Mountainbiken in Kirgizie *VERTREKGARANTIE*


15 Daagse mountainbiketocht door Kirgizië. MET VERTREKGARANTIE

Een actieve reis voor geoefende fietsers door verrassend mooi Kirgizie, ook wel Kyrgyzstan genaamd.
Voor deze tocht van bijna 800  km moet je een ervaren mountainbiker zijn en over een goede lichamelijke conditie beschikken. Tijdens deze tocht rijd je vaak over slecht verharde wegen, somsDSC_0022 (Large) niet meer dan een karrenspoor en over bergpassen van meer dan 3000 meter. Enkele hellingen zijn steil en sommigen zijn wel erg lang, maar altijd de moeite waard. Tijdens je tocht trek je door verschillende landschappen en maak je kennis met nomaden die met hun kuddes in de bergen verblijven. Op de rustdag in een van onze joertenkampen kun je wandelen, zwemmen of een rit te paard maken.

In Bishkek overnachDSC_0847 (2) (Large)t je in hotel Umai, of een gelijkwaardig hotel, dicht bij het centrum van de stad. Onderweg slaap je bij families in de dorpen, in verschillende joertenkampen en soms in kleine tenten die door de bagageauto worden mee genomen.

De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers  en per dag fiets je 30 tot115 kilometer, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Een Engels of Duits sprekende tolk vergezelt je tijdens reis en de bagage wordt met een volgauto vervoerd.CSC_0484 (Large)

Je kunt naar keuze je eigen fiets meebrengen of een goede mountainbike huren in Bishkek. Gezien de toestand van de wegen moet dit absoluut een goede mountainbike zijn, andere fietsen zijn voor deze tocht ongeschikt.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek uit Nederland.
Dag 02:
Aankomst en transfer naar het hotel, waar je tot de lunch de tijd krijgt om uit te rusten en je op te frissen. Na de lunch worden de fietsen rijklaar gemaakt en zullen we op ons gemak Bishkek verkennen. Bishkek is een moderne stad met veel parken, typisch Russische architectuur en rechte brede straten. In het centrum zijn enkele interessante musea te vinden.
Dag 03:
De tocht begint in westelijke richting per auto door de Tor-Ashuu tunnel op 3.100 m. Aan het eind van de asfaltweg start onze fietstocht door de Suusamyr vallei naar Kyzyl-Oi. Overnachting in B&B. Fietsafstand 43 km. We fietsen over een schitterend, maar slechte weg.DSC_0080 (3) (Large)
Dag 04:
We vervolgen onze tocht naar het zuiden langs de Kökökmeren rivier, eerst naar de districtshoofdstad Chaek en dan verder richting Bayzak. Na ongeveer 60 km. overnachten we in tenten.
Dag 05:
Vandaag gaan we over een smalle, niet beste weg naar de Kara-Keche pas op 3.300 m. Van hieruit is het Son-Kul meer goed te zien. Laatste stuk off road, naar het joertenkamp Son-Kul. Totale afstand maximaal 115 km.
Dag 06:
Fietstocht naar de andere kant van het meer. Overnachting in een joert. De dagafstand is maximaal 50 km. en afhankelijk van de plaats in een van de beschikbare joertenkampen.
Dag 07:IMGA0255 (Large)
Naar de Kalmak-Ashu pas (3.317 m.) waarna we afdalen naar de vallei op 2.500 m. Overnachten in tenten, totale dagafstand 64 km.
Dag 08:
Vandaag fietsen we over een vrij korte afstand door een schitterend dal. We overnachten weer in tenten op 2.900 m. . Dagafstand totaal 44 km.
Dag 09:
Eerst een forse klim naar 3.400 m. waarna we afdalen naar het volgende dal.  Vandaar verder naar Kochkor, een stadje op 1.800 m. hoogte. Overnachting in B&B. Dagafstand 75 km.
Dag 10:
Langs een riviertje de bergen in naar het joertenkamp Tuura-Suu (2.200 m.). Dagafstand is 108 km. De eerste 73 km gaan over en vrij vlakke asfaltweg  en de laatste 35 km over een vrij slechte weg met een paar forse hellingen. We klimmen vandaag van 1650 meter naar 2200 meter hoogte.DSC_0607 (2) (Large)
Dag 11:
Vandaag is een rustdag in het joertenkamp en kun je te voet of op een paard de omgeving gaan verkennen.
Dag 12:
Onze laatste fietsdag loopt door de Kongur-Olung vallei naar Bokonbaevo. Dit is een schitterende maar zeer slechte weg over de Ala Bash pass (2360 m). Het laatste deel van de route is geasfalteerd. Overnachting in een B&B.
Dag 13:
Met de wagen keren we terug naar Bishkek, overnachting in hotel Umai of gelijkwaardig hotel.
Dag 14:DSC_0079 (Large)
Vrij te besteden dag, lunch niet inbegrepen, overnachting in hotel Umai of gelijkwaardig. Ook  moeten we de fietsen weer goed verpakken voor de terugreis.
Dag 15:
Vervoer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland, waar je dezelfde dag nog aankomt.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed guesthouse in Bishkek (2-p kamers)
 • overnachting in B&B, CBT, 2-persoons tentjes en joerten
 • alle maaltijden
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • entreegelden
 • voor Kirgizie is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • tips en fooien
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :