Nepal: Everest trekking met Mani Rimdu festival

19-Daagse reis naar Nepal 13-daagse lodgetrektocht naar Kala Pattar nabij Everest Base Camp. 

Zwaar – max. hoogte 5.516 m.

Deze kortste trektocht naar het Everest Base Camp start, na enkele dagen in Kathmandu, met een vlucht naar Lukla. Na aankomst lunchen we en gaat de trekking van start. Tijdens de dertien dagen durende tocht, loop je door dorpjes en langs watervallen en maak je kennis met de eeuwenoude Boeddhistische cultuur. Muren met manistenen, chortens en stoepa’s, inmiddels overdekt met mos en gras, getuigen van de diepgewortelde religieuze beleving van de bewoners van dit gebied. Als je deze heiligdommen passeert doe je dit altijd aan de linkerkant, zodat je met de wijzers van de klok meeloopt.
De route loopt langs een oud handelspad en via de hoofdroute naar Namche Bazaar. Hier trekt de plaatselijke weekmarkt vele bontgekleurde bewoners, uit de wijde omgeving. Deze reis, door het land van de Sherpa’s, brengt ons naar het Tengboche klooster en dwars door de steeds ruiger wordende natuur naar het Mt. Everest Base Camp. Op dit deel van de tocht is het duidelijk rustiger en zijn, vooral voorbij Pheriche, de lodges schaars en van matige kwaliteit. Het uitzicht op de bergen maakt echter veel goed en is adembenemend. In Tengboche wordt bovendien het kloosterfestival gehouden dat we een dag zullen meemaken.
Het base camp bevindt zich op 5.364 m. hoogte, maar hiervandaan kun je de Mount Everest niet zien. Voor het spectaculaire uitzicht beklimmen we daarom de Kala Pattar (‘zwarte rots’), die op een hoogte van 5.545 meter ligt. Het uitzicht van deze plek vormt het absolute hoogtepunt van de reis.

Opmerkingen:
Omdat de prijzen, toeslagen en belastingen van de vliegtickets bijna dagelijks veranderen is de prijs van de reis exclusief ticket berekend. Uiteraard kunnen wij het ticket ook voor je regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers. Zeker tijdens het festival en in de buurt van Everest Base Camp kunnen slaapplaatsen schaars zijn en is het mogelijk dat daar een creatieve oplossing voor gezocht wordt.

Bekijk Programma

Dag 01: Vertrek.
Dag 02: Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03: Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. Hier vlak bij kun je ook Freak Street bezoeken, een leuke hippie-straatje.
Dag 04: Het avontuur start met de vlucht naar Lukla (2.780 m). Als het helder weer is kun je tijdens de vlucht al volop genieten van de witte bergtoppen. Na aankomst, lunchen we en gaan we op pad naar Phakding (2.600 m.). De route loopt grotendeels omlaag.
Dag 05: Phakding naar Namche Bazaar (3.446 m). De trek wordt vervolgd naar het drukke Namche  Bazaar; eens het administratieve hoofdkwartier, maar nu uitgegroeid tot het handelscentrum van dit gebied. Vlak voor je in Namche aankomt zie je de Mt. Everest voor de eerste keer.
Dag 06: Deze dag benutten we om te acclimatiseren aan de hoogte. We bezoeken een Boeddhistisch klooster, het Sherpamuseum of verkennen de omgeving. Op de Tibetaanse markt kun je je even in Tibet wanen. Onvervalste Khampa’s (Tibetaanse strijders) getooid met een lange vlecht en rood koord rond hun hoofd, prijzen hier hun waren aan.
Dag 07: Namche Bazaar naar Tengboche (3.867m): Nadat we zo’n 3 tot 4 uur hebben gelopen, bezoeken we het klooster van Tengboche. Dit bouwwerk werd in 1988 door brand verwoest en is inmiddels herbouwd. Op deze route kunnen we bovendien genieten van de spectaculaire vergezichten op de Mt. Kwangde (6.187m), Thamanche (6.542 m), Ama-Dablam (6.856 m) en natuurlijk de Mt. Everest (8.848  m.). Verder zijn ook de Nuptse, Lhotse en Thamsherku zichtbaar.
Dag 08: Vandaag wonen we in Tengboche het Mani Rimdu festival mee. De datum van het festival wordt bepaald door de Tibetaanse kalender en valt ieder jaar op een andere dag, maar meestal in oktober of november. De openingsceremonie vindt plaats met volle maan. De dansen vinden de 2e dag plaats. Hierin wordt uitgebeeld hoe de demonen worden verdreven.
Dag 09: Tengboche naar Dingboche  (4.410 m). Vandaag lopen we door het bos en zul je vele schitterende vogels kunnen bewonderen, zoals Bloedfazanten, de Danfe (de nationale vogel van Nepal), de Monal, Impeyan fazant en andere prachtige vogelsoorten. Na Pheriche komen we boven de boomgrens. Degenen die lichte verschijnselen hebben van hoogteziekte kunnen het beste deze dag relaxen, veel drinken en knoflooksoep eten.
Dag 10: Acclimatisatiedag in Dingboche. Luister goed naar je lichaam. Als je de energie hebt kun je een dagtocht maken naar de Chhukung gletsjer of de Nangkartshang Peak (5.083m). Zo niet, doe dan gewoon zo min mogelijk vandaag.
Dag 11: Dingboche naar Lobuche (4.880 m). Dit gebied is een stuk duurder en de prijzen zijn dan ook vaak twee keer zo hoog als die in Namche Bazaar omdat alles wat je hier eet en drinkt met dragers omhoog is gebracht. Tijdens de tocht passeren we vele lodges en theehuizen. Je wordt omringd door de indrukwekkende besneeuwde bergtoppen.
Dag 12: Lobuche naar Kala Pattar (5.545 m) en terug naar Lobuche. Hoe vroeger je vertrekt, hoe meer kans je hebt op heldere lucht. Vanaf de Kala Pattar (zwarte rots) heb je een adembenemend mooi uitzicht op the Mt. Everest (8.848 m), die je vanuit het Base Camp juist niet kunt zien. Als je geen problemen met de hoogte hebt kun je, op de Kala Pattar aangekomen verder naar het noorden lopen voor een nog vrijer uitzicht. Bij aankomst aan de voet van de Pumori, sta je oog in oog met de indrukwekkende zuidwand van de Everest en zie je de Lho La pas, die naar Tibet voert. Na dit overweldigende schouwspel keren we terug naar Lobuche. Om energie over te houden voor de afdaling en omdat er op deze hoogte weinig zuurstof in de lucht zit raden we af om hier lang te blijven.
Dag 13: Lobuche naar Pangboche (3.901 m.). Het pad daalt af naar Pangboche, wat aanmerkelijk sneller gaat dan omhoog lopen.
Dag 14: Pangboche via Namche Bazaar en door naar Monjo.
Dag 15: Monjo naar Lukla. Op deze laatste loopdag eindig je met een laatste klim naar Lukla.
Dag 16: Van Lukla naar Kathmandu met het vliegtuig.
Dag 17-18: Vrij te besteden dagen in Kathmandu. In de levendige wijk Thamel kun je tal van souvenirs kopen. De oude koningssteden Bhaktapur en Patan zijn goed bereikbaar voor een bezoek vanuit Kathmandu. In het noorden van Kathmandu kun je in de ochtend zien hoe honderden pelgrims de Sleeping Vishnu proberen te wekken bij Budhanilkantha tempel.
Dag 19: Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet) inclusief ontbijt
 • transfers
 • Retourticket Kathmandu-Lukla
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • drager
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park.
 • Verzekeringen, vlucht en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten (€ 35,- inclusief STO garantie)
 • visum voor Nepal
 • maaltijden en dranken (muv ontbijt in Kathmandu)
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de gids en de drager
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :