Kirgizie vogelreis

15 Daagse vogelreis door Kirgizië voor hobby ornithologen met begeleiding van een professionele Duits en Engels sprekende ornitholoog. 

In Kyrgyzstan (Kirgizië) komen meer dan vierhonderd verschillende vogels voor. In twee weken tijd maken we een tocht om het Issyk-Kul, het op één na grootste bergmeer ter wereld dat op 1.600 meter hoogte ligt. Dit meer is de overwinteringplaats van vele trekvogels. Aan de noordoever bezoeken we een vogelreservaat waar een grote verscheidenheid aan watervogels te vinden is (zoals verschillende soorten zwanen, ganzen, eenden, meeuwen, meerkoeten, futen, etc.DSC_0549 (Large)

In het Kemin National Park en bij Jeti-Ögus vind je in de bosrijke gebieden talrijke bekende en onbekende zang- en bosvogels. In het dal tussen Temir Kanat en Tuura Suu komen grote roofvogels (verschillende soorten adelaars, aaseters en uilen) voor. We bezoeken Son-Kul dat op 3.200 meter hoogte ligt. In het boek Looking at Birds in Kyrgyz Republic van J. van der Ven wordt uitvoerig melding gemaakt van alle in Kyrgyzstan voorkomende vogels.

De reis is geheel verzorgd. We overnachten in een klein nieuw hotel, een joert of bij de lokale bevolking thuis. Het vervoer is per minibus en de deskundige begeleiding wordt verzorgd door een Duits en Engels sprekende ornitholoog die voor alle informatie en ook voor de communicatie met de plaatselijke bevolking zorgt.DSC_0142 (Large)

Deze reis geeft je de kans om kennis te maken met een variatie aan biotopen en de daarbij behorende vogels.

Ben je behalve in vogels ook geïnteresseerd in andere culturen, heb je een avontuurlijke instelling en zoek je niet in de eerste plaats luxe en comfort, dan is dit een reis waar je nog lang met veel plezier aan zult terugdenken.

Bij de prijs is alles inbegrepen behalve de vlucht naar Bishkek en gebottelde dranken.

Het visum is gratis!

In verband met het avontuurlijke karakter van de reis en de beperkte beschikbaarheid van de joertenkampen kan het zijn dat de volgorde van je reis ter plaatse wordt aangepast. We verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst Bishkek. Na de lunch bezoeken we enkele visvijvers ten Noorden van Bishkek. Ook in de parken in de stad zijn veel vogels te zien.  Overnachting in Bishkek in guesthouse Umai.
Dag 03:
Dagtocht naar Ala Archa Nationaal Park, 40 km ten zuiden van Bishkek, een bosrijk berggebied. Overnachting in Bishkek.
Dag 04:
Van Bishkek naar het Kemin dal, Nationaal park op de grens met Kazachstan, ongeveer 3 uur rijden.
Dag 05:
Langs de noordoever van het Issyk-Kul meer naar Karakol. Onderweg bezoek aan vogelreservaat. Overnachting in guesthouse.
Dag 06:
Vanuit Karakol bezoek aan de kloof bij Jeti-Ögus, kleurrijke rotsformaties, bosrijk gebied op 2.200 m. ’s Avonds verder naar Tamga, overnachting in een B&B.
Dag 07:
Van Tamga aan het meer is een kort ritje naar Bel-Tam een joertenkamp irect aan het Issyk-Kulmeer Overnachting in joerten.
Dag 08:
Verblijf in joertenkamp Bel-Tam, wandeling langs de oever van het meer.
Dag 09:
Na de lunch vertrek naar Temir Kanat (2.300 m.). Onderweg stop bij klein moerasgebied met veel verschillende soorten eenden. Home stay of overnachting in joertenkamp.
Dag 10:
Te voet of te paard de bergen in. Home stay of overnachting in joertenkamp.
Dag 11:
Door het dal naar Tuura-Suu (2.200 m.). Dit dal is bekend vanwege de vele grote roofvogels, gieren en uilen. Een nacht home stay of joertenkamp in Tuura Suu.
Dag 12:
Van Tuura-Suu naar het Aral schiereiland waar zeer veel watervogels te vinden zijn, en vervolgens door naar Son-Kul (3.100 m.). Overnachting in joerten.
Dag 13:
Verblijf aan het meer Son-Kul, overnachting in joerten.
Dag 14:
Vertrek naar Bishkek. Overnachting in Umai in het centrum van de stad.
Dag 15:
Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed guesthouse in Bishkek (2-p kamers)
 • overige nachten in joerten, CBT, B&B of homestay
 • alle maaltijden
 • begeleiding van een Engels en Duitssprekende ornitholoog
 • entreegelden
 • voor Kirgizië is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • tips en fooien
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :