Reis door Tibet met trekking van Ganden naar Samye en bezoek Namtso

22-Daagse reis naar Tibet met 5-daagse campingtrek van Ganden naar Samye, bezoek aan het Namtso meer, Drigung, Gyantse, Shigatse en het Everest Base Camp. 

De reis door Tibet start met de vlucht van Chengdu naar Lhasa, waarbij je al volop kunt genieten van het schitterende uitzicht over de Himalaya. In Lhasa raden we aan de eerste dag heel rustig aan te doen om je lichaam de gelegenheid te geven aan de hoogte te wennen. De volgende dag starten de rondleidingen. We bezoeken de Jokhang tempel, waarvan iedere Tibetaan de wens koeTibet I 017 (Large)stert hier minstens een keer in zijn leven heen te kunnen gaan, om zijn Karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook vele gelovigen tegen die, terwijl ze hun gebedsmolens laten draaien, de Boeddha eren door oneindig vaak het Om Mani Padme Hum (heil aan het juweel in de lotus) te herhalen. Natuurlijk bezoeken we het meest prominente en bekendste gebouw van Lhasa, het Potala paleis en het Drepung en het Seraklooster buiten de hoofdstad. Ook het zomerpaleis van de Dalai Lama, de Norbulinka staat op het programma. Indien er nog tijd over is kunnen we op verzoek een bezoek aan het traditionele Tibetaanse ziekenhuis brengen.Tibet I 035 (Large)
Via het indrukwekkend mooie Yamdrok Tso (meer) rijden we naar Gyantse waar we het klooster de Pelkor Chode en de kumbum stoepa bezoeken. Daarna rijden we door naar Shigatse, waar we het Tashilunpoklooster bezoeken. De wandeling naar het Everest Base Camp is een mooie test voor de trektocht. We zetten de boeiende rondreis voort en het volgende hoogtepunt is het bezoek aan het Namtso lake. De rit van Namtso naar Drigung gaat door de bergen ten noorden van Lhasa en is zeer de moeite waard. Voor we met de trektocht starten rijden we eerst naar het klooster van Ganden. Tijdens de vijf dagen durende tocht passeren we twee passen die boven de 5000 meter liggen en wandelen we door de indrukwekkende en vredige natuur. We trekken over, met witte edelweiss en blauwe Gentianen bedekte vlaktes, komen langs bergbeekjes en passeren eenvoudige dorpjes. Aan het einde van onze laatste wandeldag bezoeken we Samye en de Tibet I 106 (Large)volgende dag rijden we naar Tsetang. De Yarlung vallei is de bakermat van de Tibetaanse beschaving en hier klimmen we omhoog om een kijkje te nemen in in het Yambu Lhakang klooster, de Sheldrak grot en het Tandruk klooster bezoeken. Aan het einde van de reis vliegen we terug naar Chengdu, waarvandaan we na een laatste overnachting weer terugkeren naar huis.
Let op je kunt deze reis ook laten eindigen in Kathmandu!

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Chengdu, ontvangst op de luchthaven en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tibet, waarna we in ruim een uur     naar Lhasa (3.658 m.) rijden. We raden je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken (Vermijd alcohol!)
Dag 04:
Vrij te besteden dag in Lhasa om te acclimatiseren.
Dag 05 en 06:
Tijdens deze twee volledige dagen in Lhasa, bezoeken we het Drepung klooster, het zomerpaleis van de Dalai Lama (de Norbulingka) en een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet Tibet I 016 (Large)het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. Het zomerpaleis van de Norbulinka staat ook op het programma, evenals een bezoek aan het kloostercomplex van Sera. Dit klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 07:
Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de
4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend
mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je
meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag
maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter
ligt. Het uitzicht vanaf deze pas is letterlijk en figuurlijk adembenemend.
Dag 08:DSCF0227 (Large)
We staan vroeg op en voor we naar Shigatse (3.900 m.) rijden, nemen we eerst ruim de tijd om het Pelkor Chode klooster in Gyantse en de Kumbum stoepa te bezoeken. De Kumbum stoepa, die als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. Na een rit van zo’n twee uur komen we aan in Shigatse waar het, vroeger zo belangrijke, Tashilunpo klooster staat. We bezoeken dit klooster dat eens de zetel van de Panchen Lama was.
Dag 09:
Tibet I 097 (Large)Van Shigatse naar Rombuk (5.000 m.) is een lange rit die er drie passen van bijna en ruim vijfduizendmeter gaat. Op ieder pas maken we een korte stop om van het adembenemende
uitzicht te genieten. Het uitzicht op de Mount Everest, bij aankomst, is echter nog indrukwekkender. Voor we de nacht in het eenvoudige hotel doorbrengen is er tijd om het klooster te bewonderen en de omgeving te verkennen.
Dag 10:
We staan vroeg op en maken een wandeling van ongeveer 7 kilometer naar het Base Camp (5.200 m.), dat totaal zo’n vijf uur in beslag zal nemen. Daarna rijden we naar Sakya waar we morgen het het oude, inmiddels gerestaureerde klooster bezoeken.
Dag 11:
Als je door het klooster loopt let dan eens op de enorme houten pilaren. Je zult je dan zeker afvragen hoe ze deze enorme boomstammen eens op deze plek hebben gekregen. Vanuit Sakya werd in vroeger tijden centraal Tibet bestuurd. Het klooster is echter nog steeds een van de belangrijkste scholen voor het Tibetaans boeddhisme. Na dit bezoek rijden we weer naar Shigatse.
Dag 12:
DSCF0267 (Large)Vandaag volgt er een mooie en lange rit naar het Namtso meer (4.718 m.) waar we in een heel eenvoudig guesthouse overnachten. We verlaten al snel de hoofdroute en onderweg kun je van het schitterende uitzicht op de hoge witte toppen genieten en passeren we mooi gelegen authentieke dorpjes. Aan het einde van de dag kun je, als alle toeristen weer zijn vertrokken, heerlijk in alle rust langs het schitterende meer wandelen.
Dag 13:
In het meer ligt een schiereiland waar het Tashi dor klooster staat. Na het bezoek aan het klooster rijden we door naar het Drigung klooster. Dit klooster staat bekend om zijn hemelse begrafenissen, die overigens niet toegankelijk zijn voor toeristen. Maar desondanks is dit wel een interessante plek. De route van Namtso naar Drigung gaat door de bergen ten Noorden van Lhasa en is zeer de moeite waard.
Dag 14:
We rijden naar het klooster van Ganden (4.500 m.). Net als bij de andere kloosters zijn hier tijdens de culturele revolutie alle gebouwen compleet verwoest, maar inmiddels grotendeels herbouwd. Tibet I 162 (Large)Vervolgens gaat onze trektocht van start. We lopen vanaf het hoogste punt van de kora omhoog naar een met gebedsvlaggetjes versierde steenhoop. Hiervandaan kijk je over de hele Kyi Chu vallei uit en bij helder weer is zelfs Lhasa zichtbaar. Hiervandaan trekken we verder door het dorp Hepu. We volgen het pad langs de rivier en komen langs de ruines van een nonnenklooster, voor we op de sappige weiden van Yama Do (4.700 m.) aankomen. Looptijd ongeveer 5 uur. Overnachting in tenten
Dag 15:
Vandaag lopen we door weiden die bezaaid zijn met edelweiss en blauwe Gentianen, naar de Shuga La pas (5.250 m.) die gemarkeerd wordt door een met gebedsvlaggen versierde steenhoop en Yak hoorns. Vervolgens dalen we af naar een klein meer dat in de Tsotup Chu vallei is gelegen. Hier vind je schitterende weiden waar yaks, schapen en geiten grazen. De herders kamperen hier in hun zwarte Yakharen tenten, die bewaakt worden door agressieve honden. Gelukkig liggen ze vast.
Dag 16:
Vandaag steken we de pas de Chitu-La (5.100 m.)over. In deze steek zie je door het struikgewas de kleine meertjes schitteren. Als we het nauwe ravijn verlaten komen we op de uitgestrekte weiden, waar herders langs de rivier wonen.
Dag 17:
Wilgenbosjes en rozenstruiken vormen een ware haag als je verder afdaalt naar de rivier. In het lager gelegen deel groeien jeneverbesstruiken en rododendrons. Dit is een mooiste stukken van de route en vooral in mei en juni als de rododendron in bloei staat. Hier vind je een heiligdom voor de beschermgod van deze streek, Dorje Yudronma. Als verder doorlopen komen we weer in de bewoonde wereld als we het dorp Chanda binnenkomen. Als van hier naar het zuiden kijkt is de rivier de Yarlung Tsangpo in de verte zichtbaar.
Dag 18:
Trek naar Samye en overnachting. Via een omweg bereiken we de Yamalung grot waar goeroe Rinpoche heeft gemediteerd en zijn krachten ontving van de boeddha Amitayus. Hier bevinden zich een aantal kleine tempels een heilige bron evenals vele rotstekeningen. In de tempel die de meditatiegrot van goeroe Rinpoche omgeeft, kun je een hand en een voetafdruk van de heilige bewonderen. Vanuit de nederzetting met de naam Pisha kun je de Hepo Ri zien, een van de heiligste bergen van Tibet. In de vallei van Samye (3.500 m.) vind je landerijen, bos en dorpjes. Tempeltje en chortens (heilige bouwwerken) flankeren het pad dat naar het klooster van Samye loopt. Samye is gebouwd in de vorm van een mandala en hier is het eerste klooster van Tibet gebouwd. Hier is het eindpunt van de trekking en overnachten we in het guesthouse dat bij het klooster hoort.
Dag 19:
Bezoek aan het klooster van Samye, dat het eerste klooster is dat in Tibet is gebouwd. Hetis gebouwd als en complex van gebouwen rond de centrale tempel. Als je de heuvel aan de rand van het dorp beklimt kun je zien dat het de vorm van een mandala heeft. De centrale tempel zou dan de mythische berg Meru zijn. Vervolgens gaan we naar Tsetang.
Dag 20:
Vandaag wandelen Tibet I 130 (Large)we omhoog naar het Yumbulagang kloostertje dat boven op een berg staat. Van dit bouwwerk wordt gezegd dat dit heel lang geleden een paleis is geweest. Indien mogelijk bezoeken we ook de Sheldrak grot, de eerste plek waar Padmasambhave heeft gemediteerd en daarom een belangrijke pelgrimsplek is. Het Tandruk klooster staat ook op het programma. De Yarlung vallei was eens de bakermat van de Tibetaanse beschaving.
Dag 21:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Chengdu, ontvangst op de luchthaven en
vervoer naar het hotel.
Dag 22:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek en aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Alle hotelovernachtingen volgens programma in goede hotels maar ook in eenvoudige guesthouses
 • Al het vervoer inclusief de retourvlucht Chengdu-Lhasa.
 • Trektocht inclusief alle maaltijden en overnachtingen in tentjes
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Bagagevervoer met yaks, muildieren of dragers
 • Entreegelden voor Yamdrok, Everest en Namtso nationaal park
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Chengdu
 • visum voor China
 • boekingskosten
 • maaltijden en dranken (tijdens de trekking inbegrepen)
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • fooien voor de gids en begeleiders
 • Eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :