Nepal met 10 dg Khumbu Everest lodgetrek INDIVIDUEEL

17-Daagse reis naar Nepal met 10 daagse lodgetrek in de Khumbu vallei in het Everest gebied – Individueel

De Khumbu vallei in de Everest regio wordt bewoond door de boeddhistische Sherpa bevolking. Het woord ‘Sherpa’ betekent niet drager, zoals vaak wordt vermoed, maar is de naam van de bevolkingsgroep die volgens overlevering uit Tibet is gevlucht rond 1400. De beschermheilige van de Sherpa, Khumbila Tetsan Gelbu, bracht hen veilig over de bergen naar deze wonderschone vallei die zijn naam daaraan te danken heeft. Na 6 eeuwen gescheiden te zijn van Tibet hebben de Sherpa hun eigen cultuur ontwikkeld die echter nog wel overeenkomsten in Tibetaanse taal en religie laat zien.

De Everest, of Chomolungma (moeder alle bergen) zoals de Sherpa en Tibetanen haar noemen, trekt jaarlijks vele expeditieleden en toeristen die berg komen bewonderen of hopen te bedwingen. In de winter zijn de passen naar het Everest Base Camp dichtgesneeuwd en komen slechts weinig toeristen naar de vallei. En dat is erg jammer, want de vallei heeft meer te bieden dan een berg. Tijdens een trektocht in de Khumbu vallei kom je door lieflijke Sherpa dorpjes, langs manimuren en chortens, interessante kloosters, weelderige bossen, akkers en niet te vergeten fantastische uitzichten. Deze trektocht is dan ook prima geschikt voor mensen die buiten het seizoen willen reizen en op hun gemak willen genieten van de boeiende cultuur en overweldigende natuur van de Everest regio.

Ook geschikt voor fitte 50-plussers

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaans klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari, de levende godin. Naast Durbar square is ook de voormalige koningsstad Patan vanaf hier goed bereikbaar met de taxi.
Dag 04:
Het avontuur start met de vroege vlucht naar Lukla (2.780 m.). Als het helder weer is kun
je tijdens de vlucht al volop genieten van de witte bergtoppen. Na aankomst lunchen we
en gaan we op pad naar Phakding. Deze route loopt grotendeels omlaag. Phakding is
een prima plaats om te lunchen en krachten te vergaren voor de klim naar het eindpunt
van vandaag Monjo (2.840 m). We volgen de rivier langs de waterval van Toktok en dorpjes, afgewisseld met schitterende wouden met magnolia’s, rododendrons en varens. Als je geluk hebt kun je hier muskusherten zien. Of waterratten die in het woelige water van de rivier zwemmen en de Himalaya thar (soort berggeit). Looptijd ongeveer 6 uur.
Dag 05:
Monjo is een pittoresk dorpje dat aan de voet ligt van de Thamserku (6.608 m.). Vandaag nemen we de tijd om te acclimatiseren en maken we een optionele dagtocht naar het iets boven de 3.000 meter gelegen Thakcho hill. Vanaf dit punt heb je een spectaculair uitzicht op de Kongde Ri, de Karelung, Thamserku en de Numbur Himal. De dagtocht  neemt ongeveer 5 uur in beslag. We overnachten weer in Monjo.
Dag 06:
Na het ontbijt gaan we op pad en trekken we het Nationale Park binnen. Hier word je
entreebewijs nauwkeurig gecontroleerd. Daarna begint de klim naar Namche Bazar (3.450 m.). Je vindt hier vele winkeltjes, lodges, restaurants en uitstekende bakkerijen, maar ook verschillende e-mailkantoortjes. Op zaterdag is hier weekmarkt. Looptijd ongeveer 4 uur.
Dag 07:
Deze dag benutten we om aan de hoogte te wennen. We bezoeken een Boeddhistisch klooster, het Sherpamuseum of verkennen de omgeving. Op de Tibetaanse markt kun je je even in Tibet wanen. Onvervalste Khampa’s (Tibetaanse strijders) getooid met een lange vlecht en rood koord rond het hoofd, prijzen hier hun waren aan.
Dag 08:
Op de route van vandaag kunnen we genieten van de spectaculaire vergezichten op de
Mt. Kwangde (6.187 m.), Th¬ama¬nche (6.542 m.), Ama-Dablam (6.856 m.) en natuurlijk de
Mt. Everest (8.84¬8  m.). Verder zijn ook de Nuptse, Lhotse en Thamsher¬ku zichtbaar. In Tengboche (3.867 m.). Als we in Tengboche (3.867 m.) aankomen hebben we het hoogste punt van deze trektocht bereikt. We bezoeken hier het beroemde klooster. Dit bouwwerk werd in 1988 door brand verwoest en is inmiddels herbouwd. Looptijd ongeveer 5 uur.
Dag 09:
Vandaag lopen we via een andere route en bezoeken we enkele Sherpa dorpen in de Khumbu vallei. We overnachten in Khumjung (3.780 m.) het grootste dorp in de vallei dat onder aan de voet van de heilige berg Khumbila ligt. Dit aardige dorp is bekend geworden door de vele bezoeken van de beroemde Everest beklimmer Edmund Hillary, die hier een school stichtte. Het klooster van Khumjung schijnt een yeti schedel in haar bezit te hebben. Bij de Everest bakkerij in het dorp kun je prima brood eten.
Vanaf Khumjung kun je het dorp Khunde bezoeken, waar een ziekenhuisje staat dat eveneens door Edmund Hillary is gesticht. Looptijd ongeveer 5 uur.
Dag 10:
Vanaf Khumjung lopen we naar Thami. Als het gisteren niet is gelukt om Kunde te bezoeken dan kunnen we dat vandaag doen voor we doorlopen naar Thami. Vandaag passeren we een lange manimuur, en Yakboerderij en ook een instituut dat informatie over de bomen en planten in de Khumbu vallei verzamelt. Ook dit instituut is opgericht door Edmund Hillary. Boven op de heuvel achter het instituut kun je eventueel de Laudo gompa bezoeken. Over een heuvelrug komen we bij Thamo, waar een kleine energiecentrale staat. Langs het Kari klooster klimmen we verder omhoog en kunnen genieten van fantastische uitzichten op de Pharchamo en Tesi Lapcha. Langs een stel rotsschilderingen van Guru Rimpoche en de Groene Tara en over een riviertje komen we tenslotte in Thami (3.750 m). De uitzichten op Teng Kangpoche, de Kwangde, de vallei en het klooster zijn subliem. Looptijd ongeveer 4 uur.
Dag 11:
Vandaag lopen we weer terug naar Namche. Je kunt ook de Thami gompa nog bezoeken, een klim van zo’n 150 meter die beloond wordt door het uitzicht over het dorp en de vallei. Looptijd ongeveer 4 uur.
Dag 12:
Vanaf Namche keren we nu de bergen de rug toe en lopen terug naar Phakding. De route gaat voornamelijk omlaag. In Phakding kan het hard waaien. Als je vanaf Phakding naar de gompa van Gumila klimt kun je toch nog van een mooi uitzicht op de witte Himalaya toppen genieten. Looptijd ongeveer 5 uur.
Dag 13:
Van Phakding lopen we terug naar Lukla. Ondanks dat je dezelfde route loopt als op de heenweg, vallen je toch weer andere dingen op. Looptijd ongeveer 4 uur.
Dag 14:
Vroeg in de ochtend nemen we het vliegtuig terug naar Kathmandu. Na aankomst vervoer naar het hotel en is de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 15-16:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld de voormalige koningssteden Bhaktapur of Patan bezoeken. In de levendige wijk Thamel kun je tal van souvenirs en trekking artikelen kopen, of een dakterrasje pakken. Je vindt er tal van restaurantjes en bakkerijtjes en het is er dan ook gezellig druk. Het getoeter van brommers, tuktuks en taxis gaat hier, ondanks het bord ‘Verboden te toeteren’, dag en nacht door.
Je kunt deze dagen ook een aanvullend arrangement boeken zoals een rafting, een mountainflight naar de Everest, een fietstocht of een verblijf in een klooster.
Dag 17:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.

Opmerkingen:
Omdat de prijzen, toeslagen en belastingen van de vliegtickets bijna dagelijks veranderen is de prijs van de reis exclusief ticket berekend. Uiteraard kunnen wij het ticket ook voor je regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Het is ook mogelijk deze trektocht vanuit Phaplu te maken. De reis duurt dan 4 dagen langer en voert door schattige dorpjes waar weinig toeristen komen, voor  je bij Lukla aansluit op de hoofdroute naar Namche Bazar.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Retourvlucht Kathmandu – Lukla
 • alle hotelovernachtingen in Kathmandu in een goed hotel (tweepersoonskamers met douche/bad en toilet)
 • alle transfers en vervoer volgens programma
 • Voor de trektocht alle overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • Entree voor het nationale park
 • Verzekeringen, eetgeld en retourvlucht voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht naar Kathmandu
 • visum voor Nepal
 • boekingskosten
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor gids en dragers
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :