Ladakh met trektocht in de Nubravallei en kloosterfestival

18-Daagse reis naar Ladakh (India) met 7-daagse trektocht door de Nubra vallei en kloosterfestival

De nagenoeg geheel verzorgde reis start, na de vlucht van Amsterdam naar Delhi, met de vlucht naar Leh. Omdat je in Leh meteen op een hoogte van 3.500 meter aankomt, is het raadzaam veel te drinken en geen alcohol te gebruiken. Hiermee verklein je de kans om hoogteziekte te krijgen.
Vanuit Leh bezoeken we verschillende oude paleizen en kloosters, waaronder dat van Shey, Thikse en Hemis.
Daarna start de trektocht door de Nubra vallei. Nubra betekent groen en deze streek heeft als bijnaam de bloemenvallei. We lopen door pittoreske dorpjes, met graanvelden, appel en abrikozenbomen, afgewisseld met open vlaktes en plukjes bos, waar je wilde lavendel vindt. De bewoners van de Nubravallei zijn voor 90% boeddhist en het klimaat behoort tot het aangenaamste van heel Ladakh. In Phyang wonen we het kloosterfestival bij. De monniken voeren o.a. een wervelende show op. In hun kleurrijke gewaden, getooid met maskers, beelden ze demonen en goden uit. Dit spektakel wordt door bewoners uit de verre omtrek bezocht.
Na de trektocht bezoeken we ook nog het indrukwekkende eeuwenoude Alchi kloostercomplex en het levendige klooster van Likir. Na terugkeer in Leh zijn we vervolgens nog een hele dag aanwezig bij het Ladakh festival. Tijdens dit kleurrijke festijn kun je genieten van de lokale muziek, dansen, eten en kunstvoorwerpen uit heel Ladakh.
De volgende dag vliegen we terug naar Delhi, waar de rest van de dag vrij te besteden is en en je in de avond naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek en aankomst rond middernacht, ontvangst en vervoer naar het hotel.
Dag 02:
Rondleidingen in Delhi. De stad is verdeeld in ‘Old Delhi’ en ‘New Delhi’.
Het onbetwiste centrum van Old Delhi is het Rode Fort uit 1648. De roodstenen buitenmuren van 2 kilometer lang en 33 meter hoog zijn indrukwekkend. De binnenkant van het fort is verdeeld in marmeren ontvangsthallen, baden met fonteinen, torens, een moskee, koninklijke tuinen en luisterrijk versierde woon,- en leefruimtes voor de Sjah en zijn vrouwen. Het fort is op maandag gesloten. Vlak bij het fort vind je de Jama Masjid moskee uit 1644 waar plaats is voor maar liefst 25.000 biddende gelovigen. Ten zuiden van het Rode Fort markeert een marmeren gedenksteen de plaats waar Gandi is vermoord en hier is inmiddels een park en museum bij gebouwd. Tussen Old Delhi en New Delhi ligt Connaught Place met een wijk die cirkelvormig rond het park is gebouwd. Een van de zijstraten van dit plein loopt naar het hart van New Delhi; de India Gate. Ook dit is een groot plein met park waar een triomfboog de 90.000 gevallenen van de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Langs het Purana Qila fort kom je bij het praalgraf van Humayun; alvast een voorproefje op de Taj Mahal.
Dag 03:
Vroeg in de ochtend vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Leh. Na aankomst vervoer naar het hotel. Omdat Leh op 3.520 meter hoogte ligt, raden we je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en voldoende te drinken (geen alcohol) om de kans op hoogteziekte te verminderen.
Dag 04:
Acclimatisatiedag in Leh. Leh is de hoofdstad van Ladakh, de meest noordelijke regio van India. Ladakh ligt midden in de Himalaya en wordt ook wel ‘Klein-Tibet’ genoemd. Vanwege de nabijheid van het ‘echte’ Tibet vind je in en om Leh veel militaire (controle)posten. De provincie is overwegend boeddhistisch met een enkele moslim. Leh is een relatief kleine stad in de Indus vallei (genoemd naar de Indus rivier) met een labyrint aan kleine steegjes en huisjes. Vanaf de Shanti stoepa op de heuveltop heb je een mooi uitzicht op de stad en de vallei. De stad wordt gedomineerd door het 9 verdiepingen tellende paleis uit de 17e eeuw. Verder kun je diverse gompa’s (kloosters) en een moskee bezoeken en natuurlijk het gezellige centrum met zijn vele souvenirwinkeltjes, dakterrassen en (Tibetaanse) marktjes.
Dag 05:
Vandaag maken we een excursie naar het paleis van Shey en de kloosters Thikse en Hemis. In het schitterend gelegen Hemis klooster wordt de grootste thanka (religieuze
schildering op doek) van Ladakh bewaard, die eens in de 12 jaar wordt uitgerold. De goedgeconserveerde wandschilderingen tonen duidelijk de invloeden van Kasjmir aan.
Bij het paleis van Shey, dat wordt gerestaureerd, bevindt zich een klein klooster, waar een indrukwekkend groot Boeddhabeeld staat. Voor de beoefening van het boeddhisme moet je echter in Thikse zijn, waar een van de actiefste kloosters uit de regio staat.
Dag 06:
Vanmorgen rijden we naar klooster van Phyang, waar we het kloosterfestival zullen bijwonen  Na een dag bij het festival rijden we terug naar het hotel in Leh.
Dag 07:
Vandaag start de trektocht en rijden we eerst 22 kilometer naar het dorp Sabu. Daarvandaan lopen we naar Poli Dighr. De naam betekent, dat het een plaats is waar zomers yaks en schapen kunnen grazen. We overnachten in tenten. In deze omgeving staat een kleine kliniek die dankzij donaties en met behulp van Nederlanders is gebouwd. Indien mogelijk zullen we dit project bezoeken.
Dag 08:
Het wordt een vermoeiende dag, waarbij we de 5.500 meter hoge Digar La pas over moeten steken. Daarna dalen we af naar Digar, waar we overnachten. Looptijd 6 tot 7 uur.
Dag 09:
Vandaag zijn we 5 tot 6 uur onderweg en wordt het een minder zware dag. We lopen van Digar naar Khungru en het pad voert hoofdzakelijk langs de Shyok rivier.
Dag 10:
Het dorp Khalsar Hunder is de bestemming van deze dag. Het eerste deel van de route gaat lopend en het laatste deel met plaatselijke vervoer.
Dag 11:
De tocht van Hunder naar Scarchaen zal ongeveer 6 tot 7 uur in beslag nemen. Het eerste deel van leggen we te voet af en het laatste deel vindt met vervoer plaats.
Dag 12:
Vandaag lopen we in 5 tot 6 uur naar Thinlesgo.
Dag 13:
Vanuit Thinlesgo lopen we naar het basiscamp van de Lasermo dat op 4.400 meter ligt.
Dag 14:
Van Lasermo gaan we op weg naar de 5.200 meter hoge Lasermo pas. Na een wandeldag van 6 tot 7 uur slaan we onze tenten op in Morbuk.
Dag 15:
We lopen van Morbuk naar Phyang, waar de trektocht eindigt en de 4 WD al klaar staan. Waarn we naar Alchi rijden en in een guesthouse overnachten.
Dag 16:
Vroeg in de morgen bezoeken we het klooster van Alchi, dat is gebouwd in de 11de eeuw en een schat aan vroeg boeddhistische schilderingen in de Kasjmir stijl herbergt. Deze verschillen duidelijk van de Tibetaanse schilderingen. Dit is een van de weinige plaatsen waar deze Indiase boeddhistische kunstuitingen nog te bewonderen zijn. Het is aan te raden om je zaklamp mee te brengen, zodat je alle bijzondere tantrische afbeeldingen goed kunt bekijken. Flitslicht is verboden! Vervolgens bezoeken we het Rezong klooster, dat tegen een bergwand is aangebouwd, aan het einde van een lange kloof. Hier worden veel thanka’s en geschriften bewaard. Daarna gaan we op weg naar het Likir klooster. Het op een heuvel gelegen klooster is gebouwd in opdracht van koning Tashi Namgyal. Likir staat bekend om zijn thanka’s. De zoldering van het klooster hangt er vol mee en er is een klein museum, waar je nóg oudere thanka’s kunt bewonderen. In dit klooster woont ook een jongere broer van de Dalai Lama. Achter het klooster staat een enorm boeddhabeeld. In Basgo vind je een paleis en het klimaat in deze streek is opmerkelijk zacht, waardoor alles hier groener en vruchtbaarder is dan in de omgeving. Vervolgens keren we weer terug naar Leh, waar we in een comfortabel hotel overnachten.
Dag 17:
Vroeg op en met het vliegtuig  terug naar Delhi en vervoer naar het hotel. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Op de Dilli Haat bazaar kun je je prima vermaken. In de avond worden we naar de luchthaven gebracht.
Dag 18:
Vroeg in de morgen vliegen we terug naar Amsterdam, waar we dezelfde dag aankomen.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma evenals de binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen in keurige hotels met ontbijt
 • Overnachting in een guesthouses in Alchi incl ontbijt en diner
 • volledig verzorgde trektocht en bagagevervoer met met muildieren en pony’s
 • overnachtingen tijdens de trek in 2 persoonsbergtenten met matrasjes
 • begeleiding van een Engelssprekende gids en tijdens de trek kok en helpers
 • alle permits, entreegelden, excursies en rondleidingen volgens programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • visum voor India
 • boekingskosten
 • lunch en diner tenzij anders vermeld
 • entreegelden in Delhi
 • alcoholische en gebottelde dranken en persoonlijke hotelrekeningen
 • Fooien voor de gids , de chauffeur e.a. begeleiders
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :