15-Daagse reis door Kirgizië met trekking te paard

15-Daagse reis naar Kirgizië met trekking te paard

In het uitgestrekte landschap van Kirgizië trekken de herders en nomaden in de zomer met hun kuddes vee naar de bergen waar ze in joerts (vilten nomadententen) wonen. Reeds eeuwenlang is het paard het vervoermiddel van de nomaden. Kirgizië is uitermate geschikt om per paard te verkennen, de mogelijkheden voor tochten zijn bijna onbeperkt. Tijdens deze reis maken we enkele tochten door dit schitterende nog vrijwel onontdekte bergland. DSC_0020 (3) (Large)Na elke bocht ontdek je weer een nieuw landschap: rotsmassieven in alle kleuren, toppen met eeuwige sneeuw, alpenweiden waar nomaden hun vee laten grazen en dennenbossen. Soms lieflijk, vaker ongenaakbaar. Altijd mooi en puur, met snelstromende bergbeekjes en woest bruisende rivieren.
Onderweg zul je hoogstwaarschijnlijk ook Kirgizische nomaden ontmoeten en hun gastvrijheid kunnen beleven. Als je nomaden ontmoet die paarden bezitten, dan is de kans groot dat ze ook Kymyz, de nationale drank, maken. De gastvrije bevolking zal je zeker uitnodigDSC_0008 (2) (Large)en om een kom Kymyz met hen te drinken. Deze licht alcoholische, zachtzure en enigszins rokerig smakende drank wordt gemaakt van gegiste merriemelk.
Voor dit arrangement dien je minimaal een halfgevorderde ruiter te zijn. Op de tocht gaan er 6 à 12 paarden mee, zowel om te rijden als voor de bagage en het eten. Afhankelijk van het aantal deelnemers word je begeleid door 2 tot 4 goede gidsen en tolken die Engels of Duits spreken. Deze kan al je vragen aan de begeleiders en gastgezinnen overbrengen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis, kan het zijn dat er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Vroeg in de morgen aankomst in Bishkek en vervoer naar het hotel. Hier heb je tot de lunch de tijd om uit te rusten en je op te frissen. Na de lunch krijgen we een rondleiding  door de stad.
Dag 03:
Na het ontbijt rijden we naar het rustig gelegen joertenkamp Sonun. Deze plaats ligt op   een hoogte van 1.600 meter aan het Issyk-Kul (‘kul’ betekent meer). Het meer ligt bij het joertenkamp en je kunt hier heerlijk zwemmen of wandelen.
Dag 04:
Na de lunch naar het joertenkamp Tuura-Suu op 2200m. Overnachting in een joert.
Dag 05:
Dag in Tuura-Suu. Je kunt hier paardrijden in de bergen, wandelen of het dorp bezoeken. Overnachting in een joert.
Dag 06:
Via Kochkor en de Kyzart pass rijden we naar Kyzyl-Oi. We overnachten in een B&B.
Dag 07:
Dag om alles voor te bereiden voor de trekking en de paarden te leren kennen.
Dag 08:
Per minibusje naar het begin van de trekking (12 km). De gids met de paarden wacht je hier op. Na enkele uren rijden hebben we lunch in een fraaie vallei. Onderweg maken we een stop op een plaats waar je oude petrogliefen in de rotsen kunt zien. Na ongeveer 6 uur rijden, kamperen we in tenten bij een waterval op 2130 m hoogte.
Dag 09:
Vandaag opnieuw ongeveer 6 uur rijden. We trekken de Komo-Ashu pas over van 3000 m. en dalen af tot 2700 m. Hier zetten we de tenten op in de buurt van de joert van een herder.
Dag 10:
Door een dennenbos naar Uch Airyk. We lunchen hier bij een familie ter plaatse. Dan verder naar de Kolmo rivier, na 7 uur rijden zetten de tenten op, op een hoogte van ongeveer 2000 m.
Dag 11:
Vandaag een lange rijdag. Eerst naar het dorp Dyikan waar we bij een plaatselijke familie lunchen. Hier kan eventueel gebruik gemaakt worden van de sauna. Dan verder naar de Acha-Ashu pas. We kamperen voor de pas op 2700 m hoogte.
Dag 12:
Over de Acha-Ashu pas van 3500 m naar het Son-Kul meer. Rond het middaguur komen we aan de noordzijde van het meer aan. ’s Middags tijd om uit te rusten en afscheid te nemen van de paarden. Overnachting in een joert.
Dag 13:
Dag in Son-Kul, tijd om te relaxen of te wandelen.

Dag 14:
Vervoer naar Bishkek. Je kunt hier de Osh-bazaar bezoeken voor de laatste souvenirs. Verblijf in hotel Umai of gelijkwaardig hotel.
Dag 15:
Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Afhankelijk van de vertrekdatum en de beperkte beschikbaarheid van de joertenkampen kan het zijn dat de volgorde van je reis wordt aangepast.

Het is mogelijk deze reis in overleg met een week te verlengen. Verder is een reisuitbreiding naar Oezbekistan een goede optie die je in aanraking brengt met de mooiste steden van de zijderoute.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Transfers en groepsvervoer met eigen busje volgens programma
 • overnachtingen in een goed guesthouse in Bishkek (2-p kamers)
 • overige overnachting in joertenkampen, tenten, B&B en homestay
 • alle maaltijden (behalve de lunch in Bishkek op dag 14)
 • gebruik van de paarden
 • begeleiding van een Engels of Duitssprekende tolk/gids
 • entreegelden
 • voor Kirgizie is geen visum nodig

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • boekingskosten
 • de lunch in Bishkek op dag 14
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • alcoholische en gebottelde dranken
 • fooien
 • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag of naar keuze op indeling.
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :