Cultuurreis Sikkim GROEP OF INDIVIDUEEL

16 Daagse exclusieve cultuurreis door Sikkim en Bengalen in India.

Deze rondreis laat je op intensieve wijze kennismaken met de bevolking en de cultuur van Sikkim. We combineren dit met een bezoek aan de plaatsen Darjeeling en Kalimpong die in de Indiase staat Bengalen liggen. Sikkim maakt nog niet zo lang deel uit van India en was tot 1975 een zelfstandig koninkrijk.DSC_0184 (Large)
De reis start met de vlucht naar Delhi, waarna we na een halve dag met rondleidingen doorvliegen naar Bagdogra en vervolgens naar Darjeeling rijden.

In Darjeeling kun je aan de vele bouwwerken nog duidelijk de Engelse invloeden aflezeDSC_0627 (Large)n. In Sikkim voert onze tocht door het ongerepte landschap, verblijven we in exclusieve hotels, en bezoeken we een aantal fraaie Boeddhistische kloosters. Het
oude klooster van Pemayangtse is een van deze juweeltjees en uiteraard staat ook het beroemde Rumtek klooster op het programma. In de kloosters kun je genieten van bedrijvigheid van de monniken, de fraaie beelden, wandschilderingen en ook een dienst bijwonen. Het verblijf in het dorp Kewzing bied je een goede kans om kennis te maken met  het oude Sikkim en de leefwijze en gewoonte van de bevolking. Tijdens DSC_0221 (Large)de twee dagen die we hier verblijven maak je dit van heel dichtbij mee en ben je enkele dagen te gast bij een Sikkimese Bonpo familie. Hier kun je heerlijk relaxen en volop genieten van de prachtige natuur en het schitterende uitzicht op de bergen. De kamers waar je overnacht zijn net als in de hotels, met douche en toilet.

Naast alles wat Sikkim te bieden heeft, is het goed te weten dat het eten hier nagenoeg overal zonder presticiden wordt verbouwd, omdat de regering het verboden heeft.

Dit programma kan ook in combinatie met een programma in Bhutan worden uitgevoerd.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Delhi en vervoer naar het hotel. Na de overnachting volgt er een halve dag met rondleidingen.
Dag 03:
Vervoer naar de luchthaven, waarvandaan we met een klein vliegtuig naar Bagdogra vertrekken en vervolgens naar Darjeeling rijden.
Dag 04:
Vroeg op, rit naar TiDSC_0258 (Large)ger hill om de opkomende zon in de bergen te bewonderen. Bezoek aan het oude klooster van Ghoom en na het ontbijt bezoeken we naar een theeplantage. In de middag kun je genieten van een theeproeverij waarbij je met de meest uiteenlopende theesoorten kunt kennismaken.
Dag 05:
Na het ontbijt vrij te besteden dag om bijvoorbeeld rond te kijken bij het Tibetan self help center, het Tibetmuseum of het mountaineering instituut, dat in de dierentuin is gevestigd. Je kunt een rit met de toytrain maken, een botanische tuin bezoeken of rond te slenteren op de plaatselijke markt.
Dag 06:
Vandaag vertrekken we naar Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. We komen langs dorpjes en rijden door de uitbundige natuur.
Dag 07:DSC_0406 (Large)
’s Morgens gaan we naar het beroemde Rumtek klooster en daarna bezoeken we in Gangtok de grootste stoepa van Sikkim. ‘s Middags kijken we rond bij het Encheyklooster en maken we een wandeling door een (overdekte) orchideeën tuin. De Orchidee is de nationale bloem van Sikkim.
Dag 08:
We rijden naar het rustige dorpje Kewzing onderweg passeren we dorpjes waar je nog verschillende Sikkimese vakwerkhuisjes ziet staan met balkonnetjes en tuintjes vol met bloemen. In het najaar zie je overal langs de kant van de weg de enorme struiken met kerststerren van soms wel drie meter hoog en als achtergrond de witte bergtoppen! We maken een stop bij het park met een enorm boeddha beeld dat je al in de verte ziet staan. Als we onze weg vervolgen zie je de mensen op het land werken en langs de weg worden volop groentes te koop aangeboden. Vervolgens maken we een stop om het kleine Bon kloostertje te bezoeken. Naarmate we dichter bij Kewzing komen worden de wegen rustiger maar ook slechter. We brengen twee nachten door in dit authentieke Sikkimese dorp, waar de Bonpo families comfortabele kamers met douche en toilet voor hun gasten hebben. Hier kun je nog DSC_0473 (Large)volop kennismaken met de oorspronkelijke cultuur van het oude Sikkim en genieten van de weldadige rust in het dorp.
Dag 09:
Rit naar Yuksom via Tashiding met kloosterbezoek. Het Tashiding klooster is een van de meest spectaculaire van Sikkim.  Overnachting in Yuksom de plaats waarvandaan actieve wandelaars de bergen in trekken. Je kunt hier ook het kleine Dubdi klooster bezoeken. We gaan hier ook naar de Stenen Troon van Norbughang, waar de eerste koning van Sikkim werd gekroond.DSC_0505 (Large)
Dag 10:
Na het ontbijt zetten we koers naar Pemayangtse. Onderweg maken we een stop en wandelen we naar het heilige Kechopalri lake. In Pemayangste bezoeken we het fraaie klooster waar je op de bovenste verdieping het mooie grote houtsnijwerk vindt dat gewijd is aan Guru Rimpoche (Padmasambhava).
Dag 11:
Van Pemayangtse rijden we naar Rinchenpong. In dit dorp nemen we onze intrek in het Yangsum Farm House. Hier brengen we twee nachten door in comfortabele kamers met douche en toilet, bij een Sikkimese familie. Het enorme oppervlak rond de boerderij is voor een groot deel bedekt met een gemengd bos waar naaldbomen groeien maar ook kastanjebomen, magnolia’s, rododendrons en andere bomen staan. Hier kun je relaxen of een wandeling in de omgeving maken.
Dag 12:
DSC_0697 (Large)Volledige dag op de boerderij. We brengen een bezoek aan een dorp van het Lepcha volk en je kunt hiervandaan een wandeling naar het oude klooster van Rinchengpong maken.
Dag 13:
De rit naar Kalimpong neemt ongeveer 4 uur in beslag en na aankomst nemen we een kijkje bij het Bhutanese Thongsa klooster. Dit is het oudste klooster uit de omgeving wat echter vlak voor de komst van de Britten nog door de Gorkha’s is vernield. Vlak daarna is het weer herbouwd en op dit moment is er een kleine kloostergemeenschap van ongeveer 60 monniken.
Dag 14:
Vrij te besteden dag in Kalimpong. Deze dag kun je benutten om bijvoorbeeld de kloosters in de nabijgelegen dorpen te bezoeken. Een vrij recent klooster met schitterende wand en plafondschilderingen is bijvoorbeeld het Zong Dog Palri Fo-Brang klooster dat 5 km ten zuiden van Kalimpong ligt. Verder is het ook leuk om op de plaatselijke markt rond te kijken. Ook het dorp Lava dat op 2350 meter hoogte ligt heeft een kloostertje en bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht op de Himalaya.DSC_0686 (Large)
Dag 15:
Vervoer naar Bagdogra en vandaar met het vliegtuig naar Delhi. Bij aankomst volgen er nog rondleidingen in Delhi, waarna je in de avond naar de luchthaven wordt gebracht.
Dag 16:
Terugvlucht naar Amsterdam en in de ochtend aankomst op Schiphol.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma evenals de retourvlucht Delhi – Bagdogra
 • overnachtingen in keurige en exclusieve hotels met ontbijt
 • overnachting in het Kewsing Bon farmhouse met ontbijt en diner
 • overnachting in het Yangsum Farmhouse met alle maaltijden
 • begeleiding van Engelssprekende gidsen, rit met de toytrain
 • alle entreegelden, excursies en rondleidingen volgens programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • visum voor India
 • boekingskosten
 • overig maaltijden – tenzij anders vermeld
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • tips en fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag
 • STO garantie
 • Verzekeringen
 • Vaccinaties

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :