Kirgizie Festivalreis – World Nomad Games

Festivalreis – kennismaken met het culturele erfgoed van Centraal-Azië en bijwonen van de World Nomad Games. Deze reis heeft al vertrekgarantie.

De Nomad games worden om het jaar gehouden.

Deze reis door Kirgizië is gecentreerd rond de derde World Nomad Games (2018).  We wonen de indrukwekkende openings- en sluitingsceremonie bij, bezoeken een aantal wedstrijden en er is gelegenheid  om een bezoek te brengen aan de vele joerten die ter gelegenheid van deze spelen zijn opgezet.Joert binnenin

Aan de noordoever van het Issyk-Kul meer worden talrijke ‘nomaden sportwedstrijden’ gehouden en vinden muziek- en theateruitvoeringen plaats. Teams uit Turkije, Kazachstan, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Turkmenistan, Mongolië, Tadzjikistan, de Russische federatie en Afghanistan zijn voor deze spelen uitgenodigd.

De World Nomad Games zijn een zeer bijzondere gebeurtenis, niet alleen op sportgebied maar ze bieden ook de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur van de verschillende landen. Op de Kyrchyn bergweide is een kamp met meer dan honderd joerten ingericht, die een afspiegeling vormen van het leven van de nomaden uit de verschillende landen. Daarnaast staan een bezoek aan Karakol en een overnachting in een joertenkamp in de bergen, op het programma.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

29/8: Vertrek.
30/8: Aankomst, transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Na enige uren rust en een lunch maak je met je gids een tour door de hoofdstad.
31/8: Vandaag wordt in heel Kyrgyzstan Onafhankelijkheidsdag gevierd. We gaan naar het Ala Too plein in het centrum van de stad. Er is hier genoeg te doen met allerlei kraampjes, muziek en dans. Overnachting in het hotel.
1/9: Naar Cholpon Ata. Onderweg bezoeken we de Burana toren, een overblijfsel van een stad aan de Zijderoute.
Overnachting in een hotel aan de noordzijde van het Issyk-Kul meer. Dit is het grootste meer van Kirgizië en het op één na grootste bergmeer ter wereld. De naam betekent ‘warm meer’, niet omdat het water zo warm is maar omdat het ’s winters niet bevriest, daarvoor is het te diep (700 m.)
2/9: In de ochtend is er tijd om naar het strand te gaan of het dorp te bezoeken. Hier is gelegenheid wat rond te een bezoek te brengen aan het archeologische openluchtmuseum en/of het Cultuur Centrum Roh Ordu. Dit centrum is gewijd aan de beroemde Kyrgyzische schrijver Chyngyz Aitmatov. In de middag wonen we de openingsceremonie van de Wold Nomad Games bij. Na de ceremonie keren we terug naar het hotel.
3/9 en 4/9: Vandaag bezoeken we Kyrchyn, waar het grote joertenkamp van alle deelnemers aan de spelen is opgebouwd. Je kunt hier met de deelnemers praten, meedoen aan spelletjes, lokale handarbeid en kunstnijverheid bewonderen. Mocht je liever in Cholpon-Ata kijken en de Games bekijken in het stadion, dan kan dat ook.
 5/9: In de ochtend bezoeken we nog de Spelen. In de middag per minibusje naar Karakol, de grootste stad aan de oostkant van het meer. Hier kun je de houten Russische Orthodoxe kathedraal en de Dungaanse moskee en de bazaar bezoeken. We overnachten in een hotel.
6/9: We bezoeken Jeti Ogus, dat ‘7 ossen’ betekent. De rode, grillig gevormde rotsen zijn prachtig om te zien. We overnachten een stukje verderop in een guesthouse in Jenish aan de oostkant van het Issyk-Kul meer. Niet ver lopen van het guesthouse ligt een smal strandje waar je een duik kunt nemen in het meer.
7/9: We rijden vandaag langs de zuidoever van het meer en bezoeken Skaska, dat ‘sprookje’ betekent. En niet voor niets, want het is er sprookjesachtig mooi. Water en wind hebben hier eeuwenlang de rode rotsen tot de meest fantastische natuurlijke sculpturen uitgesleten.
In de middag bezoeken we Manjyly, een heilige plaats waar de bronnen een helende werking schijnen te hebben. We overnachten in Sonun in een joertenkamp.
Kirgizie Nomad games 28/9 en 9/9: Naar het joertenkamp Temir-Kanat. Hier kun je paardrijden, de gastvrouw helpen met het avondeten, wandelen of juist zo min mogelijk doen.
10/9: Vervoer terug naar Bishkek. Overnachting in een hotel.
11/9: Vrij te besteden dag, die je bijvoorbeeld kunt benutten om inkopen te doen op de Osh Bazaar en/of een bezoek aan een museum te brengen.
12/9: Transfer naar het vliegveld en vertrek.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed hotel in Bishkek (2-p kamers)
 • overige nachten in hotels, guesthouses en joerten.
 • alle maaltijden (behalve lunch in Bishkek)
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • optioneel paardrijden
 • voor Kirgizië is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten (€ 37,- inclusief STO garantie)
 • lunch in Bishkek op de vrij te besteden dag
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • fooien
 • entreegelden
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :