Culturele rondreis Tibet

13-Daagse culturele rondreis door Tibet met bezoek aan het Everest Base Camp.

In Tibet is 13 een geluksgetal! Je kunt kiezen voor de 13-daagse groepsreis maar deze reis ook eenvoudig individueel boeken of individueel verlengen en dan bijvoorbeeld uitbreiden met een bezoek aan Samye / Tsetang en/of een bezoek aan het Namtso lake.

Deze reis is zeer geschikt om kennis te maken met de boeiende Tibetaanse cultuur. Ons bezoek aan Tibet begint met een onvergetelijk mooie vlucht over de Himalaya. Na aankomst  worden we naar het hotel in Lhasa gebracht. Omdat we in korte tijd ruim boven de 3.000 meter komen, is het belangrijk om het vooral de eerste dag rustig aan te doen. Drink minstens 3 liter vocht (geen alcohol) per dag. Ook het eten van knoflook(soep) helpt de verschijnselen van eventuele hoogteziekte te bestrijden.

We bezoeken in Lhasa de Jokhang tempel. Iedere Tibetaan droomt ervan, hier minstens een keer in zijn leven heen te kunnen gaan om zijn karma te zuiveren. Rond de Jokhang en op het Barkhor plein kom je dan ook veel gelovige Boeddhisten tegen. Natuurlijk bezoeken we ook het meest prominente en bekendste gebouw in Lhasa, het Potala paleis en de kloosters van Drepung en Sera, die iets buiten de hoofdstad liggen.

Na een verblijf van drie volledige dagen in Lhasa, vertrekken we naar het Everest Base Camp.

Tijdens deze reis staan bekende kloosters als het Tashilunpo, de voormalige residentie van de Panchen Lama, en ook de cirkelvormige Kumbum op het programma. Onderweg passeren we verschillende, met gebedsvlaggetjes versierde, passen van ruim 5.000 meter. Het uitzicht vanaf deze hoge punten is zo indrukwekkend dat het voor eeuwig in je geheugen gegrift zal blijven. Na het bezoek aan het Everest Base Camp rijden we terug naar Lhasa en vliegen we naar Kathmandu of naar keuze terug naar Chengdu waarvandaan je met een rechtstreekse vlucht weer naar Nederland terugvliegt. Als je via Kathmandu wilt reizen dan kan dat ook. Naar keuze kun je dat ook combineren met de groepsreis.

Het programma geeft de grote lijn van de reis weer. Gezien het avontuurlijke karakter van de reis kan het zijn dat door onvoorziene omstandigheden er ter plaatse moet worden afgeweken van het reisprogramma. Wij verwachten daarom een flexibele instelling van onze reizigers.

Bekijk - Programma

Dag 01:
Vertrek.
Dag 02:
Aankomst in Chengdu, ontvangst op de luchthaven en vervoer naar het hotel.
Dag 03:
Vervoer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tibet, waarna we in ruim een uur naar Lhasa (3.658 m.) rijden. We raden je aan de rest van de dag heel rustig aan te doen en vooral heel veel water en thee te drinken (Vermijd alcohol!)
Dag 04:Tibet I 034 (Large)
Vrij te besteden dag in Lhasa om te acclimatiseren. Het is die dag een heerlijke tijdvulling om op je gemak naar het Barkhor plein te wandelen, dat vlak bij ons hotel is gelegen. Ga lekker in het zonnetje op een van de muurtjes zitten en geniet van de kleurrijke stroom pelgrims die je langs ziet komen. Vervolgens kun je rond de Jokhang wandelen en bij de vele kraampjes de waren bewonderen en zien hoe er bijvoorbeeld wordt onderhandeld over een groot stuk stof waar een jas uit gemaakt moet worden.
Dag 05-06:
Tijdens deze volledige dagen in Lhasa, bezoeken we een van de belangrijkste tempels van Tibet, de Jokhang. Hier staat het eerste Boeddhabeeld dat Tibet werd
binnengebracht. Het grote plein voor de Jokhang tempel heet het Barkhorplein. Hier verkopen de Tibetanen wierook, gebedsvlaggen, juwelen, kleding en nog veel meer interessante artikelen. We gaan natuurlijk ook naar het meest opvallende bouwwerk in Lhasa, het Potala paleis. Dit is de officiële residentie van de Dalai Lama, de voormalige heerser van Tibet. Tijdens de invasie van de Chinese soldaten vluchtte de Tibetaanse leider naar India, waar hij nog steeds in ballingschap verblijft. We gaan verder naar het zomerpaleis van de Dalai Lama (Norbulinka) dat in een grote tuin staat waar ook weer tempeltjes te vinden zijn. Een bezoek aan de kloostercomplexen van Drepung en Sera staan eveneens op het programma. Dit laatste klooster staat bekend om het debatteren, waarbij de monniken elkaars kennis testen. In de schaduw van de bomen, stelt de een de vragen terwijl de ander, zijn antwoorden kracht bijzet door in zijn handen te klappen en op de grond te stampen.
Dag 07:
Vandaag verlaten we Lhasa en rijden we naar Gyantse (3.950 m.). Nadat we de 4.794 meter hoge Kamba la pas zijn gepasseerd, stoppen we bij het adembenemend mooie Yamdrok Yamtso meer. Zodra je het schitterend blauwe water ziet, weet je
meteen waarom het zijn bijnaam het Turkooismeer heeft gekregen. Later op de dag maken we ook nog een stop op de Karo La pas, die op een hoogte van 5.010 meter
ligt. Het uitzicht vanaf deze pas is letterlijk en figuurlijk adembenemend.
Dag 08:
We staan vroeg op en voor we naar Sakya (4.050 m.) rijden bezoeken we eerst het kloosteTibet I 158 (Large)r in Gyantse en de Kumbum stoepa ‘het klooster met de duizend Boeddha’s’ wat een imposant bouwwerk is. Door zijn cirkelvorm lijkt het op een mandala. Op iedere trans bevinden zich een grote hoeveelheid kamers, die een schat aan Boeddhistische kunstvoorwerpen, beelden en wandschilderingen herbergen. De rit van vandaag brengt ons over de 4.950 meter hoge en met gebedsvlaggetjes versierde Tropu-La pas, waarvandaan je weer een schitterend uitzicht hebt op de wijde omgeving. Vanuit Sakya werd in vroeger tijden centraal Tibet bestuurd. Het klooster is echter nog steeds een van de belangrijkste scholen voor het Tibetaans boeddhisme. Vervolgens rijden we door naar Shegar waar we overnachten.
Dag 09:
Naar Rombuk (4.980 m.). De rit van vandaag begint met het adembenemende uitzicht van de Pang-La pas (5.120 m.). Het uitzicht op de Mount Everest, bij aankomst, is echter nog indrukwekkender. Als het helder weer is lopen we vandaag ook nog naar het Everest Base Camp (5.200 m.). Voor we de nacht in het eenvoudige hotel doorbrengen is er misschien nog wat tijd om het klooster te bewonderen en de omgeving te verkennen
Dag 10:
Als we gisteren nog niet naar het Base Camp zijn geweest, staan we vroeg op en maken een wandeling van ongeveer 7 kilometer naar het Base Camp (5.200 m.), dat totaal zo’n vijf uur in beslag zal nemen. We moeten echter op tijd terug zijn omdat we vandaag naar Shigatse (3.900 m.) vertrekken.
Dag 11:
We staan vroeg op en voor we terugrijden naar Lhasa nemen we eerst ruim de tijd om het Tashilunpo kloostercomplex te bezoeken. Dit vroeger zo belangrijke klooster was eerst de zetel van de Panchen Lama. In de verschillende tempels vind je enorme stoepa’s met ziilver, goud en edelstenen versierd en waar de resten van verschillende Dalai Lama’s zijn verborgen. Na dit bezoek keren we terug naar Lhasa.
Dag 12: Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar Chengdu (naar Kathmandu vliegen is eveneens mogelijk). Na aankomst vervoer naar het hotel.
Dag 13: Vervoer naar de luchthaven voor vertrek naar huis.

Bekijk - Inclusief & Exclusief

Inclusief

 • Al het vervoer volgens programma
 • Retourvlucht Chengdu – Lhasa – Chengdu
 • overnachtingen in keurige hotels en bij het Base Camp in eenvoudig hotel
 • begeleiding van een Engelssprekende gids
 • entreegelden voor Yamdrok Tso en Everest Base Camp
 • alle permits voor dit programma

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Chinese visum
 • boekingskosten
 • maaltijden
 • entreegelden voor kloosters en paleizen (ongeveer € 90,-)
 • persoonlijke (hotel)rekeningen
 • tips en fooien voor de gids en chauffeur
 • eenpersoonskamertoeslag op aanvraag.
 • STO garantie

 

 

 

Reis Informatie AanvragenReiscode :

Datum van:

Datum tot:

Reis :

Naam :

Email :

Telefoon :

Extra :