Nepal met 15 dg campingtrektocht in Dolpo

23-Daagse reis naar Nepal met 15-daagse campingtrek in het Lower Dolpo gebied. Deze reis is individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.

Wandelen in het gebied, waar de film ‘Himalaya’ is opgenomen!!!

Het Dolpo gebied ligt in de regenschaduw van de Himalaya, wat deze streek ook in de zomer geschikt maakt voor trektochten. Het landschap vertoont een grote gelijkenis met de Tibetaanse hoogvlakte, dit in tegenstelling tot de weelderig groene heuvels, in het lager gelegen deel van Nepal.
Dolpo wordt beschouwd als het laatste bolwerk van de oude Bon-Po religie, de voorloper van het Boeddhisme.
In deze regio kun je verschillende tochten maken variërend van 4 tot 21 dagen. De langste tocht loopt door de vallei van Shey Phoksumdo (het blauwe meer) met zijn oude kloosters en dorpjes. Deze route is geopend sinds 1989. Voor een trektocht naar het nog noordelijker gelegen Shey Gompa, is een speciale permit nodig die US $ 700,- kost.
Individuele trekkers krijgen geen toegang tot het Dolpo gebied en de georganiseerde reizigers worden begeleid door een liaison officer (regeringsbeambte). Dit om te voorkomen dat toeristen schade toebrengen aan het kwetsbare milieu.
Voor de hieronder beschreven, populaire en iets lichtere trektocht, heb je geen duur permit nodig. De tocht naar het betoverend mooie Phoksumdo Lake, valt in de categorie middel tot zwaar. De maximale hoogte tijdens deze trek bedraagt 5.318 meter.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Dag 04:
De expeditie start met de vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj, waar we overnachten.
Dag 05:
Met het vliegtuig naar Juphal (2.353m.), waar de tocht start en we in ongeveer drie en half uur tijd naar Dunai (2.150 m.) lopen. Het grootste deel van de route loopt omlaag en we komen door weides en dorpjes.
Dag 06:
Dunai naar Tarakot (2.800 m.). We volgen lange tijd de rivier en komen door velden. Na zo’n vijf uur lopen kamperen we aan het water bij Tarakot.
Dag 07:
Tarakot naar Kanigaon (2.540 m.). We volgen de bergstroom van de Barbung Khola en klimmen naar een hoge bergkam. Daarna dalen we geleidelijk af en steken via een lange hangbrug de rivier over. Vandaag passeren we opnieuw een controlepost van de politie. Zij houden met behulp van de omwonenden, nauwlettend in de gaten dat er geen reizigers zonder vergunning het gebied ingaan.
Dag 08:
Kanigaon naar Chheur (3.610 m.). Het is een zware dag waarbij we een enorme klim maken. Naarmate we op grotere hoogte komen, zullen we om hoogteziekte te voorkomen, ons tempo aan moeten passen. We volgen nog steeds de rivier die uit het hoger gelegen deel van het dal naar beneden stroomt. Na de politiepost in Khanigaon trekken we, door bossen en velden met Cannabis, omhoog. We steken de Tilba khola (khola is het Nepalese woord voor rivier) over op een hoogte van 3.570 meter, waarna we verder omhoog lopen voor we afdalen naar het dorpje Chheur waar we overnachten.
Dag 09:
Chheur naar Sishul Khola (3.770 m.). We overnachten op ongeveer dezelfde hoogte. Als we in een rustig tempo lopen, sparen we energie en geven ons lichaam de kans te acclimatiseren. We passeren vandaag de nederzetting Nawor pani en steken heel wat keren de rivier de Tarap Chu (chu is het Tibetaanse woord voor rivier) over. De ene keer via een houten brug en dan weer via een rotsblok, een paar balken of springend van steen naar steen. Het nauwe ravijn waar we langs komen, vormde vroeger de grens tussen Nepal en Tibet. Je vindt hier nog een verlaten politiepost en een chorten (religieus bouwwerk). In dit gebied leven verschillende kuddes blauwe schapen, een zeldzame soort steenbok, dat te herkennen is aan de horizontale donkerblauwe streep aan de zijkant van zijn lichaam.
Dag 10:
Sishlu Khola naar Do Tarap (4.150 m.). Dit is het gebied van de Witborst waterspreeuwen. Deze diertjes komen alleen nog voor in deze afgelegen streek.
Het pad loopt geleidelijk omhoog naar twee vervallen chortens. Hierna dalen we af naar de rivier en komen we langs de witte Ribo Bhumpa Gompa (gompa betekent klooster). We lopen langs een rij zeer oude chortens, waarna we op een vlakte aankomen waar gerst wordt verbouwd. We overnachten in Do Tarap. De dorpelingen hier, zien er precies zo uit als hun Tibetaanse buren. De vrouwen dragen kleurige gestreepte schorten en sieraden van turkoois en zilver. De mannen zien er uit als Tibetaanse Khampa’s, die je herkent aan de bundel rode koordjes, die samen met de vlecht rond hun hoofd zijn geknoopt.
Dag 11:
Do Tarap naar Tok-khyu high camp. Mocht je nog niet helemaal geacclimatiseerd zijn is het zeker aan te bevelen, hier een dag langer te blijven en de omgeving te verkennen. Vandaag komen we langs verschillende gehuchtjes waaronder Ga Kar, dat witte berg betekent. Ga Kar is het oudste dorp in deze regio. We lopen verder omhoog naar Trangmar en de Dorje Phorba Gompa. Lang geleden bracht een lama uit Kham, hier het rode masker van Guru Dragpo heen, de angstaanjagende verschijning van Guru Rimpoche (Padmasambhava). De lama verborg hier ook een aantal Sakya beelden en andere religieuze voorwerpen. Het rijk versierde klooster heeft een waardevolle en bijzondere bibliotheek.
Dag 12:
High camp naar Pelungtang (4.465 m.). Het is een lange tocht over de Numa La, dus we gaan vroeg op pad. We steken eerst een riviertje over en beginnen dan met de klim naar de 5.318 meter hoge pas. Het is geen moeilijke route alleen de hoogte maakt het zwaar en dwingt ons het rustig aan te doen. Als de lucht helder is kun je, na zo’n 4 ½ uur lopen, de Shey Shikhar (6.139 m.), de 6.612 meter hoge Kanjirowa (de piek boven het Phoksumdo Lake) en de Dhaulagiri I (8.167 m.) zien. Na een afdaling via een rotsachtig pad, zie je aan de andere kant van de vallei, de volgende pas al liggen. De Baga La staat echter voor morgen op het programma. Als de groep zich rustig houdt en je in de buurt van de gids blijft (hij ziet meestal als eerste de in het wild levende dieren), heb je kans enkele blauwe schapen of misschien wel een sneeuwluipaard te zien.
Dag 13:
Pelungtang naar Dajok Tang (4.080 m.) Nadat we de rivier zijn overgestoken klimmen we omhoog. We passeren verschillende steenhoopjes als we op de Baga La pas (5.190 m.) aankomen. De afdaling die dan volgt is eerst vrij steil maar loopt vervolgens geleidelijk naar de bergbeek. Zodra we deze zijn overgestoken komen we door een grote vallei en na nog een afdaling zijn we op onze overnachtingsplek. Dajok Tang ligt bij een met gebedsvlaggetjes versierde weide.
Dag 14:
Dajok Tang naar het Phoksumdo Lake (3.728 m.). Vandaag passeren we een gebied waar veel bergmarmotten leven. Het is niet moeilijke deze grappige bruine diertjes te ontdekken. Onderweg zien we verschillende watervallen en lopen we regelmatig door bos en langs weidegronden. Nadat we twee Bon-Po chortens zijn gepasseerd, komen we bij Ringmo en even later bij onze kampeerplek aan de rand van het ontroerend mooie Phoksumdo Lake.
Dag 15:
Vrij te besteden dag bij het meer. Volgens de legende is het meer gevormd door een vrouwelijke demon die op vlucht was voor Padmasambhava. Ze verstopte zich in het dorpje en gaf alle inwoners een turkoois als beloning voor hun stilzwijgen. Padmasambhava veranderde de turkoois in mest. De bewoners van het dorp dachten dat de demon ze bedrogen had en verklapten de verblijfplaats van de demon. Deze was zo woedend over dit verraad dat ze het dorp onder een vloed turkooizen water bedolf, dat nu het meer is. Er zijn dagen dat je het dorp nog steeds op de bodem van het meer kunt zien liggen…
Dag 16:
Phoksumdo lake naar Renje (3.010 m.). Vlak bij het Phoksumdo lake vind je de
grootste waterval van Nepal die een hoogte van 330 meter overbrugd. We dalen vandaag een flink stuk af en komen door bos, zandpaden en langs de ongelofelijk heldere Phoksumdo Khola.
Dag 17:
Renje naar Chepka (2.670 m.). We dalen steeds verder af en vandaag hebben we de keuze uit verschillende routes. Onze gids zal informatie inwinnen bij de dorpelingen over de waterstand. Als het water in de rivier te hoog staat zullen we een hogere route volgen die deels door het bos loopt. Vlak bij Chepka is een klein walnoten bos. We overnachten hier of iets verderop.
Dag 18:
Chepka naar Dunai. Naarmate we dichter bij Juphal komen passeren we meer dorpjes en komen we langs tea-shops die een uitgebreid assortiment aan artikelen en frisdrank verkopen. We dalen steeds verder af en als we uiteindelijk de grote stalen hangbrug passeren komen we aan in Dunai, waar we overnachten.
Dag 19:
Dunai naar Juphal. Deze laatste loopdag bezorgt ons nog aardig wat klimwerk, maar door de geringe hoogte zal dit weinig problemen opleveren.
Dag 20:
Juphal met het vliegtuig terug naar Nepalgunj en dezelfde dag door naar Kathmandu.
Dag 21-22:
Vrij te besteden dagen in Kathmandu. Vanaf de tempels van Swayambunath heb
je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin. In de levendige wijk Thamel kun je prima souvenirs kopen.
Dag 23:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • transfers
 • binnenlandse vluchten
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-p. kamers)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids, dragers, kok en helpers
 • volledig verzorgde campingtrek met 2-p tenten en matrasjes
 • alle maaltijden en drinken zoals koffie, thee en chocolademelk
 • trekking permit
 • entree voor het nationale park
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • Verzekeringen, maaltijden en vervoer voor gids, dragers, kok en helpers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden in Kathmandu
 • gebottelde en alcoholische dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :