Kirgizie met campingtrek van het Son-Kul naar het Issyk-Kul meer

19-Daagse reis door Kirgizië met trektocht van het Son- Kul naar het Issyk- Kul meer

Deze volledig verzorgde reis bied je uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met  de indrukwekkend mooie natuur van Kirgizië en te genieten van de gastvrijheid van de bewoners van dit prachtige land. De tocht gaat over 3 passen van boven de 3500 m. Dagelijks loop je tussen de 5- 8 uur. Een ervaren gids, paardenmenners met 6-12 paarden, kok en tolk reizen mee, de bagage wordt op de pakpaarden vervoerd. Je heb een warme slaapzak (tot min 5° C.), matrasje, warme kleren en regenkleding nodig. Hoge, goed zittende wandelschoenen zijn absoluut noodzakelijk, alsmede een goede fysieke conditie. Tijdens de reis overnacht je in hotels, B&B, joerten en tenten. DSC_0262 (Large)
Tijdens deze tocht verkennen we te voet het Tian-Shan gebergte. We lopen over paden die al eeuwenlang gebruikt worden door mens en dier. Onderweg maken we kennis met de half-nomaden die in de zomermaanden met hun kuddes in de bergen verblijven.
Tijdens de dagen dat je in de joertenkampen en in Bishkek verblijft, krijg je overdag met temperaturen te maken die rond de 30 graden liggen. In de bergen kan het echter, vooral op grote hoogte, heel koud zijn. ’s Nachts kan de temperatuur tot rond het vriespunt dalen.DSC_0279 (2) (Large)
Verder gaat er een kok mee en speciale begeleiders voor de paarden. De tolk die je begeleidt spreekt Engels of Duits.
Het vervoer vindt zoveel mogelijk plaats met een eigen minibusje. Uit ecologische overwegingen wordt getracht met een volledig bezet busje te rijden, dit kan dus betekenen dat er nog één of enkele andere gasten samen met je zullen reizen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek naar Kirgizië.
Dag 02:
Aankomst in Bishkek en vervoer naar het hotel. Hier krijg je de gelegenheid om te rusten en je op te frissen. Na de lunch verkennen we op ons gemak de stad.
Dag 03:
Vertrek per auto naar Kochkor. In de Boom vallei stoppen we om een wandeling van 3-5 uur te maken in de Konorchok canyons. De rotsen in deze canyons zijn door zon en wind sterk geërodeerd en hebben de meest fantastische vormen gekregen. Je overnacht ineen B&B in Kochkor, een stadje bekend om het maken van vilt en vilten kleden.
DSC_1022 (Large)Dag 04:
Per auto rijden we naar Son-Kul een bergmeer op 3.100 m hoogte en overnachten hier in joerten.
Dag 05:
Verblijf in Son-Kul om in te lopen en aan de hoogte te acclimatiseren.
Dag 06-13:
Trektocht van Son-Kul naar Tuura-Suu.

Op 3 dagen trekken we over passen van DSC_0605 (2) (Large)meer dan 3.500 m. Details van dit gedeelte sturen we op verzoek toe. Tijdens de trektocht overnachten we in tenten.
Dag 14:
Verblijf in het joertenkamp Tuura-Suu (2.250 m). Je kunt hier paardrijden als je wilt.
                                                                     Dag 15:
Per auto van Tuura-SDSC_0549 (Large)uu naar het joertenkamp Temir-Kanat op 2.450 m. Dit joertenkamp ligt op een plateau boven het gelijknamige dorp. De laatste 100 m. omhoog moeten te paard of te voet worden afgelegd. Overnachting in joert.
Dag 16:
Dag in het joertenkamp Temir–Kanat, we maken (optioneel) een wandeling in het hooggebergte en ook hier kun je weer                                                                                         paardrijden als je wilt. Overnachting in joert.
Dag 17:
Van Temir-Kanat eerst naar Bokonbaevo, districtshoofdstad van de regio waar je kennis maakt met een man die jaagt met tamme adelaars. Dan naar het joertenkamp Sonun aan het meer. Hier kun je een duik in het meer nemen. Overnachting in een joert.
DSC_0500 (Large)Dag 18:
Van Sonun terug naar Bishkek, onderweg bezoekt u de Burana toren, een overblijfsel van een stad aan de Zijden Route. Na aankomst in Bishkek is er misschien nog tijd over om de Osh-bazaar te bezoeken om souvenirs te kopen. Overnachting in hotel Umai of gelijkwaardig hotel.
Dag 19: Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer en transfers met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed guesthouse in Bishkek (2-p kamers) en B&B in Kochkor
 • overnachting in 2-persoons tentjes en joerten tijdens de trektocht
 • alle maaltijden
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • Bagagevervoer op paarden met begeleiding
 • Kok voor het bereiden van de maaltijden
 • entreegelden in Bishkek
 • voor Kirgizie is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • fooien voor de gids, kok en begeleiders
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :