Nepal met 12 daagse trek naar het Everest Base Camp

17-Daagse reis naar Nepal 12-daagse lodgetrektocht naar het  Everest Base Camp. Individueel met vertrekdatum naar keuze.

Zwaar – max. hoogte 5.516 m.

Deze kortste trektocht naar het Everest Base Camp start, na enkele dagen in Kathmandu, met een vlucht naar Lukla. Na aankomst lunchen we en gaat de trekking van start. Tijdens de twaalf dagen durende tocht, loop je door dorpjes en langs watervallen en maak je kennis met de eeuwenoude Boeddhistische cultuur. Muren met manistenen, chortens en stoepa’s, inmiddels overdekt met mos en gras, getuigen van de diepgewortelde religieuze beleving van de bewoners van dit gebied. Als je deze heiligdommen passeert doe je dit altijd aan de linkerkant, zodat je met de wijzers van de klok meeloopt.
De route loopt langs een oud handelspad en via de hoofdroute naar Namche Bazaar. Hier trekt de plaatselijke weekmarkt vele bontgekleurde bewoners, uit de wijde omgeving. Deze reis, door het land van de Sherpa’s, brengt ons naar het Tengboche klooster en dwars door de steeds ruiger wordende natuur naar het Mt. Everest Base Camp. Op dit deel van de tocht is het duidelijk rustiger en zijn, vooral voorbij Pheriche, de lodges schaars en van matige kwaliteit. Het uitzicht op de bergen maakt echter veel goed en is adembenemend.
Het base camp bevindt zich op 5.364 m. hoogte, maar hiervandaan kun je de Mount Everest niet zien. Voor het spectaculaire uitzicht beklimmen we daarom de Kala Pattar (‘zwarte rots’), die op een hoogte van 5.545 meter ligt. Het uitzicht van deze plek vormt het absolute hoogtepunt van de reis.

Opmerkingen:
Omdat de prijzen, toeslagen en belastingen van de vliegtickets bijna dagelijks veranderen is de prijs van de reis exclusief ticket berekend. Uiteraard kunnen wij het ticket ook voor je regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij.    Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 04:
Het avontuur start met de vlucht naar Lukla (2.780 m.). Als het helder weer is kun je tijdens de vlucht al volop genieten van de witte bergtoppen. Na aankomst, lunchen we en gaan we op pad naar Phakding (2.600 m.). De route loopt grotendeels omlaag.
Dag 05:
Phakding naar Namche Bazaar (3.446 m.). De trek vervolgt naar het drukke Namche  Bazaar; eens het administratieve hoofdkwartier, maar nu uitgegroeid tot het handelscentrum van dit gebied. Vlak voor je in Namche aankomt zie je de Mt. Everest voor de eerste keer.
Dag 06:
Deze dag benutten we om te acclimatiseren. We bezoeken een Boeddhistisch klooster, het Sherpamuseum of verkennen de omgeving. Op de Tibetaanse markt kun je je even in Tibet wanen. Onvervalste Khampa’s (Tibetaanse strijders) getooid met een lange vlecht en rood koord rond hun hoofd, prijzen hier hun waren aan.
Dag 07:
Namche Bazaar naar Tengboche (3.867 m.): Nadat we zo’n 3 tot 4 uur hebben gelopen, bezoeken we het klooster van Tengboche. Dit bouwwerk werd in 1988 door brand verwoest en is inmiddels herbouwd. Op deze route kunnen we bovendien genieten van de spectaculaire vergezichten op de Mt. Kwangde (6.187 m.), Thamanche (6.542 m.), Ama-Dablam (6.856 m.) en natuurlijk de Mt. Everest (8.84¬8  m.). Verder zijn ook de Nuptse, Lhotse en Thamsherku zichtbaar.
Dag 08:
Tengboche naar Pheriche (4.24¬0 m.). Vandaag lopen we door het bos en zul je vele schitterende vogels kunnen bewonderen, zoals Bloedfazanten, de Danfe (de nationale vogel van Nepal), de Monal, Impeyan fazant en andere prachtige vogelsoorten.¬ Pheriche is een winderige en koude plek, dus het is belangrijk om warme kleding mee te nemen.
Dag 09:
Vandaag houden we een extra rustdag om verder aan de hoogte te kunnen wennen. Hierdoor wordt de kans groter dat je de Kala Pattar kunt beklimmen. Je kunt vandaag een kijkje nemen bij de rescue post of een dagtocht maken naar Dingboche. Omdat Dingboche op een hoogte van 4.410 meter ligt, zal je lichaam zich nog beter aanpassen. Degenen die lichte verschijnselen hebben van hoogteziekte kunnen het beste deze dag relaxen, veel drinken en knoflooksoep eten.
Dag 10:
Pheriche naar Lobuche (4.880 m.). Dit gebied is een stuk duurder en de prijzen zijn dan ook vaak twee keer zo hoog als die in Namche Bazaar. Tijdens de tocht passeren we vele lodges en theehuizen. We zitten nu boven de boomgrens; het is hier kaal en de natuur wordt gedomineerd door de indrukwekkende besneeuwde bergtoppen.
Dag 11:
Lobuche naar Kala Pattar (5.545 m.) en terug naar Lobuche. Vanaf de Kala Pattar (zwarte rots) heb je een adembenemend mooi uitzicht op the Mt. Everest (8.848 m.), die je vanuit het Base Camp juist niet kunt zien. Als je geen problemen met de hoogte hebt kun je, op de Kala Pattar aangekomen verder naar het noorden lopen voor een nog vrijer uitzicht. Bij aankomst aan de voet van de Pumori, sta je oog in oog met de indrukwekkende zuidwand van de Everest en zie je de Lho La pas, die naar Tibet voert. Na dit overweldigende schouwspel keren we terug naar Lobuche. Om energie over te houden voor de afdaling en omdat er op deze hoogte weinig zuurstof in de lucht zit raden we af om hier lang te blijven
Dag 12:
Lobuche naar Pangboche (3.901 m.). Het pad daalt af naar Pangboche, wat aanmerkelijk sneller gaat dan omhoog lopen.
Dag 13:
Pangboche via Namche Bazaar en door naar Monjo.
Dag 14:
Monjo naar Lukla. Op deze laatste loopdag eindig je met een laatste klim naar Lukla.
Dag 15:
Lukla naar Kathmandu met het vliegtuig.
Dag 16:
Vrij te besteden dag in Kathmandu. In de levendige wijk Thamel kun je tal van souvenirs kopen.
Dag 17:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • transfers
 • Retourticket Kathmandu-Lukla
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park.
 • Verzekeringen, vlucht en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de gids en de drager
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :