Myanmar volledig verzorgde Textiel en cultuurreis met pagode festival GROEPSREIS

Een bezoek aan Myanmar maakt meteen duidelijk dat het land ‘anders’ is. De bevolking loopt er veelal in traditionele kleding en ondanks de voormalige Britse overheersing rijdt men er rechts. Ook hebben ze een half uur tijdsverschil ten opzichte van de buurlanden. In het noorden van Myanmar vind je de ontoegankelijke uiBagan-3tlopers van de Himalaya, maar Myanmar heeft ook hagelwitte stranden, tropische wouden, en brede rivieren. Daarnaast heeft het voormalig Birma een schat aan historische bouwwerken. Nergens in Zuidoost Azië vind je nog zoveel eeuwenoude tempels, pagodes en stoepa’s.

De reis begint in de grootste stad van het land; Yangon. Je vindt hier al meteen de pagodes, stoepa’s, tempels en marktjes die zo typerend zijn voor Myanmar.

Vanaf Yangon reizen per comfortabele nachtbus naar Mandalay waar we drie dagen vullen met boeiende workshops met Nederlandse begeleiding en we kennis maken, en zelf ervaring op doen, met verschillende weeftechnieken, verven met natuurlijke materialen, borduurwerk en bedrukken van textiel. Ook krijgen onderricht hoe lotusvezels tot kleding wordt verwerkt. Het eindresultaat van de workshops is een mooie tas in Birmese stijl om mee naar huis tfoto 2e nemen en al tijdens de reis te gebruiken. Naast deze boeiende workshops maken we kennis met het land. De deelnemers die niet aan de workshops deelnemen, hebben tijdens de drie dagen en ander programma. Vanuit Mandalay reizen we met de hele groep verder en bezoeken het lieflijke plaatsje Mingun. Vervolgens reizen we naar de voormalige zomerhoofdstad Pyin Oo Lwin (voorheen Maymyo) met zijn Britse koloniale huizen en mooie parken. We bezoeken verder de duizenden tempels van Bagan, bewonderen de mooiste grotschilderingen, indrukwekkende Boeddhabeelden en prachtig bewerkte en met bladgoud versierde pagodes. Vervolgens vliegen we naar de koelere bergachtige omgeving van het Inle meer, waar we een boeiende boottocht maken en het Pagode festival bijwonen. We sluiten de reis af met rondleidingen in Yangon voor we naar huis terugvliegen .

Wil je de reis individueel verlengen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Voor degenen die deze reis mee willen maken maar geen interesse hebben in de textiel workshops verzorgen we die dagen een boeiend programma in de omgeving van Mandalay.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Yangon en transfer naar het hotel. Yangon was tot 2005 de hoofdstad van Myanmar en is nog altijd de grootste stad van het land. Myanmar wordt ook wel Burma of Birma genoemd, naar de Pyin Oo Lwin 2grootste bevolkingsgroep van het land, de Bamar. Na aankomst volgen de rondleidingen. Zowel deze dag als op de dag van terugkeer in Yangon brengen we bijvoorbeeld een bezoek aan de Shwedagon Paya (Paya betekent heiligdom of heilige plaats). Deze stoepa (Paya) is een van de heiligste plaatsen voor de boeddhistische bevolking van Myanmar en de meest favoriete pelgrimsplaats. Op deze plek worden acht haren van Boeddha bewaard, waar volgens legenden acht stoepa’s omheen zijn gebouwd; een van stof, goud, zilver, tin, koper, lood, marmer en een ijzeren stoepa. Vandaag de dag schittert de pracht en praal van het enorme complex met stoepa’s en pagodes in de middagzon en je kunt er uren rondwalen zonder uitgekeken te raken. Na deze overweldigende excursie is het heerlijk om in het park van het nabijgelegen Kandawgyi meer te relaxen en de spiegeling van de Shwedagon in het heldere water te bewonderen. Dit is tevens een prima plek om de zonsondergang te zien. Na het diner vertrekken we rond 20.00 uur met de comfortabele Express bus (nachtbus) naar Mandalay.
Dag 03, 04 en 05:
Wisselende programma’s in de weefschool, Saunders Weaving and Vocational Institute in Amarapura, waarbij je demonstraties krijgt en aan een aantal workshops deelneemt. We behandelefoto 2 (1)n verschillende weeftechnieken en er staan weefgetouwen klaar om actief aan de slag te gaan. Ook gaan we verven met natuurlijke grondstoffen, stof bedrukken en borduren. Daarnaast wonen we ook weefdemonstraties bij en zien we verder hoe van katoenpluis draden worden gemaakt en hoe lotusvezel wordt bewerkt voor het myanmar stofprintenmaken van kleding. De werkstukjes gemaakt in de workshops voegen we samen tot een mooie tas in Birmese stijl, die we meteen in gebruik kunnen nemen tijdens de verdere reis. In de weefschool is ook een klein museum aanwezig en een winkeltje. Op de weefschool is de koffie, thee en lunch inbegrepen.
Dag 06:
Deze morgen gaan we op weg naar het dorp Ngazon waar een grote katoenplantage is en we zien hoe de katoen op traditionele wijze wordt verwerkt. Ook is er tijd om in het dorpje rond te kijken, waar de dorpsbewoners hun dagelijkse gangetje gaan. We lunchen hier en rijden daarna terug naar Mandalay waarna we een excursie maken naar Ava. Ava was van de 16de tot de 17de eeuw een van de koningssteden van Myanmar. Je kunt hier nog steeds oude bouwwerken uit die periode bewonderen. Vervolgens bezoeken we een zijdeweverij in Amarapura en nemen een kijkje bij de lange teakhouten U Bein brug.
Dag 07:
Na het ontbijt bezoeken we een werkplaats waar tapijten worden geweven. De tapijten uit Birma zijn wereldberoemd. Daarna gaan we op weg naar Mingun. Om Mingun te bereiken maken we een relaxte tocht over het water die ongeveer anderhalf uur duurt. Mingun zelf is een lieflijk plaatsje met kleine theehuisjes en eettentjes die rondom een enorme klokkentoren zijn gebouwd. De kMandalay- Kuthodaw pagoda 2lok in de toren zou 90 ton wegen en heeft een diameter van 5 meter. Ieder jaar in februari/maart vindt rond deze toren het Mingun Nat festival plaats. De stoepa van Mingun, in de 18e eeuw door duizenden slaven gebouwd, was ooit de grootste ter wereld tot hij enkele tientallen jaren later door een aardbeving werd verwoest. De restanten zijn nog altijd erg indrukwekkend. IN de middag rijden we naar Sagaing. Vanaf Sagaing Hill kijk je uit over de ontelbare pagodes die langs de rivier staan. Er leven zo’n 8000 monniken in de 735 kloostertjes van Sagaing. De heuveltop is een mooi plekje voor een panoramafoto.
Dag 08:
Vandaag rijden we in ongeveer drie uur tijd naar Maymyo (Pyin Oo Lwin). Hier bezoeken we een zijderupsplantage en gaan we bekijken hoe de zijden draden worden gemaakt. Maymyo wordt voornamelijk bewoond door Nepalezen en Indiërs en is een relaxte stad met de typische bouwstijl uit de Britse koloniale tijd. Breien is een populaire bezigheid in deze stad want op iedere straathoek zie je wel een vrouw met een breiwerk. De mannen houden zich voornamelijk op in de theehuisjes. Je kunt in Maymyo ook een typisch Britse botanische tuin bezoeken. De Purcell Tower die hier staat is een kopie van de klokkentoren van Kaapstad en je vindt hier verscheidene kerken. Op de centrale markt en de Shan markt zijn lokale producten en goederen uit India, China en Thailand te koop. Na afloop keren we weer terug naar Mandalay.
Dag 09:
Onze bestemming van vandaag is Monywar, de hoofdstad van het Sagaing district. De stad ligt op 136 km ten Noordwesten van Mandalay aan de oever van de Chindwin rivier. De stad is een belangrijk Mandalay - Ava - horse carthandelscentrum voor met name India maar ook voor landbouwproducten uit de omgeving. Voor we bij de stad aankomen bezoeken we eerst de bijzonder boeiende archeologisch Pho-Win-taung grotten. Er zijn hier bijna 1000 kleine en grotere grotten, met schitterend versierde wanden en indrukwekkende boeddha beelden. In Monywar is er nog tijd om rond te kijken op de markt en rond te slenteren langs de oever van de rivier waar het een drukte van belang is.
Dag 10:
Na het ontbijt vertrekken we naar Bagan. Tijdens deze lange rit is er veel te genieten en zie je onderweg de mensen op de velden werken en bezig met hun dagelijks leven in de dorpjes. Onderweg maken we verschillende stops om interessante archeologische plaatsen te bezoeken. We nemen de tijd om bij de Than-bok-de Pagode rond te kijken waar meer dan 5000.000 Boeddha’s van de fijnste makelij te bewonderen zijn. Bij Bodhi-ta-taung zien we een enorm staand en een liggend Boeddhabeeld. Ook bezoeken we nog een religieus huis in het dorp Yaesakyo en maken we een stop bij Pakoku. Hier vind je in het Boeddhistische centrum enorm veel kloosters en bewonderen we de indrukwerkkende pagodes. Vervolgens rijden we door naar Bagan (Naung-Oo).
Dag 11:
Vandaag brengen we de dag door in Bagan een enorme vlakte die bezaaid is met pagodes en religieuze bouwwerken. Van de 9de tot d 13de eeuw was hier de hoofdstad van het koninkrijk waar de Baganverschillende districten waren verenigd, die de basis vormden van het latere Myanmar. We bezoeken de Shwezigone pagode en in de Ananda tempel vind je bijvoorbeeld afbeeldingen van geesten (Nats) die hier werden vereerd. We bezoek de Dhammayangi Pagode en ook een werkplaats van een familie die het beroemde lakwerk vervaardigt. Lakwerk wordt op vele plaatsen en tegen de meest uiteenlopende prijzen verkocht maar let op, er is een enorm verschil in kwaliteit.
Dag 12:
Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven van Nyaung U en vliegen we naar Heho.  Naa aankomst rijden we naar Pindaya, waar zich kalksteengrotten bevinden die volstaan met meer dan 8000 boeddhabeelden. We vervolgens onze rit door het mooie heuvelachtige landschap. Onderweg bezoeken we een werkplaats waar ze papier maken en waarvan parasols en vele andere artikelen worden gemaakt. Aan het einde van de dag komen we aan in Nyaung Shwe.
Dag 13:
We vertrekken vandaag vroeg in de morgen en rijden eerst naar de markt van TaungGyi, die enorm populair is bij de plaatselijke bevolking. Daarna gaan we op weg naar het Kakku pagode festival. Je ziet hier boeddhistische pagodes in de Shan stijl en de traditionele kleding. ’s Avonds staat er nog een bezoek aan een wijn tuin op het programma waar je de wijn uit Myanmar kunt proeven.
Dag 14:
Na het ontbijt gaan we eerst met de boot naar een klein Indein dorp dat op de westelijke over van het Inle lake ligt. Ondanks dat het hier druk is ervaar je de uitzonderlijke atmosfeer als je over de mooie trap omhoogklimt,  tussen de ontelbare kleine stoepa’s. De meesten stammen uit de 17de en 18de eeuw. Het is een schitteInlay lake -4rende ervaring om hier het dagelijks leven te zien dat zich tussen de bijzondere stoepa’s afspeelt. Vervolgens lopen we weer naar de boot en maken we een prachtige tocht op het Inle. Dit meer is een belangrijke trekpleister met zijn decoratieve een-benige vissers (ook al wordt niet echt meer iets gevangen), de drijvende tuinen en de Phaung-Daw-Oo pagode. Ook brengen we een bezoek aan de werkplaats van een zilversmid, een plek waar ze lotusvezels weven en weer een andere werkplaats waar sigaren en sigaartjes kunstig in elkaar worden gedraaid. We brengen de nacht door in Nyaung-Shwe.
Dag 15:
Vervoer naar de luchthaven van Heho en vlucht terug naar Yangon, waar nog een aantal rondleidingen gepland staan. Een van de belangrijkste is het enorme complex van de  Shwedagon Pagode (Paya) en als we die op de heenweg al hebben gezien dan nemen we ook nog een kijkje op de Bogyoke markt. Vervolgens zoeken we een gezellig restaurant op en nemen we de tijd voor een uitgebreid diner voor we in de avond naar de luchthaven worden gebracht.
Dag 14:
Vertrek zeer vroeg in de morgen en we dankzij het tijdsverschil dezelfde dag vroeg in de middag op Schiphol aankomen.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers
 • expressbus en 2 binnenlandse vluchten
 • overnachtingen in 2 en 3 sterren hotels (2-p kamer met douche/bad en toilet)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en entreegelden
 • Nederlandse begeleiding tijdens workshops
 • Alle maaltijden
 • Workshops en materialen

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon
 • boekingskosten (€ 25- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • visum voor Myanmar
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • 1-persoonskamertoeslag € 395,-

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :