Nepal met campingtrektocht naar Ganesh Himal

18-Daagse reis naar Nepal met 12-daagse campingtrektocht in Ganesh Himal. Individueel te boeken met vertrekdatum naar keuze.
    
Middelzwaar – maximale hoogte 4.800 meter

De omgeving waar we doorheen trekken staat bekend als niet toeristisch. We overnachten tijdens deze tocht dan ook in tenten omdat hier geen lodges zijn. Vanaf deze route heb je een schitterend uitzicht op het heilige Ganesh Himal gebergte en andere indrukwekkende hoge ketens, zoals die van het Langtanggebied, de Manaslu, de Annapurna en de Himal Chuli. Dit gebied wordt hoofdzakelijk bewoond door de Tamangs. De gemiddelde looptijd tijdens deze trektocht bedraagt 6 uur per dag.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu. Ontvangst en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vrij te besteden dag in Kathmandu om bijvoorbeeld Pashupatinath te bezoeken, waar de
lijkverbrandingen plaatsvinden en waar de vele, aan de god Shiva gewijde tempeltjes staan. De stoepa van Bouddhanath ligt hier vlakbij. Rond dit indrukwekkende bouwwerk vind je veel kleine winkeltjes waar Tibetanen hun waren verkopen. Hier vind je ook een Tibetaanse klooster, waar je een heel grote gebedsmolen rond kunt draaien.
Vanaf de tempels van Swayambunath heb je een mooi uitzicht over Kathmandu en een wandeling over het Durbar square (koningsplein) is ook zeer de moeite waard. Je vindt hier het oude koninklijke paleis, vele tempels en het huis van Kumari de levende godin.
Dag 04:
Met eigen busje van Kathmandu naar Trisuli Bazar (540 m.): Na zo’n drie uur rijden gebruiken we de lunch in Trisuli Bazar, waarna we te voet op weg gaan naar een Tamangdorpje, waar we dichtbij, voor de eerste keer onze tenten opslaan.
Dag 05:
Trisuli naar Deorali (900 m.): Dit is een klein plaatsje, waar verschillende culturen in perfecte harmonie samenleven. We lopen door vele kleine dorpjes, waar we de bewoners ontmoeten en het dorpsleven kunnen zien. Onderweg biedt de boeiende Trisuli vallei met zijn glinsterende rivier een schitterend schouwspel.
Dag 06:
Deorali naar Kimdang Phedi (1.310 m.): Vanaf dit deel van de tocht is het uitzicht op de bergen adembenemend mooi.
Dag 07:
Kimdang Phedi naar Kuri 1.400 m.): Vandaag lopen we geleidelijk omhoog en genieten we opnieuw van de prachtige natuur en besneeuwde toppen van de Ganesh Himal en andere imposante bergen.
Dag 08:
Kuri naar Borang (1.600 m.): Borang is een groot dorp dat verschilt van de andere nederzettingen. Hier vind je veel huizen die gemaakt zijn van riet. Omdat dit een afgelegen plek is verstaan slechts enkelen de Nepalese taal zoals die in de Kathmanduvallei wordt gesproken.
Dag 09:
Borang naar Chalise (1.800 m.): Vandaag komen we steeds dichter bij de indrukwekkende bergen van de Ganesh Himal. Deze streek wordt bewoond door de Gurungs en hun huizen hebben een unieke constructie van houten palen en vloeren en muren die gemaakt zijn van steen en klei.
Dag 10:
Chalise naar Bheda Kharka 2.200 m.): De Tibetaanse en Sharthung dorpjes bieden een fraai aanblik en worden bewoond door talrijke Tamangs. We lopen door een jungle met veel rododendronstruiken en zo af en toe heb je een prachtig uitzicht op bijvoorbeeld de Ganesh Himal I, II, III, IV, Manaslu, Boudha Himal, Gorkha Himal en kleinere bergketens.
Dag 11:
Bheda Kharka en over de 3.800 meter hoge Panorama pas: In dit onbewoonde gedeelte rijgen de bergketens zich aaneen en zie je de toppen van de Gosainkund tot aan de Manaslu Himal rondom je. Omdat we ook door een dicht bos lopen zul je zeker veel verschillende vogels zien en een grote variëteit aan bomen. We overnachten in het bos.
Dag 12:
Rustdag : Vandaag maken we een uitstapje naar de enige pas die naar het Jogeswarkund (een meer) loopt. Deze ligt op een hoogte van 4.800 meter.
Dag 13:
Op onze weg naar Somdang Phedi (2.900 m.) komen we over een pas van 3.100 meter die de naam Yuri Kharka draagt. Vanaf deze plek heb je een spectaculair uitzicht over de Langtangrange, waarna we vervolgens verschillende uren door een rododendronbos lopen.
Dag 14:
Somdang Phedi naar Gotlang (2.100 m.). Dit mooie plaatsje ligt lager dan de dorpen die we de afgelopen dagen bezochten. Door zijn ligging is het een vrij warme plek in vergelijking met onze andere kampeerplaatsen.
Dag 15:
Gotlang naar Syabru Bensi (1.500 m.). Syabru Bensi is een vrij groot dorp met vele lodges. Van hieruit kun je de tocht verlengen, in lodges overnachten en naar Kyanjin Gompa of de Gosainkundpas lopen. Deze routes zijn echter behoorlijk drukker dan het gebied waar je de afgelopen dagen hebt gelopen.
Dag 16:
Met een 4 WD terug naar Kathmandu.
Dag 17:
Vrij te besteden dag in Kathmandu. In de levendige wijk Thamel kun je prima souvenirs kopen. De oude koningssteden Patan en Bhaktapur kun je ook goed met een taxi bezoeken vanuit Kathmandu.
Dag 18:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • vervoer en transfers waar nodig met 4WD
 • overnachtingen in Kathmandu in een goed hotel (2-p. kamers)
 • begeleiding van een Engelssprekende gids, dragers, kok en helpers
 • volledig verzorgde campingtrek met 2-p tenten en matrasjes
 • alle maaltijden en drinken zoals koffie, thee en chocolademelk
 • trekking permit
 • entree voor het nationale park
 • het registratiebewijs (TIMS)
 • Verzekeringen en eetgeld voor gids, dragers, kok en helpers

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • boekingskosten
 • visum voor Nepal
 • luchthavenbelasting Nepal
 • maaltijden in Kathmandu
 • gebottelde en alcoholische dranken
 • persoonlijke (hotel)rekeningen en fooien
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :