Nepal 10 daagse Langtang lodgetrek

17-Daagse reis naar Nepal met 10-daagse Langtang / Gosainkund / Helambu lodgetrektocht. Individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.

Middelzwaar – max. hoogte 4.600 meter

Het Langtanggebied ligt ten Noorden van Kathmandu en wordt ook wel ‘Klein-Tibet’ genoemd. Om de kwetsbare natuur te beschermen is de Langtang vallei in 1976 tot nationaal park verklaard. Hiermee is dit gebied met een oppervlak van 1.700 vierkante kilometer, het op een na grootste park van Nepal. In deze prachtige streek vind je meer dan 6500 verschillende planten (waaronder 300 orchideënsoorten), 150 soorten vogels en een groot aantal andere dieren. Er komen hier minder toeristen dan in het Annapurna en Everestgebied. De lodges zijn hier ook wat kleiner, waardoor je heel gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking.
De bewoners behoren tot de etnische groep de Tamang’s, die wat hun cultuur en gewoontes betreft veel overeenkomsten hebben met de Tibetanen.
Tijdens de tocht kun je genieten van het schitterende uitzicht op de Langtang Lirung
(7.246 m.), Ganesh Himal (7.429 m.), Gangchenpo (5.846 m.) en de Dorje Lakpa (6.966 m.). De trek is ‘middelzwaar’ omdat de Gosainkundpas op 4.600 meter hoogte ligt.
De Langtang Gosainkund trek is een van de mooiste routes die je in Nepal kunt lopen. Kund betekent meer in het Nepalees. Dit gebied telt 108 meren. Vanaf onze route kun je het meest belangrijke en bekendste Saraswati Kund, Bhairab Kund, Surya Kund en de grootste van allemaal, het Gosain Kund meer zien.

Het vervoer naar Dunche wordt uitgevoerd met 4 WD!

Wil je video-opnames maken in dit gebied, dan verstrekt de regering hiervoor een vergunning die US $ 100,- bedraagt. Fotograferen is vrij.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03-04:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhnath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 05:
Vroeg in de morgen gaan we met de 4 WD op weg naar Dhunche (2.030 m.), waarvan het tweede deel van de reis over een ongeplaveide weg dwars door de bergen voert.
Dag 06:
Vandaag start de trektocht en lopen we van Dhunche naar Thulo Syabru (2.130 m.). Zodra we het dorp Brabal zijn gepasseerd, volgt er een korte klim, waarna we op 2.300 meter hoogte, de Langtangvallei binnenkomen.
Dag 07:
Thulo Syabru naar Sing Gompa (3.250 m.). Er zijn twee routes naar het Gosainkund. Beiden starten in Syabru. Onze route is de meest bekende en populairste. Zodra je Dursasang bent gepasseerd, wordt het pad minder steil en loop je door het bos. Bij een knooppunt van paden passeer je een oude chorten (religieus boeddhistisch bouwwerk).
Dag 08:
Sing Gompa naar Lauribina (3900 m.) is een korte loopdag om de kans op hoogteziekte te verkleinen. Vanaf Lauribina heb je een schitterend uitzicht op de Himalaya hebt. Heel in de verte kun je zelfs het Annapurnagebergte en Macchapuchare zien liggen. In het dorpje bevindt zich ook een bakkerij met heerlijke broodjes en gebak.
Dag 09:
Vandaag lopen we omhoog naar Gosainkund (4380 m.), dat vlak achter de pas ligt. Het Saraswa¬ti Kund en Bhairab Kund zijn de mooiste meren die we onderweg zullen zien. Als we vroeg aankomen is het mogelijk een wandelijk om de heilige meren te maken.
Dag 10:
Een lange loopdag van Gosain¬kund naar Ghopte (3.430 ¬m.). Het pad loopt naar het noordelijke deel van het Gosain¬kund, waar we over de 4.610 meter hoge, Laurebinayak pas komen. Na de pas loopt het pad vrij steil over rollende stenen omlaag.
Dag 11:
Ghopte naar Kutum¬sang (2.470 m.). Behalve de klim naar het op 3.400 meter hoogte gelegen Tharepati, loopt de rest van de route naar beneden, voornamelijk door uitgesleten rivierbeddingen. Onderweg vinden we voldoende hotels, lodges en tijdelijke tea-houses. Je kunt genieten van schitterende vergezichten, maar ook de plaatselijke bevolking, hun levenswijze en cultuur maken deze route extra aantrekkelijk. Vanaf Kutumsang heb je een mooi uitzich op de witte toppen in de verte.
Dag 12:
Kutumsang naar Chisapani (2.215 m.). Opnieuw volgt er een lange dag waarbij je door dorpjes komt en hoofdzakelijk naar beneden loopt. Vanaf Pathi Bhanjang klimmen we het laatste stuk omhoog. Chisapani is een koud tochtig dorp, dat wel weer een mooi uitzicht op de Himalaya biedt.
Dag 13:
Chisapani naar Nagarkot. De eerste helft van de tocht voert door natuurreservaat Shiva Puri. In de regentijd kun je hier veel last hebben van bloedzuigers. Ons eindpunt van de trek is het dorp Nagarkot, dat bekend staat om zijn mooie uitzicht op de bergen en de vele adelaars. Hier overnachten we weer in hotelkamers met douche en toilet.
Dag 14:
We staan vroeg op om van de zonsopkomst in de bergen te genieten, waarna we met de taxi of bus terugrijden naar Kathmandu.
Dag 15 en 16:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze dagen te raften, mountainbiken of een tweedaags arrangement in een boeddhistische meditatiecentrum te boeken. Souvenirs kopen in Thamel of de bezienswaardigheden bezoeken is natuurlijk ook een optie.
Dag 17:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en dragers
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • entree voor het nationale park
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :