Lhasa – Kathmandu per fiets

24 Dagen Tibet met 15-daagse MTB tocht van Lhasa naar Kathmandu.

Deze schitterende mountainbiketocht voert je over zes passen die meer dan 5000 meter hoog zijn. Dit maakt deze spectaculaire reis tot een van de zwaarste fietstochten ter wereld. Je inspanningen worden echter ruimschoots beloond met letterlijk adembenemende uitzichten. Een tocht die een ware uitdaging vormt en waarbij je in contact komt met de boeiende Tibetaanse cultuur. Het is ook mogelijk deze reis via Chengdu te maken!

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en ontvangst, waarna je naar het hotel wordt gebracht.
Dag 03:
Deze dag wordt het visum in orde gemaakt en maken we een rustige fietstocht in de Kathmandu vallei.
Dag 04-07:
We vliegen naar het dak van de wereld en worden vervolgens naar de hoofdstad Lhasa vervoerd. Hier zullen we, zodra de fietsen rijklaar zijn gemaakt, de komende dagen in een rustig tempo deze indrukwekkendeTibet I 170 (Large) stad verkennen. De Jokhang tempel is het spirituele hart van Tibet. Vooral ‘s morgens zie je hier pelgrims uit heel Tibet, hun offergaven zoals boter voor de lampjes in de tempel offeren. Uiteraard brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Potala paleis, dat je overal hoog boven uit ziet steken en het toonbeeld is van de geschiedenis en cultuur van het oude Tibet. De kloosters van Drepung en Sera zullen we zeker ook bezoeken.
Dag 08-11:
We gaan rustig op weg en vooral tijdens de beklimming van de Khamba La en Kora La pas zul je het niet gemakkelijk hebben. De indrukwekkende vergezichten zullen echter voor altijd in je geheugen gegrift blijven staan. Als we naar Gyantse fietsen passeren we het schitterende Yamdrok Tsomeer. Gyantse was vroeger een belangrijke handelsstad. Als je deze plaats wat verder verkend zul je een aardig beeld krijgen van het Tibet van vroeger.
Dag 12-13:
Na het ontbijt bezoeken we het klooster van Gyantse en het Pelkor Choede, beter bekend als de beroemde Kumbum stoepa. In dit bouwwerk bevindt zich op iedere trans een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergt. Als er voldoende tijd is klimmen we ook nog omhoog naar het fort dat hoog boven Tibet I 145 (Large)de stad uitsteekt. ‘s Middags rijden we door de vallei naar Shigatse. Hier staat het grote Tashilhunpo kloostercomplex. Dit klooster was vroeger de zetel van de Panchen Lama. In een van detempels staat een meer dan 21 meter hoog houten beeld van de Maitreya, de Boeddha van de toekomst en in de andere
tempels staan met goud, zilver en edelstenen versierde chortens, waar de overblijfselen van vorige Panchen lama’s in worden bewaard. Tijdens de vrij te besteden uurtjes kun de oude markt verkennen of bijvoorbeeld een tapijtfabriek bezoeken.
Dag 14-15:
Tijdens de volgende twee dagen fietsen we naar naar Xegar via de Yulung La pas (4.950 meter) en passeren we de hoogste pas op deze route, de 5.220 meter hoge Yatso La.
Dag 16-18:
We verlaten de Friendship Highway voor een verbluffend mooie rit door het Qomolangma Natuurreservaat naar de top van de 5.200 meter hoge Pang-La (pas) voor een super mooi uitzicht op de Shishapangma. Vervolgens dalen we af naar Tashidzom, waarna we weer door de velden omhoog klimmen naar de kale met stenen bezaaide vlaktes. Na een lange tocht bereiken we het kleine op 5000 meter hoogte gelegen Rhongphu klooster. Het uitzicht op de bergen is hiervandaan werkelijk spectaculair en we bevinden ons op slechts 7 kilometer van het Mt. Everest Base Camp (5.200 meter).
Dag 19-20:
We keren weer terug naar de Friendship Highway en zetten koers richting Lao Tingri, terwijl we nog een laatste blik op de grootste berg ter wereld werpen.
Dag 21-22:Tibet I 157 (Large)
Nog twee hoge passen met oogverblindend mooie uitzichten en dan verlaten we het Tibetaans plateau. We dalen af naar Zhangmu en zien de natuur steeds groener worden. Na het regelen van de grensformaliteiten rijden we terug door de vallei van de Bhote Koshi terug naar Kathmandu.
Dag 23:
Vrij te besteden dag in Kathmandu.
Dag 24:
Terugvlucht en aankomst op Schiphol dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer inclusief de vlucht Kathmandu – Lhasa
 • Overnachtingen in keurige hotels maar ook in eenvoudige guesthouses en tenten
 • tijdens de overnachtingen in de tenten zijn de maaltijden inbegrepen
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • bagagevervoer en volgwagen
 • entreegelden voor Yamdrok en Everest Base Camp
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Retourvlucht van Amsterdam – Kathmandu
 • double entry visum voor Nepal
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • maaltijden (tijdens tentovernachtingen inbegrepen)
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • tips en fooien voor de gids en begeleiders
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :