Tibet cultuurreis met bezoek Namtso lake en Everest Base Camp

20-Daagse culturele rondreis door Tibet met bezoek aan Samye, het Namtso meer, Shigatse, Sakya, Gyantse, Tsurpu en het Everest Base Camp.

De reis door Tibet start met de vlucht van Chengdu naar Lhasa, waarbij je al volop kunt genieten van het schitterende uitzicht over de Himalaya. In Lhasa raden we aan de eerste dag heel rustig aan te doen om je lichaam de gelegenheid te geven aan de hoogte te wennen.
De volgende dag starten de rondleidingen. We bezoeken de Jokhang tempel, waarvan iedere Tibetaan de wens koestert hier minstens één keer in zijn leven heen te kunnen gaan om zijn Karma te Tibet I 015 (Large)zuiveren. Rond de Jokhang kom je dan ook vele gelovigen tegen die, terwijl ze hun gebedsmolens laten draaien, de Boeddha eren door oneindig vaak het Om Mani Padme Hum (heil aan het juweel in de lotus) te herhalen. Natuurlijk bezoeken we het meest prominente en bekendste gebouw van Lhasa, het Potala paleis en het Drepung en het Seraklooster buiten de hoofdstad. We maken een dagexcursie naar Ganden, waar we het mooi gelegen klooster op een heuveltop van 4.750 meter bezoeken. Indien er nog tijd over is kunnen we op verzoek een bezoek aan het traditionele Tibetaanse ziekenhuis brengen.
Na de acclimatisatiedagen in Lhasa rijden we naar Samye. In Samye hebben we een volledige dag om het klooster te bekijken en de omgeving te verkennen. Vanaf Samye rijden we langs het mooie Yamdrok Tso meer door naar Gyantse, waar we de Kumbum stoepa bezoeken. Vervolgens staat een bezoek aan Sakya op het programma. Sakya is bekend om zijn blauwgrijze huizen die er op duiden dat ze bij de Sakyapa oftewel roodkapsekte horen. Het indrukwekkend oude klooster is kortgeleden gerestaureerd. De rit naar het Everest Base Camp zal voorspoedig verlopen om dat de weg hierna toe inmiddels enigszins geasfalteerd is. We bezoeken het Rongbuk klooster en naar keuze kun je te voet of met paard en wagen naar het Base Camp gaan. Dwars door de natuur en langs authentieke dorpjes wordt de reis vervolgd naar Shigatse. Hier bezoeken we het Tashilunpoklooster. De reis gaat verder naar het Namtso meer, een van de hoogste meren ter wereld. Vanaf hier keren we weer terug naar Lhasa en vliegen we  weer terug naar huis. Het is ook mogelijk deze reis te starten met een vlucht naar Beijing en dan met de trein naar Lhasa te reizen. (Prijsopgaaf op verzoek)

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst op de luchthaven in Chengdu, ontvangst en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vroeg in de morgen vliegen we naar Lhasa, waar we je aanraden de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken (vermijd alcohol!)
Dag 04:Tibet I 145 (Large)
Vrij te besteden dag in Lhasa om te acclimatiseren. Een aanrader is om dan een taxi te nemen en op je gemak rond te kijken bij het zomerpaleis van de Dalai Lama, de Norbulinka. Rond dit kleine paleisje is een tuin waar ook weer kleine tempeltjes staan.
Dag 05-06:
Tijdens deze volledige dagen in Lhasa, bezoeken we een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd
binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. Een bezoek aan de kloostercomplexen van Drepung en Sera staan eveneens op het programma. Dit laatste klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 07:
Excursie naar het hooggelegen klooster van Ganden. Net als bij de andere kloosters zijn hier tijdens de culturele revolutie alle gebouwen compleet verwoest, maar inmiddels grotendeels herbouwd. Vanaf de pelgrimsroute in Ganden heb je een prachtig uitzicht op de Kyi Chu vallei. In deze vallei bezoeken we Drak Yerpa waar enkele van de oudste Tibetaanse meditatiegrotten in de rotsen zijn uitgehouwen. Volgens overlevering hebben zowel koning Songtsen Gampo als Padmasambhave hier gemediteerd. In Yerpa vinden ook nog hemelse begrafenissen plaats.
Dag 08:
We laten Lhasa achter ons en rijden naar Tsetang, waar we het Yumbulagang kloostertje dat boven op een berg staat bezoeken. Van dit bouwwerk wordt gezegd dat dit heel lang geleden een paleis is geweest. We overnachten in Tandruk waar je als er nog tijd over is ook het klooster kunt bezoeken.
Dag 09:Tibet I 130 (Large)
Vandaag rijden we naar Samye waar het eerste klooster van Tibet is gebouwd. Als je de heuvel aan de rand van het dorp beklimt kun je zien dat het complex de vorm van een mandala heeft. Vandaag bezoeken we het klooster en er is tijd om de omgeving te verkennen. We overnachten in een eenvoudig guesthouse.
Dag 10:
De rit van vandaag breng ons via het schitterende Yamdrok Tso (meer) naar Gyantse.
Dag 11:
In Gyantse bezoeken we het klooster en de Kumbum stoepa. Deze stoepa heeft als bijnaam ‘het klooster met de duizend Boeddha’s en is een  imposant en fraai bouwwerk. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevindt zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergt. Aansluitend rijden we naar Sakya. Deze rit  brengt ons over twee hoge passen, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. We verlaten de weg en steken verschillende riviertjes over voor we bij het klooster van Sakya aankomen. We overnachten hier in een eenvoudig hotel.
Dag 12:
Sakya naar Rombuk (5.000 m.). De rit van vandaag begint met het adembenemende
uitzicht van de Tsho la pas (4.500 m.). Het uitzicht op de Mount Everest, bij aankomst, is echter nog indrukwekkender. Voor we de nacht in het zeer eenvoudige hotel* doorbrengen is er tijd om het klooster te bewonderen en de omgeving te verkennen.
Dag 13:
We staan vroeg op en maken een wandeling van ongeveer 7 kilometer naar het Base Camp (5.200 m.), dat totaal zo’n vijf uur in beslag zal nemen. Na de lunch rijden we naar Shigatse.
Dag 14:
We hebben de hele dag de tijd om het uitgebreide Tashilunpo kloostercomplex te bekijken. Dit    klooster was vroeger de zetel van de Panchen Lama.
Dag 15:
Vandaag volgt een lange rit naar het Namtso meer (4.718 m.) waar we in een heel eenvoudig en verre van schoon guesthouse overnachten.DSCF0238 (Large)
Dag 16:
Vroeg in de morgen is het nog heel rustig bij het meer en kun je een prachtige
wandeling maken. Vervolgens rijden we naar het Tsurpu klooster. Inmiddels is de Karmapa, de leider van dit klooster, naar India gevlucht. In de rotsen bij het klooster zijn meditatiegrotten uitgehakt die door vorige Karmapa’s zijn gebruikt. Bovenin de rotsen bevindt zich een geneeskrachtige bron! Vervolgens rijden we door naar Lhasa.
Dag 17:
Vrij te besteden dag in Lhasa.
Dag 18:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Chengdu, ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel.
Dag 19:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland en aankomst dezelfde dag op Schiphol als je voor de rechtstreekse vlucht met de KLM kiest.
Dag 20: Aankomst op Schiphol.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma
 • De retourvlucht Chengdu – Lhasa
 • overnachtingen in keurige hotels alsmede enkele nachten in basic guesthouses zonder douchegelegenheid
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • entreegelden voor Yamdrok, Karo-La, Namtso en Everest Base Camp
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Chinese visum
 • boekingskosten (€ 35,- inclusief STO)
 • maaltijden en dranken
 • entreegelden voor kloosters en paleizen
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • eenpersoonskamertoeslag (€ 300,-) op aanvraag of toewijzing.

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :