Kartha Kangshung trekking

27 Daagse reis naar Tibet met 11 daagse Kartha Kangshung trekking en vrij te besteden dagen in Kathmandu.

Maximale hoogte 5.850 meter – Zwaar

Tijdens deze reis zie je de culturele hoogtepunten van Tibet en maak je een trektocht naar de Kangshung vallei waarvandaan je het mooiste uitzicht hebt op de Mount Everest.
De reis gaat van start met de vlucht naar Chengdu, waarna je doorvliegt naar Lhasa. Hier heb je enkele vrij te besteden dagen om je lichaam aan de hoogte te laten wennen maar we zullen ook enkele bezienswaardigheden en kloosters bezoeken.Tibet I 015 (Large)
Via het schitterende Yamdrok Yamtso meer rijden we vervolgens naar Gyantse, waar we de Kumbum stoepa en het klooster bezoeken. In Shigatse bezichtigen we de voormalige residentie van de Panchen Lama.
Dan gaat de trektocht van start en komen we over hoge passen tot dat we oog in oog  staan met de hoogste top(pen) ter wereld. Het zicht op de Mount Everest, de Makalu, Lhotse, Chomolonzo en de Kangshung gletsjer zijn adembenemend. De laatste dag van de trektoTibet I 016 (Large)cht brengen we een bezoek aan het Everest Base Camp.
Vervolgens rijden we in enkele dagen tijd naar de grens van Tibet. We passeren de friendship bridge en rijden naar Kathmandu, waar we nog enkele vrij te besteden dagen hebben voor we naar huis vliegen.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Chengdu en transfer naar het hotel. Rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 03:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lhasa (3.658 m.). Na aankomst vervoer naar het hotel. We raden je aan de rest van de dag rustig aan te doen om je lichaam aan de hoogte te laten wennen. Je kunt dit positief ondersteunen door veel te drinken (geen alcohol); water en bijvoorbeeld high altitude tea en veel knoflook(soep) te eten.
Dag 04:
Vrij te besteden dag in Lhasa om verder te acclimatiseren. Doe het ook deze dag nog even rustig aan!
Dag 05:Tibet I 164 (Large)
Vandaag bezoeken we de kloostercomplexen van Drepung en Sera aan de rand van de stad. Sera staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 06:
Vandaag bezoeken we een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. De Norbulinka is het voormalige zomerpaleis van de geestelijke.
Dag 07:
Vrij te besteden dag in Lhasa om bijvoorbeeld de nodige souvenirs aan te schaffen.
Dag 08:
Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de
4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter ligt. Het uitzicht vanaf deze passen is letterlijk en figuurlijk adembenemend.
Na aankomst in Gyantse bezoeken we de Kumbum stoepa. Deze stoepa, die als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich heel veel kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen.Tibet I 085 (Large)
Dag 09:
Na een rit van zo’n twee uur komen we aan in Shigatse waar we het, vroeger zo belangrijke, Tashilunpo klooster bezoeken. Dit klooster was ooit de zetel van de Panchen Lama. Vervolgens rijden we door naar Lhatse (4.050 m.), waar we overnachten.
Dag 10:
Vandaag rijden we naar Kharta (3.750 m.) en kun je genieten van het uitzicht op de indrukwekkende toppen van onder andere de Mount Everest en de Makalu. In Kharta overnachten we voor het eerst in tenten. Voor de overnachtingen in tenten raden we aan een warme slaapzak mee te nemen die ook bij een flinke nachtvorst comfortabel is.
Dag 11:
Tijdens de eerste dag van de trektocht steken we de Arun rivier over en volgen we het pad dat naar de Shao La pas leidt. Het eerste deel van dit pad gaat flink omhoog. Als je na een kleine pas de vallei bereikt wordt de wandeling eenvoudiger. We zetten onze tenten op in Dampu, een plek in de vallei op ongeveer 4.200 meter. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 12:
Vandaag is een zware, maar vrij korte loopdag en komen we over een hoge pas. Het pad door de vallei wordt steeds smaller en gaat afwisselend steil en geleidelijk omhoog naar de Shao La pas (4.900 m.). Onderweg komen we langs een helder meertje waar je de bergen mooi in weerspiegeld kunt zien. In de buurt van het meertje, dat de naam Shao Tso draagt, slaan we ons kamp op (4.600 m.). Gemiddelde looptijd: 4 uur.
Dag 13:
Ook deze dag staat er een pas op het programma, wat de loopdag net als gisteren zwaar zal maken. Doordat er op deze hoogte minder zuurstof is, wordt het lopen bemoeilijkt. Vanaf de pas heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op de Karma vallei, de Makalu en de Chomolonzo. Op de pas waait het vaak hard dus we dalen al snel weer af naar een rododendron bos. Dit is een lastig pad met veel losse stenen. In de vallei aangekomen slaan we de tenten op bij een plek die bekend staat als Yoksam (4.200 m.). Gemiddelde looptijd: ongeveer 7 uur.Tibet I 117 (Large)
Dag 14:
We dalen nog een stukje langs de rivier af en komen daarbij door naald,-en loofbossen. Het pad kan hier glibberig zijn. Na ongeveer anderhalf uur lopen zijn we onder in de vallei aangekomen en loopt het pad weer geleidelijk en kronkelend omhoog. Als het helder weer is kun je al snel door de bomen heen de adembenemend mooie Himalayatoppen en de Mount Everest zien. We passeren een mooi meertje en een morene, waarna we bij onze kampeerplek bij Nadung La (4.350 m.) in de Kangshung vallei aan komen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 5 uur.
Dag 15:
Het eerste deel van de route van vandaag loopt door vochtig gebied met veel waterstroompjes waar je zeker natte sokken kunt halen. Vervolgens lopen we over losse stenen verder richting de rivier, die we stroomopwaarts volgen naar de alpine weides. Hier komen bij helder weer de toppen van de Mount Everest, de Chomolonzo en de Lhotse in zicht. Er zijn op deze weide tal van goede kampeerplekken, maar we zullen proberen door te lopen naar Opka Base Camp (4.900 m.), waar het panorama overweldigend is. De Kangshung vallei staat bekend als de plek met je het mooiste uitzicht op de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, hebt. Gemiddelde looptijd: ongeveer 6 uur.
Dag 16:
Een korte loopdag brengt ons naar Pethang Ringmo Base Camp waar we zo mogelijk een nog mooier uitzicht op de Mount Everest (8.848 m.), Chomolonzo (7.804 m.), Lhotse Shar (8.383 m.), Lhotse (8.516 m.), Makalu (8.463 m.) en de Kangshung gletsjer hebben. Gemiddelde looptijd: ongeveer 3 uur.
Dag 17:
Vandaag hebben we een rustdag bij Pethang Ringmo die we waarschijnlijk gebruiken om een ontstellende hoeveelheid foto’s te maken. Als je vroeg opstaat, is de kans op helder weer het grootst en kun je de zon zien opkomen op de witte toppen.     Mocht je nog voldoende energie hebben, dan kun je deze dag benutten om naar een uitzichtpunt op 5.850 meter te klimmen.
Dag 18:
Vervolgens gaan we dezelfde weg terug en hoewel het bergafwaarts misschien sneller gaat, is het steile afdalen zeker niet gemakkelijk. Na uren van afdalen kamperen weer bij Nadung La in de buurt van de Langma La pas. Gemiddelde looptijd: ongeveer 6 uur.
Dag 19:
Het gaat vandaag weer steil omhoog als we steeds dichter naar de pas toe klimmen. We overnachten vlak voor de pas bij het schitterende Shurim Tso meer (5.000 m.). Mocht er te veel sneeuw op de pas liggen dan lopen we dezelfde weg naar Kharta weer terug. Gemiddelde looptijd: ongeveer 6 uur.
Dag 20:
Als het weer het toelaat komen we deze dag over de Langma La pas (5.300 m.) Boven op de pas zie je de route die we de afgelopen dagen hebben afgelegd en kun je nog een keer genieten van het betoverende berglandschap. Dan dalen we een paar honderd meter via een steil pad af naar de vallei waarna de rest van de route geleidelijker naar beneden gaat. Bij de afdaling passeren we weides, een meertje en naar wat lijkt door goden willekeurig neergegooide rotsblokken. Onze kampeerplek ligt langs de Kharta rivier (4.200 m.). Hoewel het hier ook weer erg mooi is, lijkt het saai in vergelijking met de afgelopen dagen. Gemiddelde looptijd: ongeveer 7 uur.
Dag 21:
Om het rondje compleet te maken dalen we nog ongeveer 2 uur af naar Kharta het beginpunt van onze trekking. Onderweg komen we door een typisch Tibetaans dorpje waar je gemakkelijk in contact komt met de bewoners.
Vanaf Kharta rijden we door naar Rombuk. Hier staat een klein kloostertje dat je kunt bezoeken. We overnachten hier weer in (een zeer eenvoudig) guesthouse.
Dag 22:Tibet I 078 (Large)
We staan vroeg op voor de wandeling naar het Everest Base Camp maken, die in totaal ongeveer 5 uur in beslag zal nemen (als we de dag ervoor nog genoeg tijd hebben kan dit ook een dag eerder). Dan rijden we naar Lao Tingri en zullen we onze laatste overnachting in Tibet doorbrengen. Het guesthouse is ook hier weer heel eenvoudig, maar het schitterende uitzicht vergoedt veel.
Dag 23:
Op onze laatste dag door Tibet passeren we nog eenmaal een hoge pas, de Lalung La pas (5.050 m.) die je nog een laatste blik gunt over het uitgestrekte dak van de wereld. Het laatste deel van de route na Zhangmu, loopt over een stuk ongeplaveide weg naar de grens van Nepal. De laatste honderd meter over de friendship bridge leggen we te voet af, waarna onze Nepalese chauffeur je terugbrengt naar het hotel in Kathmandu.
Dag 24-25:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhnath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier staat ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien. Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. In de levendige wijk Thamel kun je prima souvenirs kopen.
Dag 26:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi, waar je helaas vrij lang op je aansluitende vlucht moet wachten en ook opnieuw in moet checken.
Dag 27:
Aankomst de volgende morgen vroeg.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Alle hotelovernachtingen volgens programma in goede hotels maar ook eenvoudige guesthouses
 • Al het vervoer inclusief de vlucht Chengdu-Lhasa en Kathmandu–Delhi.
 • Trektocht met overnachtingen in tentjes en alle maaltijden.
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Bagagevervoer met yaks, muildieren of dragers
 • Entreegelden voor Yamdrok, Everest- e.a. -BC
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Vlucht Amsterdam – Chengdu en Delhi – Amsterdam
 • visum voor China en Nepal
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • maaltijden (tijdens de trekking inbegrepen)
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • slaapzak en matrasje
 • tips en fooien voor de gids en.a begeleiders
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :