Mongolie reis met Adelaars festival in het Altai gebergte

21-Daagse reis door Mongolië met bijwonen van het adelaarsfestival in het Altai gebergte.

De meeste mensen denken bij Mongolië aan uitgestrekte steppes en woestijnen, die je tijdens deze reis ook zeker zult zien. Daarnaast bezit het land ook vier hoge bergketens in het westen, die eigenlijk de uitlopers van de Himalaya zijn. Het Altai gebergte is de meest indrukwekkende van deze vier en tijdens deze reis kun je de schitterende toppen van dichtbij bewonderen.011

De reis gaat van start met rondleidingen in de hoofdstad Ulaanbaatar, waarna we op weg gaan naar het vergelegen Altai gebergte. Onderweg bezoeken we het bekende Erdene Zuu klooster in Karakorum, de Horgo vulkaa, de Yellow Dog cave en het witte meer. Onderweg passeren we gers van de nomaden die verspreid in het landschap staan. We overnachten bij verschillende Kozakken families en ook een familie die met adelaars jaagt. Vervolgens rijden we naar het base camp van de Mongolie foto's van Els Hasselaar 025Altai Tavan Bogd. Hier kamperen we en kun je naar wens de berg op wandelen. In het Altaigebergte genieten  we van het adembenemende landschap, het uitzicht op de witte toppen, riviertjes en gletsjers. Het hoogtepunt van de reis vindt plaats in de stad Ulgii, waar we twee dagen lang het adelaarsfestival bijwonen. Na afloop vliegen we terug naar Ulaanbaatar, waarvandaan we na een vrij te besteden dag, terugvliegen naar huis.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek uit Nederland.
Dag 02:
Aankomst in Ulaanbaatar en transfer naar het hotel, waar we uit kunnen rusten. ‘s middags starten de rondleidingen met het bezoek aan het nationale museum waar je o.a. enorme dinosaurus skeletten en fossielen kunt bewonderen. Een pittige klim brengt ons bovenop een grote heuvel buiten de stad, waar het Zaisan gedenkteken staat ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Vanaf dit hoge punt heb je een prachtig uitzicht op Ulaanbaatar en kunnen we aan de andere zijde van de heuvel een rondje om de ovoo maken. Dit is een heiligeMongolie foto's van Els Hasselaar 022 plek die versierd is met khata’s (ceremoniële blauwe sjaaltjes). Als je drie keer rond deze steenhoop loopt mag je een wens doen. ‘s Avonds wonen we een folkloristische show bij.
Dag 03:
Na het ontbijt gaan we op weg naar Karakorum waar we het bekende klooster Erdene Zuu bezoeken en het museum. Overnachting in een ger kamp
Dag 04:
Vandaag rijden we naar het witte meer en bezoeken we de Cave of  the Yellow dog, het meer en de Horgo vulkaan
Dag 05:
We rijden verder door een verbluffend landschap van besneeuwde bergen, meren, rivieren, alpine weides en bossen en desolate rotsvlaktes. Onderweg zullen we waarschijnlijk de gastvrije nomaden ontmoeten.Mongolie foto's van Els Hasselaar 135
Dag 06:
Het is opnieuw een lange rit naar het Durgun. Onderweg bezoeken we het Durgun waterkracht station en rijden we door het ravijn van de wolf. Als we bij het meer aankomen zetten we de tenten op voor de nacht.
Dag 07:
We gaan op weg naar de plaats Khovd, waar we in een hotel overnachten.
Dag 08:
Naar de stad Ulgii met onderweg een stop bij de berg Tsambagarav en het Tolbo meer.
Dag 09:
Rondleiding door Ulgii en bezoek aan het museum en de markt.
Dag 10:
Een korte rit brengt ons naar Ulaakhus waar we kennismaken met de cultuur van de Kazakken. Deze familie jaagt zelf nog met adelaars. Een voorproefje op het festival dat we nog gaan bijwonen.Mongolie foto's van Els Hasselaar 128
Dag 11:
Rit naar het Base Camp van Tavan Bogd. Tavan Bogd betekent ‘heilige vijf’ en verwijst naar de vijf pieken; Huiten (4374 m), Naran, Ulgii, Burget en Nairamdal waar we een fantastisch uitzicht op hebben. We kamperen hier weer midden in de indrukwekkende natuur.
Dag 12:
Liefhebbers van een stevige wandeling kunnen vandaag de berg opklimmen. Overnachting in tenten.
Dag 13:
Rit terug naar Ulaakhus, waar we weer bij onze Kazakken familie overnachten.
Dag 14:
Vrij te besteden dag om bijvoorbeeld een mooie wandeling langs de Khovd rivier te maken.
Dag 15:
Rit naar Ulgii met onderweg vlak bij Sagsai Soum, bezoek aan de man stones. Overnachting in een hotel.
Dag 16:
Bijwonen van het Adelaarsfestival. Er wordt niet alleen door de adelaars op prooi gejaagd (wat niet iedereen een prettig gezicht vindt), maar er zijn ook wedstrijden in paardrijden, kameelrijden en boogschieten.
Dag 17:
Bijwonen van de tweede dag bij het Adelaarsfestival.
Dag 18:
Vervoer naar de luchthaven en vlucht terug naar Ulaanbaatar. Overnachting in een hotel.
Dag 19:
Vrij te besteden dag.
Dag 20:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar naar Nederland.
Dag 21:
Aankomst in Nederland.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer en transfers volgens programma.
 • binnenlandse vlucht
 • Hotel met ontbijt in Ulaanbaatar
 • De overige nachten in tenten, gers en hotels
 • Volledig verzorgde reis buiten Ulaanbaatar
 • begeleiding van een Engelssprekende gids, kok en chauffeur
 • bagagevervoer
 • alle entreegelden, excursies en rondleidingen volgens programma
 • cultureel optreden

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • visum voor Mongolie
 • boekingskosten
 • lunch en diner in Ulaanbaatar
 • gebottelde dranken en persoonlijke (hotel)rekeningen
 • tips en fooien voor de gids, de kok, de chauffeur e.a. begeleiders
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :