Cultuurreis Nepal Tibet

21 Dagen cultuurreis door Nepal en Tibet. INDIVIDUEEL OF GROEP

Deze combinatierondreis brengt je bij de mooiste bezienswaardigheden in Nepal en Tibet. Onze Engels sprekende Nepalese gidsen hebben een grote kennis van de cultuur en mythologie. Hun uitleg vormt dan ook een waardevolle aanvulling op de rondleidingen.
In Nepal staan naast de rondleidingen in Kathmandu ook het bezoek aan Pokhara, Bandipur en A NEPAL (27) (Large)Bhaktapur op het programma. We bezoeken de mooiste plekjes op deze rondreis, maar er is ook tijd om te relaxen bij het Phewa lake. In de gerestaureerde koningsstad Bhaktapur hebben we volop de tijd  om te genieten van al het schitterende houtsnijwerk en de indrukwekkende tempels.
Na een schitterende vlucht over de Himalaya rijden we in een paar uur tijd naar Lhasa, waar je ruimschoots de tijd krijgt om aan de grote hoogte te wennen.
In Lhasa bezoeken we de Jokhang tempel. Iedere Tibetaan koestert de wens minstens een keer in zijn leven hierheen te gaan, om zijn Karma te zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook vele gelovigen tegen die, terwijl ze hun gebedsmolens laten draaien, de Boeddha eren door oneindig vaak het Om Mani Padme Hum (heil aan het juweel in de lotus) te herhalen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw van Lhasa, het Potala paleis en de kloosters van Drepung en Sera, die buiten de hoofdstad liggen.
Tibet I 158 (Large)Tijdens de reis over land van Lhasa naar Kathmandu staan bekende kloosters, als de cirkelvormige Kumbum, het Tashilunpo klooster en het indrukwekkende oude Sakya klooster op het programma. Onderweg passeren we, met gebedsvlaggetjes versierde, passen van ruim 5.000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven. Na de overnachting in Rombuk staan de wagentjes die door paardjes worden getrokken klaar om je naar het Everest Base camp te rijden. Naar keuze kun je ook te voet naar het Everest Base Camp. Vervolgens rijden we naar Zhangmu waar je de laatste nacht in Tibet door brengt.
Na terugkeer in Kathmandu volgt er nog een laatste dag in Nepal. Deze is vrij te besteden en kun je benutten door in Thamel te winkelen. In deze toeristenwijk met zijn vele hotels, restaurantjes en in de winkeltjes wordt een schat aan, met de hand vervaardigde, cadeauartikelen te koop aangeboden. We besluiten de reis met een heerlijk Nepalees diner en een wervelende culturele show.

Het is eveneens mogelijk om deze reis als individueel arrangement v.a. 2 personen te maken. We zenden u graag de offerte toe.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Kathmandu en vervoer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 03:
Bezoek aan de stoepa van Swayambunath en het Durbar Square in het centrum van Kathmandu. Daar A NEPAL (31) (Large)bewonderen we de vele tempels en bezoeken we het koninklijk paleis en het huis van Kumari, de levende godin.
Dag 04:
Rit van Kathmandu naar Pokhara. Onderweg stoppen we en gaan we met de kabelbaan naar de top van de heuvel, waar we een bezoek brengen aan de heilige Manakamana tempel.
Dag 05:
Volledige dag met rondleidingen in Pokhara. We bezoeken onder andere de waterval van David, het Tibetaanse vluchtelingenkamp, het oude Pokhara en andere interessante plaatsen.
Dag 06:
A NEPAL (5) (Large)Vrij te besteden dag in Pokhara, om bijvoorbeeld omhoog te wandelen naar Sarankot, een boottochtje op het Phewa lake te maken, een klooster te bezoeken of the relaxen op een terras bij het meer.
Dag 07:
Na het ontbijt bezoeken we een fraai Boeddhistisch klooster buiten Pokhara, waarna we doorrijden naar Bandipur. Zodra je de doorgaande route verlaat, rijd je via een eenvoudige vrij slechte weg naar het dorp. Hier overnachten we in een mooi resort.  Bandipur is het voormalige handelscentrum van de Newari bevolking. Terwijl je in dit dorp over de met stenen geplaveide wegen loopt, zul je je in de middeleeuwen wanen.
Dag 08:
We vertrekken naar Bhaktapur, de derde koningsstad, waar we na aankomst ruim de tijd hebben om in deze rustige en fraai gerestaureerde stad rond te kijken.
’s Avonds vind je hier nog maar weinig toeristen en zijn de tempels ondanks de eenvoudige verlichting betoverend mooi. We overnachten in Bhaktapur.
Dag 09:
Als je vroeg opstaat kun je in de prille ochtendzon opnieuw genieten van de prachtige monumenten. De bevolking is ook al vroeg op de been. Ze brengen hun offergaven naar de tempels en overal wordt groenten en fruit verhandeld. Na het ontbijt rijden we naar de stoepa van Bouddhnath, waar we lunchen. ‘s Middags volgt er een rondleiding in Pashupatinath, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden en de vele, aan de god Shiva gewijde, tempeltjes staan. Aan het einde van de dag keren we terug in het hotel in Kathmandu.
Dag 10:
Vroeg in de morgen rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Lhasa. Hier raden we je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken (Vermijd alcohol!).
Dag 11:
Vrij te besteden dag in Lhasa, zodat je goed te tijd kunt nemen om te acclimatiseren.
Dag 12-13:
Tijdens deze twee volledige dagen in Lhasa, bezoeken we het Drepung klooster en een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. Het zomerpaleis de Norbulinka staat ook op het programma, evenals een bezoek aan het kloostercomplex van Sera. Dit klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet doorTibet I 034 (Large) in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 14:
Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de 4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter ligt. Het uitzicht vanaf deze passen is letterlijk en figuurlijk adembenemend.
Dag 15:
We staan vroeg op en voor we naar Shigatse (3.900 m.) rijden, nemen we eerst ruim de tijd om het klooster in Gyantse en de Kumbum stoepa te bezoeken. De Kumbum stoepa, die als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ heeft, is een imposant bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. Na een rit van zo’n twee uur komen we aan in Shigatse waar het, vroeger zo belangrijke, Tashilunpo klooster staatTibet I 158 (Large). Dit klooster was de zetel van de Panchen Lama.
Dag 16:
Shigatse naar Sakya (4.050 m.). ’s Morgens bezoeken we het Tashilunpo klooster, waarna we doorrijden naar Sakya. De rit van vandaag brengt ons over twee hoge passen, waarvandaan je weer een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. Vanuit Sakya werd in vroeger tijden centraal Tibet bestuurd. Het klooster is echter nog steeds een van de belangrijkste scholen voor het Tibetaans boeddhisme.
Dag 17:

Sakya naar Rombuk (5.000 m.). De rit van vandaag begint met het adembenemende
uitzicht van de Tsho la pas (4.500 m.). Het uitzicht op de Mount Everest, bij aankomst, is echter nog indrukwekkender. Voor we de nacht in het eenvoudige guesthouse* doorbrengen is er tijd om het klooster te bewonderen en de omgeving te verkennen.
Dag 18:
We staan vroeg op en maken een wandeling van ongeveer 7 kilometer naar het Base Camp (5.200 m.), dat totaal zo’n vijf uur in beslag zal nemen. In plaats van naar het Base Camp te wandelen kun je ook met, door paarden getrokken wagentjes of met een busje, naar het Base Camp worden gebracht. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Na terugkeer vervoer naar Zhangmu.
Dag 19:
De route naar de grens van Nepal loopt over een stuk ongeplaveide weg. Het  contrast met de kale Tibetaanse hoogvlaktes en het weelderige Nepalese groen is enorm. De laatste honderd meter over de friendship bridge leggen we te voet af, waarna onze Nepalese chauffeur je weer naar Kathmandu zal brengen.
Dag 20:
Vrij te besteden dag die we aan het einde besluiten we met een culturele show en een Nepalees diner. (excl. de zelf bestelde drankjes).
Dag 21:
Vervoer naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland. Aankomst dezelfde of volgende dag.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma ook de vlucht naar Lhasa
 • overnachtingen in keurige hotels en de laatste nachten in Tibet in eenvoudige hotels
 • begeleiding van Engelssprekende gidsen
 • alle entreegelden ook voor Yamdrok Tso en Everest Base Camp
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • double entry visum voor Nepal
 • visum voor China (Tibet)
 • boekingskosten (€ 25,- inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • lunch en diner
 • persoonlijke hotelrekeningen
 • tips en fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :