Nepal met 16 dg Annapurna BC lodgetrek 50+

24-Daagse reis naar Nepal met 16 daags-lodgetrektocht naar het Annapurna Base Camp voor actieve 50 plussers.  

Middelzwaar max. hoogte 4.095 m. Individuele reis met vertrekdatum naar keuze.

De omgeving van het Annapurnagebergte, dat een prachtige alpine-flora en -fauna bezit, is een van de populairste bestemmingen voor trekkers. Deze streek is door het jarenlange toerisme goed ingesteld op wandelaars en op deze route vind je dan ook de meest comfortabele lodges. Tijdens de tocht kom je langs dorpjes en landerijen. Onderweg zie je de bewoners het land bewerken of hun vee A NEPAL (117) (Large)hoeden.
B NEPAL (13) (Large)Een deel van de route loopt door het bos. Als je de bloeiende rododendrons in het voorjaar wilt zien dan is een trekking in dit gebied de allerbeste keuze.
Onderweg kun je volop genieten van de overweldigende vergezichten op de hele Annapurna range, de Machhapuchhare, de Hiunchuli en nog vele andere minder bekende toppen. Bij aankomst in het Annapurna Base camp (4.095 m.) bereik je het hoogste punt van de tocht. De trektocht door dit indrukwekkende stuk natuur zal ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op je maken.

Bekijk - Programma

Dag 01
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu. Ontvangst en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. A NEPAL (11) (Large)Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier staat ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Dag 04:
Van Kathmandu naar Pokhara met de toeristenbus.
Dag 05:
Damphus naar Pothana (1.990 m.) Vroeg in de morgen vertrekken we naar Damphus (1.130 m.) en vandaar start de trektocht. Het grootste deel van Damphus ligt op een heuvelrug van 1.700 meter; onze eerste klim door de bossen. In Damphus wordt ons trekkingpermit gecontroleerd. Over een goed begaanbaar pad lopen we verder naar Pothana. Voordat we dit dorp bereiken, volgt weer een steile klim. A NEPAL (27) (Large)Vanaf Pothana heb je een uitstekend uitzicht op de Macchapuchhare. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 06:
Pothana naar Tolka (1.790 m.). We beginnen de dag met de klim naar Deurali, waar we voor het eerst de Annapurna en Hiunchuli goed kunnen zien. Door de bossen lopen we vervolgens omlaag naar de rijstvelden van Tolka. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 07:
Tolka naar Chinudanda (1.750 m.). We steken de rivier over en het pad gaat afwisselend omhoog en omlaag door akkers en bossen. Een stevige klim brengt ons uiteindelijk bij Chinudanda. In dit dorp zijn heetwaterbronnen waar je heerlijk in kunt ontspannen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 08:
Chinudanda naar Chomrong (2.210 m.) Er lijkt vandaag geen einde te komen aan de traptreden omhoog naar Chomrong, In dit vrij grote dorp heb je een fantastisch uitzicht op Annapurna, Macchapuchhare en Hiunchuli. B NEPAL (3) (Large)De bergen komen dichterbij! Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 09:
Chomrong naar Bamboo (2.310 m.). Vandaag volgen er weer flink wat traptreden maar nu loop het pad omlaag, waarna het overgaat in ‘Nepalese flat’ (een pad met minder stijgingen en dalingen. Op onze route komen we door bamboe en rododendronbossen. De wortels kruipen over het pad waardoor het soms lastig lopen is. Ook kan de ondergrond nat en glibberig zijn. Voor we in Bamboo aankomen moeten we weer een lange trap omhoog. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 10:
Bamboo naar Deurali (3.140 m.). Ook vandaag lopen we voornamelijk door dichte bossen en moeten daarbij af en toe een stroompje oversteken. Houd er rekening mee dat je schoenen en/of sokken nat kunnen worden. We lopen via een rotsig pad en vervolgens langs een steil ravijn naar Deurali. We zitten nu boven de boomgrens en een alpine landschap strekt zich voor ons uit. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 11:
B NEPAL (92) (Large)Deurali naar Machhapuchhare Base Camp (3.700 m.). Het pad is hier breed en loopt geleidelijk door de vallei naar de voet van de Machhapuchhare. De Nepalezen beschouwen deze berg als heilig en hem proberen te beklimmen zou tot ongeluk leiden. De paar expedities die het gewaagd hebben zijn er inderdaad slecht vanaf gekomen. Vanaf het Machhapuchhare Base Camp zijn de uitzichten adembenemend. Je ziet hier de Machhapuchhare, Annapurna I en III, Annapurna South, Gangapurna en de Hiunchuli. Gemiddelde looptijd: ongeveer 2 uur.
Dag 12:
Vandaag hebben we een rustdag in Machhapuchhare Base Camp om aan de hoogte te wennen, te ontspannen en van het uitzicht te genieten.
Dag 13:
Machhapuchhare Base Camp naar Annapurna Base Camp (4.130 m.). We volgen een klein stroompje naar het Annapurna Base Camp. Als we vroeg vertrekken kunnen we de zonsopkomst op de Annapurna zien en van het schitterende uitzicht genieten voor de wolken wat later in de ochtend voor de berg schuiven. In de lodge kunnen ze heerlijk vers appelgebak voor je klaarmaken! Gemiddelde looptijd: ongeveer 3 uur.
Dag 14:
Vrij te besteden dag bij het Annapurna Base Camp. Als je opstaat, sta je meteen midden tussen de hoogste toppen ter wereld en het panorama is overweldigend. Als je nog een stukje omhoog loopt vanaf het Annapurna Base Camp, kun je de gletsjer zien liggen. In de stilte van de ochtend hoor je het ijs kraken en soms zie je brokken ijs afbreken.
Dag 15:
Annapurna Base Camp naar Deurali. Vanaf Annapurna Base Camp lopen we weer terug naar Deurali. Onderweg zie je misschien marmotten, wezels of berggeiten. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.A NEPAL (83) (Large)
Dag 16:
Van Deurali naar Sinowa. Door de dichte bossen volgen we het pad terug. Ondanks dat we dezelfde route volgen, zullen je toch weer andere dingen opvallen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 17:
Van Sinowa naar Chomrong. Vanaf Sinowa gaat het pad eerst naar beneden, om vervolgens de trappen naar Chomrong weer op te gaan. Nu we het bos uit zijn, kunnen we weer volop van de Himalaya pieken genieten. Gemiddelde looptijd: ongeveer 3 uur.
Dag 18:
Van Chomrong naar Ghandruk (1.990 m.). We lopen de traptreden naar beneden naar de heetwaterbronnen en nemen vanaf daar een andere route. Ghandruk is een groot uitgestrekt dorp en heeft net als Chomrong aardig wat faciliteiten. Vanaf hier kun je voor de laatste keer van het prachtige uitzicht op de bergen genieten, waar je enkele dagen terug nog zo dicht bij was. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.A NEPAL (60) (Large)
Dag 19:
Van Ghandruk naar Naya Pul. We lopen omlaag en volgen vervolgens de rivier. We komen vandaag door diverse dorpjes en langs akkers. Soms kan het bij Naya Pul even duren voor we een taxi terug naar Pokhara hebben gevonden. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 20:
Vrij te besteden dag in Pokhara, die je bijvoorbeeld kunt benutten om naar Sarankot     te gaan en vandaar terug naar Pokhara te wandelen. Je kunt hier ook een boottochtje op het Phewameer maken of een bezoek brengen aan het Tibetaanse vluchtelingenkamp.
Dag 21:
Pokhara naar Kathmandu met de toeristenbus.
Dag 22-23:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Voor de laatste souvenirs kun je het beste de levendige wijk Thamel bezoeken, zo’n 15 minuten lopen van het hotel. De koningssteden Durbar Square, Bhaktapur en Patan zijn vanaf Kathmandu ook goed bereikbaar. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over de stad.A NEPAL (22) (Large)
Dag 24:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland. Aankomst dezelfde of de volgende dag.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Alle hotelovernachtingen in Kathmandu en Pokhara in goede hotels (2 persoonskamers met douche/bad en toilet)
 • al het vervoer inclusief retour Kathmandu – Pokhara met de toeristenbus.
 • Voor de trektocht alle overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park.
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht naar Kathmandu
 • visum voor Nepal
 • boekingskosten
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • fooien voor de gids en dragers.
 • STO garantie
 • Vaccinaties

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :