• Beschrijving
 • Reis Plan
 • Kaart
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reservering

Deze korte reis is zeer geschikt om kennis te maken met de boeiende Tibetaanse cultuur. De reis begint en eindigt in de hoofdstad van Tibet: Lhasa (3720m). Hier bezoeken we de Jokhang tempel. Iedere Tibetaan droomt ervan, hier minstens een keer in zijn leven heen te kunnen gaan om zijn karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook veel gelovige boeddhisten tegen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw in Lhasa, het Potala paleis en de kloosters van Drepung en Sera, die iets buiten de hoofdstad liggen. Na een verblijf van drie volledige dagen in Lhasa, vertrekken we met busjes naar het Everest Nationaal Park.
Tijdens deze tocht staan bekende kloosters als het Tashilunpo, de voormalige residentie van de Panchen Lama, en ook de cirkelvormige Kumbum op het programma. Onderweg passeren we verschillende, met gebedsvlaggetjes versierde, passen van ruim 5.000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven. Na een blik op de Everest, letterlijk het hoogtepunt van de reis, reizen we door naar Kathmandu, de bruisende hoofdstad van Nepal, waar de reis eindigt.

Omdat we in korte tijd ruim boven de 3.000 meter komen, is het belangrijk om het vooral de eerste dag rustig aan te doen. Drink minstens 3 liter vocht (geen alcohol) per dag. Ook het eten van knoflook(soep) helpt de verschijnselen van eventuele hoogteziekte te bestrijden.

De prijs van deze reis is berekend vanaf aankomst in Lhasa tot aan aankomst in Kathmandu. Je kunt ook bijvoorbeeld vanuit Beijing met de trein naar Lhasa of met het vliegtuig vanuit Kathmandu of Chengdu naar Lhasa vliegen. Het is ook mogelijk om in Nepal een arrangement bij te boeken. Informeer gerust naar de prijzen en mogelijkheden voor het programma van je keuze en aanvullende arrangementen.

De grootte van de internationale groepen zijn tussen de 2-16 deelnemers en afhankelijk hiervan wordt met van, minibus of bus gereisd. De reis heeft dus met 2 deelnemers al vertrekgarantie.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Denk hierbij aan landverschuivingen in de regentijd (juni – augustus) of dichtgesneeuwde passen vroeg of laat in het seizoen. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Aankomst in Lhasa

Na aankomst transfer naar het hotel. In verband met het risico op hoogteziekte raden we je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral veel water en thee te drinken (vermijd alcohol!).

Dag 2-3

Rondleidingen in Lhasa

Tijdens deze dagen bezoeken we één van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. Een bezoek aan de kloostercomplexen van Drepung en Sera staan eveneens op het programma. Dit laatste klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.

Dag 4

Vrij te besteden dag in Lhasa

Je kunt vandaag de marktjes afstruinen voor souvenirs. Mocht je nog iets in of om Lhasa willen bezoeken (zoals de Norbulingka, het voormalig zomerpaleis van de Dalai Lama), overleg dan met de gids.

Dag 5

Naar Gyantse

Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de 4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter ligt. Het uitzicht vanaf deze passen is letterlijk en figuurlijk adembenemend.

Dag 6

Naar Shigatse

We staan vroeg op en voor we naar Shigatse rijden, nemen we eerst de tijd om het klooster in Gyantse en het Pelkhor Chode klooster te bezoeken. De Kumbum stoepa van het klooster, dat als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. Vervolgens rijden we naar Shigatse, na Lhasa de grootste stad van het land. De stad ligt in de vork van 2 rivieren; de Brahmaputra en de Nyagchu. Hier vind je het vroeger zo belangrijke Tashilunpo klooster, wat eens de zetel was van de Panchen Lama. Deze hoge leider van de Gelugorde is door zowel de Tibetanen als de Chinese overheid aangewezen. De kandidaat van de Tibetanen is op zijn 6e jaar verdwenen en de kandidaat van de Chinezen wordt door de Tibetanen niet erkend.

Dag 7

Naar Shegar via Sakya

Naar Sakya (4.050 m.) een rit die ons over twee hoge passen brengt, waarvandaan je weer een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. Vanuit Sakya werd in vroeger tijden centraal Tibet bestuurd. Het klooster is nog steeds een van de belangrijkste scholen voor het Tibetaans boeddhisme. Het dorp en ook het klooster dat we bezoeken ademt nog grotendeels de sfeer van het oude Tibet. Vervolgens rijden we door naar Shegar waar we de nacht doorbrengen.

Dag 8

Naar Rombuk via Everest Nationaal Park

Het is sinds 2019 niet meer toegestaan om met eigen vervoer naar het Everest Nationaal Park te gaan, dus nemen we vanaf Shegar de elektrische overheidsbusjes naar Rombuk. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Everest. Een bezoek aan het Base Camp is tijdelijk niet mogelijk wegens een grote schoonmaakactie van de overheid. We overnachten in Rombuk in een zeer eenvoudig guesthouse met meerpersoonskamers.

Dag 9

Naar Lower Kyrong

Tijdens de zonsopkomst kun je genieten van het schitterende uitzicht op de hoogste berg ter wereld. Daarna rijden we via het Paiko Tso naar de grens met Nepal.

Dag 10

Naar Trishuli

Bij de grens moeten we een stukje niemandsland te voet overbruggen en de grensformaliteiten in Nepal afhandelen. Daarna rijden we over een slechte hobbelige 'weg' door naar Trishuli.

Dag 11

Naar Kathmandu

We rijden door naar Kathmandu, de bruisende hoofdstad van Nepal, waar de reis eindigt. Indien gewenst kunnen we hier een hotel of aanvullend programma voor je regelen.

 • Transfers en privévervoer volgens programma.
 • Excursies met lokale Engelssprekende gidsen.
 • Hotels (tweepersoonskamers). In Lhasa en Trishuli inclusief ontbijt.
 • Permits en reisvergunningen.
 • Fee voor Everest Nationaal Park, Karo La en Yamdrok Tso.
 • Busticket in Everest Nationaal Park.
 • Entreegelden.
 • Boekingskosten (€ 35,- inclusief STO).
 • Maaltijden en dranken.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Eénpersoonskamertoeslag op aanvraag op toewijzing bij oneven aantal deelnemers (€ 195).
 • Fooien.
 • Visum voor Nepal en Tibet.
Prijs Naam Start Einde Group (Min-Max) Perso(o)n(en) Prijs
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  16 juli 2020
  11 dagen
  zondag
  26 juli 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  30 juli 2020
  11 dagen
  zondag
  9 augustus 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  13 augustus 2020
  11 dagen
  zondag
  23 augustus 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  27 augustus 2020
  11 dagen
  zondag
  6 september 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  10 september 2020
  11 dagen
  zondag
  20 september 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  24 september 2020
  11 dagen
  zondag
  4 oktober 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  15 oktober 2020
  11 dagen
  zondag
  25 oktober 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)
 • Tibet met internationale groep
  donderdag
  29 oktober 2020
  11 dagen
  zondag
  8 november 2020
  1 - 16 Perso(o)n(en)