Nepal met lodgetrektocht in Langtang 50 plus

19-Daagse reis naar Nepal met 12 daagse-Langtang / Kyanjin Gompa lodgetrekking  (ook geschikt voor 50 plussers) – individuele reis met vertrek naar keuze

Middelzwaar en max. hoogte 3.850 m.

Het Langtanggebied ligt ten Noorden van Kathmandu en wordt ook wel Klein-Tibet genoemd. Om de kwetsbare natuur te beschermen is de Langtang vallei in 1976 tot nationaal park verklaard. Hiermee is dit gebied met een oppervlak van 1.700 vierkante kilometer, het op een na grootste park van Nepal. In deze prachtige streek vind je meer dan 6500 verschillende planten (waaronder 300 orchidee-soorten), 150 soorten vogels en een groot aantal andere dieren. Er komen hier minder toeristen dan in het Annapurna en Everestgebied. 38 Klooster bij de tijgergrot (Large)De lodges zijn hier ook wat kleiner, waardoor je heel gemakkelijk in contact komt met de plaatselijke bevolking.

De bewoners behoren tot de etnische groep de Tamang, die wat hun cultuur en gewoontes betreft veel overeenkomsten hebben met de Tibetanen.

Tijdens de tocht kun je genieten  van het schitterende  uitzicht  op de Langtang Lirung (7.246 m.), Ganesh Himal (7.429 m.), Gangchenpo (5.846 m.) en de Dorje Lakpa (6.966 m.). Het hoogste punt waar we overnachten is Kyanjin Gompa (3.850 m.) waar ook een boeddhistisch kloostertje staat. Tijdens de vrij te besteden dag in deze nederzetting kun je met de gids enkele dagtochten in de omgeving maken. De beklimming van de Tserko Ri is een optie. Als je de trektocht wilt uitbreiden kun je vanaf Langtang nog naar de heilige meren Gosainkund en Helambu lopen.

Vervoer naar Syabru Bensi en terug naar Kathmandu met 4 WD!

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03-04:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. 06 Deze aap ziet een banaan (Large)De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 05:
Kathmandu naar Syabru Bensi (1.460 m.). Tijdens deze ruige rit met de 4 WD kun je bij helder weer al volop genieten als we in Kakani stoppen, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Annapurna II, de Mana­slu, de Ganesh Himal en andere minder bekende toppen.
Dag 06:
Syabru Bensi naar Bamboo lodge (1.850 m.). Tijdens onze eerste trekkingdag volgen we geruime tijd de rivier, die vooral in de herfst na het regenseizoen met veel geraas naar beneden stort. Als we door het bos, geleidelijk omhoog klimmen, zal de stilte overweldigend zijn. Vooral in het voorjaar kun je hier veel verschillende soorten vogels zien. Ook kom je langs een plek waar natuurlijke bijenkorven aan de rotswand boven de rivier hangen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 07:
Bamboo lodge naar Lama Hotel (2.470 m.). Als je geluk hebt kun je enkele in het wild levende dieren zien. In deze omgeving vinden we rode panda’s, wilde beren, langur aapjes, de zwarte hi­malaya beer en vele andere diersoorten. Al snel nadat we op weg zijn gegaan komen we langs verschillende watervallen en klimmen we omhoog naar Lama Hotel. Gemiddelde looptijd: ongeveer 3 uur.B NEPAL (3) (Large)
Dag 08:
We lopen verder omhoog, soms geleidelijk, soms steil en afwisselend langs de rivier en door het bos. Vandaag worden we voor het eerst getrakteerd op een prachtig uitzicht op de besneeuwde Himalayatoppen bij helder weer. We overnachten in Ghoratabela (3.020 m.), wat ‘paardenstal’ betekent. Wees gerust: de plaats dankt zijn naam niet aan de conditie van de lodges, maar aan zijn reputatie als handelsplaats met Tibet. Ghoretabela was een ideale plaats om de paarden en yaks te laten rusten tijdens de lange reis, gezien de weidegronden rond het dorp. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 09:
Ghoratabela naar Mundo / Langtang Village (3.330 m.). In Ghoratabela is een controle post, waar ze je permit willen zien. Het landschap wordt vlakker als je de eerste muren met manistenen tegenkomt. Het is een boeddhistisch gebruik om deze, als je ze passeert, altijd aan je rechter hand te houden. Het klimmen gaat geleidelijk waardoor het geen echt zware dag is. Misschien zie je vandaag de eerste gieren vliegen. Het is echter belangrijk om het rustig aan te doen, want Mundo / Langtang Village ligt ruim 300 meter hoger. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 10:
Mundo Langt­ang Village naar Kyanjin Gompa (3.850 m.). Je komt door kleine dorpjes en zult verschillende muren met manistenen passeren. Het pad is goed en gaat geleidelijk omhoog. Eenmaal in Kyanjin Gompa zullen we de rest van de dag benutten om rustig te acclimatiseren. Je kunt hier een kloostertje en de kaasfabriek bezoeken, waar ze heerlijke kaas en yoghurt A NEPAL (22) (Large)verkopen. Ook in Kyanjin Gompa staat een bakkerij met heerlijke broodjes en gebak. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 11:
Vrij te besteden dag in Kyanjin Gompa. Kyanjin Gompa ligt midden tussen de hoge Himalayapieken en het uitzicht bij helder weer is dan ook overweldigend. Omdat het ’s middags meestal bewolkt wordt, is het raadzaam vroeg op te staan. De zon te zien opkomen die een rode schijn op de bergen werpt, is een adembenemend schouwspel. Verder kun je vandaag bijvoorbeeld de met morenen bedekte berg ten noorden van Kyanjing Gompa (4.300 m.) beklimmen. Deze beklimming neemt ongeveer heen en terug ongeveer 3 uur in beslag. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht op de Kyanjin Ri (4.778 m.), de Langtang Lirung en de grote gletsjers die aan de voet van deze bergen liggen. Vanaf hier heb je bovendien zicht op de Yala peak (5.550 m.­), Langs­hisa Ri (6.81­0 m.), ­Ganchenpo (6.888 m.­) en de Tser­go piek (5.749 m.).
Dag 12:
Kyan­jin Gompa naar Ghoretabela. Omdat de route grotendeels naar beneden loopt, zal de tocht aanmerkelijk gemakkelijker en sneller verlopen dan op de heenweg. Ook al leg je dezelfde route af, toch ziet het er op de terugweg heel anders uit dan toen je omhoog liep. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur.
Dag 13:
Ghoretabela naar Bamboo lodge. We laten de berguitzichten achter ons en lopen door de bossen terug naar Bamboo lodge. Gemiddelde looptijd: ongeveer 3 uur.
Dag 14:
Vanaf Bamboo lodge kiezen we het pad aan de andere kant van de rivier richting Thulo Syabru (2.130 m.). Vervolgens klimmen we omhoog door rododendronbossen. Een lange hangbrug brengt ons naar de akkers rond Thulo Syabru, waarop wederom een klim volgt. In Thulo worden we beloond worden met een mooi uitzicht op de Ganesh Himal, Manaslu en de Langtang Himal, die vanaf deze route beter zichtbaar zijn dan op de heenweg. Je vindt hier ook een kloostertje. Gemiddelde looptijd: ongeveer 4 uur. Mocht je de klim niet zien zitten, dan is het in overleg mogelijk om terug te keren naar startpunt Syabru Bensi. Dit maakt qua looptijd nauwelijks uit, maar de route is een stuk vlakker.A NEPAL (85) (Large)
Dag 15:
Van Thulo Syabru naar Dunche (2.030 m.) Onze laatste loopdag is opnieuw gevarieerd. Bij  helder weer kun je vanaf dit pad de bergen aan de Nepalese kant en de Himalayatoppen in Tibet zien liggen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 6 uur. Het is vandaag wederom mogelijk om een kortere loopdag, maar steilere afdaling, naar Syabru Bensi te maken (ongeveer 3 uur).
Dag 16:
We rijden weer met de 4 WD terug naar Kathmandu.
Dag 17-18:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze dagen te raften, mountainbiken of een tweedaags arrangement in een boeddhistisch klooster te boeken. Souvenirs kopen in Thamel of de vele bezienswaardigheden in en rond Kathmandu bezoeken is natuurlijk ook een optie. De oude koningssteden Bhaktapur en Patan zijn vanuit Kathmandu goed bereikbaar. Een reisuitbreiding naar het Chitwan National park is een mogelijkheid die je in een subtropisch deel van Nepal leidt, waar je ook neushoorns en krokodillen kunt zien.
Dag 19:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst in Nederland dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-persoonskamer met douche/bad en toilet)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en dragers
 • trektocht met overnachtingen in eenvoudige lodges
 • entree voor het nationale park
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids en dragers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie
 • Vaccinaties

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :