt ons naar het Tengboche klooster en dwars door de steeds ruiger wordende natuur naar het Mt. Everest Base Camp. Op dit deel van de tocht is het duidelijk rustiger en zijn, vooral voorbij Pheriche, de lodges schaars en van matige kwaliteit. Het uitzicht op de bergen is echter adembenemend.
Het Base camp bevindt zich op 5.034 m. hoogte, maar van dit punt kun je de Mount Everest niet zien. Hiervoor kun je het beste, de Kala Pattar (‘Zwarte rots’) beklimmen, die op een hoogte van 5.545 meter ligt. Het uitzicht van deze plek vormt het absolute hoogtepunt van de reis.

Opmerkingen:
Omdat de belastingen van de vliegtickets bijna dagelijks veranderen is de prijs van de reis exclusief ticket berekend. Uiteraard kunnen wij het ticket ook voor u regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De prijs van deze reis is berekend met vertrek vanaf 4 personen. Wij kunnen deze reis ook vanaf 2 personen regelen of met grotere groepen. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag o1:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 04:
Vandaag rijden we met onze eigen bus van Kathmandu naar Jiri (1.890 m.). Een rit die zo’n 8 tot 9 uur in beslag neemt.
Dag 05:
De eerste dag beginnen we rustig aan met de wandeling naar Shivalaya (1.810 m), waar de lokale specialiteit bananencake is. De eerste dag zet al gelijk de toon met een lange klim gevolgd door een lange afdaling. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het Rolwaling massief.
Dag 06:
We beginnen een dag met een klim van bijna een kilometer omhoog naar de pas. O de pas tref je een lange mani muur die markeert dat je je vanaf nu in boeddhistisch Sherpa gebied bevindt. Op de pas kun je vanaf Deorali eventueel een excursie maken naar de kaasfabriek in Thodung, die in de 50-er jaren door de Zwitsers is gesticht. Je beloning voor de omweg van zo’n 2 uur zou kaas, yoghurt en yakmelk zijn. Een lange afdaling naar beneden, naar Bhandar/Chyangma (2.130 m) brengt je in het eerste grote Sherpa dorp, waar je begroet wordt door de gompa en chortens.
Dag 07:
Nadat we Bhandar met zijn kloostertje en heilige bouwwerken (chortens) achter ons hebben gelaten, vervolgen we het pad dat net als de eerste dag over verschillende stromen en bergbeken voert. In het op 2.575 meter hoogte gelegen Sete treffen we een sterk verouderd kloostertje aan en hebben we de keuze uit verschillende lodges.
Dag 08:
De route van Sete naar Junbesi (2.675 m.) loopt voor een groot deel door onbewoond gebied. Na een geleidelijke klim met enkele steile stukken komen we over de 3.530 meter hoge Lamjura pas, vanwaar het uitzicht adembenemend is. In het voorjaar zorgt de roze, rood en wit bloeiend Rododendron voor een prachtige omlijsting van de besneeuwde Himalaya-pieken. Voor vogelliefhebbers valt hier ook veel te genieten.
Dag 09:
Op onze vijfde wandeldag lopen we van Junbesi naar Nuntala (2.250 m.) en
zul je voor het eerst een blik opvangen van de Mount Everest. Vanaf dit punt van de route lijkt het of de hoogste berg ter wereld het kleine broertje is van de omringende toppen.
Dag 10:
Van Nuntala naar Kharte (2.290 m.), loop je door vele kleine dorpjes langs velden, door bossen en kom je met verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Rai en de Magars, in contact. Vandaag passeren we enkele smalle, in de rotsen uitgehakte paden, waarbij je wat oplettender moet lopen.
Dag 11:
De wandeling van Kharte naar Surkhe is de laatste loopdag voordat we de hoofdroute naar de Everest bereiken, waar het een stuk drukker zal worden. Voordat we in  Surkhe/Buwa (2.290 m) arriveren, kunnen we Lukla en de landingsbaan vanaf de pas zien liggen.
Dag 12:
Surkhe naar Phakding komen we dicht langs Lukla en omdat veel reizigers naar Lukla vliegen en vandaar hun trektocht beginnen, wordt het nu een stuk drukker op de route. Het is mogelijk dat reizigers die naar Lukla (2.780 m.) zijn gevlogen zich in Phak¬ding (2.300 m.) bij de groep aansluiten.
Dag 13:
Phakding naar Namche Bazaar (3.446 m.). De trek vervolgt naar het drukke Namche  Bazar; eens het administratieve hoofdkwartier, maar nu uitgegroeid tot het handelscentrum van dit gebied.
Dag 14:
Deze dag benutten we om te acclimatiseren. We bezoeken een Boeddhistisch klooster, het Sherpamuseum of verkennen de omgeving. Op de Tibetaanse markt kun je je even in Tibet wanen. Onvervalste Khampa’s (Tibetaanse strijders) getooid met een lange vlecht en rood koord rond hun hoofd, prijzen hier hun waren aan.
Dag 15:
Namche Bazaar naar Tengboche (3.867 m.): Nadat we zo’n 3 tot 4 uur hebben gelopen komen we op onze eindbestemming. ’s Middags brengen we een bezoek aan het klooster van Tengboche. Dit bouwwerk werd in 1988 geheel door brand vernietigd en is inmiddels herbouwd. Op deze route kunnen we bovendien genieten van spectaculaire vergezichten op de Mt. Kwangde (6.187 m.), Th¬ama¬nche (6.542 m.), Ama-Dablam (6.856 m.) en de Mt. Everest (8.84¬8 m.). Verder zijn ook de Nuptse, Lhotse en Thamsher¬ku zichtbaar.
Dag 16:
Tengboche naar Pheriche (4.24¬0 m.). Vandaag trekken we door het bos en zul je vele schitterende vogels kunnen bewonderen, zoals Bloedfazanten, de Danfe (de nationale vogel van Nepal), de Monal, Impeyan fazant en andere prachtige soorten.¬ Pheriche is een winderige en koude plek, het is dus belangrijk om warme kleding mee te nemen. In de hier gevestigde rescue and health post weten ze alles over hoogteziekte.
Dag 17:
Vandaag houden we een extra rustdag om verder aan de hoogte te kunnen wennen. Hierdoor wordt de kans groter dat je de Kala Pattar kunt beklimmen. Je kunt vandaag een kijkje nemen bij de rescue post of een dagtocht maken naar Dingboche. Omdat Dingboche op een hoogte van 4.410 meter ligt, zal je lichaam zich nog beter aanpassen. Degenen die lichte verschijnselen hebben van hoogteziekte kunnen het beste deze dag relaxen, de rescuepost bezoeken, veel drinken en knoflooksoep eten.
Dag 18:
Pheriche naar Lobuche (4.880 m.). Dit gebied is een stuk duurder en de prijzen    zijn vaak twee keer zo hoog dan in Namche Bazaar. Tijdens de tocht passeren we verschillende lodges en theehuizen. Op dit deel van de route heb je een uitzonderlijk goed zicht op de Tawachee en de Cholatse. Ook de andere bergen in dit gebied zijn vanaf dit pad indrukwekkend dichtbij.
Dag 19:
Lobuche naar Kala Pattar (5.545 m.) en terug naar Lobuche. Vanaf de Kala
Pattar (Zwarte rots) heb je een adembenemend mooi uitzicht op the Mt. Everest
(8.848 m.), die je vanuit het Base Camp juist niet kunt zien. Als je geen problemen met de hoogte hebt kun je, op de Kala Pattar aangekomen, ook nog iets noordelijker lopen voor een nog vrijer uitzicht. Bij aankomst aan de voet van de Pumori, sta je oog in oog met de indrukwekkende zuidwand van de Everest en zie je de Lho La pas, die naar Tibet voert. Na dit overweldigende schouwspel keren we terug naar Lobuche.
Dag 20:
Van Lobuche via Pheriche naar Chhukung (4.700 m.). Het uitzicht vanaf Chhukung is
eveneens adembenemend, met als middelpunt de grote zuidwand van de Lotse. De
oostwand van de Ama Dablam geeft vanuit dit dal weer een heel andere aanblik dan
we tot nu toe hebben gezien.
Dag 21:
Chhukung naar Chhukung Ri (5.600 m.) voor een al bijna net zo spectaculair uitzicht op de Mt. Everest en de andere Himalaya pieken als vanaf de Kala Pattar. Na de  beklimming dalen we verder af naar Dingboche.
Dag 22:
Van Dingboche naar Tengboche. De komende dagen lopen we hoofdzakelijk naar beneden. waardoor we grotere afstanden afleggen.
Dag 23:
Tengboche naar Namche Bazar (of Monjo).
Dag 24:
Namche Bazar (Monjo) naar Lukla.
Dag 25:
Lukla naar Kathmandu met het vliegtuig.
Dag 26:
Vrij te besteden dag in Kathmandu. In de levendige wijk Thamel kun je prima souvenirs kopen.
Dag 27:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Vliegticket Lukla – Kathmandu
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • privévervoer naar Jiri
 • transfers
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :