Mountainbiken door onontdekte gebieden in Kirgizië – vol

19-Daagse mountainbike reis door onontdekt Kyrgyzstan/Kirgizië

Een fietsprogramma voor ervaren en avontuurlijke fietsers

Zwaarte. Deze tocht van bijna 850 km. is ontworpen voor zeer ervaren fietsers met een goede fysieke conditie. Op deze tocht klim je over bergpassen die boven de 3000 meter liggen, fiets je over verlaten karrensporen, vaak slecht verharde zandwegen en soms ook over asfalt. De berghellingen zijn niet overal steil maar vaak wel lang. Het landschap maakt deze tocht zeer de moeite waard. Regelmatig ontmoet je nomaden die in de zomermaanden in de bergen verblijven. Hun gastvrijheid is legeIMG_0072_1 (Copy) (2)ndarisch je zult zeker door ze worden uitgenodigd. Op de rustdagen verblijf je in een van onze joertenkampen waar je de gelegenheid hebt een bergtocht te maken, paard te rijden of te zwemmen in het Issyk-Kul meer.

Accommodatie. In Bishkek logeer je in hotel Umai, een klein hotel in het centrum van de stad. Onderweg logeer je bij lokale families, in B&B ’s, in joertenkampen en ook enkele nachten in tenten, die we meenemen in de begeleidingsbus..

Groepsgrootte. Vier tot acht deelnemers. De afstanden per dag variëren van 45 tot 115 km. per dag, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Een Engels sprekende tolk zorgt voor de begeleiding en er is een auto voor de bagage.

Fiets. Je kunt je eigen fiets meebrengen of een fiets huren in IMG_1655 (Copy)Bishkek. Omdat sommige stukken weg zeer slecht zijn en moeilijk te berijden, heb je absoluut een goede trackingbike of mountainbike nodig met brede banden. Andere fietsen zijn niet geschikt voor deze tocht.

Prijs. In de prijs is alles begrepen behalve de vlucht, verzekering, persoonlijke uitgaven, fooien en gebottelde drankjes. Voor Kirgizie heb je geen visum nodig. De prijs van de vlucht is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt en de datum waarop je de vlucht boekt. Wij verzorgen graag je vlucht. Vraag ons gerust naar een offerte.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek uit Nederland.
Dag 02:
Aankomst en transfer naar het hotel, waar je tot de lunch de tijd krijgt om uit te rusten en je op te frissen. Na de lunch worden de fietsen rijklaar gemaakt en zullen we op ons gemak Bishkek verkennen. Bishkek is een moderne stad met veel parken, typisch Russische architectuur en rechte brede straten. In het centrum zijn enkele interessante musea te vinden.
Dag 03:
Vandaag vertrekken we met de wagen naar de tunnel bij de Too-Ashuu pas die naar de Suusamyr vallei leidt. In Suusamyr start de tocht en rijden we naar het zuiden en volgen we de Kokomeren rivier over een schitterende maar slechte weg naar het kleine dorp Kyzyl-Oi. We dalen af naar een hoogte van 1,750 m. en rijden vandaag 43 km. Overnachting bij een B&B.Kirgizie fietsers pauze
Dag 04:
Op de route van deze dag komen we door het dorp Chaek (1.700 m.) en klimmen daarna de bergen in. Afstand 80 km. En overnachting in tenten.
Dag 05:
Deze dag klimmen we verder over de Kara-Keche pas (3,300 m). Hiervandaan heb je een mooi uitzicht op het Son-Kul meer, onze bestemming van vandaag. Afstand 115 km. Overnachting in een joert.
Dag 06:
We fietsen van de ene kant van het meer naar de andere kant, een tocht van ongeveer 45 km. Deze afstand is afhankelijk van de plek waar de joerts zijn opgebouwd. Overnachting in een joert.
Dag 07:
Na het ontbijt gaan we op weg naar de Kalmak-Ashuu pass (3,317 m.), en na de pas dalen we af naar de Tolok vallei (2,500 m). Dagafstand 50 km. Overnachting bij een familie (homestay).
Dag 08:
IMG_1550 (Copy)Na een korte rit bereiken we de mooie vallei van Solton-Sary, onderweg komen we door groene weides en passeren we de joerts van de herders. Dagafstand 44 km. Overnachting in tenten (2.900 m.).
Dag 09:
We laten de Solton-Sary vallei achter ons en klimmen naar een hoogte van 3,400 meter, waarna we afdalen en de Kara-Kudjur vallei binnen rijden. We vervolgen onze weg naar het dorp Sary-Bulak en rijden daarna met vervoer naar  Kochkor (je mag ook verder fietsen). Fietsafstand. 75 km (of 110). Overnachting in een B&B.
Dag 10:
Langs een stuwmeer naar het Issyk-Kul meer, vlakke weg naar Kara-Talaa (1.600 m.). Hier gaat u de bergen in en na 35 km door een dal en langs een riviertje klimt u naar het dorp Tuura-Suu, op 2200m. Overnachting in een joert. Totaal 98 km.
Dag 11:
Naar het joertenkamp Temir-Kanat op 2.450 m., een schitterende maar zeer slechte weg over de Ala-Bash pas (2.360 m.). Totaal 60 km.
Dag 12:
Vrij te besteden dag. Deze dag brengen we door in een joertenkamp waar je een tocht de bergen in kunt maken. Je vindt hier in de omgeving ook herders die je zeker gastvrij uit zullen nodigen om een kom kumus (gegiste paardenmelk)  te komen drinken. In het joertenkamp kun je genieten van de kinderen die Kirgizische liedjes zingen. Overnachting in een joert.Kirgizie MTB bij joert
Dag 13:
Van Temir-Kanat naar het joertenkamp Boz-Salkyn. Eerst naar Bokonbaevo, de hoofdstad van het district, dan naar het zuiden de bergen in, een zeer slechte weg, steenslag met gaten. Het joertenkamp ligt in de alpenweide op 2.500 m. Totaal 32km.
Dag 14:
Vandaag fietsen we verder door de vallei, een verlaten slechte weg door een golvend landschap met af en toe een huis of kleine nederzetting op een hoogte tussen de 2100- 2500 meter. Na 42 km bereik u de weg om het meer en fietst u in oostelijke richting naar het dorp Jenish. Overnachting in B&B Totaal 76 km.
Dag 15:
Fietstocht naar een weinig bezocht dal met bijzondere rotsformaties. Aan het eind van het dal zijn warme bronnen en kunt u eventueel een bad nemen (entree niet inbegrepen) ‘s Middags terug naar de grote weg en vandaar per auto naar Karakol. (Totaal 70 km fietsen) Overnachting in hotel.
Dag 16:
Vandaag een korte tocht. De eerste 20 km is over een vlakke weg daarna 10 km klimmen naar het joertenkamp Kara-Kyz op 2000m. Overnachting in een joert.Sonun yurt camp (Kopie) (Kopie)
Dag 17:
Naar beneden en vervolgens verder oostwaarts. Al gauw begint de weg te stijgen en klimmen we over een stenige, smalle weg naar de San-Tash pas (2.195 m). We dalen af naar een schitterende vallei. Na ongeveer 90 km gaan we per auto verder naar Cholpon-Ata, een gezellige badplaats aan het Issyk-Kul meer. Overnachting in hotel.
Dag 18:
Van Cholpon Ata per auto terug naar Bishkek. In Chon-Sary-Oi kun je het nieuwe Nomad Musuem bezoeken. Dicht bij Tokmok volgt nog een bezoek aan de Burana toren, een overblijfsel van een stad aan de Zijderoute. Overnachting in hotel Umai of een gelijkwaardig hotel.
Dag 19:
Vervoer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland, waar we dezelfde dag aankomen.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed hotel in Bishkek (2-p kamers)
 • overnachting in B&B, CBT, 2-persoons tentjes, homestay en joerten
 • alle maaltijden
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • entreegelden
 • voor Kirgizië is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • fooien
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :