Nepal met 16-dg Langtang Gosainkund trek

22-Daagse reis naar Nepal met 16 daagse Langtang/Gosainkund/Helambu lodgetrek.  Individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.

Middelzwaar – max. hoogte 4.600 meter

Het Langtanggebied ligt ten Noorden van Kathmandu en wordt ook wel ‘Klein-Tibet’ genoemd. Om de kwetsbare natuur te beschermen is de Langtang vallei in 1976 tot nationaal park verklaard. A NEPAL (125) (Large)Hiermee is dit gebied met een oppervlak van 1700 vierkante kilometer, het op een na grootste park van Nepal. In deze prachtige streek vind je meer dan 6500 verschillende planten (waaronder 300 orchidee-soorten), 150 soorten vogels en een groot aantal andere dieren. Er komen hier minder toeristen dan in het Annapurna en Everestgebied. De lodges zijn hier ook wat kleiner, waardoor je heel gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking.
De bewoners behoren tot de etnische groep de Tamang’s, die wat hun cultuur en gewoontes betreft veel overeenkomsten hebben met de Tibetanen.
Tijdens de tocht kun je genieten van het schitterende uitzicht op de Langtang Lirung
(7.246 m.), Ganesh Himal (7.429 m.), Gangchenpo (5.846 m.) en de Dorje Lakpa (6.966 m.). De trek is ‘middelzwaar’ omdat de Gosainkundpas op 4.600 meter hoogte ligt.
De Langtang Gosainkund tocht is een van de mooiste routes die je in Nepal kunt lopen. Kund betekent meer in het Nepalees. Dit gebied telt 108 meren. Vanaf onze route kun je het meest belangrijke en bekendste Saraswati Kund, Bhairab Kund, Surya Kund en de grootste van allemaal, het Gosain Kund meer zien.
Vervoer naar Syabru Bensi met 4 WD of met een prive busje!

A NEPAL (93) (Large)N.B. De trekking permit voor Yala peak, indien gewenst, kost ongeveer US $ 800,- per 4 personen (1 of 4 personen is even duur, dus hoe meer gegadigden, hoe goedkoper per persoon) en een garbage fee van $ 250,- die je echter na de trekking weer terug krijgt als je aan kunt tonen dat je geen vuil op de berg hebt achtergelaten.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:52 Kanovaren als broodwinning (Large)
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 04:
Kathmandu naar Syabru Bensi (1.460 m.). Tijdens deze ruige rit met de 4 WD (of een privé busje) kun je al volop genieten als we in Kakani stoppen, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Annapurna II, de Mana­slu, de Ganesh Himal en andere minder bekende toppen.
Dag 05:
Syabru Bensi naar Bamboo lodge (1.850 m.). Tijdens onze eerste trekkingdag volgen we geruime tijd de rivier, die vooral in de herfst na het regenseizoen met veel geraas naar beneden stort. Als we door het bos, geleidelijk omhoog klimmen, zal de stilte overweldigend zijn. Vooral in het voorjaar kun je hier veel verschillende soorten vogels zien.
Dag 06:
Bamboo lodge naar Ghoratabela (3.020 m.). Als je geluk hebt kun je enkele in het wild levende dieren zien. In deze omgeving vinden we rode panda’s, wilde beren, langur aapjes, de zwarte hi¬malaya beer en vele andere diersoorten. Al snel nadat we op weg zijn gegaan komA NEPAL (87) (Large)en we langs verschillende watervallen en klimmen we omhoog naar Lama Hotel. Daarna lopen we verder omhoog, soms geleidelijk soms steil en afwisselend langs de rivier en door het bos. Zo nu en dan wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen.
Dag 07:
Ghoratabela naar Mundo / Langtang Village (3.330 m.). In Ghoratabela is een controle post, waar ze je permit willen zien. Het landschap wordt vlakker als je de eerste muren met manistenen tegenkomt. Het is een boeddhistisch gebruik om deze, als je ze passeert, altijd aan je rechter hand te houden. Het klimmen gaat geleidelijk waardoor het geen echt zware dag is. Misschien zie je vandaag de eerste gieren vliegen. Het is echter belangrijk om het rustig aan te doen, want Langtang Village ligt ruim 300 meter hoger.
Dag 08:
Mundo naar Kyanjin Gompa (3.850 m.). Vandaag is het een korte ontspannen loopdag. Je komt door kleine dorpjes en zult verschillende muren met manistenen passeren. De rest van de dag benutten we om rustig te acclimatiseren. Je kunt hier een kloostertje en de kaasfabriek bezoeken, waar ze heerlijke kaas en yoghurt verkopen. Ook in Kyanjin Gompa staat een bakkerij met heerlijke broodjes en gebak.
Dag 09:
We blijven een dag in Kyanjin Gompa en deze kun je bijvoorbeeld benutten door de met morenen bedekte berg ten noorden van Kyanjing Gompa (4.300 m.) te beklimmen. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de Kyanjin Ri (4.778 m.), de Langtang Lirung en de grote gletsjers die aan de voet van deze bergen liggen. Vanaf hier heb je bovendien zicht op de Yala peak (5.550 m.), Langshisa Ri (6.810 m.),  Ganchenpo (6.888 m.) en de Tsergo piek (5.749 m.). Naast de beklimming van de heuvel ten noorden van Kyanjin Gompa zijn er verscheidene andere mogelijkheden tot dagtochten die je in overleg met de gids kunt maken. De beklimming van de Kyanjin Ri of Yala Peak (5.500 m.) beloven een schitterend uitzicht op het Langtang gebergte in de pieken in Tibet. Na de lange dagtocht naar Langsisa heb je schitterend uitzicht op de 3 gletsjers die op dat punt samen komen. Een dagtocht naar de voet van de Langtang Gletsjer of Langtang Base Camp brengt je het dichtste bij de hoogste berg van het gebied; de Langtang Lirung (7.246 m.).
Dag 10:
Kyanjin Gompa naar Lama hotel (2.470 m.), waar we de volgende dag het pad naar Thulo Syabru nemen. Omdat de route grotendeels naar beneden loopt, zal de tocht aanmerkelijk gemakkelijker en sneller verlopen dan op de heenweg. Ook al leg je dezelfde route af, toch ziet het er op de terugweg heel anders uit dan toen je omhoog liep.
Dag 11:
Lama hotel naar Thulo Syabru (2.130 m.). Vanaf Bamboo lodge kiezen we het pad aan de andere kant van de rivier. Vervolgens klimmen we omhoog, waarna we beloond worden met een mooi uitzicht op de Ganesh Himal, Manaslu en de Langtang Himal, die vanaf deze route beter zichtbaar zijn dan op de heenweg. We komen door een prachtig bos, waar je vooral in het voorjaar veel vogels en de bloeiende rododendronbossen kunt zien.
Dag 12:
Omdat de extra dag in Kyanjin Gompa meestal benut wordt voor een intensieve wandeling, brengen we een rustdag door in Thulo Syabru. Dit is een gezellig dorpje met goede lodges, leuke souvenirwinkeltjes en veel ‘kleurrijke’ dorpsbewoners. Als je naar de stoepa op de heuvel bij het dorp loopt heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Hiervandaan zie je de prachtige Ganesh en de terrassen waar o.a. gierst wordt verbouwd.
Dag 13:
Vandaag is het wederom flink klimmen van Thulo Syabru naar Sing Gompa (3.250 m.). Er zijn twee routes naar de Gosain­kund. Beiden starten in Syabru. Het pad dat wij kiezen is het meest bekende en populairste. Na de lunch hoeft er bijna niet meer geklommen te worden.
Dag 14:
Opnieuw volgt een zware dag omhoog van Sing Gompa naar Gosain­kund (4.380 m.), dat vlak achter de eerste pas ligt. Je kunt er ook in overleg met de gids voor kiezen vandaag een korte loopdag tot lunchplaats Lauri­bi­na af te leggen, dat op 3.930 meter hoogte ligt en vanwaar je een schitterend uitzicht op de Himalaya hebt. Heel in de verte kun je zelfs het Annapurnagebergte en Macchapuchare zien liggen. Na de lunch lopen we door naar het Gosainkund meer en passeren onderweg nog enkele kleinere meertjes.Yunnan uitzicht op Oost-Tibet
Dag 15:
Een lange loopdag van Gosainkund naar Ghopte (3.430 m.). Het pad loopt naar het noordelijke deel van het Gosain¬kund, waar we over de 4.610 meter hoge, Laurebinayak pas komen. Na de pas loopt het pad vrij steil omlaag.
Dag 16:
Ghopte naar Kutum­sang (2.470 m.). Behalve de klim naar het op 3.400 meter hoogte gelegen Tharepati, loopt de rest van de route naar beneden, voornamelijk door uitgesleten rivierbeddingen. Onderweg vinden we voldoende hotels, lodges en tijdelijke tea-houses. Je kunt genieten van schitterende vergezichten, maar ook de plaatselijke bevolking, hun levenswijze en cultuur maken deze route extra aantrekkelijk. Vanaf Kutumsang heb je een mooi uitzich op de witte toppen in de verte.
Dag 17:
Van Kutumsang naar Thankuna Bhanjyang is ongeveer 5 uur lopen. Vandaag is een relaxte dag waarbij we door verschillende dorpjes komen.
Dag 18:
De route naar Chisapani (2.215 m.) is opnieuw niet zwaar en vandaag lopen we nog iets korter dan gisteren en we lopen hoofdzakelijk naar beneden. Vanaf Pathi Bhanjang klimmen we het laatste stuk omhoog. Chisapani is een koud tochtig dorp maar hiervandaan heb je wel een heel mooi uitzicht op de Himalaya!
Dag 19:
Onze laatste loopdag brengt ons in ongeveer 5 uur tijd van Chisapani naar Sundarijal, waarvandaan het nog een uurtje rijden is met de taxi naar Kathmandu.
Dag 20 en 21:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze dagen te raften, mountainbiken of een tweedaags arrangement in een boeddhistische meditatiecentrum te boeken. Souvenirs kopen in Thamel of de bezienswaardigheden bezoeken is natuurlijk ook een optie.
Dag 22:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers
 • overnachtingen in Kathmandu en Nagarkot in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en dragers
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • entree voor het nationale park
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :